Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
3732
Tıklama
0
Öne Çıkarma
çöp konu
B
12 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brt99 -- 12 Şubat 2019; 15:32:3 >

P
12 yıl
Yüzbaşı

tüm aşılarını falan yaptırcak pahalıya patlar en az 150 lira falan tahmince





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peseq -- 17 Temmuz 2012; 5:16:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yüzbaşı

Yeni doğan kediler 2 aylık oluncaya dek anne sütü alırlar, ondan sonra annelerine ihtiyaçları kalmaz. Ben de yavru kedi büyüttüm ama benim yetişkin dişi kedim vardı, onun yavruları oldu, öyle baktım. Anneleri başlarındaydı yani o yüzden pek problem olmadı.
Mama yiyebiliyor mu kedin bilmiyorum ama, daha küçük duruyor süt içirmeye çalış içemiyorsa bile. Peynir yedir -krem peynir tarzında, veya çok yumuşak beyaz peynir de olabilir-
Burnunu falan bir peçeteyle silebilirsin, çok da kirli gözükmüyor. Onun haricinde veterinerler sokak kedilerini 20-25 tlye tedavi ediyor, o konuda bir endişen olmasın derim. Konuşursun işte sokakta gördüm aldım, bakımını yaptırmak istiyorum diye.
Gözlerini dert etme, her doğan yavru kedide olan doğal bir şey o. Hele benim yavru kedilerimin o gözlerinin sulanmasından, çapaklarından gözleri kapandı. "Tamam artık kör oldu" diye kabullendik hatta biz, ama öyle bir şey yokmuş. Gözleri arada kapanır arada çapaklanır, dert etme. Yavru kediler her şeye allerjik oluyor. Evinde toz, pislik yaratması mümkün olan halı vs. gibi bir şey varsa kaldır. Benim evimde kaldırmadığım kirli halı vardı mesela yavrular üzerinde oynayınca pireler çıkmaya başladı ve de alerjik reaksiyonları arttı.
Onun haricinde 2-3 aydan sonra, böyle kediyi besleyip ona biraz kilo aldırdıktan sonra dışarı salmanı tavsiye ederim. Kediler enerjik yaratıklar. Hele yavru olanlar çok hareketli. Mutlaka yaşıtlarıyla oynamak ister kendini toparladıktan sonra, o yüzden evde tutmaya zorlama. Mesela evin bahçeliyse giriş katsa mamasını kumunu koy evinin girişine, ama kendi başına gezmesine toprakta oynamasına da müsaade et. Yoksa bir anda 6 aylık olduğunda bırakırsan doğaya hiç alışamaz, çekingen olur ve hayatını sürdüremez, kötülük yapmış olursun ona. Besle, bakımını yap vs. ama doğal yaşamından da alıkoyma.
Şimdilik önerilerim bunlar.
Kolay gelsin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl
Yarbay

Veterinere götürün, iç dış parazit yapılacak 30 lira tutar, aşılar ise çok küçük kedilere yapılmıyor veteriner yapılıp yapılmayacağını söyler. Royal canin kuru mama vermenizi tavsiye ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Hepinize çok teşekkürler özelliklede mmorwen çok teşekkürler

Bu kedinin cinsini nasıl anlayayacağız. Bir de annesi yok nasıl yapacağız


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
12 yıl
Teğmen

enfeksiyon kapmış baya veterinere götür .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: elsequito

enfeksiyon kapmış baya veterinere götür .

aynen katılıyorum. enfeksiyon kapmış gözü.. veteriner bi damla veriyor onu düzenli olarak yaparsanız geçiyor benim kedimde de vardı bu sorun..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
12 yıl
Çavuş

bence veterinere gerek yok, akşamları ve sabahları çaylı bezle silin gözlerini güzelce, proteinli vitaminli şeyler yedirin.loş ortamlarda uyumasını sağlayın.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.