T

Teğmen
21 Kasım 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
59 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
4 yıl
Sistem tercihleri neden değişmiyor
Sayın arkadaşlar,

Sistem tercihlerine ne zaman girsem değiştirmek için hata alıyorum. Sebebini düzeltmek için ne yapabiliriz?
< Resime gitmek için tıklayın >
T
8 yıl
Pdf baskilarinda siyah beyaz çıktı yerine mavimsi çıktı alıyorum.
Arkadaşlar sadece pdf baskilarinda oluyor. Siyah beyaz baskı seçeneğini seçiyorum ama mavimsi yeşilimsi bir çıktı veriyor nedenini bilmiyorum. Yazicim canon mg 5751 wh yardımcı olur musunuz
T
8 yıl
Kolay dolan kartuş için murekkep tavsiyesi
Canon pixma mg 5751 wh yazicim için murekkep arıyorum photoink kullandım solukluk sıkıntısı var ve pek ısınamadım açıkçası. Lütfen yardımcı olun
T
8 yıl
CANON MG 5750 kolay dolan kartuş ve mürekkebi
Arkadaşlar canon pixma mg 5751 wh yazicim var pgi 570 ve cli 571 kartuslarini kullanıyor. Toplamda 5 adet kartus bulunmakta. Mürekkep alacağım şu anda photoink mürekkep kullanıyorum ama fotoğraf çıktılarında soluk veya yeşilimsi fotoğraf veriyor. Bu da can sıkıcı oluyor. Normal Word de yazı yazdırırsam siyah ama pdf de yazdırırsam mavimsi bi renk yapıyor. Sadece düz siyah beyaz yapamıyor muyum? Yoksa pdfdeki ders notları tarayıcıdan çekildiği için renkli gibi mi çıkartıyor. Ben sadece siyah beyaz istiyorum. Ozelliklerden CMYK renklerini koru dedim ama olmadı. Siyah beyaz çıktı dedim yine olmadı. Wordde siyah cikiyorda pdf te niye mavimsi acaba ? Bursa kartuşun kolay dolum kartuşu olan n11.com dan sipariş ettiğim pgi 570xl-cli 571 kartuslarim var. Bunla mi alakalı acaba yoksa mürekkepler den mi ? Photoink mürekkep yerine muadili olabilecek ve kullananların bak şu çok kaliteli oluyor diyebileceği bir murekkep varsa onu almayı düşünüyorum. Mümkünse kartus firmaları da yazımı okursa 10 ml lik numune gönderebilme ihtimali de varsa beğenirsen kiloluk almak istiyorum. Şimdiden yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.
T
8 yıl
Arkadaşlar yeni yazıcı almayı düşünüyorum yardımcı olur musunuz?
Başlıktan da belirttiğim gibi arkadaşlar yeni yazıcı almayı düşünüyorum bütçem 400 450 TL civarı ama hadi 500 olsun. Bunun içinde salf malzemesini de almayı düşünüyorum mesela dolan kartus ve mürekkebi.
Yazıcıdan istediğim özellikler:
-autodublex baskı
-Fotoğraf baskısı çerçevesiz
-mümkünse 100 ve 100+ kağıt stoklama bölümü (aşırı şart degil)
-wifi
-tarayıcı
-tercihlerim arasında marka olarak canon var ama siz ya bu canon un şu markası yerine bu daha iyi bak derseniz onu da düşünürüm. Eleştirilere açığım şimdiden teşekkür ederim.
T
8 yıl
Kararsız kaldığım bazı telefonlar arasında yardım istiyorum.
Daha önceki konumda Note 4 alınır mı diye bir başlık açmıştım. Kimileri Note 4 ü tavsiye etti kimileri ise G4 ü. LG G4 düşünmüyorum açıkçası. Şu anda Apple İphone 4S kullanıyorum. Telefonumdan da memnunum ama değiştirme fırsatım oldu. 3 telefon arasında kaldım. Bunların içinde kesinlikle G4 ve ya G3 yok arkadaşlar daha önceki konu başlığımın altında bu kararımı vermiş bulunmaktayım. Bir kez daha yardım istiyorum sizlerden.

-Samsung Galaxy Note 4
-Samsung Galaxy Note 5
-Apple İphone 6 (bu pek tercihim değil.)

İostan sıkılmadım ama bildiğim bir şey var sürekli güncelleme geliyor ve telefonu ilk aldığınızdaki sürüm en uygun sürümü oluyor ki İphone 6 ios 8 ile gelmişti bilirsiniz. Şu anda yanlış bilmiyorsam 9.2 sürümü var ios'un. Yine yanlış biliyor olabilirim ama belki kıyaslamak saçmalık diyeceksiniz İphone 4s (8gb) çıktığında ios 7 ile gelmiş ve görüyorum ki ios 9'da da artık kayda değer bir kasmalar mevcut. İos 8 ile gelen İphone 6 ise düz mantıkla bakılırsa ios 10 ve ya 10.xx de kasmaya başlayacağını düşünmüyor değilim. Sanırım bu Apple'ın pazarlama tekniği oluyor. O yüzden Note 4 ve Note 5 daha mantıklı geliyor. Çıtayı bu kadar yükseltmişken az daha verip şunu alabilirsiniz diyebilirsiniz. Daha fazla yükseltmek istemiyorum. Yine bu fiyata paralel olmayan aklınızda bir telefon varsa tavsiyelerinizi de alabilirim. Kararsız kaldığım konu ise Note 4 mü Note 5 mi?

Note 5 in dezavantajı olarak ekstra SD kart takılamıyor ve yapacağım video kayıtlarında muhtemelen 15 20 dakikalık video kayıtlarıyla 4-5 tane yapınca hafızamın çoğu dolacaktır diye düşünüyorum. Note 4 bu yüzden daha mantıklı gelmişti bana. Yine de mantıklı açıklamalar yaparak neden Note 4 ya da Note 5 almamı tavsiye edersiniz yazabilirseniz şimdiden sizlere çok teşekkür etmiş olurum.
T
8 yıl
Samsung Galaxy Note 4 almayı düşünüyorum
arkadaşlar note 4 almayı düşünüyorum bir çok internet sitesinde note 4 var ama bazılarında quad core bazılarında octa core diyor. Ben türkiyedeki note 4 ler octa core diye biliyordum. Acaba yardımcı olabilecek var mı? Snapdragon işlemci değil exynos işlemci var diye biliyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
T
9 yıl
bir şey öğrenmek istiyorum yardımcı olabilir misiniz?
arkadaşlar aklıma bir şey takıldı yardımcı olabilirseniz sevinirim. Konu buraya mı acılmalıydı bilmiyorum umarım yanlış yere açmamışımdır. Öncelikle sormak istediğim şey;
şimdi ben bilgisayarda tarayıcımda surf yaparken atıyorum facebook da saatlerce takıldım videoları doldurdum günlerce geçmişe gittim. Resimler vs falan yüklendi. Bunlar benim ram'ime mi depolanıyor anlık olarak yoksa hdd'de de bir yer kaplıyor mu? Test ederek denedim ram'im de bir artış oldu tabiki ancak Hdd'ye de kaydediyor mu? Tarayıcımı kapattığımda ise ram im eski kullanım alanına geri dönüyor.Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim :)
T
9 yıl
arkadaşlar şöyle bi sıkıntım var bi ilgilenebilir misiniz
arkadaşlar resimler atıcam hatayı çözemedim yardımcı olabilir misiniz sertifika hataları da alıyorum fdisk de attım sdd ye ama sonuc vermedi yardımcı olur musunuz?

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
T
9 yıl
Overclock yapıyorum ve dikkate almam gerekenler nelerdir?
Arkadaşlar öncelikle kısaca bilgisayarımın özelliklerinden bahsedeyim.

İşlemci Fx-6300 Vishera (3.5Ghz) Bilgileri
Ram G-skill 4x4gb quad channel 1866mhz CL9 Bilgileri
Anakart 970A-DS3P (HT 2400-NB 2000 FSB 200 ) Bilgileri
Ekran Kartı Power Color HD6790 1GB 256Bit Bilgileri
Harddisk SSD 60GB Kingston (450mb/450mb) Bilgileri
Psu Xigmatek 600Watt Silver plus Bilgileri
İşlemci soğutma sistemim Seidon 120M Bilgileri
Chipset Soğutucusu CN881 Bilgileri

Öncelikle UEFI bioslu bir anakartım var biraz fazla detaylı kafa karıştırıyor fakat alışınca sıkıntı olmuyor. 5,14Ghz ye kadar çıktım ancak stabil olmadığı için şu sıralar 4,31 Ghz(1.390-1.450volt). de duruyorum. İşlemciyi daha fazla aşırtmak istiyorum açıkçası ancak bunun için voltaj gereksinimi de gerekiyor 5.14 ghz ye çıktığımda 1.55 volt. Ben 4,8Ghz civarında stabil kullanmak istiyorum ancak başaramadım Kuzey köprüsünü soğutmayı başaramadım. 3-4 ay önce bir tane anakartım vardı bu da 970A-D3 kuzey köprüsün soğutucusunu elimle değiştirmiştim soğutma işlemi başarılıydı ancak sonradan arıza verdi ve anakart değişimi gerekti. Bu arada CN 881 chipset soğutucusu kullanmakla beraber sıvı soğutmadan kazandığım yer ile ona ek bir fan takıp bloklardaki sıcak havayı dışarı üflemeyi başarmıştım. Ancak o zaman da 5.14 Ghz de sistemi kararlı tutamamıştım. İşlemcim yükte 80-90 derece arasında gezinirken performans kaybı yaşıyor ardından kabaca nasıl desem sanki işlem yapma yeteneğini kaybediyordum. Tır çeken araba misali. Şu anda 4,31 Ghz de kullanmaktayım HT hızım 3000-NB 2000. NB yi yükseltmeyi düşünmüyorum. Ama Ht yi daha fazla zorlama konusunda ısrarcıyım. FSB:233 de işlemci çarpanım 18.5 da. Ramlerim 1866 mhz CL 9 olarak kullanmaktayım. Yalnız CR yi 2 den 1 e çektim. 9-10-9-28 CR-1 şeklinde kullanıyorum. Tabi onlara da voltaj vermem gerekti.Orjinal voltaj değeri 1.500 O.C li değeri 1.650 volt. Anakartımın Kuzey koprüsü sıcaklığı şu anda yükte 45 dereceyi geçmiyor. 970A-D3 de bu kadar düşük sıcaklıkları CN881 kullanırken görebiliyordum overclock yaparken. Bu arada 5.14 Ghz de sadece işlemci çarpanıyla oynamak yerine FSB yi 280 e çekmiştim HT 2800 NB 2200 civarıydı. Ancak kuzey köprüsü sıcaklıkları tavan yapıyordu. Şu anda istediğim 4.8Ghz civarlarında stabil tutmak ve mümkünse FSB:233 deyken yapmak bunu. Konu hakkında yardımlarınızı istiyorum şimdiden teşekkür ederim. Benchmark testlerim aşağıdaki resimlerdedir.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.