Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
32
Cevap
2377
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: PATRIOT VIPER DDR3 RAMLER konusunda yardım!!! (Foto ekledim) (2. sayfa)
F
15 yıl
Moderatör

çizgi iyi gönderin halleder..

sorununuz çözlür inş...



K
15 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Atalay35

@eckid
Bu gece tesadüfen bende bu siteyi buldum. Hatta resmide kaydettim bir ara incelemek için. Sorunun artık asus anakartlardan kaynaklandığına eminim. Dediğin gibi benim sorunların aynısını yaşayanlar çok. Çoğuda kartlarını değiştirmişler. Yani asus ta hatasını kabul etmiş oluyor böylece.
Benim anakart yurtdışı ürün olduğu için maalesef servise gönderemiyorum. Genede çizgiye telefon edip bir rica ederiz belki yaparlar.

@Alexandar
Aynı sorun xp kullanırken de vardı. Şu anda herhangi bir donma , kasma gibi hiç bir problem yok.. Ne msn de nede oyunlarda. Zaten kullanmaktan başka yapacak bişeyde yok

Arkadaşlar ilginize ve yardımlarınıza çok teşekkür ederim. Sağolun

İŞŞ EN KISA ZAMANDA HALLOLUR PROBLEMİN BANADA OLDU DAHA ÖNCE BUTUR İŞLER KAFA KASIMAK VE SİNİRLENMEKTEN BAŞKA BİRSEY OLMUYOR RAHAT OL VE ASUS GİBİ BİR TEKNİK SERVİSİ GÜÇLÜ OLAN FİRMA BU SORUNU DAHA ÖNCEDE YAŞAMIŞ KRONİK BİR OLAY ZATEN ANLADIGIM KADARIYLA...DEİŞTİRİRSİN %99 KAFAN RAHAT OLSUN


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İşlemciyi çıkardım. Aynen dendiği gibi pin eğriliği vardı. İğneylede düzeltmeye çalıştım ama tam düzeltememişim ki değişen birşey olmadı.
Bu işlemci yuvaları komple değiştirilmiyormu? Çizgiye gönderirsem tahminen kaça çıkar bana bu iş?
Sürekli asus anakart kullandığım için değiştirmeyide düşünmüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Yarbay

pinleri düzeltmenin en kolay yolu bı kredi kartı yada iş kartı gibi düz plasitik dir beninmde pc temızlıcem dıye hepsını yamultmustum :D yada 0.5 kalem le ucunu cıkar ıcıne sok duzelt ama dıkkat et cok hassaslar kırılrlar hadi kolay gelsın..:D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Pinler 90 derece durmuyorki.... Bu anakartta pinler yatay duruyor. mesela 70 derece ile uçlar yukarı çıkıyor... İğne ucuyle büyüteç yardımıyla düzeltiliyor... Ama tam düzgün olmuyorki çalışmadı... benim saydığım iki bölgede 9-10 yamuk pin vardı...
Forumda yazıyor problemli ankartları ya geri verip başka marka almışlar yada yenisiyle değiştirmişler.. Asus hatasını kabul ediyor. İşte bu yüzden öğrenmek istediğim bu işlemci yuvası komple değiştirilemiyormu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Binbaşı

Hocam aynı durumdan bende de var.ne yaptıysam olmadı..pinlere bakamadım daha ama..değiştirirler mi acep kullancı hatası demesinler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yarbay

peki nasıl oluyor da bu pinler bu hale geliyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

pinleri 2 gün önce büyüteç yardımı ve bir iğne ile düzeltebildim. Şu anda problemsiz bir şekilde 3 gb olarak ramleri görüyor. bir tek pini düzeltemedim. Sorun hallolunca gerekte kalmadı.

Pinler çok hassas. Hafif bir darbe ile elinde çarpsa yada bir tornavidayla değsen bile hemen yamuluyor. Tabiki buda kullanıcı hatası olarak.
Yukarıdaki yabancı formda bazılarının ise imalat hatası olarak geldiğini ve asusun bunları garantiden değiştirdiğini yazmışlar. Araştırdığım kadarıyla bu pin yamulmaları X58 anakartlara özgü bişey. sadece asus ta değil intel, gigabyte, evga, msi anakartlardada var. Tabiki hepsi kullanıcı hatası olarak gözüküyor. Bu yüzden diyorumki işlemciyi takıp çıkartırken aman dikkat. bir pinin yamulması bile ramlerin çalışmamasına yol açıyor.
Ramlerin derecelendirmesi 1GB ta 4,5 2GB ta 5,5 3.0 GB olarakta 7,5 olarak gözüküyor. Bir pin yamulmasını ne kadar farkettiğide açıkça gözüküyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yüzbaşı

işletim sistemi 32 bit 4 istesende göremessinki...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Yarbay

ben xp 32 bitte 4 gb olarak goruyorum bu nasıl oluyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Yarbay

@Carizma500
sana sihirli bir Xp denk gelmiştir hocam.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Yarbay

A
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Win7 de de 4gb olarak görüyor ama yanında parantez içinde de kullanılan 3gb diyor. Yani sadece görüntü var



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.