Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
231
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fiberde upload hızı kaç olmalı?
F
geçen ay
Onbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar selam, birkaç aydır fiber kullanıyorum ama aklıma takılan bişey var. Dsl’deyken 90/20 gibi bir hız alıyordum. Fiberde de aynı hızı alıyorum. Download sadece biraz arttı 96 falan oluyor. Upload hızının artması gerekmez miydi? Bir arkadaşım 90/50 alıyor mesela turknet fiber yine. Müşteri hizmetleri altyapı ile ilgili biz arttıramıyoruz diyor ama fiberle dslde aynı olması tuhaf geldi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
4 hafta
Yarbay

tuhaf olan çok şey var hocam ne fiberde ne vdslde uploadı istediğimiz gibi kullanamıyoruz, normalde alabildiğin kadar almamız lazım ama bize çay kaşığının ucuyla veriyorlar saçma sapan sebepler sunuyorlar vermeme nedeni olarakta çok komik vallaha



B
4 hafta
Yarbay

Fiberde normalde olmasi gereken aslinda bire bir esit olmasi ama hadi o verilmiyor bari yarisi kadar upload ver downloada gore. Solda 1000/50 kullaniyorum saka gibi oran.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 16 Mayıs 2024; 7:32:49 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

R
4 hafta
Binbaşı

100 mbps fiber kullananlar speedtest sonucunu paylaşsın sizle ona göre talep oluşturabilirsiniz. Normalde 100/20 olması gerekiyor fiberde 110 mbps a kadar download artar upload hızı değişmemesi lazım. Upload hızlarının 50 mbps e yükseltilmesi ile ilgili hiçbir kaynak yok. Eğer gizliden bu şekilde artış yapıldıysa telekom tarafına herkes şikayette bulunması gerekir diye düşünüyorum.

Sözleşmeye göre çünkü tarifeye göre sağlanabilecek maksimum hızları vermek zorundalar.



F
4 hafta
Onbaşı
Konu Sahibi

Bunu arkadaş göndermişti bana. Benim hız zaten 96/19 gibi bişey çıkıyor kabloda dahi. Ne 100 gördüm ne 20.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
4 hafta
Yarbay

Forumda bu upload meselesini çokça konuştuk, hatta bir arkadaş ısrarla 100 için 50 upload veriliyor şeklinde dayanaksız bir bilgi salladı. Şuan konuyu görse muhtemelen yine gelir saçmalardı.

Size konuyu basitçe açıklayayım, TT uploadları yükseltirken bazı cihazlarda hatalı yükseltme yaptı. Daha sonra güncelleme ile bir kısmı düzeltildi. O arkadaş bu durumdan faydalanıyor.

Aynı sahada 2 farklı binada FTTH aboneliğim var. Huawei ONT bağlı olana 200/30 tanımlı, ZTE ONT bağlı olana da 100/20 tanımlı olması gerekirken 100/50 tanımlı. DSL hatlarda profil hataları churn yapılana kadar değişmeyebiliyor ancak fiber hatlar için durum ne tam bilemiyorum. Yakın zamanda 100'lük aboneliği taşıyacağım, şayet taşıma durumunda oluşacak değişiklikler sonucunda da upload düşmezse, TT genel bir güncelleme yapmadan düzelme olmayacak demektir.
Uzun lafın kısası arkadaşınızın şansına denk gelmiş. Aldığınız hız normal, üzerinde durmanıza gerek yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.