K

Binbaşı
15 Kasım 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
45 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
K
11 yıl
Satılık Ford Focus 1.6 TDCİ Ghia Sedan
K
11 yıl
Yeni Honda Civic HB 1.6 i-dtec testim.
Bu gün bende test ettim. Gerek yol tutuşunu zorladım gerek konforuna odaklandım. Bayi içerisindede inceledim.

Konfor;
Eski kasaya göre ciddi ilerleme var. Eski kasanın süspansüyonları sertti ve sesli çalışıyordu. Yeni kasada ise sınıfı için oldukça yumuşak bir hale gelmiş ve daha sessiz çalışıyorlar. Yanlız eski model eskide kaldı ve yeni rakipleri arasında C4 ve Golf 7 daha konforlu.

Ses yalıtımı;
Yol sesi ve süspansüyon sesi oldukça iyileştirilmiş. Hatta arka süspansüyonlar(yine torsiyon) torsiyonlu Golf'den daha sessiz çalışıyorlar. Motor sesi için eski kasaya göre kıyaslama yapamam çünkü eski kasada dizel yoktu daha doğrusu Türkiye de yoktu ancak yine bu konuda C4 ve Golf daha başarılı. Rüzgar sesine dikkat etmedim ama bu konuda bu sınıfta Focus, 308 vs gibi modeller kadar zayıf olsaydı dikkatimi çekerdi.
Genel olarak yalıtım hem eski kasaya göre hemde sınıfına göre oldukça iyi.

Yol tutuş;
Eski kasa sert süspansüyonlarıyla iyi iş çıkartıyordu ancak yeni kasada konfor için bu disiplinden ödün verilmiş. Bu yüzden arttırılan konfor benim için başarı sayılmaz çünkü tersi disiplinden ödün veriyorsunuz. Aynı durum C4 de de yaşanmıştı. Başarı, Golf 7 de ki gibi konfordan ödün vermeden yol tutuşun arttırılmasıdır veya Focus 3 te ki gibi yol tutuştan ödün vermeden konforu arttırmaktır. Yanlız eski kasaya göre biraz daha zayıflamış oluşu çok kötü olduğu anlamına gelmesin hala gayet iyi ancak bu sınıfta Focus 3, Golf 7 ve bu iki aracın platformundaki araçlar daha iyi.
Daha doğrusu bir kaç slalom ve iki virajda hissettirdiği böyleydi. Tabi ki yol tutuş konusunda çok net konuşabilmek için daha uzun bir test veya kullanıcı olmak lazım. Ama bu iki aracın gerisinde olduğu kesin.

İç mekan;
Genişlik olarak bu sınıftaki Golf hariç diğer hblere oranla gayet yeterli. Plastik malzemelerin kalitesi ve işçiliği herkesin olduğu gibi benimde dikkatimi çekti ve hem eski kasaya göre oldukça iyileştirilmiş hemde bu konuda bu sınıfın en iyileri olan C4 ve Golf kadar iyi bir hale gelmiş. Honda için bu sınıfta büyük başarı.

Motor;
Çekişi, ara hızlanmaları oldukça iyiyidi. 1.6 DCİ kadar olmasada Bravo 120 multijet ve Focus 1.6 TDCİ kadar başarılı. Tüketimi ölçmedim.

Fiyat;
64 bin tl. Kafadan 10 bin tl fazlası var. Donanımı fiyatına göre çok düşük. Yok diğerleri de öyle zaten falan demeyin boşuna. Diğerleri ederinden 5 bin TL fazlaya satılıyorsa bu araba 10 bin tl fazlaya satılıyor. Honda fanatikleri hiç kusura bakmasın bu sınıfta bence en düşük f/p oranı bu araçta. Bu fiyat illa verilecekse yani dizel olmalıysa Focus ve Golf daha başarılı.
K
11 yıl
272 pompa eksik akaryakıt vermiş!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2012 yılı boyunca akaryakıt ve LPG istasyonlarına yönelik çapraz denetim gerçekleştirdi. Bu denetimlerde 272 pompanın vatandaşa eksik yakıt verdiği ortaya çıktı. Bakanlığın yılın ilk 11 ayına ait ‘çapraz denetim sonuçları’na göre denetimden geçirilen lisanslı akaryakıt istasyonu sayısı 4 bin 173 oldu. Bu istasyonlardaki 75 bin 765 akaryakıt sayacının damgası kontrol edilirken 3 bin 167 akaryakıt sayacının süresinin geçtiği ortaya çıktı. 26 bin 730 sayaçta miktar kontrolü yapılırken, bu sayaçlardan 200 tanesinin eksik ölçüm yaptığı tespit edildi.

Türkiye genelinde yapılan otogaz istasyonu denetimlerinde ise 8 bin 118 LPG sayacı kontrol edildi. Damgasız veya damgasına müdahale edilen 12 otogaz sayacı belirlenirken, 5 bin 294 LPG sayacında da miktar kontrolü gerçekleştirildi. Kontrollerde 72 LPG sayacının eksik dolum yaptığı tespit edildi. Böylece 200’ü benzin ve motorin, 72’si de LPG sayacı olmak üzere toplam 272 akaryakıt ve otogaz pompasının vatandaşın aracının deposuna eksik dolum yaptığı saptandı. Denetimin ardından usulsüzlük yapılan işletmelerin ölçü aletlerine el konulurken, damga süresi geçenler ise mühürlendi.

http://www.zaman.com.tr/ekonomi/272-pompa-depoyu-eksik-doldurdu/2030783.html
K
12 yıl
Focus 1.0 Ecoboost testi-Jetta 1.2 TSI testi eklendi(Videolu-Aynı Güzergah)
Herkese iyi forumlar. Dün hava güzeldi ve bunu değerlendirelim dedim. Birçok bayiye gittik ve birçok araç inceledik. 3 test sürüşü yaptım. Golf 7 1.6 TDI, Peugeot 508 ve Focus 1.0 Ecoboost. Bu testler içerisinden en keyiflisi olan (tabi satış temsilcisinin etkisi büyük) Focus'u paylaşmak istedim. Diğerlerinide işallah vakit bulursam paylaşırım.

İlk olarak en çok merak edilen tüketime deyineyim. Aracı gayet performanslı kullanmama rağmen 8.3 lt tüketti. İki kalkış hariç diğerlerini kick down yaparak kalktım. 160'a çıktım. Sonuçta çevre yolunda yapıldığı için düşük tüketim bekliyor insan ama geneli performanslı bir test olduğu için bence gayet iyi yaktı birde daha sakin kullanımla yine aynı güzergahta Golf 7 TDI'ın 7.1 lt yaktığını düşüncek olursak gayet iyi diyebiliriz.

Aracı 'ben biraz size göstereyim öyle size vereyim' deyip ilk biraz satış temsilcisi kullandı. Açıkçası bir dip gaz yaptım diye ters ters bakan diğer markaların temsilcilerinden sonra bu çok iyi oldu. Kendisi aracı gayet performanslı kullandı. Ani şerit değiştirmeler fren testi falan işte. Banada istediğiniz gibi kullanabilirsiniz deyince bende performans odaklı kullandım. Sonuçta böyle satış temsilcilerine kolay kolay rastlanmaz. Aracın 0-160 çıkışı çok iyiydi. Dönüş yolunda biraz daha alt devirlerde kullandım ve gördüm ki aracın üst devirleri çok daha canlı. Yol tutuşu herkesin bildiği gibi sınıfının en iyilerinden. Video biraz amatörce oldu ama az buçuk orda da belli oluyor. 140'la ani şerit değiştirmelerde ESP dahi açmadı. Sert girdiğim dönel kavşaklarda limitleri aşınca Focus 2 de önden kayma yaşardım genelde ama bu araçta Dinamik Tork Kontrolünün ve 1.0 lt lik hafif motorun etkisiyle önden kayma diye bişey yok. Yüksek hızlardada daha stabil. Açıkçası yol tutuş bir adım ileri taşınmış.

Araç en dolusuydu. Titanium+X+Smart+Tekno paketti. Sadece Otomatik Fren sistemi yoktu. 58 bin tl fiyatı vardı. 55'e indirilebilir sanırım. Trend-X 'i bayide inceledim. Oda aşırı boş değildi. Golf 7 1.2 TSI Trendline ile Comfortline arası bir donanımı vardı. Onunda fiyatı 46 bindi. Fiyatlar Golf İle aynı seviyede. Sessizlik, iç mekan malzemesi ve işçiliği gibi konular benim için önemli diyen Golf, yol tutuş ve sürüş keyfi benim için önemli diyen Focus almalı desek çok da yanlış bir tespit olmaz. Aslında benim amacım sadece 1.2 TSI ile 1.0 Ecoboost tüketim karşılaştırması yapmaktı ama ellerinde 1.2 TSI test aracı yoktu malesef. Onu da işallah 1 ay sonra Alanya'ya döndüğümde yaparım.

Videoyu izlemek için tıklayınız



Ekleme: Jetta 1.2 TSI testi. 03.01.2013

Bugün de madem ki Golf yok Jetta 1.2 testi yapalım dedik. Bu arada aniden karar verdiğimiz için yanımızda kamera yoktu yine telefonla çektik. Malesef güneş de vuruyordu neyse hiç yoktan iyidir. Jetta ile Focus'un güzergahı aynı. İkisindede gidişte sert dönüşte kibar kullanıldı. Video başlamadan önce Focus'un başındaki gibi sert kullanıldı. Jetta testi 8.8 lt tüketimle bitirdi. Focus'dan biraz daha fazla yaktı ama alt devirler biraz daha canlıydı. Bunda Jetta'nın daha hafif oluşunun ve daha kısa oranlı şanzumanının etkisi var. Focus'un ise üst devirleri daha canlı.

Jetta Comfortline ile Focus Trend-X hemen hemen aynı donanıma sahip ve fiyatları aynı. Jetta Golf'den biraz daha iyi yol tutuyordu(Golf bağımsız süspansiyonlu olsa tam tersi olabilir) ama Focus kadar iyi değildi. Focus da 130-140'ta yaptığım ani şerit değiştirmeleri Jetta da 120 ile yaptım ve tepkilerinden belli ediyordu zaten daha kötü yol tuttuğunu. Konfor konusunda Jetta ile Golf arasında açıkçası ciddi fark vardı hem süspansiyon olarak hemde sessizlik olarak. Konfor için şöyle bir sıralama yapabiliriz. Golf>Focus>Jetta. İç mekan malzeme kalitesine falan girmeme gerek yok sonucu herkes biliyor zaten.

Videoyu izlemek için tıklayınız
K
12 yıl
B sütunu direği olmayan B-MAX 5 yıldız aldı!
K
12 yıl
Audi R8 hastası küçük kız!
K
12 yıl
Gizemli MPV, Citroen Picasso olabilir mi?
K
12 yıl
chipli focus 1.6 tdci uzun vadede...
arkadaşa bi focus aldık çipli. araç 48 bin de hatasız 2010 model tit+x donanımlı. galeriden aldık. araba galericinin arkadaşınınmış. serviste 1200 tl ye çip uygulatmış.

kafamıza takılan nokta serviste çip yapılıyormu? 1200 tl lik serviste yapılan çipin markası ne olabilir? ve en önemlisi çipin uzun vadede (mesela 150 bine kadar) bir sıkıntısı olurmu araca bir zararı olur mu?

bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiycımız var.
K
12 yıl
Dekra 2. el arıza raporu sonuçları. sizce...
geçen otohaber, dekranın 2. el araçların arıza raporunu verdi. dekra hakkında bir bilgim yok yani ne kadar güvenilir orasını bilmiyorum ama raporda bütün araçlar var ve çok kapsamlı bir rapaor olmuş. sanırım yetkili servis, özel servis kayıtlarından binlerce aracın motoru, yürüyen aksamı, elektronik aksamı, 0-50,50-100,100-150 binde ki durumları incelenmiş. internette bulamadım linkini versem ayrıntısıyla görseniz daha iyi olurdu ancak 1. leri ve şaşırdığım modelleri şöyle belirteyim.

tüm suv lar arasında KUGA birinci olmuş hemde mercedes ml kasa ve rakipleride listede iken. 50 bin kmye kadar %97 küsürü sorunsuzmuş. ml kasaların % 94 küsürü sorunsuzmuş. 50-100 ve 100-150 binlik klasmanlarda da benzer farklarla kuga birinci olmuş.

FOCUS c sınıfında 2. olmuş hem de en çok km düşürme olaylarının focusta görülmesine rağmen. yani diyelim ki focus 130 bin de ve 90 na düşürülmüş. bu focusun 100 bin-150 bin klasmanında savaşması gerekirken kendisinden daha genç olan 50-100 binlik klasmanda rakipleriyle karşılaştırılmasından elde edilmiş bir sonuç. buna rağmen golfün arakasından 2. liğe oturmuş. bence çok büyük bir başarı. 50 bine kadar golflerin % 93 küsürü, focuslarında % 91 küsürü sorunsuzmuş. 50-100 ve 100-150 binlik klasmanlarda da benzer farklarla aynı sıralama olmuş.

bu iki modelin gayet sorunsuz olduğunu biliyordum ama bu kadarınıda beklemiyordum. sadece kuga ve focus değil golf de beni şaşırttı. golfün bu kadar sorunsuz olduğunu düşünmüyordum. diğer sınıftaki vw modelleri adeta batırmışlar ama GOLF kendi sınıfında 1. olmuş.

diğer sınıftaki birincilere ve sıralamalara şaşırmadım.

a ve b sınıfı birlikte değerlendirilmiş. birinci YARİS olmuş. 50 bine kadar olan yarislerin % 92 si sorunsuzmuş.

d sınıfında İNSİGNİA 1. olmuş. 50 bine kadar olan insigniaların % 96 küsürü sorunsuzmuş.

e ve f sınıfı birlikte değerlendirilmiş. birinci VW PHAETON olmuş. 50 bine kadar olan phaetonların % 95.5 i sorunsuzmuş.

tüm mpv sınıflarıda birlikte değerlendirilmiş. C-MAX-S-MAX ve GALAXY birinci olmuş.

spor araçlar sınıfında da PORSCHE 911 birinci olmuş.

evet beyler sizce bildiğiniz kadarıyla dekra nasıl bir kurum? güvenilir mi? sonuçları nasıl değerlendiriyorsunuz? bu raporu internette bulan varsa linkini atsın. ayrıntılarıyla görmek açısından iyi olur.
K
12 yıl
ANKET sizce en iyi b sınıfı araç hangisi?
yönetici arkadaşlardan rica etsem anket açabilirler mi?

ford fiesta
opel corsa
vw polo
renault clio
citroen c3
peugeot 207
skoda fabia
seat ıbiza
alfa romeo mito
audi a1
mercedes a sınıfı
mini cooper
chevrolet aveo
mitsubishi colt
toyota yaris
honda city
nissan note
mazda 2
suzuki swift
fiat punto
hyndai i20
hyndai accent
kia rio
daihatsu srion
daihatsu materia

evet arkadaşlar sizce en iyi b sınıfı araç hangisi? neden? bi arama yaptım baktım bu sınıfın bi anketi var mı diye yokmuş bende açayım dedim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.