D

Yarbay
14 Nisan 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
19 üye
Görüntülenme (?)
147 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
5 yıl
MS Bakanı Hulusi Akar: \"Askeri alanlar gerektiğinde Hazine\u0027ye devredilebilecek\"
Şehir merkezlerindeki askeri alanların akıbetini TBMM gündemine taşıyan CHP'li Murat Bakan’a Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan yanıt geldi. Akar, "Kullanılmasına ihtiyaç duyulmayan kışlalar gerektiğinde Hazine’ye devredilebilecektir” dedi.

Akar, verdiği yazılı yanıtta, “Bir kısım kışlalar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin devam eden ihtiyaçları çerçevesinde kullanılmaya devam edilecek, bir kısmı da kamu yararına olacak şekilde değerlendirilecektir. Kullanılmasına ihtiyaç duyulmayan kışlalar gerektiğinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis edilmek üzere Hazine’ye devredilebilecektir” dedi.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/milli-savunma-bakani-akar-askeri-alanlar-gerektiginde-hazineye-devredilebilecek-221191h.htm
D
5 yıl
son dakika: Erdoğan Trump\u0027la telefonda görüştü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’a Türkiye’nin Kürtlerle hiçbir sorunu olmadığını, Türkiye’nin amacının ulusal güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütleri DEAŞ, PKK ve PKK’nın Suriye uzantıları ile mücadele etmek olduğunu vurguladı.

Erdoğan ile Trump kritik bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmeyle ilgili Beştepe’den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Donald Trump ile bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye’de yaşanan son gelişmeler ele alınmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, mevkidaşının Suriye’den çekilme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, bu çerçevede Türkiye olarak NATO müttefikimiz ABD’ye her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu hatırlatmışlardır. Bölgede otorite boşluğu meydana gelmemesi için Münbiç Yol Haritası’nın tamamlanması, ayrıca çekilme kararının hayata geçirilmesini engellemek isteyen unsurlara fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan iki lider, kamuoyuna yönelik sağlıklı iletişimin önemine değinmişlerdir.

GÜVENLİ BÖLGEYİ KONUŞTULAR

Sayın Cumhurbaşkanımız ve ABD Başkanı Sayın Trump, Suriye’nin toprak bütünlüğü temelinde ülkenin kuzeyinde terörden arındırılmış güvenli bir bölge oluşturulması fikrini de ele almışlardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmede, Türkiye’nin Kürtlerle hiçbir sorunu olmadığını, ülkemizin amacının ulusal güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütleri DEAŞ, PKK ve PKK’nın Suriye uzantıları ile mücadele etmek olduğunu vurgulamışlardır. Görüşmede ikili ekonomik ilişkilerin ileri seviyelere yükseltilmesi hususunda mutabık kalmışlardır.”


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/erdogan-ve-trump-gorustu-41082998
D
5 yıl
Venezuela da Wikipedia’yı yasakladı
NetBLocks adlı sivil toplum girişimi Venezuela’nın Wikipedia’ya erişimi engellendiğini duyurdu.

Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro 20 Mayıs 2018’de düzenlenen seçimleri yüzde 68 oyla kazanmış, ancak seçimlerin şeffaf, adil, eşit ve uluslararası standartlarda yapılmadığı ileri sürülmüştü.

12 Ocak’ta alınan engelleme kararı internetteki kısıtlamaları takip eden sivil toplum girişimi NetBLocks tarafından fark edildi.

Ekonomik ve siyasi krizle sarsılan Venezuela’da 16 milyon kişinin internete erişimi mevcut. Wikipedia’ya Venezuela’dan her ay ortalama 60 milyon giriş yapılıyor. Birleşmiş Milletler (BM) rakamlarına göre 3 milyondan fazla Venezuelalı ülkeyi terk etti.


http://www.diken.com.tr/maduronun-gazabi-venezuela-da-wikipediayi-yasakladi/
D
5 yıl
Isuzu Üretime Ara Veriyor
Anadolu Isuzu yurtiçi pazarda talep daralması nedeniyle Ocak-Nisan döneminde 26 gün üretime ara verecek.

Anadolu Isuzu yurtiçi pazarda talep daralması nedeniyle üretime Ocak-Nisan döneminde 26 gün ara verecek. Şirketin KAP'a yaptığı açıklamaya göre üretime ara verilmesinin toplam satış ve toplam üretime "önemli bir etki" yapması beklenmiyor.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

YURTİÇİ PAZARDA TALEP DARALMASI NEDENİYLE ÜRETİME ARA VERİLECEK

"Yurt içi pazarda talep daralması nedeniyle Ocak ayında 6 gün, Şubat ayında 8 gün, Mart ayında 8 gün ve Nisan ayında 4 gün üretime ara verilecektir. Faaliyetlerin durdurulmasının/İmkansız hale gelmesinin nedeni yurt içi pazarda son dönemde yaşanan talep daralması."

1997'DE BORSA İSTANBUL'DA İŞLEM GÖRMEYE BAŞLADI

Anadolu Isuzu'nun deneyimi 1965 yılında kamyonet ve motosiklet üretimine başlayan Çelik Montaj'a dayanıyor. 1986 yılına dek Skoda komyonet üretimini sürdüren şirket, 1983'te Isuzu ile lisans anlaşması yaparak Temmuz 1984'te İstanbul Kartal'daki fabrikasında Isuzu araçlarının üretimine başladı.

Şirket üretim faaliyetlerine 1999'dan beri Çayırova Şekerpınar'da kurulmuş yeni fabrikasında devam ediyor. Şirket'in hisseleri 1997 yılında Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

https://www.haberler.com/otomotiv-devi-anadolu-isuzu-uretime-26-gun-ara-11638539-haberi/
D
5 yıl
Sanayi üretiminde üst üste üçüncü ay gerileme: Yüzde 6.5 düştü
Sanayi üretimi kasımda, yıllık bazda yüzde 6.5, ekim ayına göre ise yüzde 0.3 düştü.

Böylece sanayi üretimi üst üste üçüncü ay (eylül, ekim, kasım) gerilemiş oldu.

< Resime gitmek için tıklayın >

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı kasım verilerine göre ekonominin sanayi cephesinde bazı alt sektörler bakımından durum bir yıl öncesiyle kıyaslandığında şöyle:

– Madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir yıl önceye göre yüzde 1.1 düştü.

Veriler ekim ayıyla kıyaslandığında ise durum şu:

– Madencilik ve taşocakçılığında üretim 3.7 düştü.

– İmalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0.1 düştü.

– Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi değişmedi.

http://www.diken.com.tr/sanayi-uretiminde-ust-uste-ucuncu-ay-gerileme-yuzde-6-5-dustu/
D
5 yıl
Berat Albayrak \u0027Kur, faiz, enflasyon atağını püskürttük\"
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak MÜSİAD Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 'Kur, faiz, enflasyon atağını püskürttük' ifadesinde bulunan Bakan Albayrak; esnafa destek paketinden, sosyal yarım alana elektrik faturası yardımından ve ticari alacak sigortasından bahsetti. Albayrak; "Yarın KOBİ'ler için çok önemli bir paket açıklayacağız" dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-bakan-albayraktan-musiad-toplantisinda-flas-aciklamalar-41077675
D
6 yıl
dh: bir sayfadaki reklam sayısı: engellenen içerik 90!
< Resime gitmek için tıklayın >

dh konu dışı sayfasında toplamda 90 engelleme yapmış ublock!

bunun 28'i görsel reklam, 78 tane de javascript kodu çalışıyor sitenin sadece bir sayfasında!...

tamam, siz de para kazanın ama bu nedir dh?!?

edit: daha önce engellenmiş reklamları falan bir daha engellemesin diye sıfırdan firefox kurduğumda aldım ss'i. o yüzden toplamda 300 küsür engelleme var.
D
6 yıl
\u0027Üretim ekonomisi uygulanmadıkça yeni Brunson’lar ortaya çıkar\u0027
ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “Dolardaki gerileme sorunların bertaraf edildiği anlamına gelmemeli. Kurlar düşüyor, suni iyileşme algısı ortaya çıkacak, geçmişten ders alalım.Üretim ekonomisi uygulanmadıkça yeni Brunson’lar ortaya çıkar.” dedi

ASO Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Nurettin Özdebir, doların 7.5 liradan 5.5 liraya kadar gerilemesinin kur açısından başarıdan söz edilebileceğini belirtirken, bunun yüksek faiz ortamında yabancı yatırımcıların ilgisinin artmasından kaynaklandığını bildirdi.

Türkiye’nin yıllarca kısa vadeli sermaye yatırımları ile TL’yi değerli hale getirdiğini ifade eden Nurettin Özdebir, “Gelen bu para ekonomide sanal bir zenginlik yaratmış ve gelen sermaye katma değeri olmayan alanlar da kullanılması kaçınılmaz sonu getirmiştir.” dedi.

Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu, yeniden ülkeye sıcak para girmeye başlayacağını vurgulayan Özdebir, “Yeniden TL’yi yabancı ülkelerin parasıyla değerlendireceğiz. Yine suni bir iyileşme algısı ortaya çıkacak. Sonrası çok daha önemli. Geçmişten ders çıkartamadığımız sürece gelecekle ilgili kaygılar ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Mevcut ekonomi politikalarının kaynak yaratmaktan ziyade kaynak bulmaya odaklandığını vurgulayan Özdebir, “Geçmişten hala ders çıkartmadığımızı düşünüyorum. Üretim ekonomisine dönülmediği sürece yine Brunson krizleri ile karşı karşıya kalacağız” ifadelerini kullandı.

https://www.dunya.com/ekonomi/aso-baskanindan-onemli-uyarilar-haberi-431243
D
6 yıl
Gerekçe artan vergi ve sipariş iptalleri: Tesla, Türkiye yatırımını durdurdu
ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Türkiye’ye yatırım planını durdurdu.

Dünya gazetesinden Aysel Yücel’in haberine göre Tesla’nın bu adımının gerekçesi Türkiye’den gelen siparişlerin tamamen durması.

Siparişleri durduran etken ise, ABD’li pastör Andrew Brunson hadisesinin ardından Türkiye ile ABD arasında yaşanan gerginlik.

Bu gerginlik sebebiyle Türkiye, ABD’den ithal edilen otomobillere yüzde 60 ek vergi koymuş, iki ay sonra ise bu oran yüzde 120’ye çekilmişti.

Fiyatların yükselmesi sebebiyle siparişler iptal edilmişti.

Tesla, Türkiye’deki satış ve servis hizmetini Zorlu Center olarak belirlemişti.

< Resime gitmek için tıklayın >

http://www.diken.com.tr/gerekce-artan-vergi-ve-siparis-iptalleri-tesla-turkiye-yatirimini-durdurdu/
D
6 yıl
CHP’li belediye başkanı ‘dombra’ eşliğinde AKP’ye geçti: Özüme döndüm
Kütahya’da CHP’li Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan partisinden istifa ederek AKP’ye katıldı.

AA’nın haberine göre AKP il başkanı Ali Çetinbaş, partinin Kütahya gençlik kolları genişletilmiş danışma meclisi toplantısında Daşhan’a parti rozeti taktı.

Daşhan, “Ben özüme dönmüş bulunmaktayım” dedi. Başkan, kararının kendisi ve ilçesi için hayırlı olmasını diledi.

Çetinbaş da AKP’nin sadece bir siyaset anlayışı olmadığını, ortaya koyduğu vizyonla kuruluşundan başlayarak erdemliler hareketi olduğunu söyledi.

Çetinbaş, Daşhan’a Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bulunduğu bir tablo hediye etti.

< Resime gitmek için tıklayın >

http://www.diken.com.tr/chpli-belediye-baskani-akpye-gecti-ozume-dondum/
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.