R

Yüzbaşı
15 Ekim 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
96 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
R
5 yıl
VDSL Sorunu
Arkadaşlar merhaba benim internet bağlantım 16 Mbps Vdsl ancak en fazla 4 Mbps'yi görebiliyorum. Abone olmadan önce görevli eleman altyapı kontrolü yapıldığında 16 Mbps'yi desteklediğini söylemişti. Şimdi modem arayüzüne bakıyorum benim bağlantım vdsl-ptm değil adsl2+ -atm. Modem kurulumu için de gelen ekip özel bir şey yapmadı modemlerin otomatik kurulduğunu söyleyip kabloyu takıp gittiler. Şimdi çağrı merkezini arayıp kayıt bırakıyorum bir defa gerekli işlemlerin yapıldığına dair mesaj geldi ancak hiçbir değişim yok ben de bir kere daha aradım durumu anlattım. Ancak hala geri dönüş yapan olmadı. Modem için ne yapabilirim, bir kere fabrika ayarlarına geri döndürdüm ama yine de kurulum kısmındaki vdsl vs seçenekleri seçilebilir/değiştirilebilir değil zaten otomatik kurulum olduğu için bir şey de yapamıyorum ?
R
6 yıl
Yatırım İşlemleri için Hangi Banka ?
Uzun zamandır iş bankası hesabım var yatırım hesabı için tavsiye eder misiniz, önerilerinize açığım ?
R
7 yıl
çok bohemim beyler
beyler acayip bohemim

ağır bohemim

çok pis bohemim

bohemler yürüyüş yaparsa

bayrağı ben tutarım

harbi çok bohemim

mamafih bohemim
R
7 yıl
Myers-Briggs Kişilik Göstergesi (16Personalities)
Arkadaşlar, merhaba.

Bu göstergeden kısaca bahsetmek gerekirse Katharine Cook Briggs ve Isabel Briggs Myers'in Carl Gustav Jung'tan etkilenerek oluşturdukları bir kişilik göstergesi.

Kişiyi Us, Enerji, Tabiat, Taktik ve Kimlik açısından çeşitli kısaltmalarla tanımlamaya çalışan bir teori. (Totalde 32 tane Tip oluşuyor)

Us: İçe Dönük(I) - Dışa Dönük(E)

Enerji: Sezgisel(N) - Gerçekçi(S)

Tabiat: Mantık Merkezli(T) - Prensip Merkezli(F)

Taktik: Planlı(J) - Araştırmacı(P)

Kimlik: İddialı(-A) - Temkinli(-T)

Kısaltmaların 'en kısa' açıklamaları böyle ama pek tabii hakkında uzun uzun yazılar da var.

Linki şuraya bırakıyorum, ben birçok defa yaptım her seferinde ENTP-A çıktım, herhalde teorideki yerim harbi bu.

https://www.16personalities.com/tr

Sitede de Tipler hakkında birçok bilgilendirmeyi okuyabilirsiniz.

< Resime gitmek için tıklayın >
R
7 yıl
HP P2014 Yazıcı Windows 10 Problemi
Arkadaşlar, merhaba.

Bilgisayarımı Windows 10'a yükselttim ve yazıcı için driver yükledim. Ancak yazıcının çift taraflı yazdırma işlemi artık olmuyor. Yazıcı arayüzüne girip çift taraflı baskıyı seçsem de (Installed) yazıcı yine her sayfayı tek bir yaprağa çıkarıyor.

Hem Windows 8'de iken yazdırma seçeneklerinde daha fazla şey vardır, şimdi ise sadece işe yaramayan bir çift taraflı yazdırma ve bir yüze yazdırılacak sayfa sayısı var.

+ Aynı driver'ı tekrar yükledim sonuç aynı. (Bu arada win8 için 'driver package' varken win10 için sadece 'play package' var.)

+ VirtualBox'a xp kurup oradan yazıcıyı tanıtmaya çalıştım ama stabil olmuyor bazen hata veriyor.

+ Yazıcıyı paylaşıma açıp diğer bilgisayarımdan yazdırmayı denedim hata verdi.

Bahsettiğim çift taraflı yazdırma duplex printing değil el iki iki taraflı yazdırma.

Önerilerinizi bekliyorum.
R
7 yıl
Bir Çanta Markası Arıyorum. (D\u0026R\u0027da)
Arkadaşlar, merhaba.

Bir çanta markası arıyorum, aslında satılan ürün tam olarak çanta değil dosya benzeri bir şey ve yerli bir marka. D&R'da da görmüştüm yardımcı olursanız çok sevinirim.
R
7 yıl
Başkasının Konusu: John wick filmindeki adam
Özel mesajdan bir arkadaş rica etti kendisinin banı varmış şöyle bir soru soruyor;

< Resime gitmek için tıklayın >
R
7 yıl
Zebani.
Bir süreliğine foruma dönüş yaptım ancak fark ettim ki kimse artık zebani konusu açmıyor.

Burası zebanileriyle, csbleriyle ünlü olmuş bir belde ancak görüyorum ki bunlar unutulmuş gaflet ve delalete düşülmüş.

Yazık, çok yazık.
R
7 yıl
Coolidge Etkisi Nedir ? -ProtonStark Amme Hizmeti-
Arkadaşlar, merhaba.

Yaklaşık 6 yıldır bu foruma üyeyim ve neredeyse üyeliğimin hatırı sayılır bir kısmını Konu Dışı'nda geçirdim.

Başlarda genellikle dert dinleyip öneri ve tavsiyede bulunsam da zamanla kendi sorunlarıma da buradan çözümler bulmaya çalıştım. Kesinlikle işe yaradığını da söyleyebilirim. Zaten bizim jenerasyonun problemleri belirgindi; sosyal fobi, asosyallik, özgüven-özdisiplin eksikliği, şu çok ünlü 'boşlukta' olma hissi, bazen de depresyon vs vs. Tabii ki bu sorunları burada paylaşılan tecrübeler ve 'bilgi'lerle yenmeye çalıştık ve birçoğumuz da başardı. Az önceki cümlede bilgiye vurgu yaptım çünkü insan karakteri üzerinde bilginin yani gerçeğin çok sert bir etkisi var, belki fikir ve düşünceleri bir miktar tartışmayla yenebiliyorsunuz ama gerçek için böyle bir şey mümkün değil.

Sonuç olarak amacım buraya gerçekleri yani bilgiyi dökebilmek ve okurken 'vay anam vay neler dönmüş serhat ya' dedirtebilecek şeyleri sunmak - ilk yorumun 'vay anam vay neler dönmüş serhat ya' olacağından da eminim. ehehehe

Konu Dışı'nın sahip olduğu testosteron seviyesi ve kan basıncının genellikle belden aşağıda daha fazla olması sebebiyle konular genellikle cinsel kavramlar içerecek gibi duruyor en azından elimdeki taslak bu şekilde.

Here we go.

COOLIDGE ETKİSİ NEDİR ?


Aslında farklı tanımlar da yapılabilir olmasına karşın en basit hali:
Cinsel açıdan doymuş bir erkeğin içinde bulunduğa ortama yeni ve çekici bir dişi girdiğinde cinsel açlığının artması -libidosunun yükselmesi- ve buna bağlı olarak er kişinin içinde bulunduğu biyo-kimyasal durumdur.


Şimdi isminin nereden geldiğine bakalım.



ABD’nin 30. Devlet Başkanı olan Calvin Coolidge birgün eşiyle birlikte hükümet çiftliğine gitmiş. Eşi (Mrs. Coolidge) tavukların yanında onları izlerken horozun onlarla birçok kez çiftleştiğini görüp “Bunu ne sıklıkla yapıyorlar?” diye bir soru sormuş. Aldığı cevap ise “Her defasında onlarca kez.” First Lady de irkilmiş tabii demiş ki “Geldiği zaman bunu Başkan’a söyleyin.” Aradan bir süre geçmiş tabii Başkan gelmiş, lafı söylemişler. Başkan merak etmiş demiş “Her seferinde aynı dişiyle mi ?” , “Yok..” demişler “… Sayın Başkan’ım her seferinde farklı bir dişiyle.”

Mr. President da durur mu yapıştırmış cevabı,

“Bunu Bayan Coolidge’a söyleyin.”


Vermiş olduğum kıssadan hisse ile birlikte konunun en azından pratiğinin anlaşılmış olduğunu düşünüyorum şimdi geçelim deney ve teorik kısma.




Deneyin 1. Kısmı:

Elimizde er kişi bir fare var – şunun gibi bir şey. Bu fare ilk olarak bir dişi ile uzun bir süre çiftleştiriliyor. Biraz aşağıda görebileceğiniz grafikte de olduğu gibi bu farenin ‘boşalma süresi’ artıyor ancak beyninde salgıladığı dopamin miktarı azalıyor – tahmin edilebileceği gibi.


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Deneyin 2. Kısmı:

Şimdi ise bu er kişi farenin bulunduğu ortama birden fazla dişi fare koyuluyor. Erkek fare de hemen icraata başlıyor tabii çatara patara maksimum dopamin sağlayıp bir sürü fare ile çiftleşiyor ancak bir problemi var ‘erken boşalıyor’, fare üzülüyor tabii dişilerin yanında utanıyor, az önce canavar olan fare şimdi ise iliği kemiği kurumuş bir şekilde bir köşede duruyor.





Kısaca toparlamak gerekirse, erkek için aynı dişiyle cinsel ilişkide zamanla salgılanan dopamin düşüp boşalma süresi artarken, farklı dişilerle cinsel ilişkide ise salgılanan dopamin artıp boşalma süresi düşüyor. (Dişilerdeki bu değişim son derece azdır.)


Her şey son derece sakin bir şekilde ilerlerken ‘aga bana dopamin ver’ diyen yemekten, içmekten, hayatta kalmaktan, üremekten sorumlu olan ilkel beynimiz ortama yeni ve çekici bir dişi girince ‘hadi oğlum göreyim seni’ dercesine insanı zorluyor ve absürd diyalogların ortaya çıkmasına sebep oluyor:

+ Nazlıcan, üstündeki gömlek yeni mi çok hoşuma gitti ?
- Ne alakası var Berke Can, dün cafedeyken de bu vardı.
+ Aa öyle mi, hiç fark etmemişim ama dediğim gibi çok yakışmış.
- Teşekkürler.
+ (Olmadı)

Ana Fikir: Berke Can gibi olmayın.

Herkesin buradan çeşitli çıkarımlar yapacağından eminim en basitinden one night stand olayının bazen çok erken bitmesi (ya da kesikli ilerlemesi), çeşitli aldatma olayları veya bazı insanların 500 GB’lık arşivlere sahip olmaları gibi gibi vs.



Bir Önemli Nokta:

Bu biyolojik ve psikolojik kavramı insanlara anlattığınızda size genellikle dişiler ve meriçler tarafından şunlar söylenir;

Ne yani karını/eşini/kız arkadaşını aldatacak mısın ?

Abi yakıştıramadım sana Berrin Su bunları duysaydı çok üzülürdü inan bana.

Sapıksın, tek kelimeyle sapıksın.

Sen bunları nereden öğreniyorsun işin gücün yok bunları mı araştırıyorsun.

Bu liste uzar da gider.


Demem o ki bu deneyler asla birilerinin davranışlarını meşrulaştırmak için yapılmadı, he birilerinin başka birilerini eleştirmesi için de yapılmadı o yüzden bu konular bazı insanlarda ıslak tuvalet terliğini giymiş gibi bir his yaratsa da gerçeklik bizatihi bu şekildedir. Bu nedenle benimsemeli ve hayatımıza sokmalıyız aksi takdirde yaşadığımız yaşam basit geleneklerden ve kulaktan dolma sözlerden oluşmuş olur.

Işık sizinle olsun.
R
7 yıl
Hey gidi Roma.

Güneş doğdu senin üzerinden
Güneş görmeyen ruhlara
Işık geldi senin üzerinden
Karanlık içinde kalmışlara
Ulu Roma, ulu Roma
Gittin bizden uzaklara

İt oğlu itlere kaldı meydan
Lümpenlerle doldu kervan
Ne edecek bu kadar mert, civan
Ulu Roma, ulu Roma
Gittin bizden uzaklara

Nedir bu diye soranlara
Senato, kanun, medeniyet
Sanat, bilim, şahsiyet
Bunları toplayan tam bir alfa
Ulu Roma, ulu Roma
Gittin bizden uzaklara

Seni bilmeyen insan necedir
Seneca dergahında
Bulunmayan var mıdır
Sezar'a üzülmeyen yiğit midir
Ulu Roma, ulu Roma
Gittin bizden uzaklara



< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.