B

Yarbay
01 Mayıs 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
307 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
B
2 yıl
Kağıt Sıkıştı hatası (Canon MX475 - 1303 hata kodu)
Canon MX 475 yazıcım 1303 kodlu kağıt sıkıştı hatası veriyor. Ancak ne ön ne de arka tarafta bir sıkışma söz konusu değil.

İnternette arkadan elle kağıt besleyerek düzeltebileceğime dair çözüm yöntemi buldum ama işe yaramadı maalesef. ( https://www.youtube.com/watch?v=ldqRq3KUgaQ )
Yazıcıyı resetledim ancak o da işe yaramadı. ( https://www.youtube.com/watch?v=aedPja3XL_I )
Ben yokken yazıcıyı söküp genel bi temizlik yapmışlar, sonrasında ilk açılışta hata vermedi 1 sayfa yazdırdım ve hemen sonrasında aynı hatayı tekrarladı.
Toz birikmiştir vs diye kompresörle hava püskürttüm ama nafile...


Bu sorunun kaynağı başka ne olabilir, nasıl çözülür bilgisi olan var mı?
B
5 yıl
Oyun esnasında PC kapanma / yeniden başlatma sorunu (Birçok şey denendi)
Oyuna oynarken PC kendini yeniden başlatıyor. Birçok şey denedim ama sorunun kaynağını bulamadım


Sistem şu:


i5 4670K
GTX 760 (RX 580'e geçildi)
8 GB DDR3 (16 GB'ye yükseltildi)
Corsair CX750 PSU


Denediğim yöntemler:

- başta hep fast travel'ı kullanırken olduğu için bug falan olabilir diye düşündüm ama sonra diğer oyunlarda da olduğunu farkettim.

- HDD'de sorun olabileceğini düşünüp SSD'ye taşıdım, yine bişey değişmedi. Ayrıca HDD'yi taradım herhangi bi bozulma gözükmüyor.

- Sıcaklıkla ilgili olabilir diyip oyun esnasında CPU, GPU sıcaklıklarını kontrol ettim. CPU 60 civarında GPU'da max 82° falan oldu. (RX 580 - 75°)

- CPU ve GPU'ya stress test yaptım (HeavyLoad + Furmark birlikte) 1 saat boyunca herhangi bir sorun olmadı. (GPU Bellek kullanımını %100 yapamadım nedense)

- Windows'un "sistem hatası" olması durumunda yeniden başlat diye bir ayarı varmış onu kapattım, sanki azalır gibi oldu ama restart atmaya devam etti sonradan.

- Format atmayı düşünüyordum bu sorun bahanesiyle onu da yaptım hala aynı.

- Bu arada sisteme 2*4 GB Ram daha ekledim (ikinci el) öncekileri çıkarıp yenileriyle denedim sorun devam etti. Ayrıca Memtest86 ve Windows Ram tanılamayla test ettim bir sorun gözükmüyor.

- Ekran kartını RX 580 ile değiştirdim, değişen bişey olmadı hatta daha çabuk kapanmaya başladı sanırım.


Benim aklımda tek şüpheli olarak PSU kalıyor ama o kadar stress test yaptım tam yükte 1 kere kapanmıyor da, oyuna girince neden kapanıyor bu soruya bir cevap bulamadım.


Testlere ait ekran görüntüleri:

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
B
7 yıl
Türkçe Yama Kontrol Scripti (Güncellendi 20.06.2018)
Düzenleme (20.06.2018): Script bi süre önce çalışmamaya başlamıştı @frt, tarafından güncellendi, İlk versiyonu yapan arkadaşa ulaşamadığım için güncelleme doğrudan onun üzerine verilemedi, isteyenler güncel sürüme aşağıdaki linkten erişebilir.
https://greasyfork.org/tr/scripts/369653-steam-türkçe-yama-deposu




Çoğumuz için oyun satın alma aşamasında belirleyici olan Türkçe dil desteği, genelde gönüllü ekiplerin hazırladığı yamalarla sağlanıyor. Steam mağaza sayfasını ziyaret ettiğimiz oyunların tamamlanmış bir Türkçe yaması olup olmadığını ayrıca araştırmak durumunda kalıyorduk. Bu konuda daha kolay bilgi sahibi olabilmek için, oyunların steam mağaza sayfalarında Türkçe yaması olup olmadığını gösteren bi script fikri aklıma geldi.
Ricam üzerine Teknoseyir'den @0x0001 nickli arkadaş scripti hazırlayıp paylaştı. Veritabanı olarak Türkçe Yama Deposu rehberi kullanıldı. Sürekli güncellenen bi rehber, dolayısıyla yaması yeni çıkan oyunlarda script tarafından erişilebilir oluyor. Steam fırsatları konusunda paylaşmıştım ama daha çok kişiye ulaşsın diye buraya da konu açmayı uygun gördüm.

Not: Türkçe Yama deposu @nefsani tarafından hazırlanmıştır, benimle bir ilgisi yoktur. Kendisine bu kapsamlı çalışması için tekrar teşekkür ederim.


Scripti kullanabilmek için önce Tampermonkey (Chrome), Tampermonkey (Opera) veya Tampermonkey (FireFox) isimli tarayıcı eklentilerinden birini kurmanız gerekli.

Script(ESKİ):https://openuserjs.org/scripts/0x0001/Steam_-_T%C3%BCrk%C3%A7e_Yama_Deposu
not: source code sekmesinden kodun içeriğini görebilirsiniz.

Türkçe Yama Deposu:https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=464077817
(Türkçe yaması tamamlanan oyunları haber vererek arkadaşa destek olabilirsiniz
Tamamlanmamış, sürekli güncellenen yamaları bildirmeyiniz.)

Teknoseyir'deki konu:https://teknoseyir.com/durum/671175



< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Uyarı: Bu eklenti size çevirisi olan bazı oyunları göstermeyebilir.
Rehberdeki oyun ismiyle mağazadaki ismi eşleşmiyorsa yamayı bulamaz (Örneğin Life is Strange rehberde aynı isimle yer alırken, mağaza sayfasında Life is Strange - Episode 1 olarak yazıyor. Dolayısıyla eşleşme sağlanamıyor.)
Çevirisine başlanmış ancak henüz tamamlanmamış yamaları göstermez.
Yeni tamamlanmış yamalar rehbere eklenmediyse bulamaz.
Zaten resmi olarak Türkçe dil desteği olan oyunları göstermez.
Ve diğer gözden kaçmış olabilecek hatalardan dolayı rehberde yer alan bazı oyunları göstermeyebilir...



Scripti ve Türkçe Yama Deposu rehberini hazırlayan arkadaşlara tekrar teşekkürler :)
B
7 yıl
Steam\u0027de Anime satışı başladı
Şu an çok fazla yok ama zamanla artacaktır umarım. Parasını verip izleyebiliriz artık Sadece stream ederek izleniyo sanırım şu an, download da gelirse çok daha iyi olur.

http://store.steampowered.com/search/?sort_by=Released_DESC&term=anime&category1=992
B
8 yıl
Mourinho: Fenerbahçe de puan kaybedecek
Jose Mourinho: "Fenerbahçe de puan kaybedecektir. Fenerbahçe Zorya veya Feyenoord maçlarından birini kaybedecektir. Başka maçların sonuçlarını beklemek zorunda değiliz."



Tanıdık geldi nedense bu hikayenin sonu söyleyen açısından iyi olmuyo genelde.


https://twitter.com/onlinespor/status/794274256666378240
B
8 yıl
İlk 11
Başakşehir maçının ilk 11'i: Volkan, Van der Wiel, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Ozan, Salih, Alper, Volkan Şen, Emenike

< Resime gitmek için tıklayın >
B
8 yıl
Forma göğüs sponsoru Nesine oldu
Profesyonel futbol takımımızın, 2016 – 2017 Spor Toto Süper Ligi Turgay Şeren Sezonu’nda lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele edeceği müsabakalardaki forma göğüs sponsoru, Nesine.com oldu.

Yapılan anlaşma neticesinde, futbol takımımız 2016 – 2017 sezonunda Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda oynayacağı karşılaşmalarda, nesine.com reklamıyla mücadele edecek.

Nesine.com ile 16 Ağustos Salı günü (yarın) saat 14:00’te, yöneticilerimizin ve sporcularımızın katılımıyla, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde bir basın toplantısı düzenlenecektir.

Anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını diler, basın mensuplarının ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

< Resime gitmek için tıklayın >

http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=51665
B
8 yıl
Ankaralı RVP
B
8 yıl
Zorunlu Açıklama (Tuncay Opçin hakkında)
Milli Ordumuzun çok değerli mensuplarına karşı paralel devlet yapılanması tarafından kurulan kumpas operasyonlarına iştirak ettiğine, kurulan bu kumpaslarda bizzat kendisi tarafından sahte belgeler üretildiğine, bu sahte belgeleri suç ortakları olan gazetecilere yayınlattığına dair somut delillere ulaşılan, yaptığının yanına kalmayacağını, hesap verip, bedel ödeyeceğini anlayınca da yurt dışına kaçan deniz kuvvetlerinden atılmış paralel yapı mensubu Tuncay Opçin isimli şahıs, 25.03.2016 günü kendisine ait twitter hesabından hiç bir utanma belirtisi göstermeden ve büyük bir pişkinlikle “Acaba Aziz Yıldırım nerede? Türkiye’de mi yoksa yurtdışında mı?” şeklinde bir tweet atmıştır.

Ar damarı çatlamış bu kaçağa bir sözüm var.

Kumpaslarla, kanunlarda yazılı olmayan hayali suçlamalarla soruşturulduğumuzda, hakkımızda yüzlerce yıl hapis cezası istendiğinde kaçmadığımız gibi paralel devlet yapılanması mensubu hakim ve savcıların görev aldığı mahkemede hakkımızda verilen hapis cezaları Yargıtay’da onaylatıldığında bile hiç tereddüt etmeden ailemle birlikte tatil için bulunduğum yurt dışından özel uçakla ülkeme dönmeyi tercih ettim.

25.03.2016 günü itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin BAŞKENTİ ANKARADAYIM. Bu topraklarda doğdum, bu topraklarda öleceğim.

Haklı olduğum davamın takipçisiyim, nihai karar ne olursa olsun, korkmuyorum asla da sizler gibi kaçmayacağım.

Sana ve seninle hareket eden suç ortaklarına soruyorum.

Siz neredesiniz?

Niye Türkiye’de değilsiniz?

Niye ülkenize dönmüyorsunuz?

Suçlu değilseniz niye kaçıyorsunuz ?

Gelin adalete hesabınızı verin.

Aziz YILDIRIM
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BAŞKANI
B
8 yıl
Fenerbahçe \"Spor Kulübü\"
Bütün branşlarda son süret devam

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.