B

Teğmen
07 Kasım 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
35 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
11 yıl
Kompakt makine ile harici flaş kullanma düşüncem
Merhaba arkadaşlar. Bundan yaklaşık bir ay önce uygun fiyata ikinci el bir canon sx 150 makine alarak fotoğrafçılığa merak saldım. Ancak ev içinde normal aydınlatmayla ve makinenin kendi flaşıyla aldığım sonuçlar beni hiç memnun etmedi. Ya renkler olduğundan beyaz çıkıyor yada fotoğrafın kenarlarında kararmalar oluyor.

Araştırmalarım sonucu nispeten uygun fiyatlı çin malı harici flaşları buldum. Üzerlerine difüzör takılabilen her yöne hareket edebilien ve makinenin kendi flaşına göre oldukça güçlü olan bu flaşlardan bir tane alayım diyorum. tripodum da var. tam bilmiyorum ama tripodun üzerine takıp (makineme takmamın imkanı yok ) yada uygun bir yere koyup optik olarak tetiklersem ev içi çekimlerde yüksek enstantane ile net çekimler yapmam mümkün olur diye düşünüyorum. Bu amaçla gözüme kestirdiğim flaşta yongnuo yn 460 mark 2.

Şimdi sizlere sorum gerçekten düşündüğüm gibi olur mu? kompakt makinemle kapalı ortamda çektiğim fotoğraflarda yüksek enstantane ve netliği yakalayabilirmiyim?

Tecrübeli arkadaşlarımın fikirlerini merakla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
B
11 yıl
2. el canon sx150 aldım. iyimi yaptım kötümü yaptım :)
Evet arkadaşlar başlıktada yazdığım gibi 2. el bir canon sx 150 makine aldım. fiyat olarak 160 tl ödedim. satıcı gold bilgisayara iade gelen vipprotect sigortalı ürünleri sanalpazar üzerinde adınıza faturayla satıyor. 1 yılda garanti veriyor. ürüne gelince satış sayfasındaki fotolar bulanıktı tek görebildiğim kutu usb kablosu ve siyah bir sx 150 :) satıcının dediğine göre arka lcd ekranda sol üstte 2 3 çizik varmış.

Fiyat olarak uygun geldiği için adım. Sonuç olarak ne dersiniz sizce iyimi yaptım kötümü yaptım?


not: ürün kargodan bugün gelecek.
B
14 yıl
İOMEGA SCREENPLAY DİRECTORDE MKV İÇİN KÖTÜ SAKLAYICI PROBLEMİNİN ÇÖZÜMÜ :)
Bu mesajın aynısını iomega screenplay director deneyimleri başlığındada yazdım. fakat kendimce önemli olduğunu düşünerek ve daha çok arkadaşın görmesini umarak yeni bir başlık altında tekrar yayınlamayı uygun buldum. umarım forum yöneticileri bunu anlayışla karşılar.

Arkadaşlar gururla söylüyorum MKV FİLMLER İÇİN KÖTÜ SAKLAYICI PROBLEMİNİ ÇÖZMÜŞ BULUNUYORUM.

Evet bende çok çektim bu iomega dan. araştıra araştıra deneye deneye niçin bazı mkv dosyalarını oynatmadığını buldum. cihazın mkv formatında olduğu halde oynatmadığı dosyalar mkv merge 4.3.0 ile muxing yapılmış. dosyayı daha önceki bir versiyon olan mkv merge 2.4.1 ile yeniden muxing yapınca açmadığı mkv dosyasını açtı.

Filmin mkv merge nin hangi versiyonuyla muxing yapıldığını bulmak için media info isimli programı kullandım. sizde aynı şeyi yaparak izleyemediğiniz mkv filmleri izleyebilirsiniz.

Evet yine türk aklı problemi çözdü


not: yeniden muxing yapmak ortalama 10 dakikamı aldı. (intel e7300 2gb ram ve windows 7 işletim sisteminde)
B
14 yıl
Görüntü var altyazı yok :)
Arkadaşlar bugün mkv ve avi dosyalarını altyazısız gösterdiğini bilerek philips marka 42 pfl 5405 model bir lcd tv aldım. nasıl olsa videolara altyazı gömerim diye düşünmüştüm. düşündüğümüde yaptım fakat bilgisayarda gömdüğüm altyazıyı görürken televizyon dosyayı hiç açmıyor. altyazısız halde gösterince açıyor. bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.
B
18 yıl
İŞLEMCİM UNDERCLOCK OLDU YARDIM!!!
AMD ATHLON XP 22OO+ İŞLEMCİMİ ÇARPAN KİLİDİNİ KIRMAK İÇİN ANAKARTTAN ÇIKARTIP L1 KÖPRÜLERİNİ BİRLEŞTİRDİM. SONRA YERİNE TAKTIM. İŞE YARAMADI BİRDE PROBLEM ÇIKARDI. ŞÖYLEKİ NORMALDE FSB'Sİ 133 MHZ'Dİ RAMLERDE 133 MHZ'DE ÇALIŞIYODU. ŞİMDİ FSB 1OO MHZ VE ARTTIRIP 133 YAPMAK İSTERSEM RAM VE AGP SAATLERİDE ARTIYO VE RAMLERİM NORMALDEN ÇOK FAZLA HIZA ÇIKIYO. SİSTEM AÇILIR AÇILMAZ KAPANIYO. ANAKARTIM MSI KT6 DELTA LSR. BİOSTANDA BİR ŞEY YAPILMIYO. RAM HIZINI 100'E ÇEKİYORUM YİNE 133'TEN 266 MHZ OLARAK ÇALIŞIYO. BAYAĞI KARIŞIK OLDU AMA BU DURUMLA İLGİLİ YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.
B
18 yıl
ekran kartım bios güncelleme sırasında sizlere ömür! lütfen yardım edin!
merhaba arkadaşlar. sorun ekran kartımın işlemden sonra çalışmaması. monitör açılmıyor. yeniden bios yüklemenin bir yolu varmı? yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ediyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.