Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
51
Cevap
2439
Tıklama
21
Öne Çıkarma
Cevap: Murat Bardakçı : Artık Üniversitelerimiz Ortaokul Seviyesinde Bile Değil (3. sayfa)
K
3 hafta
Yarbay

Bu dandik ünileri biterenlerin kendini odtü ve itü mezunu gibi sanması,kendi iç dünyasınde kendini ceo adayı sanmasıda ayrı bir piskolojik trajik olayı.

Taşra ünileri apartman ünileri acilen kapatılmalı gençlere megolman lık dağıtma merkezi oldu,kimse elini kire pise yağa bulaştıran mesleki işlerde çalışmak istemiyor artık, sonra paki afgan hintli niye geliyor ülkeye işçi açığı çok,iş dolu ondan geliyor hayatım,tatile gelmiyorlar buraya.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Nisan 2024; 16:24:26 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 hafta
Binbaşı

kerimcem yozgat su ürünleri mezunuyum günde 3 saat çalışıp aylık 90 bin maaş alabileceğim masa başı bir iş arıyorum

sende tanıdık varsa yardımcı olurmusun bu kadar sene dirsek çürüttük batak oynadık pes turnuvaları yaptık

şaka bir yana göt ıslanmadan balık tutulmaz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
K
3 hafta
Yarbay

Aynen çevremdeki işsiz profilinde olan gençlerin %95+ 3 kuruş etmeyen diplomalarıyla masa başı,rahat ortam,büyük köklü şirket,yatış iş arayan tipler onun dışında işsiz mişsiz görmüyorum ben kendi küçük kız kardeşimde böyleydi dandik myo ve aöf mezunu haliyle koca holdinglere cv bırakırdı zamanında, yahu sen nesinde seni alıcak o şirket işe,hastalar resmen.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Nisan 2024; 17:27:27 >


Bu mesajda bahsedilenler: @cnyttt
R
3 hafta
Yüzbaşı

Doğruya doğru
Eski ilkokullarda lise eğitimi gibi dersler vardı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
3 hafta
Binbaşı

Bende öyleydim. Gittim aöf okudum bir işe girdim baktım böyle olmuyor 4 yıllık örgün kıytırık bölüm okuyacağıma 2 yıllık meslek veren birşey okuyayım dedim. Sağlık bölümleri çok iyiydi en azından devlette, özelde bir işimiz olurdu. Onların beğenmediği bölüme ben razıydım. İşler istediğim gibi yürüseydi belki 12-13 yıllık memurdum. Zaten 2 yıllık okuyan uğraşırsa dgs falan kazanır fakülteyi de bitirir.

Meslek liseliler okudukları okulu küçümsüyor ama kendini işe veren, gelişime açık biriyse önü açıktır. Ne sanıyorlar ki iyi bir fakültede okuyan birine gel müdür ol mu diyorlar? Herkes alttan başlıyor. Yabancı dil yok, matematik yok ama mühendislik ister onu ister bunu ister ama kendinde birşey yok.

Katsayı mağduru olarak bir tek kendilerini görüyorlar oysa liseyi tm olarak okuyan biri sayısaldan bölüm seçecekse yine katsayı 0,3 ile çarpılıyordu. Beğenmedikleri 2 yıllıklarda bile katsayı mağduriyeti vardı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Belo Betty
N
3 hafta
Yüzbaşı

Niye üniversiteler ortaokul seviyesinde olsun ki :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 hafta
Yarbay

Bildiğim arkadaşlarım 2 yıllık olup çok iyi para kazananları dolu hatta lise mezunu bile olan var iyi kazanan, o küçümsenicek birşey değilde,dertleri yorucu beden işi yapmamak vericen eline laptobu karşısına kahve makinesini hemen üstünede klimayı açıcan ohhh pöfür pöfür saat 9 dan, 17 e kadar oturarak kahve içerek çalışçaklar plazada dertleri o bu kafaylada daha çok işsiz kalırlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Nisan 2024; 12:9:46 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Vanished Man
B
3 hafta
Yüzbaşı

Evet Dgs ara formül gibi birşeydi .Hem soruları o yıllardaki öss sınavına göre kolay oluyordu hemde normalde kontenjanı az yerleşemeyeceğin bölüme dgs için ayrı kontenjan açıldığı için girme ihtimalin oluyordu.

matematik+ Türkçe 120 sorudan 70 net falan yapman gerekiyordu herhalde. Üniversiteyi kazanınca gerek kalmamıştı.
2010 gibi dgs geçişi baltaladılar diye biliyorum,önceden direk 3. sınıf ve alttan ders alarak başlatırken sonrasında direk 1. sınıfa attıklarını duymuştum işlevi kalmamıştı.

Bizim nesil çok şanssız
5. sınıfta 1+6 yıllık birleştirilmiş sistem kaldırıldı ve 8 yıllık sistem geldi , ortaokul puanıyla alım yapan yabancı dil ağırlıklı lise(süper lise) kaldırıldı ki ilçede eğitim kalitesi hayli yüksek olan bu bölüm için lise sınavında buna güvenerek il dışına tercih yazmamıştım 2 tercih vardı listede, yüksek puana rağmen bu nedenle açıkta kalmıştım o yıllarda önce tercih verirdin ,sonra sınava girerdin süper liseye kapatılınca ortada kalmıştık.

mezun olduğum sene meslek liselilerin ayrıcalıklı üniversite olayı patlak verdi önlisans ve lisans normal liselere neredeyse kapatılmıştı falan. AKP'nin el atıp sistematik şekilde batırdığı bu sistemden çok çektim ama derdini kime anlatacaksın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belo Betty -- 30 Nisan 2024; 12:39:2 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Vanished Man
E
3 hafta
Onbaşı

Sana göre mühendislik bitirmiş adam amele olmalı zaten millet mal mı 4 sene okul okuyor madem beden gücüyle çalışacak lise mezunuda beden gücüyle çalışıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
K
3 hafta
Yarbay

git o japonyada o mühendisler moka çişe yağa pise çamura toprağa bulanıyorlar teknisyenlerle aynı işin içindeler it gibi çalışıyorlar, bizde plaza boğaz havası kimse yellenerek yatarak süper güç olmaz hayatım. okudun diye üstün kirlenmiycek takım elbesiyle dolanıcan,ülke senin ağzına yağla balla besliycek diye birşey yok dünyada yok o, o sizin uyduruk memuriyet kendini bir cacık sanma üst akıl görme evreneniz o hayali

ha sonra niye geri ve fakirsin ha bundan,masa başında yellenerek çalışan mühendislermi uçurucak bu ülkeyi teknolojiyi ha canım ?
abd de hangi mühendis yatarak birşey icad etmiş hele elektronik mekanik nasa askeri teknoloji sektörü o popon terlemeden emek vermeden hiç birşey olmaz bu ülkedende bir cacık olmaz bu kafayla zor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Nisan 2024; 20:8:15 >


Bu mesajda bahsedilenler: @enesbaba0641
V
3 hafta
Binbaşı

Biz deneme tahtası olduk. Ben 2 kere anadolu liseleri sınavına girdim. İkincisinde kazandım da.

Dgs kolay diyorsunuz ama sana kolaysa herkese kolay. Mesela ben 800. oldum ve yerleştim ama adalet falan okusaydım 800. olarak hukuka giremezdim. Zaten dgs kontenjan fakülte başına 1-2 kişiydi. Dgs ile kazanıp alttan bir sürü ders verdiler. Bir sürü bahane uydurup 1.sınıf 2.sınıftan dersler koydular. Kazandığıma değmedi.
Mesela dgs kazanamayıp işe giren arkadaşlar kendini çok geliştirdi. Ben yıllar sonra onların çalıştığı iş yerine başvuru yapsan onlardan daha donanımsız ve tecrübesiz kalıyordum. Çevre edinmişler ve iş tecrübeleri vardı. Bende ise fakülte diploması.

Derdini de kimseye anlatamazsın. 2010-2011'de bunları tvde konuşurlarken isyan ediyordum ama bizi duyan olmadı. İte kaka meslek lisesini bitirenlerin mühendis olamamalarının mağduriyeti anlatılıyordu ya da imam hatipten tıp kazanamayanları mağdur gösteriyorlardı. Tek dertleri katsayıymış sanırsın sınavda full çekiyor katsayıdan giremiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Belo Betty
V
3 hafta
Binbaşı

Eski zamanda öyleymiş 90'larda. Şimdi ise boğaziçi bitir alttan başlatıyorlar. Bu devirde bedenle çalışılan işlere güzel maaş veriyorlar. 90'larda benim okuduğum bölümü kazananların koluna şirket temsilcileri girip seni okutalım gel bizde çalış diyorlarmış şimdi zorunlu staj için karpuz seçer gibi adam seçiyorlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.