Y

Yüzbaşı
26 Ekim 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
66 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
Y
2 yıl
TCL 55P725 Uydu Kurulumu + CI Modül Problemi
Merhaba arkadaşlar,

Birkaç hafta önce babama TCL 55P725 Android TV aldım, servis gelip kurulumunu yapmış. Halihazırda Digiturk Alıcısı da olduğu için TV üzerinde herhangi bir uydu kurulumu vs. yapmamış.

TV de dahili uydu alıcı ve CI modül girişi olduğu için Digiturk kutusunu boşa çıkarmak ve haliyle kullanımı kolaylaştırmak için biraz uğraştım ancak ilginç sorunlarla karşılaştım. Aşağıda açıklamaya çalışacağım:

CI Modülü TV'ye bağlı değilken, Digiturk Alıcısına bağlı uydu anten kablosunu söküp TV ye bağlayıp Türksat 42E için Frekans 12380, Sembol, Oranı 27500, Polarizasyon V – Dikey olarak arama yaptım. Epey uzun sürdü ancak kanalları buldu. Buraya kadar digiturk ile ilgili bir durum yok, normal TV uydu kurulumu gibi yaptım ancak bulunan kanalların neredeyse hiçbiri açılmadı, hep şifreli kanal uyarısı çıktı. ATV, Kanal D, Bloomberg, HaberTürk gibi şifresiz olduğunu bildiğim tüm kanalları denedim. Sadece 1-2 kanal (TGRT belgeseldi sanırım, bir de avrupa kanalı) açıldı.

Bundan sonra CI Modülünün içine digitürk alıcısının kartını yerleştirdim, modülü TVye taktım ancak yine bu kanallar açılmadı. Digitürk alıcısı aktifken açılan şifreli kanallara da özellikle baktım onlarda da şifreli kanal ibaresi çıkıp açılmadı.

Kartı ters mi taktım diye tersyüz edip denedim sonuç değişmedi, modülü ters denedim girmiyor zaten o tek yönlü, yanlış takma şansımız yok.

TV'de TKGS de olmadığı için epey uğraştırıyor bu süreçlerde denemeler.

Böyle bir şey yaşayan varsa nerede yanlış yaptığım ve çözüm konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Y
4 yıl
Millenicom \u003e TurkNet Geçişim, Hız sorunu ve Speedtest ilginçliği
Merhabalar,

Öncelikle şu bilgileri vermek istiyorum; evimde FTTH altyapısı var ve ev içinde her odalara çekilmiş CAT6 ethernet tesisatı var, yani evimdeki sigorta kutusunun yanında bulunan data kabinetine kadar fiber, ondan sonrası da GBit altyapı.

Millenicom'dan 35mbps fiber aboneliğimi aynı fiyata (hatta 3-5 TL düşük) 100mbps TürkNet'e geçiş başvurusunda bulundum. 28 Ekim tarihinde, yani

2 gün önce geçiş zahmetsiz bir şekilde gerçekleşti, geçiş esnasında MS Teams üzerinden bir toplantıdaydım, herhangi bir kesinti dahi yaşamadım, ancak toplantı esnasında bir ara hızda aşırı yavaşlama oldu ancak kopma olmadı, bu geçişin kopma olmadan gerçekleşmesi hoşuma gitti.

Telefonuma da TürkNet kullanıcı adı ve şifreye ilişkin SMS geldiğinde geçişin gerçekleştiğini anladım.

Toplantım bitince hemen daha önce kurduğum speedtest windows uygulamasından hız testi yaptım ve 95 mbps hızı gördüm, hemen download testi yapayım dedim ancak 3.5 mb/s hızların üstünü göremedim. Birkaç farklı siteden de deneyince hep 3.5mb/s hız sınırına takıldığımı gördüm. Speedtest'in web sitesinden yaptığım hız testinde ise 30mbps hız gördüm, hız testlerindeki bu farklılık çok garip geldi birkaç hız testi sitesinden daha kontrol ettiğimde hep 30 mbps olarak hızı gördüm.

Bu konuyla ilgili TurkNet'e destek kaydı açtım dün resmi tatildi bugün herhangi bir müdahale yada bilgilendirme gelmedi, işin bu tarafında sabırsızlık yapmayacağım henüz çok yeni sayılır destek talebim ama 1998 yılında dial-up ile başlayan bir internet kullanım tecrübem var ve bu hız testlerindeki farklılığı anlayamadım.

Yani tamam bariz bir şekilde 30 mbps hız alıyorum, her kullanım deneyimi bana bu gösteriyor ancak speedtestin uygulamasında nasıl 95 alıyorum. Daha önce Millenicom'dayken bu uygulama ile yaptığım testte de web sitesinden de yaptığım testte de 35 mbps alıyordum.

Yani 100'e geçmemiş olsam uygulamada nasıl 100'e yakın alıyorum, ama 100'e geçtiysem de neden web tabanlı hız testlerinde ve downloadlarda 30'da takılıyorum?


Speedtest uygulaması geçmiş hız testi sonuçlarım, ilk test millenicomdayken :


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu da mevcut durumda :


< Resime gitmek için tıklayın >
Y
5 yıl
Philips 55PUS7304 TV - Philips HTS 6510 Home Theatre Bağlantısı
Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz günlerde 55PUS7304 ( https://www.philips.com.tr/c-p/55PUS7304_62/7300-series-ambilight-3-tarafli-4k-uhd-led-android-tv ) aldım, elimde daha önceden bulunan HTS 6510 (https://www.philips.com.tr/c-p/HTS6510_12/- ) ile bağlamak istedim ancak bir türlü beceremedim.

Hangi adımları denedim tek tek açıklayacağım :

1- Öncelikle TV'deki tüm HDMI portları ARC destekli olduğundan ve HTS 6510'un kılavuzunda da belirtildiği gibi HDMI üzerinden bağlayıp (aşağıdaki kılavuzda 10'ncu sayfa), gerekli ayarları HTS 6510'da yaptım. Kılavuzuna göre HDMI Audio kısmında "ALL" seçmek yeterli. (Kılavuzun 33'ncü sayfası)

http://www.p4c.philips.com/files/h/hts6510_12/hts6510_12_dfu_tur.pdf

Ve aldığım hata şu şekilde :

< Resime gitmek için tıklayın >

HDMI ARC bağlantı için minimum 1.4 versiyonunda olması gerektiğini okudum, elimdeki kablonun hangi versiyon olduğunu bilmiyordum ancak yine de emin olmak için şu kabloyu 2m olarak satın aldım : https://www.hepsiburada.com/paugge-hdmi-2-0b-premium-sertifikali-4k-60hz-18gbps-bandwith-hdr-dolby-vision-hdcp-2-2-destekli-hdmi-kablo-2-metre-p-HBV000002M9YO?magaza=Entepe%20Teknoloji

Tekrar denediğimde yine aynı hatayı aldım.



Bu arada da HTS 6510'un ARC desteğinin olup olmadığına da emin olmak istedim, her ne kadar kılavuzunda HDMI bağlantısının mümkün olduğu yazsa da Philip'in destek sayfasında sadece ARC bağlantısı için bir sıkça sorulan sorular kısmında rehber içerik oluşturmuşlar : http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpindex.pl?ctn=HTS6510/12&dct=QAC&faqview=1&mid=Link_FAQs&refnr=0105700&scy=AR&slg=AEN&view=aa12_view_partial.html

2- Bu aşamaları da geçtikten sonra HDMI bağlantısından umudu kestiğim için AUX bağlamak zorunda kaldım, bunun için de şu kabloyu aldım : https://www.hepsiburada.com/philips-swr2120c-93-3-5mm-stereo-erkek-rca-erkek-ses-kablosu-2-metre-p-HBV00000LN8CS?magaza=Markasatar

Bunu da bağlayınca artık ses gelir herhalde diye düşündüm ancak bunda bile ses alamadım.

- Her adımda hem TV'den hem de ses sisteminden ilgili ayarları tek tek denedim.
- Ses sistemi mi bozuk diye radyo modunda çalıştırdım, ses geliyor.
- HDMI port mu bozuk diye düşündüm, TV de source'tan DVD Player'in menüsüne erişebiliyorum.

Bende fikirler tükendi arkadaşlar. İşin uzmanı arkadaşların desteğine ihtiyaç var. İnanın günlerdir uğraşıyorum beceremedim.

Son olarak da fikir vermesi açısından bağlantılarımın resimlerini paylaşayım.

Genel görünüm

< Resime gitmek için tıklayın >


TV Bağlantısı

< Resime gitmek için tıklayın >


Ses Sistemi Bağlantısı

< Resime gitmek için tıklayın >
Y
5 yıl
Google Assistant - Android TV Öneriler
Arkadaşlar merhaba,

Eylül ayında evleneceğim kısmetse, evi olabildiğince google home destekli olarak hazırlıyorum, beyaz eşyalar aydınlatma sistemleri filan halloldu sayılır.

TV'yi de google assistant destekli olarak almak istiyorum, ancak araştırdığımda bu seçeneklerin epey az olduğunu gördüm.

Philips 55PUS7303 55"
Philips 55PUS7503 55"

modelleri 4500 TL civarında bulunabiliyor. Bu modellerin ürün kodlarının sonunda bir /12 olanı bir de /62 olanı var, açıkçası farkını bilmiyorum. Ancak bu modelleri dün akşam biraz araştırdım banding, toz girme gibi epey problemli olduğu anlatılmış ve servis de ürünün pek arkasında durmuyormuş, yoksa fiyat performans olarak güzel ürünlere benziyor.

Bütçeyi 1000 TL daha zorlayınca :

Sony KD-55XF7596 55"

ekleniyor seçeneklere. Açıkçası bütçem dahilinde başka da seçenek bulamadım.(6000 TL seviyesini pek aşmak istemiyorum)

Konuyla ilgili sizlerin de görüş ve önerilerinizi alabilir miyim?

Şimdiden teşekkür ederim.
Y
6 yıl
2019 Eylül dönemi Balayı Otel Seçenekleri
Merhaba arkadaşlar,

Kısmetse önümüzdeki yaz başımızı yakıyoruz :)

Eylül 2019 dönemi için balayını bu yıl sonunda erken rezervasyon ile halledeyim diyorum ancak öyle çok tatil tecrübesi olan biri değilim.

Belek bölgesindeki otellerin balayı için iyi olduğunu öğrendim ve biraz araştırma ile aşağıdaki listeyi yaptım.

Sizlerin önerilerini de alabilir miyim? Giden gören tatil yapan varsa bu otellerde tecrübeleri alabilir miyim? Neler tavsiye edersiniz?

Maxx Royal Belek Golf Resort
Gloria Serenity Resort
Adam & Eve - Adults Only
Regnum Carya
Voyage Belek Golf & Spa Hotel
Rixos Premium Belek
Y
6 yıl
Astra J Direksiyon göbekten gelen ses
Merhaba arkadaşlar, benim de Astra J aracımdan direksiyonu tam tur çevirdiğimde yalnızca dikkatle dinlersem bir ses geliyor, youtube a video ekledim sinir bozucu bir ses ama ne kadar önemlidir, neden dolayı yapar bu sesi bilen var mıdır?
https://www.youtube.com/watch?v=PcaGqlEYPOw
Y
7 yıl
Ev içi tadilat-yenileme işleri öneriler ve tecrübeler
Merhaba arkadaşlar,

3+1 yaklaşık 140m2 olan evimin içinde tadilat işlerine gireceğim ancak fiyatlar konusunda pek bir tecrübem yok, bugün koçtaşta böyle bir hizmetin verildiğini öğrendim, iç mimar yönetiminde eve keşif için geliyorlarmış ve istediğimiz şeylere göre fiyat çıkarıyorlarmış, böyle bir konuda tecrübeli arkadaşlardan önerileri almam gerektiğini düşündüm.

Aşağıda yapmayı planladığım şeyleri listeledim, bütçemin yetmemesi durumunda bazılarını çıkaracağım, sizce hangilerinin öncelikli olması gerektiği konusunda da destek olabilirseniz çok sevinirim. Özellikle fiyatlar konusunda güncel durumları merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Genel
Kapı / Pencere izolasyon
Parkelerin açık renk ile değişimi
Kapıların açık renk ile değişimi

Ebeveyn banyo
Klozet değişimi
Lavabo+Dolap+Ayna (Set)
Fayansların değişimi
Zemin taşlarının değişimi

Banyo
Dolap+Ayna set
Fayansların değişimi
Zemin taşlarının değişimi
Jakuzi
Klozet değişimi
Tavan değişimi (şu banyolarda olan şerit halinde sıra sıra olan metal asma tavan gibi, tam adını bilmiyorum)

Salon
Parkelerin açık renk ile değişimi

Mutfak
Zemin taşlarının değişimi
Tezgah + Dolap (tezgah tercihen çimstone, yada daha iyi bir önerisi olan varsa onu da değerlendirebilirim)
Tezgah arkası fayansların değişimi
Mutfak masası üstü dolap yapılması
Kombi köşesinin dolap yapılması (mutfak içinde olan kombiyi dolap içine almak için)
Balkon zemin taşlarının tamiratı
Y
8 yıl
Monitör + TV sisteminde kapalı olan monitörün kendi kendine açılması
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle odamdaki yapıyı kısaca özetlemek istiyorum.

Oda kenarında büyük bir çalışma masası, üzerinde PC (Hem ders hem de PC de araştırma yapmak istediğimde kullandığım bölge)

Odamın ortasında yatağım ve yatağın tam karşısında 42" LED TV var, bunu da sadece 2. monitör olarak kullanıyorum. Kablosuz klavye mouse u da yanıma alıp yatağıma uzanıyor, ve keyfime bakıyorum.

Monitörüm : Samsung PM2250
TV : 42" LG 3D LED ( LG 42LB620V )
Görüntü modu : Çokla (Duplicate) Yani her iki ekrandan da aynı görüntüyü alıyorum.


TV yi kullandığım zamanlarda çapraz görüş açımda kalan monitör dikkatimi dağıtmasın diye, monitörün dokunmatik olan güç butonuna basmak suretiyle kapatıyorum.

Ancak zaman zaman, ortada hiçbir gerekçe yokken monitör kendi kendine açılıyor.

Bazen oyun oynarken, bazen film izlerken, bazen de hiçbirşey yapmasam bile.

Bu sorunun ortaya çıkış sıklığı da çok değişken, bazen hiç yapmıyor, bazen de izlediğim filmi/diziyi durdurup monitörü yine güç düğmesinden kapattığımda tekrar yatağıma geçiyorum filmi/diziyi başlatıyorum 5-10sn sonra yine açılıyor ve beni delirtiyor.

Konuyla ilgili herhangi bir sebep-sonuç ilişkisi kuramadım, ilgili olabilecek herhangi bir ayar da göremedim.

Sizlerden konuyla ilgili yorumlarınızı, şüphelerinizi ve tecrübelerinizi rica ederim,

Saygılarımla,
Y
13 yıl
Darboğaz yaşamayacağım bir ekran kartı?
Merhaba arkadaşlar, önümüzdeki 10 gün içinde ekran kartımı yenilemeyi düşünüyorum. (bütünleme sınavlarından hemen sonra ). Ancak uzun zamandır ekran kartı yeniliklerini, haberlerini takip edemediğimden biraz bilgi eksikliğim var. Bu yüzden tavsiyelerinizi almak istiyorum.

Sistemim:

AMD Phenom II x2 550 BE 3.1 GHz
Gigabyte GA-MA78GM-UD2H 780G Chipset
OCZ 2x2 GB DDR2 1066 MHz
Thermaltake 420W PSU

Düşüncem ATI olmasi yönünde, malum uyumu bozmak istemiyorum. ( AMD-ATI ) .

Özellikle PSU'nun yeterliliği ve işlemci-ekran kartı darboğazı yaşama konusundaki endişelerim mevcut.

Bu konular gözönüne alındığında Dx-11 destekleyen hangi kart benim için en iyi tercih olur acaba? ( Muhtemelen HD 5xxx serisi diye tahmin ediyorum )

Şimdiden teşekkürler.
Y
14 yıl
Pikatel Airmax - 101 Wireless Sorunu
Merhabalar arkadaşlar;

Pikatel Airmax 101 modemim ile 2 gün öncesine kadar hiçbir sorunum yoktu. Kablolu bağlantıda hala bir sorun yok. Ancak Wireless konusunda daha önce hiç tecrübe etmediğim ve görmediğim tarzda bir sorun yaşıyorum. Şöyle ki;

Wireless bağlantıyı ilk başlatana kadar modemin WLAN ışığı gayet stabil yanıyor.(Sabit yanıyor, titreme yani veri alış-verişi yok). Ancak Laptopu ilk açtığımda ve wireless bağlantısı kurulduğunda modemin WLAN ışığı tabiri caizse çılgınlar gibi yanıp sönüyor. İnanılmaz bir veri akışı oluyor gibi. Ancak şöyle bir durum var bu veriler laptopa gitmiyor.

Yani bu oluşan sorunun ardından laptopu tamamiyle kapatsam dahi modemdeki WLAN ışığı yine çılgınlar gibi yanıp sönmeye devam ediyor. Modem istatistiklerinden incelediğimde veri gidiyor ama istaston bilgilerine baktığımda modemime bağlanan başka bir aygıt yok.

Yani bu veriler resmen havaya rastgele gönderiliyor.Wirelessta kullandığım güvenlik denetimi WPA-PSK, WEP-128 Bit 'de denedim. Aynı sorun devam ediyor.

Modemi tamamen fabrika ayarlarına resetleyip sadece kablosuz ayarları değiştirmek suretiyle dene-yanıl ile birşeyler yapmaya çalıştım ( Kanal değişimi, Xpress teknoloji, gibi). Ancak sonuç yine hüsran oldu.

Bu konuya benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar varsa fikirleriniz bekliyorum.

Teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.