B

Yarbay
31 Mart 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
167 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
7 yıl
33.000 - 35.000 Lira Civarına B Sınıfı Araç Tavsiyesi
Merhabalar;

Yeni evliyim, bir araba ihtiyacımız var. Varımızı yoğumuzu arabaya yatırmak istemediğimizden maksimum 35.000 liraya bir araç bakıyoruz.

Eşim de kullanmak istediği için B sınıfı bir araç arıyoruz. Tercihen otomatik, olmazsa manuel. LPG'den hoşlanmadığım ve günlük fazla yolum olmadığından dizel ya da benzinli istiyoruz.

100.000 km'yi mümkünse aşmamış, yakıtı performansına değer, 8-9 yaşını geçmemiş olmalı.

Uzak doğu markalarına yönelmek istemesem de önerilere açığım.

Ekleme;

Peugeot 207 1.6 VTi Otomatik
Peugeot 207 1.4 Vti ya da 1.4 Yarı Otomatik

Bu iki seçenek üzerine yoğunlaştım. Ocak söndürmezse eğer benzinde binmeye razıyım. Yaktığı kadar gitsin yeter.
B
7 yıl
Vodafone Red S tarifelerinden Spotify Premium kaldırılıyor.
Arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce kamu tarifesi kullanmaktayken Vodafone'un teklifi ile Red tarifesine geçtim. Bu tarifede 6 aya yakın kaldıktan sonra Vodafone tekrar arayarak sözleşmemi uzatmam halinde, fiyatımı sabit tutarak bir üst tarifeyi geçmeyi ya da fiyatımda cüzi bir indirim yapmayı teklif etti. Ben de Spotify Premium kullandığımdan üst tarifeye geçerek Vodafone'un Spotify kampanyasından yararlanayım, tarifeye dahil olunca daha uygun olur diye düşündüm.

Bundan bir kaç gün önce de 3 aylık Spotify premium paketimin 31 mart tarihine kadar iptal etmemem halinde 22 liraya yenileneceği şeklinde bir mesaj aldım. Ben de zaten Spotify tarifeme dahil herhalde bir yanlışlık var diye iptal mesajı attım ama işleminiz şuan gerçekleştirilemiyor diye cevap geldi. Ben de sallamadım açıkcası.

Şimdi de görseldeki gibi bir mesaj aldım. Var mı benimle benzer durumu paylaşan? Ne yapmak lazım şimdi.

Vodafone bana taahhüt ettiği hizmeti sunmazsa nereye başvurmam gerek? Ya da tarife koşullarını taahhütüm süresince değiştirme hakkına sahipler mi? Sonuçta ben bu hizmetleri alabilmek için taahhüt verdim.

< Resime gitmek için tıklayın >
B
8 yıl
DARBE DEĞİŞEN YOK, TAVAN DONDURMA DÜŞTÜĞÜ İÇİN BOYALI
Aracım hatasız, sadece tavana dondurma düştüğü için boyandı.

http://isimizgucumuzmodifiye.com/maras-dondurmasi-ile-araba-pert-etmek
B
8 yıl
5S\u0027ten iPhone 6 Plus veya 6S Plus\u0027a Geçiş Hakkında Öneri
Arkadaşlar herkese merhaba.

2.5 yıldır iPhone kullanıyorum, herhangi bir android modele geçmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Android tavsiyesi verecekler arkadaşlar burdan sonrasına yorum yapmasın lütfen.

Şuan 16 gb 5S kullanıyorum çok da memnunum performanstan ama güney doğuya 1 yıllık bir göreve gidiyorum ve sosyal hayattan uzak kalıcam bu sürede. Ayrıca giderek artan bir geniş ekran ve şarj süresi ihtiyacımdan dolayı Plus modellerinden birine geçmeye karar verdim.

16 Gb bana yetiyor ama kafamdaki soru 6S Plus mı 6 Plus mı?
3D Touch geleek vaadeden öncü bir teknoloji ama şuan için bir ihtiyaç olarak görmüyorum.

Benim için öncelik şarj ve performans. 5S'in bile performansından memnun sayılırım ama bu alacağım telefonu en az iki yıl kullanıcam. İlerde herhangi bir performans kaybı yaşamak veya geride kalmak istemiyorum.

Varsa eğer kullanıcılarından 6 Plus ve 6S Plus arasında bir seçim yapmama yardım edeceklerin görüşlerini bekliyorum. Plus harici bir iPhone veya herhangi bir android düşünmediğimi tekrar bekirteyim.

Şimdiden teşekkür ederim.
B
9 yıl
2000 Astra G Fren Balata + Disk Uyumsuzluğu
Arkadaşlar merhaba. 2000 model Astra GSI aracım var. Fren mesafesinden memnun değildim, bir kaç ustaya ve arkadaşa kullandırdım arabamı, onlar da frenlerimin zayıf olduğunu söyledi. Hatta bir arkadaşa emanet verdikten sonra gelir gelmez beni aradı kalk sanayiye gidiyoruz bu nasıl fren ışıklarda duramıyordum az daha dedi.

Aracı sanayiye götürüp ustaya bıraktım. 4 tekeri söküp fren merkezlerine baktı, ana merkeze baktı. Fren merkezleri tamamen sağlıklı, hava yapma kaçırma yok. Disklerim orjinal ve sağlam, balatalar yeni değişmiş.

Usta balatalara baktıktan sonra beni arayıp balatalar sıfır olduğu için alışma süresi vardır biraz daha böyle kullanın olmazsa orjinal disk + balata değişmen gerekir çünkü bu balatalar disklere alışmıyor, kavramaz dedi.

Ben arabayı 2 ay önce yakın arkadaşımdan aldım, balatalar değişeli en az 10.000 km olduğunu düşünüyorum ama hala eskimemiş ve alışmamış.

Ustaya diskler orjinalse sadece orjinal balata takımı alıp değişsem fark etmez mi dedim, olmaz öyle diskleri de değişmen lazım diyor. Diskler orjinal ve torna felan da istemiyor.

Frenler hiç tutmuyor değil ama ani fren gereken yerde tehlike oluşturuyor. Ayrıca ABS gereken yerlerde ABS'nin çalışması için frene epeyi yüklenmek sonuna kadar basmak gerekiyor.

Böyle bir sorun yaşayan var mı? Ne yapmamı önerirsiniz? Önümüz kış, kaygan zeminde riske girmek istemiyorum. Aracın eski sahibi arkadaşımın açtığı konu da bu;
http://forum.donanimhaber.com/m_104233497/f_//tm.htm#104234445
B
9 yıl
iTunes ile Whatsapp Yedeği Problemi
Arkadaşlar merhaba.

Dün gece IOS 9.0.2 iPhone 5S telefonumu yedekledikten sonra, Restore yaptım ve yedekten geri yükleme yaparak telefonumu açtım.

Telefon açıldıktan tüm uygulamalarımı yeniden yüklemeye başladı buraya kadar problem yok.

Problem ise Whatsapp uygulamasında. Whatsapp yüklendikten sonra konuşma geçmişindeki tüm fotoğraflar silindi. Daha doğrusu "Kişi Bilgisi"ne girip "Medyaları Göster"e bastığımda 484 Fotoğraf görünüyor fakat fotoğrafların tamamının üzerinde soru işareti var yani özizlemelerini bile göremiyorum. 1 yıllık konuşma geçmişim gitti.

IOS 8 kullanırken aynı işlemi onlarca kez yaptım bir fotoğraf bile kaybolmazken şimdi fotoğraflarımın hiç birine ulaşamıyorum.

Telefon sıfırladım açıldıktan sonra aynı yedeği tekrar yükledim ama yine olmuyor.

Fotoğrafları kurtarmanın yolu yok mu?
B
10 yıl
Dock Artisan Leather Wallet Case | iPhone 5/5S
http://www.dockartisan.com/products/artisan-leather-wallet-case

Arkadaşlar iPhone 5 cihazım için bu veya buna benzer bir ürün arıyorum. Bu üründen sadece bu sitede var. eBay'de bulamadım. Amazon'da da benzeri ürün uygun fiyata var yalnız satıcı pek güvenilir gözükmedi bana.

Amazon'daki ürün için link;http://www.amazon.com/Camalen-Curema-Genuine-Leather-Wallet/dp/B00H7FY8MW/ref=sr_1_2?s=wireless&ie=UTF8&qid=1413456326&sr=1-2&keywords=artisan+leather+wallet+case


Normal cüzdan kılıflardan farkı mıknatıslı bir şekilde telefon kılıfıyla birlikte cüzdan da kolayca ayrılabiliyor. Sürekli cüzdanda kullanmak zorunda değilsiniz.

Bilen, gören, duyan varsa paylaşalım :)
B
10 yıl
1999 Clio 1.6 RXT Almak Üzereyim - Acil Yardım
Arkadaşlar ilandaki araç için telefonda pazarlık yaptım.

Aracın sadece ön kaputunda boya varmış o da yanıktan dolayı, kaza ve değişen yok. İçi dışı pırıl pırıl görünüyor. KM de yaşına göre normal. Henüz plaka sorgulaması yapmadım, sormak istediğim bir iki durum var.

Bu arabayı 12.000 TL kredi kullanarak alacağım, en az 1.5 yıl binmeyi düşünüyorum. Ağırlıkla şehir içinde kullanacağım. Şanlıurfa'da yaşıyorum.

Aklıma takılan sorun aracın tavanına yanıktan dolayı folyo kaplanmış, tavanda boya yok, sadece yanıktan dolayı folyo kaplı. Şimdi bu folyo güneşe mağruz kalırsa sıkıntı olur mu?

Sizce bu araç bu şartlarda alınır mı? Acil yardım bekliyorum, duruma göre yarın kredi çekip gideceğim.


http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-acil-satlik-99-model-clio-1.6-hasbek-avrupa-montaji-tek-el-full-158469650/detay
B
10 yıl
12.000 -18.000 Arası HB Manuel Bekara Gidecek Araç Tavsiyesi
Selam arkadaşlar.

25 yaşında bekarım, 4 aylık memurum. Ufak tefek birikim yapmaya başladım, bunun üzerine kredi de çekerek en geç haziran ayına bir araç almayı planlıyorum.

Mayıs 15 itibariyle kenarda 4.000 TL borçsuz param olacağını varsayarak araştırmalara başladım. Çekeceğim kredi tutarı ya 10.000 TL 12 Ay vade, ya da 15.000 TL 24 ay vade.

Halkbank günümüz faiz oranlarıyla 10.000 TL 12 ay vade için 1.000 TL faiz, 15.000 TL 24 ay vade için 3.000 TL faiz alıyor. Faize vereceğim miktardan dolayı alacağım aracın kredi bitiminde zarar ettirmemesi, etsem bile az bir zarar ettirmesi önemli.

Araç kesinlikle HB ve manuel olacak. Dizel veya LPG olabilir, hatta çok çok temiz ve uygun bir araba olursa benzinli de düşünürüm. Güney Doğuda bir ilçede görev yapıyorum, araç çok büyük ölçüde şehir içi, haftasonları 100 km kadar şehir dışına gidiş dönüş olarak kullanılacak. Ev ve iş mesafem toplam 2 KM, 40 dereceyi aşan sıcaklarda yürümek istemiyorum. İlle de 5 kapı diye şartım yok, piyasada tutulan kolay satılan bir model olursa 3 kapı araçlar da tercih edebilirim. Donanım olarak olmazsa olmazlarım, ABS Klima Hidrolik Direksiyon, en azında otomatik ön camlar ve elektrikli ayarlanır aynalar.

Aklımdaki modelleri ve düşüncelerimi sırayla yazıyorum;

1999-2001 VW Polo ---> LPG uyumlu motor, bulunabilirse sunroof oluyor, Alman kalitesi

2000-2002 Ford Fiesta Flair ---> Sadece şeklini seviyorum, motor ve donanım olarak bir fikrim yok

2003 Opel Corsa 1.7 DTI ---> Dayanıklı ve performans modifikasyonuna uygun dizel motor, düşük yakıt. Motorun gürültülü çalışması ve ikinci elde zarar ettirme ihtimalini düşünüyorum

2002 ve sonrası Peugeot 206 ---> Yaşı yüksek ve fiyatı ucuz olmasına rağmen güncel görünen kasa ve body kit, jant gibi aksesuarlarla gösterişli bir arabaya dönüşmesi. Fransız olması düşündürüyor.

2004 - 2006 Fiat Stilo Dynamic Cam Tavan ---> Fiyatına göre çok üstün donanımlara sahip, aradığımdan çok daha fazlasını sunuyor. Ama bu kadar elektronik özelliğinin olması, öncesi ve sonrasının olmaması, yedek parça ve usta konusunda sıkıntı yaşatabilir. Ayrıca bu kadar özellikli araba neden bu kadar ucuz?


Aklıma gelen modeller bunlar. Yaşadığım ilçenin şehir içi yolları oldukça bozuk, çok fazla tümsek ve kasisler var. Sanayisindeki ustalara güvenemiyoruz. Alacağım araç Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep bölgesinde olursa daha iyi olur.

Çok beğendiğim bir model olmazsa krediyi 10.000 TL çekmek istiyorum, hem faizden kısarım, hem de borcu biter bitmez satar yeni krediyle yeni araba alırım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.
B
10 yıl
2004 FIAT PALIO EL 1.2 16V | TEKLEME, BOĞULMA, ÇEKİŞTEN DÜŞME
Herkese selamlar.

Aracımız 2004 model 102.000 KM'de. Üzerinde garantisi devam eden Atiker marka LPG mevcut. Şanlıurfa Siverek'te yaşıyoruz.

Araç bundan 10 gün önce aniden çekişten düşerek, patlatma, boğulma yapınca ustaya gösterdik. Usta sorunun ateşleme bobininden olduğunu söyledi ve 280 TL ödeyerek yeni bobin taktırdık. Yeni bobin takmamıza rağmen araç yine tekleme yapınca bu sefer de bujilerin bitik olduğunu farkettik ve bir takım Bosch marka buji taktık ve sorunu çözdük.

Sadece 4 gün sonra araç yine aynı problemi verdi ve tekrar ustaya gittiğimizde yeni taktığımız orjinal bobinin yandığını söylediler ve eski bobini takarak arabayı geçici de olsa yürüttük.

Araba bir süre sonra kendi kendine düzeldi ve bir kaç gün daha kullandıktan sonra tekrar ustaya gitmek zorunda kaldık. Usta bu sefer buji kablolarını değiştirdi ama araç bu teklemeyi her zaman yapmadığı için buji kablolarının değişmesi bir fark yaratmayınca biz de taktırmadık.

Aracı bugün eski bobin, eski buji kabloları ve yeni bujilerimizle hiç sorunsuz kullanarak Şanlıurfa Enver Sanayiye götürdük. İlk gösterdiğimiz usta sorunun LPG'den kaynaklandığını söyledi. Atiker yetkili servisine gidip baktırdık, LPG ile ilgili hiç bir sorun yok dedi. Aracın kendi beyninden olabilir diyerek beyin ustasına gösterdik, o da bize beyinde problem olsa sürekli yapar, sürekli çekişten düşer dedi.

Aynı sanayide başka bir Atiker servisine götürdük, orası da bilgisayara bağladı ama yine problem görmedi. Bu servisteki usta bizi aldı ve başka bir ustaya gittik. Bu usta da sorunun muhakkak ateşleme bobini olduğunu, elinde yan sanayi bir bobin olduğunu ve 150 liraya değişeceğini söyledi. Tabi parça yan sanayi olduğu için hiç bir garantisi yok. Bizim arabamız da 3 günde bir bobin yaktığından taktırmadık.

Bugün Şanlıurfa sanayide geçirdiğimiz tüm süre boyunca araba teklemedi saat gibi çalıştı yalnız son usta haricinde hiç biri motor kapağını açmamıştı. Son usta bobin buji kablolarıyla oynadıktan sonra araba tekrar çekişten düştü ve zor bela Siverek'e döndük.

Yetkili servis aracı LPG ile kabul etmiyor. Söktürüp getirin diyor, Atiker LPG'nin sökülüp takılmasına 100 lira işçilik istiyor. Bilsek ki kesin çözümü servis yapacak, sök tak parası vermeye de razıyız ama eğer sorun LPG kitindeyse bu sefer montajdan sonra tekrar arıza oluşma ihtimali var.


İşin içinden çıkamadık 10 gündür bakmadığımız yeri kalmadı, fikirlerinizi bekliyorum.

İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.