M

Yüzbaşı
15 Aralık 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
35 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
7 yıl
ASUS B350 Plus Prime ile ilgili
Bu anakartı aldım şuan yolda. Sorum şu aldığım kasada stok 3 fan bulunmakta. İşlemci fanıyla 4 fan eder. Anakartım 4 fanı destekliyor mu? Desteklemiyorsa 4 fanı nasıl çalıştırabilirim?
M
7 yıl
Sistem için eksik tavsiyeler
AMD Ryzen 3 1200 3.1 Ghz 8 MB AM41
Asus B350M-A Prime 3200 Mhz(OC) AM4+ mATX
Corsair 8GB Vengeance Lpx DDR4 2400mhz CL
MSI GeForce GTX1050Ti 4GT OC 4GB 128Bit
Seagate 500GB Barracuda 64MB 7200rpm (ST500DM009)
Genel Toplam : 2.060,36 TL
Oyun üzerine böyle bir sistem çıkardım. Kasa ve monitörüm eksik. Tavsiye ve önerilerinize açığım.
3000 TL bütçe bu arada.
M
7 yıl
Fetullah Gülen ilk defa açıkladı. Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu.
15 Temmuz'un yıldönümü yaklaşırken Alman radyo kanalı NPR’den Robert Siegel’e konuşan Fethullah Gülen, "Erdoğan beni bitirebilirse hareketteki herkesin çözülebileceğini düşünüyor ama bu hareket Tanrı’ya bağlı bir sevgi ve özveri hareketidir. Bizden sonra da insanlar harika işlerini yapmaya devam edecektir” dedi.

Fethullah Gülen, 15 Temmuz'un yıl dönümü yaklaşırken, Alman radyo kanalı NPR’den Robert Siegel’e açıklamada bulundu.

Odatv'de yer alan habere göre Gülen, “Erdoğan beni bitirebilirse hareketteki herkesin çözülebileceğini düşünüyor ama bu hareket Tanrı’ya bağlı bir sevgi ve özveri hareketidir. Bizden sonra da insanlar harika işlerini yapmaya devam edecektir” diye konuştu.

Gülen, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ismini kendisini ziyaret edenler arasında ilk kez verdi.

“Binlerce insan burayı ziyaret etmek için geldi” diyen Gülen, “Ziyaret edenler arasında 50 milletvekili yanı sıra Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu bulunuyordu” diye konuştu.
M
7 yıl
Türkiye\u0027de Babalar Günü (!)
Ne gün ama.

20 yaşında olsanızda 30 yaşında olsanızda arkanızı yasladığınız bir babanız vardır. Dünya fani gerçi. Babanız öldüğünüzde anlıyorsunuz işin zorluğunu. Ama Türkiye'deki iktidar sayesinde bu zorluğu daha erken tadıyorsunuz ve zorluklara erken alışıyorsunuz.

Şimdi soranlar olacak bu konunun burada ne işi var diye. Milyonlarca evladın babasız babalar günü kutlamasına sebep olan iktidarın ülke gündeminin 1 numaralı konusu olduğunu düşünüyorum.

Senin hikayen nedir diye soranlara cevabımda bu paragrafta olacak. Babam Konya'da komiser olarak görev yapmaktaydı. 15 Temmuz akşamı ivedi olarak görev yaptığı karakola gitti ve müdürünün talimatlarına uygun olarak emrindeki 50 polis ile karakolda bekleme yaptı. Daha sonra askeri lojmanlarının önünde nöbet tuttu ve 3. Jet üssündeki operasyona katıldı. Eve gelmediği toplam süre 5 gün 6 gece. Buraya kadar bir sorun yok. Görevini en layıkıyla yapmış ve bitirmişti. Bu arada geçmişinden bahsedersek ne bir kınama cezası, ne müdürlerinden bir eksik puan almıştı. Aksine sertifika ve ödüllerinden oluşan bir dosya ve raf bulunmaktaydı. 672 KHK ile açığa alındı. Sabah 5 sularında eve terörle mücadele ekibi geldi ve ev arandı. Eve gelen 6 memurdan 5i babamın eski memurlarıydı. Tutanak tutuldu ve kanıt olarak 4 telefon alındı. Kelepçeleme işlemine gelindiğinde memurları kelepçeleme yapmadı ve ekip aracına götürdü. Bu sırada bir memurunun ağladığına şahit oldum.

Açığa alınma ile gözaltında arasında 1 haftalık bir süre vardı. Babam kaçamaz mıydı? Saklanamaz mıydı? O kendine yakıştıramazdı ve evinde bekledi sadece. Bu sürede tahmin etmiş olacak ki bütün işlemleri yapabilmesi için anneme vekalet verdi.

Konyada ikamet etmemize rağmen babam şuan Osmaniye T 2 nolu kapalı cezaevinde 10 aydır tutuklu. 9 Haziranda mahkemesi yapıldı fakat 7 Ağustosa ertelendi.

Açık görüşe ve kapalı görüşlere arabayla gidiyoruz ancak aracımız bozulduğu bir vakit servisle gitmek durumunda kaldık. Konyadan Osmaniyeye 4 servis gidiyor. Ortalama 80 aile mağdur demektir bu. Servisteki insanları görünce olayın ne kadar acıklı olduğunu o an anladım. 1 yaşına daha girmemiş çocuklar. Baston yardımıyla zor yürüyen teyzeler. Anneler.

Bu zorlukları yaşamak zorunda mıydık? FETÖ ile ilişkin varsa yaşamak zorundasın diyenler olacak. Babam Atatürkçü bir insandı. Zamanında ÖSS sebebiyle, sabah dershanesine gitmem dolayısıyla fişlenmiş olsa gerek. Maaş olmadan kredileri ödemeye çalışıyoruz. Bütün bu zorlukları yaşamımıza vesile olan hükümetin bunlardan haberi var mı sormak gerek.

Hali hazırda AİHM ve AYM başvurularımız işleme sürecinde. Dileğim bütün bu haksızların son bulması ve adaletin yerine gelmesidir.

Babalar gününü babasız geçiren bu Türk evlatlarına bu reva mıdır?

Hepinizin babalar gününü kutlarım. Ne gün ama.
M
7 yıl
İnsafsız Satıcı ( Gittigidiyor )
03.05.2017 tarihinde gittigidiyor üzerinden telefon aldım. Telefon aynı gün kargo demesine rağmen 2 gün sonra kargo edildi. Telefon geldiğinde kontrol ettim. Yüzeysel bir hasar yoktu. Bandrolü tamdı.

İşin başladığı noktaya gelelim. SIM kartımı taktım ve telefon görmedi. Başka bir hat buldum ve tekrar denedim yine olmadı. Umudumu kaybetmeye başladım ve son olarak bir hat daha denedim yine görmedim. Aldığım gün tekrar kargoya vererek satıcıya gönderdim. (06.05.2017)
< Resime gitmek için tıklayın >
Şuan gittigidiyor çözüm merkezinde işlem hala onay bekliyor. Satıcı inatla onay vermiyor ve cayma hakkımı kullanamayacağımı söylüyor. Telefon bozuk değilmiş. Ben uyduruyormuşum. Üstelik bunla ilgili bir sürü hakem kararı varmış(!)
< Resime gitmek için tıklayın >
Gittigidiyora bu durumu açıklasam da satıcı hala kabul etmiş değil.
< Resime gitmek için tıklayın >
1000 lira için bu kadar takla atan satıcılar var hala. İnsanlık kalmamış dedirtiyor insana. Dikkat edin. Alırken 1 kere değil 3 kere gözden geçirin.
M
7 yıl
bursa.bel.tr 3.413.050,00 TL\u0027ye yapılmış(!)
Bursa Büyükşehir Belediyemizde 2015 yılında Kurumsal web sitesi güncellenmesi için Bütçeye 690.210,00 TL (Altı Yüz Doksan Bin İki Yüz On Bin Türk Lirası) ayrılmış ve ayrılan bu bütçenin %90’ı kullanılmış. 2016 yılında ise bir yıl önce güncellenen, Kurumsal web sitemizin güncellenmesi için ayrılan bütçe kalemine, bu defa 3.413.050,00 TL (Üç Milyon Dört Yüz On Üç Milyon Elli Bin Türk Lirası) yazılmış.

< Resime gitmek için tıklayın >

Her seferinde peygamber efendimiz den örnek veren insanlar; adaletin yanı sıra, hak ve hukuku tesis noktasında o yüce Peygamberin, bu noktada nasıl davrandığını görmezden geliyorlar.
İşte Bursa’mızdan size sıradan bir örnek, takdir sizlerin;
Yerel yönetimleri takip eden dostlarımızın bildiği gibi dün Büyükşehir Belediyemizde Bütçe görüşmeleri ve oylaması yapıldı. Plan-Bütçe Komisyonu olarak on günü aşkın bir süredir Büyükşehir’imizin bütçe yapısını ve performansını diğer komisyon üyesi arkadaşlarımızla birlikte inceledik. Komisyon toplantılarında 2017 yılı bütçe tasarısında yer alan büyükşehir Belediyemizin kurumsal web sitesi olanwww.bursa.bel.tradresinin güncellenmesi için ayrılan 3.432.800,00 TL’nin (Üç Milyon Dört Yüz Otuz İki Bin Sekiz Yüz Türk Lirası) normal bir fiyat olmadığını ayrılan bu rakamın hangi amaçla kullanılacağını sordum. Ne komisyon üyelerimiz, ne de ilgili bürokrat arkadaşlar buna cevap veremediler.
Duyduğum rahatsızlıktan dolayı aynı soruyu dün meclis toplantımız da Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’ye sormak istedim. Lakin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, verdiği önemden dolayı yılda bir kez düzenlenen Bütçe görüşmeleri meclis toplantısına kendisinin yine katılmadığını gördüm. Konunun önemine binaen mecliste yine bu konuyu dile getirdim. Sayın Başkan vekili’nin bu konuda bilgisi olmadığı için Bürokrat bir arkadaşımız sorumuza cevap vermeye çalıştılar.
2017 yılı için Kurumsal web sitesi için ayrılan eski parayla 3 Trilyon 432 Milyar 800 Bin TL yeni parayla 3.432.800,00 TL’nin (Üç Milyon Dört Yüz Otuz İki Bin Sekiz Yüz Türk Lirası) web sitesine birkaç yabancı dil butonu daha eklemek için ayrılan bir meblağ olduğunu belirttiler. Biz bu cevaptan elbette tatmin olmadık, kendisinin beden dili de, verdiği bilginin doğru olmadığını söyleyince, detaylı araştırma yapmak gereğini hissettik.
Sonuçta ortaya çıkan gerçekler haklılığımızı üzülerek bir kez daha ortaya koydu.
Bursa Büyükşehir Belediyemizde 2015 yılında Kurumsal web sitesi güncellenmesi için Bütçeye 690.210,00 TL (Altı Yüz Doksan Bin İki Yüz On Bin Türk Lirası) ayrılmış ve ayrılan bu bütçenin %90’ı kullanılmış. 2016 yılında ise bir yıl önce güncellenen, Kurumsal web sitemizin güncellenmesi için ayrılan bütçe kalemine, bu defa 3.413.050,00 TL (Üç Milyon Dört Yüz On Üç Milyon Elli Bin Türk Lirası) yazılmış. 2016 yılı bütçesi gerçekleşme oranı 2017 Nisan ayında yayınlanacak ama ilgili faaliyet birimindeki gerçekleşme oranlarının ortalaması tüm yıllar %90 ila %100 arasında yer alıyor. Yani 2016 yılında web sitesi için ayrılan payın en az %90 ı yine gerçekleşmiş olacak. Gelelim 2017 yılına yine aynı faaliyet kalemine 2017 yılında ayrılan bütçe bu sefer 3.432.800,00 TL (Üç Milyon Dört Yüz Otuz İki Bin Sekiz Yüz Türk Lirası) sebebi ise web sitesini farklı dillerde yayınlamak.


< Resime gitmek için tıklayın >

Kurumsal Web Sitesi İçin:
2015 yılında 690.210,00 TL
2016 Yılında 3.413.050,00 TL
2017 yılında 3.432.800,00 TL
Toplamda ise son üç yılda 7.536.060,00 TL (Yedi Milyon Beş Yüz Otuz Altı Milyon Altmış Türk Lirası) para ayrılmış.


Gerçekten yazık günah. Nereye gidiyor bu paralar?
Kaynak: noktabursa
M
8 yıl
Superonline internet hızımı sabitledi
Bugün superonline ekipleri gelip modemi kurdular. Hemen hız testi yapıp problem varsa arkadaşlar çözsün diye sonuca baktım. 8mbps bağlantı hızını gördüm.

Yaklaşık 1.30 saat sonra bir bağlantı kopma durumu yaşadım. Modem arayüzünden hat standardının değiştiğini gördüm. Adsl2+ gibi bir şeydi. Tekrar test yaptım ve hızımın 4mbpse sabitlendiğini gördüm. Arıza kaydı oluşturdular bakalım.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
M
8 yıl
Erdoğan fena yanıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 gün önce yaptığı açıklamada İngiltere'nin AB'den çıkmayacağını, referandumda böyle bir kararın çıkacağı söylemişti. Ancak Erdoğan'ın öngörüsü tutmadı.
İngiltere'nin Brexit Referandumunda AB'den ayrılma kararı çıkması tüm dünyada şok etkisi yarattı. O şoku yaşayanlardan birisi de heralde Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.

Zira Erdoğan 2 gün önce Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi’nde yaptığı bir konuşmada, İngiltere İngilizlerin Türkiye'yi gerekçe göstererek kampanya sürdürdüklerini söylemiş ve İngiltere'nin AB'den çıkmayacağını iddia etmişti.

Hatta Erdoğan "Oradan AB'den çekilmeme kararı çıkacak. Ben şimdiden size söylüyorum" diyecek kadar iddialıydı.

Ancak dün gece sona eren referandumda İngiliz halkı yüzde 52 oy Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı aldı.

Referandum sonrası Erdoğan'ın "Ben şimdiden size söylüyorum, İngilter AB'den çıkmayacak" sözleri sosyal medyada gündem oldu.

İşte Erdoğan'ın 2 gün önce yaptığı o konuşma;

Yarın reformundum yapıyorlar. AB'den çıkalım mı çıkmayalım mı? Bize de sinyal gönderiyorlar. 3 bin yılına kadar Türkiye'nin AB'ye girmesi mümkün değil. Bir araya geldiğimiz Cameron, sen böyle konuşmuyordun. "Her zaman yanınızdayız. Bir an önce Türkiye'nin AB'ye girmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz diyordun. Ne oldu şimdi? İşte bu. Bunların yapısı bu! Yarın bizi gerekçe göstererek kampanyayı öyle sürdürüyorlar görüyorsunuz. Oradan AB'den çekilmeme kararı çıkacak. Ben şimdiden size söylüyorum.Ondan sonra diyecekler ki; ne yapalım, İngilizler böyle istedi. AB'den çekilmedik, yola devam ediyoruz. Eee hayırlı olsun devam edin zaten oradasınız. Ama Türkiye bu değil. Türkiye'ye resmen sene 63 söz verdiniz. Sene 2016. 53 yıl geçti. Hala oyalıyorsunuz.”




Başarılı bir siyasetçi olarak görenler bu konu hakkında ne düşünüyor?
M
8 yıl
Star TV / Nazlı Çelik
Neden medyamız Star TVnin sahip olduğu duyarlılığa sahip değil? Neden farkındalığı sadece bu kanal sağlıyor?
M
9 yıl
★★★ LG G4 KULÜBÜ VE ANA KONUSU ★★★
LG G4 konularının tek başlıktan yürümesi adına diğer konuyu kilitledik. Kilitlenen konu (kaydedin, işinize yarayan mesajlar olabilir):
[PASİF] ★★★ LG G4 ANA KONUSU ★★★ (Diğer Konudan Devam)

http://forum.donanimhaber.com/m_95217719/tm.htm


LG G4 KULLANICILARI KULÜBÜ VE ANA KONUSU


Arkadaşlar bu kısımda başka bir siteden klasik telefon özelliklerini,resimlerini kopyala yapıştır yapmak yerine kullandığımız cihazla ilgili yaşadığımız deneyim, problem ve çözümleri hatta cihazı almak isteyenler için bilgi kaynağı
olabilecek bir başlık olmasına çaba göstereceğim şimdiden değerli katkılarınız ve desteklerinizin herkesin işine yarayacak ve yol gösterecek paylaşımlar olmasını dilerim.

SORU: Cihazda kronik prpblem var mı?
CEVAP: Cihazın ilk serisinden son serisine kadar bootloop vardır. Ve eski seriler ghost screen mevcuttur. Telefonu tercih etmeden önce son sayfaları okumanız tavsiye edilir.
SORU: Cihaz ısınıyor mu?
CEVAP: Evet bir miktar ısınma var ama piyasadaki tüm amiral gemisi tabir edilen cihazlarda ısınma mevcut.

SORU: X Cihaz ile G4 arasında kaldım hangisini almalıyım
CEVAP: Öncelikle cihazları teknoloji marketlerde inceleyin tipi şekli şemali hoşunuza gitmez ise almayın ama fotoğraf kalitesi öneli günlük kullanımda seri olsun sentetik test zırvaları beni ilgilendirmez diyorsanız HOŞGELDİNİZ

SORU: Telefonu yeni aldım ne yapmalıyım?
CEVAP: Öncelikle cihazın jelatinini çıkarıp ekranı iyice inceleyin ilk çıkan cihazların bazılarında ekranda leke sorunu görüldü yeni cihazlarda bu şikayet kalktı ama bakmakta fayda var. Telefonun arama ekranında 277634#*# yi (6.0 için *#546368#*815# ) tuşlayarak gizli menüyü açıp cihazı manuel teste sokabilirsiniz.(HomeScreen'e teşekkürler)

SORU: G4 te Fm radyo var mı?
CEVAP: H815TR kodlu cihazlarda donanımsal olarak radyo anteni yok. Bu yüzden TR cihazlarında çalışmıyor.Diğer H815 kodlu cihazlarin hepsinde var.

SORU: G4 üzerinde bulunan uzaktan kumanda programı ile X marka cihazımı kumanda edemiyorum ne yapabilirim?
CEVAP: Lg uzakatan kumanda programında genelde uluslarası satış yapan ve Kore menşeili cihazların kodlarını yüklemiş.Şimdilik evrensel kumandayı seçip öğretme modunda kumandanızı telefona tanıtın ilerde update ile düzelme olabilir.

SORU: G4 te hızlı şarj özelliği var mı?Nasıl bir şarj cihazı kullanmalıyız?
CEVAP: Hızlı şarj özelliği mevcut fakat LGye ait kutudan çıkan adaptör bunu desteklemiyor. Destekleyen adaptörleri linkte bulabilirsiniz.
http://www.gottabemobile.com/2015/07/22/best-lg-g4-quick-chargers

PROBLEM: Telefonumun kilit şeklini değiştirmiyorum ne yapmalıyım?
ÇÖZÜM: Ayarlar--Genel--Güvenlik--Sertifika Yönetimi--Depoyu Temizle seçeneğini kullanıp tekrar kilit şeklini değiştirmeyi deneyiniz.

PROBLEM: Galeride kalem işareti ile gösterilen resim düzenleme işareti kayboldu ne yapmalıyım?
ÇÖZÜM: Play Store'dan Snapseed uygulamasını yükleyin tekrar kalem işaret geri gelecektir.(nahsen346 ya trick için teşekkür edriz)

PROBLEM: kdz indiremiyorum, ne yapmam gerek?
ÇÖZÜM: 0pkg03.lime.gdms.lge. burayı silip
csmgdl.lgmobile. yerine bunu yazarsanız sorun kalmayacaktır.


PROBLEM: Cihaz test kodlarını bulamıyorum.
ÇÖZÜM: Android 6.0 için *#546368#*815# Android 5 için 277634#*# kodlarını kullanabilirsiniz.

PROBLEM: IMEIden seri kontrolü yapmak istiyorum.
ÇÖZÜM: http://csmg.lgmobile.com:9002/svc/popup/model_check.jsp?model=&esn=35xxxxxxxxxxx c yerleri kendinize göre düzenleyin.


LG G4 Versiyon Yükseltme ve Versiyon Düşürme :

LGUP ile güncellerken pil en az %50 üzeri olmalı, onun haricinde yarıda kesmediğiniz sürece 5 dk içinde yüklemeniz tamamlanır. LGUP da start basmadan önce UPGRADE seçtiğinize emin olun, ilk seçenek seçili kalırsa (REFURBISH) tüm telefon içeriği silinir. (Yedekleriniz varsa temiz kurulum olur)

Tüm ihtiyacınız olan uygulama ve .kdz dosyalarınını
https://yadi.sk/d/KIG5F82jmXcUR
adresinden indirebilirsiniz.

Daha önceden bilgisayarınızda LG Bridge kurulu değilse aynı linkten 1. LGMobileDriver_WHQL_Ver_4.0.4 uygulamasını kurmalısınız, yüklü ise 1. adımı atlayabilirsiniz.

Uygulama Kurulum sıralaması
1. LGMobileDriver_WHQL_Ver_4.0.4
2. LGUP_8994_DLL_Ver_0_0_3_23
3. LGUP_Store_Frame_Ver_1_14_3

Firmware Yükleme Sıralaması
Telefonu bilgisayara bağlayıp LGUP uygulamasını açın, cihazı download moda almanıza gerek yok.

1. üç noktaya tıklayıp indirdiğiniz .kdz dosyasını seçin.
2. UPGRADE seçeneğini seçin
3. START a basıp işlemin bitmesini bekleyin.

Tüm içerik silinsin, temiz kurulum olsun derseniz 2. seçenekte REFURBISH seçmeniz yeterlidir.

Versiyon Düşürme :
6.0 dan 5.1 düşürme işleminde yukarıdaki adımlarda tek fark REFURBISH seçeneği ile geri dönüş yapılabilmesi. Sistem dosyaları farklı olduğu için sorun yaşanmaması adına tüm içeriğin silinmesi en doğrusudur.

< Resime gitmek için tıklayın >

Android 6 nasıl yükleyebilirim? - 5.1e geri dönebilirim?


quote:

Orijinalden alıntı: ikokci

LG G4 H815 telefona android 6.0 marshmallow rom kurma, ya da android 6.0 dan tekrar lolipop 5.1 e dönmek için;

1- XDA forumda paylaşılan kdz uzantılı 6.0 20b romu indiriniz.http://downloads.codefi.re/autoprime/LG/LG_G4/H815/H81520B/H81520B_00.kdz Android 5.1 e dönüş yapacaksanız ya da başka rom yükleyecekseniz onu indirin. Burada paylaştığım yöntem bizzat denediğim android 5.1 ve 6.0 romlar içindir. Diğerlerini denemedim.

2-https://www.dropbox.com/s/1c6sgslkp4ggi53/G4.rar?dl=0 adresinden indireceğiniz her iki dosyayı da bilgisayara kurunuz. Bilgisayarınızda telefonun usb sürücüleri kurulu olsun. LG Bridge yazılımını çalıştırıyor ve telefon yazılımının güncel olup olmadığını kontrol edebiliyorsanız usb sürücüsü kurulu demektir. LG Bridge yazılımı kurulu ise usb sürücüleri kurulmuştur zaten. Bilgisayarınızda usb sürücüsü kurulu ise ve eminseniz çakışma yapmaması için tüm LG programlarından çıkış yaparak aşağıdakileri uygulayabilirsiniz.

3- Şarj seviyeniz iyi durumda ise dosyalarınızı (rehber, fotoğraf vs.) bilgisayara yada harici hafıza kartınıza yedeklediyseniz telefona hard reset atarak rom kurulumuna başlayabilirsiniz. Hard reset atmadan da romu yükleyebilirsiniz, fakat en sağlıklısının yükleme öncesi ve sonrası hard reset olduğunu düşünüyorum. Hard reset sonrası telefonunuz sıfırlanır. Harici hafıza kartına bir şey olmaz.

4- Telefonunuza hard reset atmak için,
* Telefonu kapatın
* Telefonun arkasında ki ses kısma tuşuna basın
* Telefonun arkasında ki telefonu açma/güç tuşuna basın
* Yani 2 tuşa aynı anda basılı tutarak telefonu açın
* Telefon açılıp LG ekranı gelince, güç tuşundan elinizi çekin ve tekrar basmaya devam edin
* İngilizce yazılarla tüm içeriğin silinip telefonun fabrika ayarlarına çevrileceği yazar
* Ekran da çıkan Yes, No tuşlarına basmak için yine telefonun arkasında bulunan ses kısma,
açma tuşlarının kullanın ve YES üzerine gelip, arkada ki güç butonuna basın
*Telefon yeniden başlayacak, bu esnada hafıza kartı hariç, telefondaki herşey sıfırlanır.

5- Telefonu başlarken ülke ayarları geldiği an telefonunuzu tekrar kapatın. Yazılım yükleyeceğimiz için boş yere ayar vs uğraşmayın.

6- Download moduna almak için telefon kapalı iken ses açma tuşuna basılı tutarak bir ucu bilgisayara takılı USB kabloyu takıyoruz. Download yazısı çıktığında ses açma tuşunu bırakıyoruz. Bağlantı ekranı geldiğinde bilgisayara yüklediğimiz LG UP yazılımını çalıştırıyoruz. USB sürücüleri yüklü ise LG UP programı açılacak ve telefonunuzu görecektir. Process yazan kısımda UPGRADE seçili olacak ve altta file type kısmında yüklemek istediğimiz kdz uzantılı indirmiş olduğumuz romun yerini gösterip start tuşuna basıyoruz ve LG UP ekranının %100 olana kadar yüklemenin tamamen bitmesini bekliyoruz. Yükleme esnasında telefonunuzun usb bağlantısını kesmeyiniz. Yükleme bittikten sonra telefon açılır, bu sırada usb kabloyu çıkarabiliriz. Uygulamalar optimize edilir ve ülke ayarları ekranı gelir. Bu aşamada tekrar teli kapatıp hard reset attıktan sonra ayarları yaparsak en sağlıklı yüklemeyi yapmış oluruz.

7- Bu yöntemle model aynı olmak şartıyla farklı rom dosyaları yükleyebiliriz. 6.0 dan memnun kalmazsanız yine aynı şekilde 5.1 yükleyebiliriz. Defalarca LG UP ile rom kurdum. Dönüş sonrası telefonunuz LG yazısında kalırsa ve açılmaz ise kapatıp hard reset atarsanız sorun olmaz. (Başıma geldiği için biliyorum.)

8- Kurulumdan en iyi sonucu almak için dediğim gibi kurulum öncesi ve sonrası hard reset atın ve kurulum sonrası android uygulamalarını yedekten yüklemeyin, yeniden indirerek yükleyin. Burada anlattığım yöntem hariçten stock rom kurulumudur. Telefonumuzun imei numarasının kayıtlı olduğu ülke romundan farklı rom yüklediğimiz için telefondan güncelleme alınmaz, fakat istediğimiz zaman kendi orijinal romunu yükleyebiliriz. Telefonda root yapmadığımız için yükleme esnasında bir hata yapmadığımız taktirde garanti dışı kalmaz.
Sorumluluk tamamen size aittir.


LGH815TR modeli için v10d, v20d sürümlerini ve G4 uyumlu LGUP uygulamasını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.



https://yadi.sk/d/KIG5F82jmXcUR


5.1 ROOT

burdan sonra yapacağınız bütün işlemler kendı sorumluluğunuzdadır. Risk içermektedir. İşlemler 5.1 içindir. 6'da çalışmayacaktır.

AŞAMA 1- ROOT İÇİN GEREKLİ DOSYALARI HAZIRLAMA

Driver Paketi -http://downloads.codefi.re/autoprime/LG/LG_G4/LGUnitedMobile_Win_Driver_Ver_3.14.1.exe
Root enjekte etmek için -https://mega.nz/#!BIxUzbqI!nt2YnGnGQlSiBQ-Ar-c-q7oDMIEsg6xd0Kmek-q0clg
Root programı -http://downloads.codefi.re/thecubed/lg_g4/lef/LG_Root.zip
USB üzerinden çalışan linux tabanlı işletim sistemi.

AŞAMA 2- SİSTEM IMAJINI ALMA/KOPYALAMA

1. Telefonu Download Moda alın (Telefonun güç tuşuna basıp ses açmaya basılı tutarken USB kabloyu takın, download mod yazısını görene kadar çekmeyi.)
2. LG_Root isimli klasörü dizinden masaüstüne çıkarın. Bu aşamada telefonun PC'ye hangi porttan bağlı olduğunu ögreneceğiz. COMdan sonra gelen numarayı bir mutlaka yere kaydedin. Birden çok COM'lu satır varsa içinde DIAG1 yazan satırdaki COM'dan sonra gelen numarayı kullanacağız.
3. İçeriğini masaüstüne açtığımız LG_Root klasörünün içine girip içinde yönetici olarak komut istemi çalıştırıyoruz.Komut satırına komutu yazıyoruz. Send_Command.exe \\.\COMX (Buraya üstte aldığımız COM'dan sonra gelen numarayı yazıyoruz. COM1, COM2, COM3 gibi. )
4. Şimdi komut yollama ekranınızdayız. Telefon ekranında herhangi bir değişiklik görmeyeceksiniz download mode da kalacak rahat olun ama komut ekranında # işaretini görmeliyiz.
5. Şimdi tel imajını telefonun kendi belleğine yedeklemesi için şu komutu yazacagız:
dd if=/dev/block/mmcblk0 bs=8192 skip=55296 count=529920 of=/data/media/0/system.img ve bekliyoruz.
6. Bu işlem birkaç dakika sürecek telefon ekranında bir değişiklik olmayacak.Tamamlandığında komut ekranında yine # işareti çıkıncaya kadar bekliyoruz.
7. LEAVE komutu yazıp komutu gönderiyoruz.
8. Bu işlemden sonra telefonun hafızasında system.img görmeniz gerekiyor. Eğer görüyorsanız diğer adıma geçebilirsiniz.

AŞAMA 3- ROOT ENJEKTE

1. Inject_Root_G4 isimli indirdiğimiz dosyayı klasör olarak çıkartıyoruz. Telefon hafızasındaki system.imgı kopyalayıp bu klasörün içerisine atıyoruz.
2. Ubuntu'yu (ben ubuntu 15 kullandım) flash bellek üzerinden aktif edip açıyoruz.
3. Ubuntu masaüstünde herhangi bir yerde sağ tıklayıp open terminal diyoruz
4. sudo -i komutunu yazıp root yetkisi alıyoruz
5. ubuntu@ubuntu yada root@ubuntu yazısını görüyorsanız devam edin.
6. Terminal ekranında cd yazıp boşluk bırakıp ardından fare ile inject root klasörümüzü sürükle bırak yapıyoruzç
7. chmod +x autoroot.sh komutunu girip enter a basın
8. Ardından sudo ./autoroot.sh YADA sudo sh autoroot.sh girip komutu yolluyoruz.
9. İşlemın başarıyla tamamlandığını aynı klasörde rootedsytem.img adlı dosyayı gördüğünüz zaman anlayabilirsiniz.

AŞAMA 4- SİSTEM IMAJINI ALMA/KOPYALAMA

1. rootedsystem.img dosyasını telefonun dahili belleğine atıyoruz. SD karta atmayı denemeyin.
system.img dosyasını bilgisayarda yedekleyerek unroot edebilirsiniz.
2. Telefonu download moda alın.
3. Komut gönderme ekranına giriş yapıyoruz. -AŞAMA 2-
4. Masaüstüne çıkarttığımız LG_Root klasörünün içine girip içinde iken yönetici olarak komut istemi çalıştırıyoruz: Send_Command.exe \\.\COM X ( x yerine port numarasını yazıyoruz tekrar)
5. Komut gönderme ekranındayız. Telefon ekranında herhangi bir değişiklik görmeyeceksiniz download mode da kalacak rahat olun ama komut ekranında # işaretini görmeliyiz.
6.
dd if=/data/media/0/rootedsystem.img bs=8192 seek=55296 count=529920 of=/dev/block/mmcblk0

7. yine # işaretini görene kadar bir süre bekliyoruz
8. LEAVE yazıp root işlemini bitiriyoruz. Root checker ile kontrol edebilirsiniz.



[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_109488706/tm.htm][image]İSTEDİĞİNİZ RESMİN LİNKİ[/image][/link] 
[link=http://forum.donanimhaber.com/m_109488706/tm.htm][b][size=2]LG G4[/size][/b][/link][/center]
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.