A

Yarbay
19 Haziran 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
14 üye
Görüntülenme (?)
600 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
2 yıl
1080TI için 600w PSU Yeterli Olur Mu?
Merhaba şu an kullandığım Nagas marka 80+ bronz sertifikalı psu'm var. Kardeşimin ihtiyaç fazlası 1080 TI ekran kartını almayı düşünüyorum. Bu PSU bu kart için yeterli olur mu?

Anakartım: MSI B450 Gaming Plus
İşlemci: Ryzen 7 3700X

< Resime gitmek için tıklayın >
A
3 yıl
Kasa Değiştirince FPS Düştü
Merhaba arkadaşlar konuyu şöyle özetleyeyim, Ryzen 7 3700X işlemci , Inno3d GTX 1660 TI ekran kartım var. İşlemciyi ilk aldığımda kasam çok ısındığı için voltaj düşürme yapmıştım, 1 yıldan uzun zaman oldu bu işlemi yapalı ve o zamandan sonra hiç ayarları kurcalamadım. Sıcaklık değerlerinden halâ memnun kalmadığım için bu gün yeni bir kasa aldım ve sistemi kurdum.

Kurduktan sonra bilgisayar açıldı, birkaç saat içerisinde birkaç defa kendiliğinden reset attı. Sonra 7-8 saat boyunca bilgisayar açılmadı. Kasadan tuşa bastığımda fanların aydınlatması yandı, fanlar dönmeye başladı fakat açılmadı. Sonra bios pilini çıkarıp taktım, ramler ile uğraştıktan sonra açmayı başardım. (Kasa değiştirirken ramleri ve işlemciyi hiç anakarttan çıkarmamıştım).

Şu an fark ediyorum ki oyun içi FPS değerlerimde düşme var ve voltaj ayarlarım 'auto' olarak değişmiş, sanırım bios pilini çıkarıp taktığım için oldu bu. Fakat ben daha önce düşük voltaj ile kullandığım halde FPS değerlerim daha iyiydi. CS GO da 280-300 FPS in altına hiç inmezken şu an 150-200 arasında oynuyorum. World of Warcraft'ta 75 FPS in altına inmiyorken 60-65 civarlarında oynuyorum.

Daha önce voltaj düşürürken nasıl bir işlem yaptığımı, kaça düşürdüğümü de hatırlayamıyorum. Voltaj normale dönünce FPS daha da artar diye tahmin ederdim fakat tam tersi düştü, neden olabilir fikri olan var mıdır acaba?
A
3 yıl
Wow\u0027dan geçiş yapağım, yardıma ihtiyacım var.
Merhaba arkadaşlar, uzun süre World of Warcraft oynadım. Fakat oyundaki grindinglerden artık bıktığım için, başka bir oyuna yönelmeyi düşünüyorum. Aklımda da Guild Wars 2 var.

Oynayanlar bilirler ki Wow'da düzgün bir gear yapmak için haftalarca uğraşmak gerekiyor. Torghast ayrı bir dert, Korthia ayrı bir dert. Mythic dungeon yapmak için saatlerce tank ve healer bulmak gerekiyor. Metada olan bir class oynamıyorsanız, kimse gruplara almıyor ve oyun sizin için işkence haline geliyor. Özetle oyundan keyif almaya başlamak için çok uzun bir zaman harcamak gerekiyor ve popüler bir class oynamanız gerekiyor. Sırf kimse gruplara almadığı için sevdiğim/eğlendiğim classı oynayamıyorum.

Merak ettiğim şeyler:
-Guild Wars 2'de açtığım karakter maksimum levela ulaştıktan sonra keyifli bir şekilde pvp/pve yapabilmek için Wow'da olduğu gibi haftalarca birşeyler grindlamak, farmlamak, craftlamak gerekiyor mu?
-Classlar arasında, o classı seçtiğim için diğer oyuncular tarafından kabul görmeyeceğim bir class vs. var mı?
-GW2'yi PVP ağırlıklı oynamak istiyorum, PVP yaparak karakterimi güçlendirebilir miyim? Yoksa Wow'da olduğu gibi PVP oyuncusu da olsanız, gerekli eşyaları almak için aylarca PVE yapmanız gerekiyor mu?
-Gördüğüm kadarı ile oyun ücretsiz, oyunu indirdikten sonra satın almak zorunda olduğum, almazsam diğer oyunculara göre dezavantaj sahibi olacağım bir ek paket vs. var mı ve oyun pay to win mi?

Aklıma takılan ilk sorular bunlar. Eğer daha önce Wow oynamış birisi varsa, sorduklarım haricinde Wow'a göre öönemli eksi ve artılarına değinebilirse çok sevinirim.
A
4 yıl
CS İçin Logitech G Pro X Kulaklık
Merhaba arkadaşlar. Şu an Cloud 2 kullanıyorum, mouse ve klavyem de Logitech olacağı için kulaklığımı da Logitech G Pro X almaya karar vermiştim. Fakat bazı yorumlarda boğuk ses geliyor vs. tarzında düşük puan verildiğini gördüm. Sipariş vermeden önce fikir almak istedim. Kullanan varsa fikirlerini paylaşabilir mi lütfen?
A
4 yıl
Logitech G Pro X Hakkında
Merhaba arkadaşlar. Şu an Cloud 2 kullanıyorum, mouse ve klavyem de Logitech olacağı için kulaklığımı da Logitech G Pro X almaya karar vermiştim. Fakat bazı yorumlarda boğuk ses geliyor vs. tarzında düşük puan verildiğini gördüm. Sipariş vermeden önce fikir almak istedim. Kullanan varsa fikirlerini paylaşabilir mi lütfen?
A
4 yıl
Oda İçin Tasarım Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar. Hem iş hem oyun oynamak için uzun zaman geçirdiğim odamda pandemi zamanında bazı değişiklikler yapmaya karar verdim. Mümkün olduğu kadar kırmızı ve siyah renkleri kullanarak herşeyi kombinlemeye çalıştım. Masa, komodin vs. herşeyi uzun uğraşlar harcayarak kapladım. Masamın arkasına led şerit yerleştirdim. Siyah ve kırmızı perde yaptırdım. Yatak örtümü siyah, yastığımı kırmızı yaptım. Kabloları gizlemek için marangozdan siyah renkli bir masa altı yaptıracağım yine. Odayı daha güzel hâle getirmek için tavsiyeniz varsa zevkle okurum. Teşekkürler.Önceki hâli:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
Sonrası:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
A
4 yıl
Ryzen 7 3700X için soğutucu tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar. Sistemim şu şekilde;

GPU: Inno3d GTX 1660 TI
CPU: Ryzen 7 3700X
Kasa: Dark Vision Pro

Yakın zamanda bi işlemci değiştirdim. R5 2600 işlemcim yük altında 65 dereceyi geçmiyorken, R7 3700x masaüstünde bile 75 derece civarlarına ani sıçramalar yapıyor, oyundayken de 65-85 arası dolaşıyor. Voltaj düşürme vs. uğraştım fakat 3-5 derece haricinde bir değişiklik göstermedi, konuya da çok hakim olmadığım için yanlış birşey yapıp kalıcı hasar vermek istemiyorum. Bu nedenle iyi bir soğutucu ile sorunu çözmem daha doğru olur diye düşünüyorum. İdeal sıcaklık değerlerine düşürebileceğim bir işlemci soğutucu önerirseniz çok sevinirim. Sıvı soğutucu hiç kullanmadım, montajı nasıl yapılır, her kasaya uyar mı vs. hiçbir bilgim yok. Eğer hava soğutma ile soğutabilirsem sistemi hava soğutmayı tercih ederim.
A
4 yıl
Ryzen 7 2700X sıcaklık sorunu
Merhaba arkadaşlar. Öncesine kadar Ryzen 5 2600 işlemci kullanıyordum. Call of Duty de sıcaklık 85 derecelere, cs de ise 70-75 civarlarına geldiği için aşağıda linkini koyduğum soğutucuyu alıp Call of Duty'de 70-75 , CS de ise 55-65 civarı sıcaklığa düşürdüm.

Soğutucu:https://www.hepsiburada.com/dark-freezer-x94bl-intel-775-1156-1155-1150-1151-fm1-fm2-am2-am3-am4-ryzen-uyumlu-islemci-sogutucu-dkccx94bl-p-HBV0000081EWK?magaza=Hepsiburada

CS deki fps imden memnun olmadığım için bu gün Ryzen 7 2700X işlemci aldım ve yine yukarda linkini koyduğum soğutucuyu taktırdım. Bilgisayarcı yanımda termal macun da kullandı. Fakat yeni işlemcimde sıcaklık değerleri anormal geliyor. CS oynarken 60-65 arası gidip geliyor fakat oyun açılırken, harita yüklenirken, hatta ekran görüntüsü bile alırken 75 i bulduğu oluyor. Bu olay normal mi arkadaşlar? Voltaj düşürdüm, farklı voltajlar denedim fakat o zaman da FPS kaybı yaşıyorum. Daha kötü işlemci ile böyle bir sorun yaşamıyorken bunun nedeni ne olabilir acaba?

Aşağıya linkini koyduğum ekran görüntüsü işlemci sıcaklık grafiği. Düz yerler CS oynadığım süre zarfı ve genel olarak 64 derece. Diğer dalgalı yerler hep masaüstü, google chrome veya oyun açılırken, harita yüklenirkenki zamanlar. Ekran görüntüsü alırken bile 10-15 derecelik sıçrama oluyor saniyelik olarak.
https://prnt.sc/u85n3q

Donanım olaylarından da pek anlamadığımdan korkuyorum aşırı ısınmadan dolayı zarar görür mü acaba diye. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Saygılarımla.
A
4 yıl
[Satılık] Falchion Knife Marble Fade - Fabrikadan Yeni Çıkmış
Merhabalar başlıkta belirttiğim Falchion Knife Marble Fade (fabrikadan yeni çıkmış) bıçağımı satıyorum.

Fiyat:950TL
Ödeme: Havale-EFT

---Satılmıştır.

Takas düşünmüyorum, ödeme hesabıma geçtikten 10dk içerisinde teslim edebilirim. Profilimden referanslarımı kontrol edebilirsiniz.
A
5 yıl
Mercedes W204 Kasa Hakkında (Dizel/Benzin)
Merhabalar. Şu an mevcut 2008 Model Mercedes C200 CDI Amg paket aracım var. Aracım 136 beygir. Satıp üzerine biraz daha koyup makyajlı kasasını almayı düşünüyorum 2012 model ve üzeri.

Şu anki aracımın yakıt tüketiminden memnunum. Fakat KKTC'de yaşadığım için ve burada yakıt fiyatları Türkiye'ye göre biraz daha düşük olduğu için yakıt Türkiye'deki kullanıcılara nazaran biraz daha az önemli bir unsur benim için. Şu an aklımda olan modeller C180 benzin, C220 Dizel veya C250 Dizel. Bu konuda bilgili, tecrübeli arkadaşlar yorumlarını ve fikirlerini benimle paylaşırlarsa çok sevinirim.

A serisine de bakıyorum fakat sanıyorum büyük çoğunluğu Renault motoru kullandığı için çok ihtimaller arasına koymadım açıkcası. Yine de fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.