B

Yarbay
21 Ekim 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
16 üye
Görüntülenme (?)
387 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
3 yıl
Ekran da çıkan garip şey - ÇÖZÜLDÜ
Ekran kartı değiştirdikten mi sonra oldu yoksa denk mi geldi bilmiyorum nadiren de olsa aşağıdaki şekilde anlık çizgi çıkıp kayboluyor. Ekan kaydında çıkmadığı için video çekip görüntüyü aldım. Hiç böyle bir şey yaşadınız mı ? rtx 3070 ti kullanıyordum, 3080 ti kullanmaya başladım. C27hg70 monitör kullanıyorum, gsync aktif. Bazen hiçbir şekilde olmuyor.

< Resime gitmek için tıklayın >


Güncelleme: Arkadaşlar, sorun her zaman çıkmadığı için test etmesi ve sorunu bulması da epey zor oldu. Elimde deneyebileceğim RTX 3070 ti da mevcuttu. RTX 3070 ti da böyle bir soruna rastlamadım, ne kadar sorun çıkartmaya çalışsam da çıkmadı.

G-sync kapadım ve yine sorunun en fazla çıktığı 3dmark time spy testinde testler yaptım, testler yaparken türlü türlü şeyler denedim. En son G-sync nvidia denetim masasında kapalı da olsa monitör üzerinden free sync açık olduğunu fark ettim, onu da kapattım ve sorun düzeldi. Sanıyorum yazılımsal bir problem. Açık ve kapalı bir çok kez test yaptım ve sonuç olumlu gözüküyor. Yine ara ara testler yapacağım.

Ek: Telefondan çektiğim videoyu kesip upload edeceğim ücretsiz bir yazılım varsa video yu da yükleyebilirim.
B
3 yıl
Full Tower kasa önerisi
Forumdaşlar, yıllar yıllar önce coolermaster cosmos S kasa almıştım fakat yıllar geçtikçe kasa da teknolojinin getirdiği yeniliklere ayak uyduramamaya başladı, biraz bakınsam da bu aldığım kasanın yerine geçebilecek bir kasa da bulamadım, adamlar zamanında ne güzel yapmışlar :) RGB gibi takıntılarım yoktur, olsa da olur olmasa da fakat sadeliğe ve işlevselliğe önem veriyorum. Sizlerden gelecek fulltower kasa önerilerine açığım, belirlediğim bir bütçe yoktur.
B
4 yıl
b550 tomahawk ram önerisi
Merhaba arkadaşlar,

Ryzen 5000 serisi işlemci ile kullanmayı düşünüyorum fakat uygun ram bulamadım. Bulduğum bazı ramler bu anakartın supported memory listesinde gözükmüyor fakat bu listede olmayan hiçbir rami çalıştırmaz mı bu anakartlar ?
B
4 yıl
silinebilir
silinebilir
B
4 yıl
kulaklık tamiri (corsair void pro wireless) yardım!(ÇÖZÜLDÜ)
Merhaba arkadaşlar,

corsair void pro wireless kulaklık kullanıyorum fakat pil ömrü dolan pili bugün değiştirmek istedim ve pil aldım, değişikliği yaparken aşağıdaki resimde gösterdiğim kulaklık üzerindeki devre koptu, uhu ile yapıştırdım fakat kulaklığı çalıştırdığımda o hoparlörden ses gelmedi. Acaba devre yerinden koyunca kabloya da mı zarar verdi diye kontrol derken resimde işaretlediğim kablo lehimden kurtuldu bende resimdeki gibi tekrar lehimledim ama hiçbir şekilde o hoparlörü çalıştıramadım. ucuz bir şey olsa bu kadar uğraşmayacaktım. Şuanda aklıma başka bir şey gelmiyor, ne yapabilirim ? Beni yönlendirirseniz sevinirim.

Acaba bu hoparlörden kopan devre hoparlöre nasıl bir bağlantısı varı, o mu koptu, resimde gördüğün üzere siyah bir lehim var üzerinde devrenin, bu ne işe yarar, onla mı alakalı hiç bilmiyorum :( Bilen, uzman arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

------

Arkadaşlar, uzun arayış ve bekleyişten sonra sonunda yedek parça yapabileceğim corsair void marka arızalı kulaklık buldum ve satın aldım. Yapacağım işlem basit gibi geliyordu. Aldığım kulaklıktan çalışan speakerı, arızalı speakerın yerine takıp lehimlemek. Fakat işler biraz ters gitti. Kulaklık geldiğinde spekaerı sökmek için kulaklığı açmaya başladım. Speaker a ulaştım, bu sefer titiz davranarak kabloları lehimle sökmeye çalıştım fakat lehimle sökerken yukarıda kulaklığımda yaşadığım sorunun aynısını yaşadım ve yine speaker devresini kopardım. O anı tarif edemiyorum :) Son bir hakkım kalmıştı, diğer speakerı sökmem gerekiyordu ve bu sefer lehimle değil makasla kablolarını kestim ve çıkardım. Lehimlemeye çalıştım, son hakkım olduğu için de titizlikle yapmaya çalışıyordum fakat lehimlemeyi beceremedim. İşin erbabına götüreyim dedim ve mahallemde bu işlerden az çok anlayan abime götürdüm. Speaker ve kabloya baktı, kablonun ipek olduğunu, lehimlemenin normale göre daha zor olduğunu söyledi ve işe koyuldu. Titizlikle işi bitirdi ve tamamladı. Çok güzel lehimleme yaptı. (Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar olursa, bu işlerden çok anlamıyorlarsa mutlaka bilen birinde bu işlemi yaptırın )
Sonrasında eve gittim ve kulaklığı test ettim, çalışıyordu :) Nihayet sorunu çözmüş olduk.

Buradaki herkese destekleri için teşekkür ederim.
B
5 yıl
3700x için anakart önerisi
Merhaba arkadaşlar,

Ryzen 7 3700x için anakart kaç gündür araştırıyorum fakat karar verebilmiş değilim.

İlk başta "MSI MPG x570 gaming plus" anakart düşündüm fakat "vrm tier list " sayfasında en altlarda kaldığını gördüm ( bu ne ifade eder tam olarak bilmiyorum )
Sonra " Gigabyte X570 AORUS ELITE " baktım bu da çok pahalı geldi.

Farklı forumlarda 3700x için b450 tomahawk öneriliyor, almışken güncel bir anakart almayı düşünüyorum ama bu kartla güncelliği ne kadar koruyabilirim kestiremiyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz ?

Not: Tırnak ( " ) içinde olan kelimeleri linke bağladım, tıklarsanız kaynağa ulaşabilirsiniz
B
5 yıl
Corsair void kulaklık süngeri
Merhaba arkadaşlar,

Corsair Gaming VOID Wireless kulaklık kullanıyorum, aşağıda ilettiğim linkteki ürün. Kulaklık süngerinden almak istiyorum fakat bu tür malzemeler nerede satılır, nereden alabilirim ? Bilen var mı ? Yüksek ücretlere kulaklık alıp süngerini değiştiremiyorsak yazık olur :)
https://www.amazon.com/CORSAIR-Void-Wireless-Gaming-Headset/dp/B0748N6796/ref=sr_1_1?keywords=Corsair+Gaming+VOID+Wireless+RGB+Gaming+Headset+-+Carbon&qid=1560171725&s=gateway&sr=8-1
B
5 yıl
Va panel monitör önerisi
Merhaba arkadaşlar,

Mevcutta kullandığım monitör "eizo fg2421". Mva panel 120 hz, turbo 240 hz monitör. Renkleri ve tepki süresi oldukça iyi fakat 24" 1080p olduğu için aynı ayarlarda 2k monitöre geçmek istiyorum. Aslında monitörümden memnunum fakat 2k monitörlere merak saldım bu aralar. Monitör piyasasından bir süredir uzağım, önerebileceğiniz monitörler varsa sevinirim.
Teşekkürler
B
7 yıl
silinebilir
silinebilir
B
7 yıl
Ring ratio nedir ?
Merhaba arkadaşlar,

İşlemciye overclok yaparken cpu ratio dışında birde ring ratio var. Bu tam olarak ne işe yarar. Cpu ratio ya göre bunu nasıl ayarlamak gerek ?
Overclock yaparken ring ratio voltajını ayarlamaya gerek var mıdır varsa neye göre ayarlamak gerek.

Kısaca ring ratio tam olarak nedir arkadaşlar :) Bunu cevabını bulamadım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.