K

Yarbay
09 Kasım 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
68 üye
Görüntülenme (?)
1212 (Bu ay: 24)
Gönderiler Hakkında
K
3 hafta
Bu Laptop Ne Kadar Eder?
Elimde aşağıdaki özelliklere sahip cihaz var. İkinci el olarak satsam ne kadar eder sizce?

.
K
4 hafta
Öğretmenlerdeki \"ATANAMADIM\" Mağduriyeti
Bu durum sadece bana mı saçma geliyor?İnsanlar İİBF veya mühendislik bölümlerinden mezun olduktan sonra iş aradığında(devlet veya özel) ve bulamadığında sorulduğunda "işsizim" diyorlar. "Atanamadım" demiyorlar. Öğretmenler ise direkt olarak 6-7 sene işsiz gezip dışarda soranlara atanamadım diyorlar. Üniversite tercihleri yapılırken veya öğretmenlik bölümlerine kayıt yaptırılırken devlet ile bilmediğimiz bir sözleşme falan mı imzalanıyor mezun olunca devlet atamanız öğretmen olarak gerçekleştirilecek diye?

Diyebilirsiniz ki devlet atanacak kadar öğretmen almak zorunda. E koşullar buyken hala öğretmenlik bölümünü tercihine yazanların hiç mi suçu yok? Devlet her mezun öğretmeni "Devlet Kadrosunda" atamak zorunda mı ? Mühendis adam da atanamıyor ama farklı alanlara yöneliyor. İİBF veya farklı bölüm mezunları da atanamıyor ama farklı alanlara yöneliyor. Öğretmenler ise inatla devlet kadrosu kovalamaya devam ediyor. Sorulduğunda da mağduruz da mağduruz devlet bizi atamadı deniyor.

Bu saçmalık ne zaman bitecek?
K
geçen ay
Patiswiss Şirketinin Bir Yılda Verdiği Vergiyi Bordrolu Çalışan Olarak 1 Ayda Ödemem Sorunsalı
Hazine ve maliye bakanlığı bordrolu çalışana yükleneceğine artık şirketleri denetlemeli adam akıllı. Girdiğiniz herhangi bir işletmedeki vergi levhasına bakın ve komik rakamları görün. Üstelik bir de bu tutardan giderlerini düşüyorlar.

Adamların 1 yılda ödediği vergi benim sadece maaşımdan 1 ayda kesiliyor nerdeyse :) Eminim forumdaki birçok kişi bu durumdadır. Net maaş alıp vergi vermediğini sananlar siz de vergi ödüyorsunuz. Ülkede milyonlarca beyaz yakalı var ve bu rezaletin farkında değil. Yüzlerce milyonluk cirolar yapan şirketlerin gösterdiği matrahlara bak. Sanki asgari ücretli çalışanlar :)

Sonra bunlar nasıl zengin oluyor.

https://twitter.com/DrYukselmis/status/1782299339185914225/photo/1
K
geçen ay
Telefoncu Tarafından Az Kalsın Kazıklanıyordum
Telefonumun ahizesinden son zamanlarda ses çok kısık gelmeye başlamıştı. Telefon da eski olduğundan heralde yavaş yavaş ömrü bitiyor ahizeyi yenilemek gerekir diye düşündüm. Telefoncuyu arayıp sorunu anlattım. Sesin durduk yere kısık gelmeye başladığını herhangi bir darbe vs almadığını belirttim. Daha cihazı görmeden değişim gerekir 250 TL dedi.

Ben de bu olaya sinirlenip gittim youtube dan araştırmaya başladım. Ahize zamanla tıkanabiliyormuş. Fırçayla ahize deliklerini temizleyip bir bantla da bas çek yaparak etrafını iyice temizledim. Toplam 2 dk sürmedi. Sonuç: Ahize sorunsuz çalışıyor. Siz siz olun sorunu internet ortamında tespit edip çözümlemeye çalışmadan doğrudan çakal esnafla muhatap olmayın. Bilmeyen biri olsa belki değişim bile yapmadan bu temizleme işlemini kendi yapıp 250 lira para alacaktı.
K
geçen ay
Pazar Fiyatlarıyla Mağaza Fiyatlarının Kafa Kafaya Olması
Geçen istanbulda bir semt pazarına gittim çoğunlukla alt gelir grubunun gittiği bir pazar. Spor salonunda giymelik bir şort bakıyordum. Fiyatlara baktım 200 lira altına şort yok. Lc waikiki defactoya bakıyorum orada da fiyatlar zaten bu civarda. Eskiden pazar malı daha ucuz olurdu mağazalardan. Şimdi internetten almak daha mantıklı geliyor en azından kredi kartıyla alıyorsun ödemesi bir ay sonra vs.

Anlam veremediğim bir diğer konu da bu pazarlarda vergilendirme nasıl yapılıyor? Adam belki 100 parça ürün sattı o gün fiş yok bişey yok.
K
geçen ay
Kadıköy Berber Önerisi
Kadıköyde uygun fiyatlı berber önerisi olan var mı? 10 yıldan uzun süredir aynı berbere gidiyorum. Gittikçe traş kalitesi düşüp fiyat arttı. Sık sık berber değiştirmeyi düşünüyorum artık. Tavsiyelerinize açığım.
K
geçen ay
Bir Haftalık Sağlık Raporu Nasıl Alırım?
Onceden biletini aldigim bir seyahatin var fakat yeni is degistirdigimden izin hakkim yok ve avans izin de kullandirmiyorlar. Rapor alayim diyorum ama bir haftalik raporu verecek doktor nasil bulacağım bilmiyorum, kronik bir hastaligim da yok. Farkli bir çözüm öneriniz var mı?
K
2 ay
Soundpeats Kulaklıkların Garanti Hizmetini Kim Veriyor?
Hepsiburadada mozambee satıcısından aldığım kulaklığımın sağ teki durduk yere şarj tutmamaya başladı. Garantisi devam ettiği için yolalmak istedim ama nette garanti hizmetini türkiyede verenfirmayla ilgili hiçbir bilgiyok. Mozambee satıcısıını aradım telefonlarını açmıyorlar. Mail attım ona da dönüş yapmadılar. Bilgisi olan var mı?
K
2 ay
Pideciye İç Götürdüm Pide Başı 50 TL İstedi Normal Mi?
Mahalledeki bafra pidesi ( açık bide) yapan pideciye iç getirsem kaça yapacağını sordum. Hamur + işçilik pide başına 50 TL ye yapacağını söyledi. Aynı pideyi kendisi 280 TL ye satıyor. Yer İstanbul. Normal mi sizce yoksa kazık mı ? Bana biraz pahalı gibi geldi.
K
3 ay
Türk İnsanindaki İkinci El Esyayi Hor Görme Takıntısı
Bunu bir tek ben mi fark ettim bilmiyorum ama bizim insanimizda ekonomi durumu cok kotu olsa dahi ikinci el esyayi kendine layik gormeme durumu var. En basitinden bir eve kiraya bile cikilacak olsa ve adam asgari ucretle calisan olsa bile ayni fiyata esyali duzgun ev varken gidip bos evi tutup icine dunya masraf edip sifir esya aliyor. Neden boyle diyorsun ben ikinci el esya kullanmam diyor. Bunun icin 3 yil vadeli kredi ceken bile var ki ciktigi evde 1-2 sene kaliyor maksimum sonra o esyalari da cope atiyor.

Bazen ikinci el elektronik beyaz esya vs aliyorum neden sifir almadin diyor insanlar. Aldigim urunu kutusunda sifir diye satsam anlasilmayacak kadar temiz buna ragmen ben baskasinin kullandigini kullanmam diyorlar

Sahibindene letgoya tertemiz urunler koyuyorum bazen sifirinin yarisina coguna pazarlik mesaji bile gelmiyor.

Yurtdisinda da bulundum bilen de bilir ikinci el esya dukkanlari ve pazarlari vardir. Ordan her ekonomik siniftan bir suru insan bircok seyi alir satar. Bu sayede geridonusum de bi nevi yapilmis olur.

Ozetle turkiyede ulkenin yuzde 60 i asgari ucret civarinda calisirken bu sifir esya fetisi- takintisi nerden geliyor? İnsanlar bu luksu kendinde nasil gorebiliyor? Bana biraz ayrani yok icmeye tahtravanla gider sifir esya almaya durumu var gibi geliyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.