B

Yarbay
21 Eylül 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
43 üye
Görüntülenme (?)
139 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
8 yıl
Motosikletim için Trafik Sigortası Yaptırmak istemiyorum.
Arkadaşlar motosikletim 12 yıllık 125 cc'dir. Piyasa değeri yaklaşık 1000 tldir. Yaşım 31 geçen yıl 70 tl sigorta ücreti öderken bu yıl en düşük 300 tl çıktı. 2-3 yıllık sigorta bedeli motorun kendisi kadar ediyor. Böyle devam ederse artık sigorta yaptırmayı düşünmüyorum. isterseler elimdem alsınlar. Böyle bir zam olur mu? Biraz araştırınca bu haberi gördüm.

"Sigorta şirketlerine 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren tarifeyi serbest olarak belirleme hakkı verildi. Bu yolla, primlerin rekabetçi ortamda belirleneceği söylendi. Ayrıca trafik geçmişi temiz olan kişilerin de daha uygun fiyatlarla poliçe düzenlenebileceği kaydedildi. Ancak vaat edilen tam anlamıyla gerçekleşmedi. Zorunlu trafik sigortası primleri, özellikle 2015'in ilk aylarından bu yana kademeli olarak ciddi artış gösterdi. Geçtiğimiz yıl 250-300 lira bandında olan trafik sigortasını bu yıl yenilemek isteyen kişiler, 800 lirayı gözden çıkarmak zorunda kalmaya başladı. Hasarı olanlarda bu rakam bin lirayı buldu. Başkent Güven Sigorta Yöneticisi Hasan Nazikoğlu'nun verdiği bilgilere göre mayıs ve hazirandan sonra zorunlu trafik sigortasına müthiş bir zam geldi. Acenteler, geçtiğimiz yıl 250-300 liraya trafik sigortasını yaptıran müşterilerin bu yıl üç kata varan oranda fazla ödeme yapmak zorunda kalmasının sebebini anlatmak için ciddi mesai harcıyor."
(Alıntıdır)

Güya ücretler serbest olunca düşecekti. Bu ülkede bazı şeyleri demek ki serbest bırakmamak gerekiyor. Benim 10 yıldır kazam yok sigorta şirketleri bizi de kaybetmeyi göze almaya başladılar. Yaptırmaz isem en kötü ne olabilir?


Edit: 205 tlye yeni bir sigorta buldum fakat yinede yüksek, yaptırmamaya devam ediyorum 1 aydır sigortasızım
B
8 yıl
Kredi Kartı Üyelik ücreti için hakem heyeti kararına karşı bankanın açtığı dava
Arkadaşlar Akbank'a ait kredi kartı kullanıyordum. Geçen Mayıs ayında 90 tl kredi kartı üyelik ücreti kesildi. Banka bu ücreti iade etmemekte ısrarlı olunca. Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. Lehime bir karar çıktı, Fakat banka bunun iptali için ve vekalet masrafları dahil tüm masrafların ödenmesi için Tüketici Mahkemesine tarafıma dava açtı. Dilekçede bir sürü yargıtay kararlarından bahsedilmiş. Kısacası bu davayı kazanmam lazım 90 lira için 1500-2000 lira ödemek istemiyorum. Bankalar bu şekilde insanları yıldırmaya çalışıyor. Mahkemeye Dilekçe vermem lazım, daha önce başına gelen veya bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
B
9 yıl
AKBANK Axess Kullanıcıları Dikkat!!!
Arkadaşlar Akbank; Axess normal kart kullanıcılarından 80 TL, Gold Kullanıcılarından 90 TL kart ücreti kesmektedir. Benden 90 TL kesinti yapmışlar. Ekstrelerinize bir göz atın. Normalde itiraz ettiğimiz zaman bu ücretin iadesi daha önce yapılıyordu. Fakat bu yıl yapmayacaklarını 2 defa bana söylediler. Savunma olarak ta 10 yıl önceki mahkeme kararını bize gönderiyorlar. Şuanda sikayetvar sitesinde kıyamet kopuyor, Bknz.(https://www.sikayetvar.com/akbank) Akbank herkese aynı standart cevabı gönderiyor. Herkes hakkını arasın lütfen, bu duruma seyirci kalmayalım. Bu kesinti kesinlikle yasal değildir. Şöyle ki;

"01.03.2006 tarih ve 26095 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, 5464 sayılı
Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’nun Sözleşme Şartları Başlıklı 24. maddesinin (4)
numaralı fıkrası: “Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz,
komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir şekil ve surette ödeme talep edilemez ve kart
hamilinin hesabından kesinti yapılamaz."
B
10 yıl
Tekrar Muayene Ücreti Kanuna Uygun mu?
Merhaba arkadaşlar, Malum çoğu kişinin arabası vardır, 2 yılda bir yapılan muayene var, ve bu muayene karşılığında alınan bir ücrette var tabi ki :) şimdi babam, kulağı az duyan yaşlı bir adam araç muayenesini yaptırmış fakat geçmemiş, kendiside bilmiyor saf biraz, 1 aylık sürede geçtiği için tekrar sıfırdan muayene lazım, fakat daha önceden ödemiş olduğumuz bir ücret var, bu ücretin içeriğinde devlete ödenen dolaylı vergilerde var. 2 tane sorum var?

1) Tüvtürk bu dolaylı vergilerin miktarını/oranlarını/yüzdelerini bana veremeyeceğini ifade ediyor. Ben paramın nereye gideceğini bilmek istiyorum. hakkım değil mi?
2) Devlet belirli bir süreyi kapsayan (2 yılda bir muayene) hizmet karşılığı alınan bir vergiyi (aynı araç için) ikinci bir defa alabilir mi? anayasaya/kanuna uygun mudur?

En azından Devlet payının alınmaması lazım diye düşünüyorum? Hoş ya onunda ne kadar olduğunu bilmiyoruz
B
10 yıl
Fiber Optik Teknolojileri Hakkında Herşey
Merhaba Arkadaşlar Fiber internet Teknolojileri Hakkında Merak ettiğiniz ne varsa sorabilirsiniz?(Gpon, Aktif Ethernet, VDSL2 yani Hipernet, İp-Tv ve Alt yapıda kullanılan elemanlar vs.) Mümkün olduğunca cevaplamaya çalışacağım, Kapasitemizin yetmediği durumlarda bunun cevabını araştırıp hep beraber bulmaya çalışırız. Ne dersiniz?

Fiber Optik Nedir? : Fiber optik, insanın saç teli kalınlığında ve çok hassas üretilmiş saf bir cam lif üzerinden ışığın iletilmesi prensibiyle çalışan bir sistemdir. Bu şekilde üretilmiş kabloların tercih edilmesinin en büyük sebebi, çevresel şartların ağır olduğu; nemli, rutubetli, elektriksel alan parazitlerinin yoğun olduğu yerlerden etkilenmemesi ve her zaman stabil bir bağlantı sunmasıdır. Fiber optik kablolar, iletimi ışık hızıyla yani saniyede 300 bin km’lik hızla gerçekleştirirler. Bu yönleri sebebiyle uzak mesafelere veri aktarımı için tasarlanmışlardır.
B
10 yıl
Grafikçi Arkadaşlarım Yardım...
Merhaba arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Aşağıda yer alan resimi, deseni kullanarak 100.000 ve 600.000 yazabilir misiniz?

< Resime gitmek için tıklayın >
B
10 yıl
Torrent Kullanımı Kısıtlanmaya mı Çalışılıyor
Merhaba Arkadaşlar TTnetin Roket Hizmetini Her ay düzenli olarak kullanıyorum bilmeyenler için ufak bir açıklama yapayım, TTnet Roket hizmeti Fibernet ve Vdsl2 hizmeti alan abonelere 24 saat boyunca 100 mbit hıza kadar verilebilen bir hizmettir. Aralık ve Ocak aylarında bu hizmeti kullandığımda testlerde hızım yine 70 mbit idi. ve torrente saniyede ortalama 6-7 mb gibi bir veri indirebilmekteydim. Fakat bu ay gördüm ki Torrente ne yaparsam yapayım (kaynak sorunum yok) Testlerde Hızım yine 70 mbit Fakat saniyede 3-4 mb üzerine çıkamıyorum. 70 mbit hızda Teknik olarak saniyede 8 mb veri indirebilmem lazım. Normal web üzerinden download yaparken saniye 7 mb veri indirebiliyorum. Fakat torrente olmuyor (hız kısıtlama yok ayarlar normal) Aklıma şu Geldi Acaba TTnet Torrente karşı bir önlem mi almaya çalışıyor, Yada vermiş olduğu hızı torrente karşı bilerek mi düşürüyor bu sorunu başka yaşayanlar var mıdır, Tabiki yanılıyorda olabilirim. ilerleyen günlerde bizi neler bekliyor acaba?
B
10 yıl
Torrent Kullanımı Kısıtlanmaya mı Çalışılıyor
Merhaba Arkadaşlar TTnetin Roket Hizmetini Her ay düzenli olarak kullanıyorum bilmeyenler için ufak bir açıklama yapayım, TTnet Roket hizmeti Fibernet ve Vdsl2 hizmeti alan abonelere 24 saat boyunca 100 mbit hıza kadar verilebilen bir hizmettir. Aralık ve Ocak aylarında bu hizmeti kullandığımda testlerde hızım yine 70 mbit idi. ve torrente saniyede ortalama 6-7 mb gibi bir veri indirebilmekteydim. Fakat bu ay gördüm ki Torrente ne yaparsam yapayım (kaynak sorunum yok) Testlerde Hızım yine 70 mbit Fakat saniyede 3-4 mb üzerine çıkamıyorum. 70 mbit hızda Teknik olarak saniyede 8 mb veri indirebilmem lazım. Normal web üzerinden download yaparken saniye 7 mb veri indirebiliyorum. Fakat torrente olmuyor (hız kısıtlama yok ayarlar normal) Aklıma şu Geldi Acaba TTnet Torrente karşı bir önlem mi almaya çalışıyor, Yada vermiş olduğu hızı torrente karşı bilerek mi düşürüyor bu sorunu başka yaşayanlar var mıdır, ilerleyen günlerde bizi neler bekliyor?
B
10 yıl
Gizli Formül İktidarsızlık İçerir (Dr. Ömer Çelakıl)
Merhaba Arkadaşlar Az Önce Atv Kanalında Dr. Ömer Çelakılın Konuk olarak Katıldığı Zahide ile Yetiş Hayata Proğramında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özellikle iktidarsızlık, Saç Dökülmesi ve Bel Fıtığı için önemli Formüller verdi. En Dikkat çekeni ise İktidarsızlık için açıkladığı formüldü son derece basit bulunduğunu ve etkili olduğunu iddia etmiştir. Bence denemekte Fayda var

FORMÜL : Diklofenat + Aspirin

Eczaneye gidip Diklo denen ağrı kesiciyi istememiz ve Aspirin ile beraber almamız yetiyormuş. Yinede denemek isteyen arkadaşların doktora başvurarak bunu yapmaları gerektiğini hatırlatmak isterim.

Dilerseniz proğramın tekrarını internetten izleyebilirsiniz. Linkini bulursam ilerleyen saatlerde paylaşabilirim.
B
10 yıl
KPSS 2013/2 Tercih Bildiremiyorum..
Merhaba arkadaşlar Sabahtan beri Tercih yapmak istiyorum. Ama bir sıkıntı var siteye giriyorum tercih sayfası açılıyor tercih kodlarını ilgili kutucuğa yazıyorum ve bu hatayla karşılaşıyorum, "Lütfen Geçerli bir program kodu giriniz." yazdığım kodlarda sıkıntı yok defalarca kontrol ettim. farklı browser da denedim. ama bir türlü tercih yapamıyorum. Aynı sorunlar ile karşılaşan veya bu sabahtan şimdiki zamana tercih yapabilen var mı? Acaba genel bir sorunmu dur?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.