K

Yarbay
30 Ekim 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
12 üye
Görüntülenme (?)
574 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
geçen hafta
Corsair HS75 XB Wireless Kablosuz Mikrofonlu Xbox Oyuncu Kulaklığı 1099 TL
K
2 ay
X670E SSD Tavsiyesi
Merhaba,

z490 platformdan; AMD'ye gecmis bulunmaktayım. 7800x3d işlemci aldım anakartım x670e , ancak işletim sistemim uzun zamandır format atmaya üşendiğim için emektar samsung 860 evo sata ssd'de kurulu.

Yeni platforma geçerken işletim sistemi için de yeni bir ssd almak istiyorum. 500 gb veya fiyatına göre 1 tb yeterli olacaktır .

İlla piyasadaki en hızlı ssd olsun diye bir takıntım yok. PCI-express 5 ssd almama gerek var mı sizce ? Veya 4.0 yeterli olur mu ? Fiyatı uçuk olmayan ssd tavsiyesinde bulunabilir misiniz ?
K
4 ay
600 - 700 K arası D Segmenti Araç Tavsiyesi
Merhaba,

Şu anda 2006 Laguna 2 Faz 2 aracım var. Araçtan memnum, bir sıkıntısı da yok beni uğraştırmıyor. Model yükseltmek amacıyla satarak daha yeni 2010 model üstü bir D segmenti araç almayı düşünüyorum.

Aslında insignia 1.6t almayı düşünüyordum ancak forumda bir arkadaşın açtığı konuyu gördükten sonra kararsız kaldım.

Tercihim manuel ama bu segmentteki araçlar otomatik çoğunlukta oluyor. Araç temiz olursa otomatik de alabilirim.

Yakıtı çok önemli değil, daha çok önem verdiğim konular ses yalıtımı, donanım ve uzun yol performansı.

Seçeneklerim arasından hangilerini önerisiniz ?

insignia 1.6t veya 2.0 cdti
mondeo 1.6 ecoboost
508/c5 2.0 Hdi veya 1.6 thp ( iki motor da fazla tutulmuyor sanırım, 1.6 hdi'Ler de performans olarak tatmin eder mi bilemedim )
lattitude 2.0 dci ( yol tutuşu sorunlu diye duydum )
Avensis 1.6 ( temizleri bütçemin dışında kalıyor sanırım )

bu ve benzer araçlarla tecrübesi/bilgisi olan arkadaşlar tavsiyelerini paylaşabilirler mi ?

donanımı ve performansı üzmeyecek c segmenti araçlar da olabilir. vw grubu araç kesinlikle düşünmüyorum.
K
6 ay
Huawei Matepad 11.5 Prime Video Sorunu
Merhaba ,

Bugün yeni Huawei Matepad 11.5 aldım. Kutudan çıkınca gelen güncellemeyi yükledim.

Amazon prime video kullanırken ses sürekli takılıyor. Petal search'den yüklediğimde direkt giriş bile yapamıyorum.

Eski sürüm Apk bulup yükledim. Giriş yapıyorum ama onda da aynı sorun var. Neden olabilir nasıl çözebilirim bilgisi olan var mı ? İnternette biraz araştırdım ama hiç bir bilgi bulamadım.
K
geçen yıl
Araç İçi Temizleyici Önerisi
1250 TL verip sözde detailing yaptırdığım oto temizleyici sadece koltukları ve döşemeleri temizleyip iç dış yıkadığı için iş başa düştü.

Aracın içindeki plastik aksamları, bardak koyma yeri, ön konsoldaki saklama gözleri, klima ayar tuşları, hava menfezleri , kapının içindeki saklama gözleri, kol dayamanın içindeki saklama gözü, bagajın içindeki plastikler vs. vs plastik aksamları, fırça kullanıp köpürterek temizlemek için aşırı pahalı olmayan ama iş görecek temizleyici önerisi verir misiniz ?

Araç içi temizleyici bir sürü çıkıyor internette ama hepsi daha çok döşeme ve koltuk temizleyici gibi. Genel amaçlı temizleyici önerilmiş bir kaç yerde ama onun da iş görecek ortalama fiyatlı olanını bulamadım.
K
geçen yıl
Xiaomi Poco X5 Pro Nasıldır ?
Merhaba,

Şiket telefonu olarak İp11 kullanıyorum, kişisel telefonum Huawei Mate 10 lite. Kişisel telefonumu değiştirmek istiyorum. Aslında Mate 10 Lite'dan memnunum zaten işimi görüyordu ancak ekranı kırıldı. Dokunmatiğinde vs. sorun olmamasına rağmen belirli bir süre böyle kullandıktan sonra yaptırmak istedim. Telefoncu ekran orjinal vs. demesine rağmen yan sanayi ekran takmıslar dokunmatik çalışmadı geri verdim vs. vs. uğraştırdı ve telefondan soğudum hazır da eskimişken yeni bir telefon almaya karar verdim.

Kamera olarak çok aşırı bir beklentim yok zaten fotoğraf için iphone kullanıyorum , benim için önemli olan performanslı olması donup kasma yapmaması, şarjının uzun gitmesi, hızlı şarj olması ve güzel bir ekrana sahip olması. Mesela Mate 10 lite 5-6 sene kullandım . Alacağım telefonu da uzun süre kullanmak istiyorum.

Bütçe olarak daha düşük telefonlara da baktım, Note 11 Pro var mesela ama 5G olmaması sebebiyle kararsız kaldım.

Sizce Poco X5 Pro alınır mı ? Daha düşük modeller de işimi görür mü hangi modelleri önerirsiniz ?

Not : yıl sonuna doğru şirket telefonum ip 14 ile değişeceği için kişisel telefon olarak üst model bir telefona para harcamak istemiyorum.

Edit : Merak eden arkadaşlar için; Poco F4 aldım. Son mesajda izlenimlerimi paylaştım.
K
geçen yıl
Yüzük kutusunda gelen Tray işlemci Normal mi ? [ NORMALMİŞ]
Merhaba,

amazon.com.tr üzerinden 4800 TL'ye satılan Hema bilişim satıcılı i7 10700 tray işlemciyi satın aldım. İşlemci başka bir ürüne ait kutuda geldi ( SSD ), tray işlemci olduğu için kendi kutusu olmadığını bu sebeple başka bir kutuya koyduklarını düşünüp paketi açtım. Ancak içinde işlemci yüzük kutusu içerisindeydi ve üstüne parmak izi vardı.

Kargo da fatura olarak oksid bilişim ( oxyd ) faturası var. (irsaliye belgesi yazıyor, futara yerine geçiyor mu bilmiyorum ) Öncelikle işlemcide parmak izi olduğunu görünce kutusundan bile çıkartmadan; Oxyd bilişimi aradım durumu anlattığımda hattaki kişi bir süre sustu cevap vermedi, sonra tray işlemcilerin farklı kutularda gelebileceğini söyledi. Üstünde parmak izi olduğunu, ürün ikinci el ise neden belirtilmeden satıldığını söylediğimde de 1 kelime bile söylemedi sadece sustu, telefonda ben konuşana kadar 10 saniye sadece sessizlik oldu. Garantisi var mı diye sorduğumda ise fatura tarihinden itibaren 2 yıl garantisi var dedi.

Müşteri temsilcisinden işlemcilerin bulk olarak toplu alındığını ayrı ayrı küçük plastik kutulaları olmadığı için böyle bir kutuya konuluyor gibi bir açıklama bekliyordum , ancak böyle bir açıklama yerinemüşteri temsilcisi sadece susunca; ikinci el olmasından şüphelendim.

Soracağım ; tray işlemcinin plastik koruyucu dışında bu şekilde gelmesi normal mi ? Tray bulk olarak alıp kendileri kutuladıkları için o esnada parmak izi vs. olmuş olabilir mi ? İade etmeli miyim ?

EDİT: Gelen cevaplar için teşekkürler, işlemcinin faturasını da aldım, böyle olması normalmiş. [

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
K
2 yıl
Yeni telefon mu alayım tamir mi ettireyim ? ( Huawei Mate 10 Lite )
Merhaba arkadaşlar ,

Yaklaşık 5 yıldır kullandığım Huawei Mate 10 lite telefonumu geçtiğimiz günlerde düşürdüm ve ekran camı kırıldı. Şuanda kullanıma engel olmuyor görüntü de ve dokunmatikte sorun yok , ancak ufak ufak cam parçaları düşüyor yavaş yavaş. Yaptırmak için fiyat aldığımda sadece cam değişimine 600 TL dediler, orjinal kvk servisi ise komple ekran değişimine 1500 TL dedi.

Sonuçta 5 yıllık bir telefon , bu kadar para verip yaptırmak mantıklı mı ? Yerine alacağım 2500-3000 TL'lik giriş seviyesi telefonlar tatmin eder mi ? Benim için en önemli özellikler; ekranın görüntü kalitesi ( çözünürlük ve renkler ) ve batarya ömrü.

Not : Telefonu ikinci telefon olarak kullanıyorum, iş telefonu olarak iPhone 11 kullanıyorum bu sebeple çok üst seviye bir telefona ihtiyacım yok.
K
2 yıl
MSI RTX 3070 Ti Suprim X Termal Pad Değişim Sonucu
Merhaba arkadaşlar ,

Kişisel bilgisayarımda kullandığım RTX 3070 Ti ekran kartımı, bilgisayarı kullanmadığım zamanlarda da mining için kullanıyorum. Maalesef değişim öncesi ekran görüntüsü almayı unutmuşum, ancak mining yaparken bellek sıcaklıklarım 102 - 108 derece arası değişiyordu.

Kartın içini açıp tozunu vs. aldıktan sonra hepsiburada'dan aldığım thermalright termal pad ile, stock olanları değiştirdim. Termal macunu da fotoğraftaki coolermaster macun ile değiştirdim, core sıcaklığında çok bir değişiklik olmadı gerçi.

Değiştirmeyi düşünen arkadaşlar varsa diye fikir olması için paylaşıyorum.

Sadece fotoğrafta işaretlediğim 3 adet pad'i değiştirdim, diğerlerine dokunmadım.

Sıcaklıkları kasanın yanındaki cam kapak açık şekilde elde ettim, kapağı kapatınca core 43-45 , memory'de 76-80 arası değişiyor.

< Resime gitmek için tıklayın >




< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
K
2 yıl
Z490 vs B560 vs Z590
Merhaba Arkadaşlar ,

Şuanda bilgisayarımda intel 10400f işlemci ve RTX 3070ti ekran kartı var. Msi b460m mortar anakartım var. Chipset'den dolayı ram'lerimi ancak 2666 Mhz de kullanabiliyorum. Bu da işlemci performansını düşürdüğü için çok fazla bottleneck oluyor sistem. Oyunlarda istediğim performansı alamıyorum. Sistemdeki ramlerim 3200 MHZ

Bu sebeple anakart değiştirmeye karar verdim. Şimdilik aynı işlemciyi kullanacağım. Sizce hangi anakartı almak daha mantıklı olur ? Fiyatından dolayı B560 düşünmeye başladım, ama ikinci el uyguna z490 gelirse o da değerlendirilebilir gibi. İntelin politikası sebebiyle zaten en yeni anakartı bile alsan 1 sene sonra çöp oluğu için çok fazla para da bağlamak istemiyorum, geleceğe yönelik bir yatırım olmayacak çünkü.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.