A

Yarbay
20 Ocak 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
365 (Bu ay: 5)
Gönderiler Hakkında
A
2 hafta
MSI GeForce RTX 4080 SUPER Gaming X Slim White 16GB GDDR6X alınır mı ?
Merhaba dostlar elimde rog 3090 var fakat sıcaklık değerlerinden bıktım açıkcası artık satmaya karar verdim bakımda yaptırsam 75 dereceleri görüyor en kaliteli termal ped ve macuna rağmen.

kasam beyaz konsept olduğu için beyaz bi kart lazım bana ve bobin zırıltısı olsa bile çok olmayan.

Kasamın fotosunu ekliyorum. 63 Bin verip rog almaya değermi sizce rog kartlar da da coil whine çok çıkıyor. slim modeli hakkında pek bi bilgim yok sistemi 4k 144 hz de kullanıyorum. Elimdekini satınca en azından makul bi fiyata geçmiş olacağım diye düşünüyorum

< Resime gitmek için tıklayın >
A
3 hafta
psu ile yolun sonuna mı geldik ss li ?
Selamlar arkadaşlar sistemim 13600k ve rtx 3090 psu ise corsair rm 1000 x çok eski bir psu şuan artı 5v kanalı düşük görünüyor anlık oyunlarda droplar yaşıyorum nedeni bu olabilir mi? pc dört k çözünürlükte kullanıyorum sistemi
< Resime gitmek için tıklayın >
A
3 hafta
14900k ve corsair h150 capelix e termal macun önerisi
evet dostlar bu ikili için macun önerilerinizi bekliyorum sıvı metal olmasın haricinde bütçe sınırım yok macun için radyatör 360 mm bu arada
A
geçen ay
13600k sıvı soğutma önerisi
Selamlar dostlar. Şuan 13600k kullanmaktayım. sıcaklıklar yüksek diyerekten gamebooster rgb 360 sıvı soğutmayı söktüm rdr 2 de bile birden 100 dereceye fırladı sıcaklık montajda yada macunlamada bi hata yaptım kesin fakat sökerken veya takarken kablosu bana bela olduğu ve soğutmasınıda son dönem beğenmediğim için yine 360 mm veya 420 de olabilir bir beyaz sıvı soğutmaya geçmeyi düşünüyorum işlemci olarakda 14900k alabilirim her an o yüzden kaliteli bi sıvı soğutma önerirseniz sevinirim en azından montajında çin işi soğutucular gibi zorluk cıkarmayan bi ürün olursa sevinirim anakartın arkasından tutmadan bu gamebooster montajlanamıyor tam bir bela kablosuda ramlere bela oluyor. aklımda cooler master 360 rgb white sıvı soğutması var nasıl acaba yada öneri varsa bekliyorum yada asus lc
A
2 ay
13600k dan 14700k veya 14900k ya geçiş
dostlar merhaba. 4k rtx 3090 kullanmaktayım oyundan oyuna kart kullanımı yüzde 80 i görmekte zorlandığı oyunlar oluyor. Bende elimdeki işlemci eskimeden satıp 13600k yı 14700k veya 14900k ya geçmek istiyorum 4k da bile büyük farklar görünüyor bende bu videoyu referans alıp ilerlemek istiyorum fazladan bi 20 fps fena olmaz açıkcası pc fotosunu ekliyorum soğutmamda çok ahım şahım bişey değil ama 360 mm ve yetiyor.


< Resime gitmek için tıklayın >
A
6 ay
Ekran kartı pirleri buraya rtx 3090 asus rog strix sorunu ss li
selam dostlar. 2 sistem var elimde birini yazlık birini beyaz sistem diğerini siyah orta seviye diyelim o şekilde topladım. Elimde rtx 3070 suprim x vardı onun fanı ses yapıyordu doğrudan kartın gpu pulunu vidalarını açmadan kartın alt tarafındaki vidaları sökerek göbeğini yağladım sorun çözüldü. Şimdi gel gelelim asıl konuya elimde 2 adet rtx 3090 var ikiside asus org 3090 oc birebir aynı cihazlar. Fakat beyaz olan geldiğinde mining yapmıştı açtım macununu yeniledim hatta termal pedleri yeniledim bi türlü bellek sıcaklıkları düşmedi anında 110 dereceyi görüyor bütün yaptıklarıma rağmen belkide vidalamada vs bişeyi gözden kaçırıyorumdur. 16500 tl ye 2 gün önce bi arkadaştan siyah olanı 3090 ı aldım diğer sistemim için kartı daha gelir gelmez taktım fanlar bitik yani nasıl becerdi bilmiyorum garip sesler geliyordu hiç arayıpta söylemedim malıma kefilim falan ayakları yapıyodu ama belkide fazla anlamıyor bu işten. Kartın jelatinleri bile duruyodu ben söktüm o şekilde kullanmış Allahtan erimemiş. Daha önce termal ped ve macun uyguladığım 3090 da termal başarımı yakalayamadım. Bu kart ses yapan fanlarına rağmen çok daha serin çalışıyor hem bellek hem gpu hemde hot spot sıcaklığı olarak inanılmaz fark var arada. Ama bununda fan durumu malum 3 fanında değişmesi gerekiyor bence heycan aramadan kökünden halletmek istiyorum açıkcası çünkü naptıysa bu kart nası bu fan sesine ulaştı anlamak mümkün değil.

Bütün bu yazıklarımın sonunda sizden yardım istiyorum. Eğer kendim yaparsam bu karta uygun 3 lü siyah bir fan seti ve termal macun lazım olacak bana. Ama asıl sorun baktığımda yutubda kartı komple söküyorlar bunuda yapmak istemiyorum açıkcası diğerine yaptım eski termal başarımındanda oldu kart. Beni bilgilendirirmisiniz özellikle 3090 asus org fan sökümü konusunda kartın gpu pulunu gpu vidalarını sökmeden bu kartta fan sökmenin bir yolu yokmu diğer türlü uğraş dur çok sıkıntı olacak. Hatta gpu vidaları narin yalama oldu beyaz olanınki bununda akıbeti memnunken termal başarımından beyaz kartım gibi olsun istemiyorum.


Şimdi aklımda 2 soru var

Birincisi bu 2 kartı bi uzmana gönderip termal ped macun bakımlarını yaptırıp fan setini de onun değiştirmesini söylemek (tabi paraya kıyıp kartları kendi kartı gibi davranan birine önerilerinizi bekliyorum)

2. seçenekde kendim tornavida seti (öneri bekliyorum ) alıp kartıma uygun fan alıp (fan öneriside bekliyorum) macun alıp (öneri yine beklerim) kartı komple söküp fanlarıda sipariş geçip kendim mi halletsem diye düşünmekteyim ama moralimi bozdu bu sıkıntı fan göbeklerine devre spreyi sıktım ama oda 2 tanesinin sesini biraz azalttı fışıltı şeklinde ötme var bobin zırlaması değil çünkü fan göbeğini tutunca ses gidiyor. isteyene video da ekleyebilirim konuya. Kendin hallet derseniz önerilerinizi bekliyorum nelere dikkat etmem gerekir birde eğer sen halletme şuraya gönder hem fiyat abartı olmaz hemde kartların ilk günkü gibi termal başarım olur derseniz onuda değerlendirebilirim..


Çok teşekkür ederim sevgi ve sağlıkla kalın şimdiden..
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
A
11 ay
z790 anakar ile ilgili bir soru ?
dostlar z790 anakartlara intelin yeni nesil işlemcilerini takabilecekmiyiz 14. nesil geldiğinde
A
12 ay
2. sistemim için 5600x veya 5700x arasındayım
dostlar sistemde 3070 suprim var oyun odaklı 1080p oyunculuk için.

merak ettiğim 5600x in bu durumda çekirdekleri tıkanır mı yoksa aradaki 1400 tl yi verip 5700x mi almalı ?

birde bu ikiliden hangisi daha sıcak çalışır gerçi 240 mm cooler master sıvı soğutmam var ama yinede serinlik üzerine kurmuş olduğum bi sistem o yüzden sormak istedim.
A
12 ay
msi 3070 suprim garanti nerden sorgulatabilirim ?
pentada kaydı çıkmıyor dostlar aldığım satıcı garantisi olduğunu söyledi ama özgüven bilişim diye bi yerden almış
A
geçen yıl
3070 için monitör önerisi ips
5700x rtx 3070 için 27 inc mümkünse ful hd monitör istiyorum. 2k ya cıkınca fiytlar sapıtıyor o nedenle 1080p de kararlıyım. Önerilerinizi bekliyorum ips ve tn panel olmasın mümkünse 144 165 ve daha üzeri cihazlar önerirsenşz sevinirim büyçemde 6k ya kdar
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.