B

Yarbay
16 Ekim 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
938 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
B
3 yıl
2021 renault kangoo touch dci
2021 model renault kangoo
touch donanım
manuel
1.5 dci
165.000tl
B
6 yıl
Zeybekci: Suriye’den patates ithalatına izin verdik
http://www.businessht.com.tr/ekonomi/haber/2034388-zeybekci-suriyeden-patates-ithalatina-izin-verdik

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son dönemde satış fiyatlarında ciddi artışlar olan patates konusunda Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 1’ini geçmemek kaydıyla Suriye’de Türkiye’nin kontrol altına aldığı bölgeden ithalatın serbest bırakıldığını, bu kapsamda TL bazında 4 bin ton patates ithal edildiğini söyledi.

< Resime gitmek için tıklayın >
B
7 yıl
3.köprünün ruhunu anlayamadığımız için zarar ediyor
ben demiyorum bakan diyor:

Bakandan zarar eden köprüler için açıklama: Masrafını vatandaşın cebinden ödemeye devam

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi 2017’ye katıldı. Köprülerin maliyeti karşılamaması ve devletin ek para ödemesi ile ilgili soruları yanıtlayan Bakan Arslan, "Başlangıçta bütün projelerimizde garantiden kaynaklı bir ödeme yapmamız söz konusu. Biz bu ödemeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Köprülerin geçişleriyle ilgili garanti verdiğimiz köprülerin geçişleri karşılamadığı ülkenin zarar ettiği gibi bir yaklaşım var. Bu yap- işlet- devletin ruhunu anlamadığımız anlamına geliyor" dedi.

"Süre çerisinde bu rakamlar yakalanacaktır" diyen Arslan, firmaya ödeme yapmaya devam edeceklerini de belirtti. arslan şunları söyledi: "Yapmaya da devam edeceğiz. Ancak şunu unutmamak lazım bütün bu projelere biz herhangi bir para ödemeden, özel sektör tarafından yapılıyor ve günün sonunda bu projeler bizim oluyor. Yani kimse gelip 8 milyar, 10 milyar dolar para yatırıp günün sonunda bunu size bırakmaz elbette ki geçişten kaynaklı bir ücret toplayacak aradaki farkı biz vereceğiz. Ama işletme döneminin sonunda da bütün bu projeler bizim olacak ve biz bunları işletip ayrıca gelir elde edeceğiz. Dolayısıyla Yap-İşlet-Devre’in ruhunda bu var" şeklinde konuştu.

"PROJELER GÜNÜN SONUNDA BİZİM OLACAK"

Bakan Arslan, "İkincisi de niye garantiden kaynaklı para ödüyor demesinler çünkü bu işin ruhunda bu var. Bu parayı ödeyeceğiz. Ancak süre içerisinde sayılar gittikçe artacaktır. Çünkü etrafında ilave trafik oluşturuyor bu projeler kendi trafiğini oluşturuyor. Trafik oluşturdukça da geçiş sayıları artıyor. Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprülerinde de öyle bu projeler günün sonunda bizim olacak biz bunun havalimanlarında olduğu gibi işletmelerinden ülke olarak gelir elde edeceğiz. İnsanlar lütfen bunu unutmasınlar" dedi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/729227/Bakandan_zarar_eden_kopruler_icin_aciklama__Masrafini_vatandasin_cebinden_odemeye_devam.html
B
7 yıl
mercedes\u0027in dramı
B
7 yıl
yerli otomobil müjdesi- rev 0.75.1
http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2017/03/23/turk-otomobili-2019da-yollarda

yerli otomobil projemizin müjdesi verildi.

yerli otomobil hakkında konuşan sanayi ve teknoloji bakanı faruk özlü, "yerli otomobilde iş modeli değişikliğine gittik. yeni iş modeline göre devam edeceğiz. tübitak’ın çalışmaları var. yeni yükleyicilere devredeceğiz. iyi gidiyor çalışıyoruz. inşallah türk otomobilini 2019’da göreceğiz." dedi.
B
9 yıl
25.08.2015 tarihli VW zammı açıklandı
arkadaşlar daha dün zamlı liste geldi. ancak haftaya %0,4 bir zam daha olacak. golf konusunda paylaştım. tüm modellere yapılacak.

örnek liste:

https://store.donanimhaber.com/3f/7d/4b/3f7d4bd15b627d3c016e328bc69e89be.jpg
< Resime gitmek için tıklayın >
B
9 yıl
Cevap: 110bine ne alalım? superb\u0027e sövenler bir el atsın
quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

şimdi forumda bir superb düşmanlığıdır gidiyor,haklı olan yönlerde var,şimdi sorum şu ...

maximum 110 bin hadi 115 bine ne alırsınız? benim kriterlerim aşşağida buna göre doğru cevap ne olmalı?

*D segmenti olacak,suv da olabilir..
*geniş bir bagaj ve yükleme alanı olacak en az 500 lt ve üzeri
*1,6 dizel motorlu olacak,otomatik şart değil
*içi açık renk olacak
*arka yaşam alanının geniş olması olmazsa olmaz (hanımın şartı)
*2. el olabilir ama en fazla 2 yaşında ve 50bin km altında (ben ciddi km yapıcam) mümkünse sıfır km

şimdi bu kriter ve ihtiyaç listesine göre bu parayla ne alırsınız?

konuyu geyik olsun veya tartışma olsun diye açmadım,bileniniz vardır superbe kapora verdim ama gözden kaçan bir araç olabilir sizlerin yardımıyla onu arıyorum,varsa önerileriniz bekliyorum...


edit: baz donanım veya boşline istemiyorum dolu bir araç olmalı...

- prestige paket de siyah alkantara koltuk geliyor. ancak gerçek deri döşeme opsiyonu seçilip bej renk alınabilir duruyor. eğer alım yapacaksanız havalandırmalı deri koltuk opsiyonu ile alınması taraftarıyım.
- geniş bagaj ve arka koltuk konforu aranıyorsa superb rakipsiz.
- tiguan eski kasa golf temelinde bir araç listeye almaya hiç gerek yok.
- belirlediğiniz kriterde 2. el araç bakmıştık. özellikle 3.20i ed bulamadık. çoğunda bir sıkıntı vardı. ayrıca hepsi baz donanım deri döşeme bile olmayan araçlardı. boş oğlu boş 3.20i ancak bulunuyor. 177 hp 2.0 tdi A4 ise kiralama firması çıkışlı çok var. ancak
- s80 güzel araçtır. en büyük handikapı fahiş servis fiyatlarıdır. ayrıca s80 rakibi superb değildir.

özel sipariş ekranı daha açılmadı dün itibariyle açıldığı zaman bir ihtimal;

150 hp act manuel, prestige paket, soğutmalı deri koltuk, DCC, cam tavan, şerit takip ve uzun far asistanlı bir araç düşünüyoruz. teslim 10 hafta sürüyor dediler.
B
10 yıl
petlas yaz lastiği vs. kumho kış lastiği
dün itibariyle 205/50/17 petlas pt711 yaz lastiklerimi elimde mevcut olan 225/45/17 kumho kw27 i-zen kış lastikleri ile değiştirdim. yaz lastiklerimden daha 5 aylık olmasına rağmen (aracı aldığımda üzerinde vardı)memnun değildim. kış lastiklerimi geçen sene diğer aracımda da kullanmıştım. kumho kış lastikleri bariz bir şekilde daha sessiz ve konforlu. aracın kullanımında bu durumu hemen hissediyorsunuz. kumho kış lastiği ben ce fiyat performans olarak ideal lastikler. petlasın bu modelini kesinlikle tavsiye etmiyorum. yüksek performans lastiği olarak en ucuz lastik ancak paraya çöpe atmış olursunuz. daha yeni sayılabilecek lastikleri 2.el oalrak hiçbir lastikçi almıyor. 100tl bile vermiyorlar. bahar geldiğinde conti sc5 veya goodyear eagle f1 asm ile değiştireceğim.
B
10 yıl
YEDEK PARÇA FİYATLARI VE ÖZEL SERVİS HAKKINDA
yeni almış olduğum 2005 model Volvo s40 t5 aracımın ağır bakımını önceki sahibi yaptırmadı. ona göre bir fiyatta anlaşıp aldım.

değişmesi gerekenleri 4 ayrı özel servise (mengerler- davutpaşa, volcity- bostancı,s-car-Maltepe, gençler - maslak) sordum, sonuçta liste aşağıdaki gibi çıktı :

- triger seti değişimi
-ön-arka fren disk ve balata değişimleri
- yağ, yağ filtresi, hava filtresi, yakıt filtresi, polen filtresi
- 5 adet buji

sadece frenlerin değişimi için özel servisler ate veya muadil parçalarla 900-950 tl fiyat çekti. ate balata mevcut ama disk bulmak zor.

toplam bakım için 2900tl civarı fiyat aldım. yetkili servis 4000-4500tl civarı çıkıyor.

bu durumda kendim araştırmaya girdim. mesleğim makine mühendisliği ve aktif olarak bakım onarım mühendisliği yaptığım için kolay oldu. tanıdığım tedarikçilerle görüştüm. aşağıdaki gibi sonuç çıktı.

- 2 adet ön fren diski- brembo, 2 adet arka fren diski- brembo, 1 takım ön ve arka balata- fri-tech İtalyan malı (http://www.fritechparts.com/brake/company.html) , ferodo (alman) dot4 sentetik hidrolik): 450 tl
- dayco oem triger seti: 150tl
- bütün filtreler- hengst veya mann filter : 150 tl yaklaşık
- yağ 6LT- PETROCANADA supreme synthetic 5w30: 200 TL ( castrol,mobil, Shell gibi bilindik yağlardan kat kat kaliteli bir yağdır) normalde parekende satışta olmayan bir ürün. ithalatçısı özel getiriyor.
- 5 adet ngk iridium buji ILFR6B KODLU: 125 TL - piyasadaki en iyi bujilerden biridir.

toplam parça: 1025tl

montaj işçilik: fren ve yağ değişimi için işçilik alınmadı. bujiler ve triger seti için 250 tl verdim.

toplamda: 1275tl
B
12 yıl
sony 46hx750 ve sony 46hx820 arasında tercih nasıl olmalı?
arkadaşlar başlıktaki iki model arasında kaldım. işi bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

46hx750:3000tl
46hx820:3200tl


bir de 46hx850 var. hayalimdeki tv ama 3700tl buluyor. o da benim bütçeyi çok zorluyor.

yardımcı olursanız sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.