M

Yarbay
03 Ağustos 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
80 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
7 yıl
Konulara cevap atınca test sayfasına düşüyorum
Neredeyse her cevap attığımda, gönder dedikten sonra uzun bir süre bekleyip beni aşağıda linkini verdiğim sayfaya atıyor, daha sonra tarayıcıdan geri gelip tekrar göndere basıyorum ve düzgün bir şekilde gidiyor mesajım. Bu forumda da baktım ama benzer bir sorunla ilgili şikayet göremedim, tek bana mı oluyor bu olay

@Citizen
Burak'ın bana özel gıcıklık yaptığından şüpheleniyorum açıkçası

https://forum.donanimhaber.com/test--75712375#0
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Forumla İlgili Önerileriniz, Sorunlarınız >> test
quote:

Bu mesaj ya silindi ya da taşındı bu yüzden artık burda değil.
Eğer bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız tarayıcınızın yenile tuşuna basarak sayfayı yenileyiniz.
Geri git ?
M
7 yıl
Deleted User - [Deleted from big topics]
https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=125987638

Yukarıdaki silinen mesaj bana ait, bir altındaki mesajı da sayfa sayının hesaplanmasıyla ilgili bir hatadan dolayı sayfa değişmiyor diye attım (ki o da ayrı bir bug ama detaylarını çok bilmiyorum, eğer son mesaj bir sonraki sayfaya geçmişse konunun total sayfa sayısı bir eksik gözüküyor ve sondaki o mesaj gözükmüyor)

Öncelikle bu "Deleted User - [Deleted from big topics]" nedir onu merak ediyorum. Son zamanlarda sık sık görmeye başladım.
Asıl sorun ise mesajımın bu şekilde silinmiş olmalı. Mesajın silinmesi için hiçbir sebep yok, çünkü başka bir kullanıcının sorduğu bir soruya normal bir cevap yazdım. Bu durumda aklıma gelen tek şey bunun bir bug olabileceği.
M
8 yıl
RAID konusunda yardım
Merhaba,

MSI H170A Gaming Pro anakartım var. 1 adet 250GB SSD (işletim sistemi kurulu), 2 adet de WD 1TB HDD var elimde.
Dün akşam 2 HDD'yi RAID0 yapmak için bios'tan ahci -> raid şeklinde değişiklik yaptım, bilgisayar açılırken de (bios splash screenden önce) CTRL+I'ya basın ayarlar için diyordu, bastım, 2 HDD'yi seçip RAID0 yap dedim. Buraya kadar çok güzel, ancak buradan sonra işletim sistemi açılmadı. Windows 10 minik mavi penceresi ardından yuvarlak toplar döndü durdu, sorun tespit ediliyor dedi, sonra bilgisayar açılamıyor, hata sebebi de inaccessable_boot_device dedi. Daha sonra sorun düzelsin diye biostan tekrar raid->ahci değişikliği yaptım, yeniden açıldığında Windows 2 HDD birleşik gibi duruyordu. Yazma hızı da gerçekten 2 katına çıkmıştı. Bir sorun olmasın diye tekrar raid moda geçip biostan, raid arrayi sildim tekrar ahci diyip başlattım, sonra Windows arayüzünden stripe disk deyip oluşturdum istediğim şeyi.

Yapmak istediğim şey mümkün değil mi? Ben ileride 3 tane daha disk ekleyip RAID5 yapmayı düşünüyordum, bu mümkün değilse o da olmayacaktır heralde. Eğer mümkün değilse 5 (ya da belki 6) diskle RAID5 yapabileceğim bir raid controller tavsiyesi verebilir misiniz? Hangi marka iyidir, neye dikkat etmem gerekir? Muhtemelen Amazon'dan sipariş vereceğim.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
M
8 yıl
Sistemi sonunda topladım :)
Bir süredir black friday'i ya da doların düşmesini bekliyordum toplamak için, black friday'de aldım bir kısmını. Kalanları da yeni sipariş verdim. Bazıları geldiler, yavaş yavaş evde birikiyor kutular Parçaların tamamı geldiğinde fotoğraflarını çekip topluca koymayı düşünüyorum.

Sistem şöyle:

Logitech G230 (1.5 yıl önce almıştım)
http://www.amazon.com/gp/product/B00BFOEY4I

Kingston HyperX FURY Black 8GB 2133MHz DDR4 x 2
http://www.amazon.com/gp/product/B00TY6A56U

Cooler Master Hyper 212 EVO
http://www.amazon.com/gp/product/B005O65JXI

EVGA SuperNOVA 650 G2
http://www.amazon.com/gp/product/B0106RDIN2

Corsair Gaming MM200
http://www.amazon.com/gp/product/B014W1Z890

Logitech G402
http://www.amazon.com/gp/product/B00LZVNWIA

Logitech G710+
http://www.amazon.com/gp/product/B009C98NPY

WD Caviar Blue 1TB
https://www.amazon.com/gp/product/B0088PUEPK

Samsung 850 EVO 250GB 2.5-Inch SATA III
https://www.amazon.com/gp/product/B00OAJ412U

SanDisk Ultra Fit 128GB USB 3.0 Flash Drive
https://www.amazon.com/gp/product/B00YFI1EBC

AmazonBasics USB Powered Computer Speakers
https://www.amazon.com/gp/product/B00GHY5F3K

Dell U2414H
http://www.istanbulbilisim.com.tr/dell-u2414h-ultrasharp-led-monitor-fiyati,140042.html

MSI H170A GAMING PRO
http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7477

INTEL Core i7-6700
http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7350

ZALMAN Z11 NEO
http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7019

Bunlar şu an totalde yaklaşık 4100 liraya patladı. Evet sistemde ekran kartı eksik, şu an acelesi yok. Onsuz da kurup kullanabilirim sistemi. Yılbaşında belki indirime girebilir diye bekliyorum. Onu da Amazon'dan alacağım. Yaklaşık 1300 liraya gelecek. Totalde 5400 lira edecek sistem.
EVGA GeForce GTX 970 FTW+
http://www.amazon.com/gp/product/B00U2ON9B6

Herhangi bir önerisi, tavsiyesi, sorusu olanları bekliyorum
M
9 yıl
Wi-fi çalışmıyor [4s]
İyi akşamlar

Yaklaşık 3 sene kullandığım iPhone 4s'in wi-fi bir anda bozuldu ve artık bağlanmıyor. Wifi ekranında bazen ağları görüyor bağlanırsa 5-10 saniye duruyor ve gidiyor. Wifi ekranına girildiğinde donmalar yaşanıyor telefonda. Biraz internette baktım sanırım wifi anteniyle ilgili donanımsal bir sorunmuş.
Nerede yaptırabilirim ve kaça yaptırabilirim bilen var mı?
İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum.

Not: Recovery yaptım, sıfırdan tekrar kurdum filan hiçbiri fayda etmedi.
M
9 yıl
Blokladığım kişilerin mesajları eksilenmişse gözüküyor
Blokladığım kişilerin mesajları yeterince eksi almışlarsa sayfanın en altında gözüküyor.
Bunun ne zararı var diyeceksiniz;
http://forum.donanimhaber.com/m_109483708/f_//tm.htm
Linkini verdiğim konuda absürt boyutlarda resimler koyan arkadaşlar bloklu olduğu halde, mesajları eksi aldığı için sayfanın en altında mesajları geldiği için sayfanın görüntüsü yine o resimlerden dolayı bozuluyor.
M
9 yıl
Sistem toplama konusunda yardım (3k-4k arası)
Selamlar herkese,

Sorunumu kısaca anlatayım:
Masaüstü bir sistem toplamak istiyorum, oyun amaçlı yüksek işlem gücüne sahip bir grafik kartına, işim amaçlı da yüksek işlem gücüne sahip bir işlemciye ihtiyacım var. Overclock yapmayı düşünmüyorum.
İşlemci ve grafik kartı seçimi konusunda çok fazla sıkıntım yok, ama bilmediğim çok fazla nokta var. Aşağıda linkte bulduğum yer uyumsuz parçaları süzüyor anladığım kadarıyla ama bana bu yetmiyor.

Grafik kartı olarak GTX 970 almayı düşünüyorum ancak birçok farklı firma üretiyor bu kartı, aralarında tam olarak ne fark var? Uzunca bir süre sistem toplama öneri konularını gezdikten sonra genelde insanların MSI önerdiğini gördüm. MSI'ın da birden fazla GTX 970 modeli var. Biri 4G diğeri 100ME olarak geçiyor. Hangisinin bana ne faydası var? Bir yere kadar aynı özellikler (GDDR5 4GB RAM, 256bit)ama bir tanesinde 2xDVI çıkışı var anladığım kadarıyla ve bu model daha ucuz, ben hiçbir zaman çift monitör kullanmayı düşünmüyorum. 2 çıkış başka bir işe yarar mı?

İşlemci olarak aklımda 3 model var. Biri i7 4790, diğeri i5 4590 ve 4690. 4590 ile 4690 arasında çok bir performans farkı olduğunu sanmıyorum, sadece ufak bir saat hızı farkı bulunmakta. 4790 ile bunlar arasındaki farkı merak ediyorum daha çok. i5 işlemcilerden birini seçersem, ileride grafik kartımı değiştirmek istediğimde bottleneck sıkıntısı yaşar mıyım?

RAM olarak sorunum daha basit, yine toplanan sistemleri incelediğimde Corsair ya da Ripjaws önerildiğini gördüm, Kingston'ın eski kalitesi yok mu, diğer 2 markaya da yabancıyım biraz. Bir de DDR4 bellekler gördüm, bunları destekleyen anakart göremedim. Bu konuda sanırım yanlış bildiğim bir nokta var. Aydınlatabilir misiniz?

Sıra geldi soğutucu/fana. Topladığım sistemin ekstra fana ihtiyaç duyup duymayacağını nasıl anlarım?

Ses kartı: Burada toplanan sistemlerin hiçbirinde sanırım ses kartı göremedim, yine burada bir bilgi eksikliğim var sanırım?

Monitör: Bu teknolojiden hiç anlamıyorum, sadece boyut olarak 21"-23" dolaylarında bir şey almayı planlıyorum. LED ekranlar iyiydi sanırım en son? :)

Kasa/Güç kaynağı: Kasanın dış görünüşüyle ilgili bir beklentim yok, kalas gibi dursa da sıkıntı yok. Dışarı çok ses vermesin, çok ısınıp sıkıntı yapmasın yeter. Öyle ışıklı filan şeylere gerek yok yani. Bazıları built-in PSU ile gelirken bazıları boş kasa olarak geliyor. Birinin diğerine avantajı nedir ve en önemlisi toplayacağım sisteme gereken Watt miktarını nasıl hesaplarım ki PSU seçeyim?

En büyük sorun olan anakarta geldik şimdi. Bulduğum linkteki işlemci ve grafik kartına göre süzüyor ana kartları (ne kadar başarılı bilemiyorum, soketleri eşleştiriyor muhtemelen) ancak hangi anakartı seçmeliyim konusunda fikrim 0. Yine biraz gezdiğim konulardan gördüklerim insanlar oyun sistemlerine genelde MSI öneriyor. Mesela H97 Gaming 3 diye bir model var yaklaşık 400 lira, h97 PC MATE 280 lira. Ben 2 modele bakınca çok bir fark göremiyorum. Ve yukarıda bahsettiğim gibi burada hiç DDR4 destekleyen anakart göremedim, hepsi DDR3. DDR4 RAM almanın mantığı nedir?

Aslında burada sizden istediğim bana sıfırdan bir sistem toplamanızdan ziyade, takıldığım konularda da biraz yardımcı olarak beraber toplamamız.
Doya doya teknik terim kullanabilirsiniz, anlamaz diye elinizi korkak alıştırmayın, anlarım :)


Link:https://www.teknobiyotik.com/pc-sihirbazi/akilli-pc-sihirbazi.html
M
9 yıl
Sabri capsi arıyorum
Ya yarım saattir bi fotoğraf arıyorum bulamadım google'da. Sabri'nin stadyumda sadece kafasının gözüktüğü merdivenlerden çıkarken bir fotoğraf var, onu arıyorum. Var mı arşivinde olan?
M
10 yıl
Konu sahibinin kolay ayırt edilmesi
Bir konuyu gezerken konu sahibinin mesajlarında nickinin yanında konunun sahibinin o olduğunu anlayacağımız bir işaret, yazı vb. bir şey olsa güzel olmaz mı?
Yabancı yerlerde çokça kullanılan bir sistem, konu sahibi mesaj atınca isminin yanında (OP) yazıyor (original poster manasında), bu sayede konu sahibinin cevap verdiği çok kolay anlaşılabiliyor.
İmplementasyonu da oldukça kolay bir sistem
M
10 yıl
Kupa üzerine baskı
Merhaba gençler. Kupa (bardak olan) üzerine kendi istediğim baskıyı yaptırabileceğim bir yer arıyorum. Var mı bunu yapan bir yer bilen? Hem yazı hem de resim bastırıcam. Seri üretim değil, 1 ya da 2 tane istiyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.