W

Binbaşı
24 Ocak 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
154 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
W
12 ay
725K ya kadar otomatik araba
merhaba, 2 yıldır bindiğim ilk arabam olan hyundai i20 1.4 crdi jump arabamdan artık otomatik arabaya geçmek istiyorum. üzerine max 75K ekleyip alabileceğim mümkünce hb kasa araba tavsiyeniz ne olurdu. mümkünse az km yüksek model. aklımdakiler 2016-2017 model fabia ve ibizalar.
W
geçen yıl
Otomatik araç tavsiyesi
Hyundai i20 2017 1.4 crdi aracımı satıp otomatik almak istiyorum. Aracım 55000 km de jump paket. Satınca üzerinde 50 bin daha koyabiliyorum. Sanırım limitim 500-530.000 TL max. Hızda görüntüde vs çok gözüm yok. En mantıklı seçim sizce ne olur. Çok aşırı yakmayıp, sorun çıkarmayacak tin tin gidip geleceğim. İ20 den daha küçük bir araç istemiyorum. Olabildiğince yeni model ve az km.
W
geçen yıl
Çorlu’dan İstanbul’a işe gelip gitmek?
Merhaba, 2 yıllık evliyim 4 aylık çocuğumuz var. Benim ailem İstanbul’da bize 10 dk mesafede oturuyor. Eşimin ailesi çorluya arabayla 15 dk yakın bir ilçede 2 katlı müstakil Bahçeli bir evde oturuyor. Bağ bahçe tavuk köpek falan var. Ben ise haftada 3 gün ofiste 2 gün evden çalışarak geçimimizi sağlıyorum eşim çalışmıyor. Oturduğumuz ev 2000 öncesi ve giriş kat, bize ait. Durum böyleyken konu ise şu:
Kayınvadelim beklenen İstanbul depreminden dolayı ve benim de 3 gün işe gidip gelmemi fırsat görerek üst katlarına yerleşmemizi istiyor. Çalıştığım firmada Tekirdağ’dan gelip 2 gün çalışıp giden var. Eğer böyle bir şey yaparsam 2 güne müsaade ederler diye düşünüyorum. Ederlerse şöyle olur
* ilk gün sabahtan arabamla 125 km gelip (2 - 2,5 saat ) yol gelip işe gidicem akşam kendi annemde kalıcam sonra tekrar işe ordan çorluya. Veya
* Arabamla mimarobaya gelicem 75 km (1 saat) yol geleceğim ordan işyerinin servisine binicem. (Servis ile de 1 buçuk saat yaklaşık) Akşam tekrar çorluya. İki gün böyle.

Durum böyle. eşim gidelim desem dünden razı, benim kafam karışık. Etrafımdakiler git kafan rahat etsin diyor, kimisi git gel bir yerden sonra zor gelir diyor. Kendi aileme sormadım henüz. Bir de buraya sorayım dedim. Oturduğun evi kiraya ver çorluya git. Gelirin artar vs fikrini demeden ben diyim kiraya verilirse ben almam aileme gider. Fikirlerinizi merak ettim. Teşekkürler.
W
2 yıl
Bir evin 5 farklı satılık ilanı
Merhaba,

Konu doğru yerde mi tam emin olamadım yanlış yerde ise yöneticilerden ricam doğru yere taşıyabilir misiniz.

Malum sarı sitede bugün öylesine dolaşırken bir tane evin 5 farklı kişi tarafından ilana verildiğini ve ilan arasında o kadar bilgi farklılıkları olduğunu gördüm ki sessiz kalmadan geçemedim. Evin m2 değerini geçtim banyo sayısı ve evin bulunduğu kat, bulunduğu binadaki kat sayısı ve binanın yaşı gibi özellikler 5 farklı kişi tarafından farklı farklı yazılmış. Bir tanesi evin sahibi diğer 4 ü emlakçı fakat bu kadar farklılıklar olmamalı, kim kimi dolandırıyor belli değil. İnsanların vakitlerini çalmaktan, ahlaksızlıktan başka bir şey değil.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
W
2 yıl
Manuel 2017 i20 satıp otomatik 2020 clio almak
Selamlar, Eylül ayında almış olduğum 2017 İ20 jump paket 1.4 dizel manuel aracım var şuanda, 47 bin km de tramer vs yok. Satıp yerine max 10bin km yapmış clio 5 touch otomatik paketlerden alayım mı diye düşünüyorum. Satınca üzerinde 40-50 bin TL daha koymam gerek sanırım. Mantıklı bi geçiş mi olur, 2014 symbol kullandım çok hoşuma gitmedi yeni cliolar nasıldır daha oturaklı mı i20 den sonra üzer mi sırf otomatik olduğu için geçilir mi? 1.3 mü 1.0 mü alınmalı. 1.0 tce motor daha çok tutuldu sanırım.
W
3 yıl
İstanbuldan Aksaray güzergahı hakkında
Merhaba, ilk defa İstanbul’dan Aksaray’a gideceğim. Fakat en son yapılan otoyollardan sonra gideceğim yolu navigasyonla gitmeyi düşünmüyorum çünkü en pahalı yollara sokuyor.
İstanbuldan E80 ile Bolu Dörtdivana kadar gidip E89 ile Gölbaşına ordan sonrasında hangi yolu kullanacağımı tam kestiremedim. Niğde otobanına girmek istemiyorum. Kullanmam gereken tam olarak hangi yollar? Pahalı olan yol O21 mi oluyor.
W
3 yıl
HGS Hakkında
Merhaba, 20 eylülde İstanbul Anadolu yakasından aracımı satın aldım, Avrupa yakasına getirdim 1. Köprüden geçtim. 22 eylülde de PTT'den HGS başvurusu yaptım 62,5 TL ödedim, 50 tl içine yüklendi, sonra otomatik 300 TL daha yüklendi ilk yükleme olarak ve o gün akşam çorluya gittim E80 den. Bugün de geldim. Fakat aşağıdaki ekran görüntüsünden de görüldüğü üzere gelirken Çorlu’dan girişimi görmemiş gibi gösteriyor, 18,5 TL yazıyor fakat bakiyeden çekmemiş. 
Bir de arabayı aldığım günün köprü parasını çekmedi hala. Bakiye olunca otomatik çeker diye bekliyordum.
Aşağıdaki durum ve köprü parasıyla ilgili bilgisi olan var mı.
< Resime gitmek için tıklayın >
W
3 yıl
Dacia Sandero 0.9 tce otomatik alınır mı
Merhaba, 160-165 civarına otomatik az kullanılmış genç arabalara bakarken Sandero Stepway Easy-R modeller gözüme çarptı. 2020 model 0.9 tce otomatik 12.000 km de, hiçbir hasar değişen boya yok. 164 bin TL ye alınır mı. Bu arabaya bu para verilir mi derken hangi arabaya verileceğini de lütfen söyleyin.
W
3 yıl
150 bine kadar araç tavsiyesi
Merhaba, yeni evlendik 2 kişiyiz 150 bine kadar HB araç bakıyoruz. Otomatik olması eşim için daha iyi olacak ama eğer bu paraya yüksek km otomatik olacaksa manuel tercihimiz. Aldığımız arabaya aksi bir şey olmadıkça 4 5 sene bineriz diye düşünüyoruz. Bulunduğumuz yerler yokuş olduğu için motoru güçlü 60bin km altında, HB, bakımı ucuz F/P araç tavsiye edebilir misiniz.
Düzenleme: dizel benzin çok farketmez yılda 10bin vs yaparız gibi geliyor, çok aşırı yakmadığı sürece benzinli de olabilir
W
3 yıl
Bulaşık makinası tuz ve parlatıcı konusu
Merhabalar, yeni bulaşık makinası aldık daha önce kullanmadık. Servis kireç önleyici taktırırsan tuzla hiç uğraşmazsın gerek kalmaz dedi ve bizde taktırdık tuz da eklemedik. Parlatıcı konulacağını da bilmiyorduk. İlk kısa sonra normal yıkama yaptık deterjan koymadan. çok ıslak bıraktı servise söyledik parlatıcı gerek dedi.
Şimdi biz hepsi bir arada deterjan aldık, ayrıyetten yine parlatıcıya gerek var mı ve ayarı kaç olması lazım. Bu şekilde tuzsuz kullanırken sıkıntı olur mu tuz ayarı kaçta olması lazım.

Teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.