Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
362
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Evren nasıl sonlanacak?
S
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Bence evren büyümesini tamamlayıp içine göçmeye başlayacak, iğne deliği kadar boyuta ulaştığında tekrar patlayacak. Ve bu döngü sonsuza dek devam edecek. Çünkü şu anki bizi oluşturan enerji içine çökme sonucu tekrar elde edilecek. Nereden mi biliyoruz enerjinin miktarını? Çünkü enerji yok edilemez.

Dünya düz başlığının silinmediği bölümde bu konuya da dokunmazlar heralde.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 17 Mayıs 2024; 0:52:20 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

R
4 hafta
Yüzbaşı

bence bunlar safsata, gök düşmesin diye allah bütün gün bizim için tutuyor hatta ayeti bile var:
"Allah'ın yerde olanları ve emriyle denizlerde yürüyen gemileri buyruğunuz altına vermiş olduğunu; buyruğu olmaksızın yere düşmemesi için göğü O'nun tuttuğunu görmez misin? Doğrusu Allah insanlara karşı şefkatli ve merhametli olandır." (Hac, 22/65).





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 17 Mayıs 2024; 1:12:3 >

S
4 hafta
Yüzbaşı

Evrenin ısıl ölümü. Termodinamik denge noktası. Evrenin kendisi bile ölümlü. Dolayısıyla ondan yapılan her şey de ölümlü doğal olarak. Malzemede iş yok. Akıllı yaşam inşa etmek için berbat bir gerçeklik. Evrenin de sonu geldiğinde sanki hiçbir şey yaşanmamış gibi olacak. Bu kadar da boş ve boşuna bir fiziksel aktivite. Milyarlarca yıllık hiçlikten sonra gözünü primat operatörü olarak açmak. İlahi bir eşek şakası olabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUBJECT 101 -- 17 Mayıs 2024; 1:49:31 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Şu anda telefonumdan çıkan ışık fotonları evrenin sonunu deneyimledi bile. Çünkü fotonların zaman kavramı yok. Ne tuhaf dimi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SUBJECT 101
K
4 hafta
Onbaşı

Şu hayat için söylenen manasızlık yorumları hem kulağa mantıklı geliyor hem de insanı sebepsizce üzüyor içine bir öküz oturtuyor bu düşünceler



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SUBJECT 101
L
4 hafta
Yüzbaşı

Bildiğim kadarıyla evren yavaşlamıyor aksine hızlanıyor.Bunu NASA yıldızları incelerken keşfetti diye biliyorum.Normalde gökyüzündeki yıldızların Dünya'ya olan uzaklığı eğer evren yavaşlıyorsa azalması gerekiyordu ancak gözlemler yıldızların giderek daha da hızlandığını ortaya çıkardı.Yani bir zaman gelecek eğer Dünyada hala daha akıllı bir yaşam kalırsa ya da Dünya'nın kendisi yok olmadıysa o zaman gökyüzüne bakanlar zifiri karanlık görecek.Dolayısıyla evrenin yavaşlayıp daha sonra içeriye doğru çökmesi şuan ki bulgulara göre pek mümkün değil.Büyük ihtimalle evren sonsuza kadar giderek artan bir hızla genişlemeye devam edecek ve öyle bir hıza ulaşacak ki maddenin oluşması bile mümkün olmayacak...Kısacası uzak bir gelecekte evren ve içindekiler aşırı hız ile tamamen yok olmuş olacak.

Benim asıl merak ettiğim evren neyin içinde böyle genişliyor..Yani bir mekan içinde miyiz?Yoksa evren ulaştığı her yere kendisiyle beraber zamanı ve maddeyi de mi götürüyor?


https://evrimagaci.org/hubble-gerilimi-evren-sandigimizdan-daha-hizli-genisliyor-501

https://t24.com.tr/haber/bilim-insanlari-evrenin-asiri-duzeyde-hizlandigini-dogruladi,1118420



R
4 hafta
Yüzbaşı

Allah'tan başka hiç kimse bilemez bunu!


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
4 hafta
Binbaşı

Neyseki gavurlar var...




Bu mesajda bahsedilenler: @Rakanoth
0
4 hafta
Yarbay

klasik cahilliği övme cümlesi. bu söz öyle bir şeydir ki insanı araştırmamaya, kafa yormamaya yöneltir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Rakanoth
N
4 hafta
General

Bahsettiğiniz senaryoya büyük çöküş hipotezi (the big crunch hypothesis) diyorlar ama evren genişlediği ve üstüne evrenin genişlemesi günümüzde hız kazandığı için bu hipotez pek geçerli değil. Mevcut göstergelere bakıldığında ısıl ölüm veya büyük donma (heat death or big freeze) en makulu ve en yaygın kabul gören senaryo. Buna göre zaten genişleyen ve seyrekleşen evren sonunda maksimum entropi seviyesine ulaşacak ve en azından görünür yüzeyde tamamen homojenize olacak. Protonlar ve karadelikler de dahil her şey bozunup taban minimum enerji düzeyine çözünecekler. Bu senaryo ile ilgili ilginç olan şey bizim evrenimizi oluşturan büyük patlamanın yaşandığı faza benzemesi. :) Kuantum fiziğinin - malum kuantum tünelleme hadisesindeki gibi - probabilistik enerji iniş çıkışları veya simetri kırılımları bu durumda yeni bir evrenin kuantum alandan enflasyonla oluşumuna - ve ardından evrensel fiziksel yasa ve kuvvetleri bir ayar çekerek meydana getirecek ve bu ilgili kuvvetlerle evrensel tertibi ve evrimi meydana getirecek şekilde evrenin ayar simetrisi adı altında bir fiziksel simetriyi ve ilgili simetriyi takiben korunum rejimi kurmasına - izin veriyor. :) Isıl ölüm hipoteziyle bunu birleştirince bir ısıl / entropik ölüm ve kuantum salınım döngüsü hipotezi ortaya çıkıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Bu arada, kozmik zaman cetvelini kendi zamanımıza uyarlamaya kalkarsak hataya düşeriz. Bir mermi ateşlendiğinde anında 800 km/s hıza ulaşmaz, çok hızlı şekilde 800 metre/s hıza çıkarak yavaşlamaya başlar. Yani milyarlarca yıl sonra genişleme son hızına ulaşıp düşmeye başlayabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 17 Mayıs 2024; 13:17:48 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
C
4 hafta
Yarbay

hepsi duz dunyanin uzerine cokecek, dunyaya cokunce dunyada carsafin ustune atilan top gibi yamulup yuvarlak olacak. bi dudagi gokte, bir dudagi yerde yaratik gelip yutacak.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
4 hafta
Yarbay

Homo sapiens türü evrenin sonunu görecek kadar yaşayamaz



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Çökecek iğne deliği boyuta ulaşınca tekrar patlayacak. Sonsuz döngü. Buda başka evrenleri açıklar. Sonsuz oluşma zaman kavramını ortadan kaldırır. Yani multiverse dediğimiz şeyi ortaya çıkarır. Hep aynı enerjiden oluşmuş sonsuz evrenler. Hepsinin fizik kuralları değişik. Ama sonsuz olduğu için sonsuz tanede aynı fizik kurallarına tabi evren olur, hatta bizimle aynı hayatın yaşandığı sonsuz tane de evren olur 🤣🤣🤣. İnsanın beyni yanıyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cokbaska
J
4 hafta
Yarbay

general mobile ai'mız yine bir cümlesi bile anlaşılmayan yorum yapmış. sırf ona bakayım diye girdim kaçırmaz bunu diye.

şimdi konu sahibinin dediği doğru. james webb teleskobu ile resmen bütün bildiklerimiz değişti ama çökme teorisi vardı zaten diğeri de balon gibi patlayacak idi. daha da iyi teleskop atsak aha buymuş evren diye görürsek şaşırmayın da daha da ilginç olanı şöyle bir açıklama okumuştum: bir önceki evreni görebileceğiz diye. patlamış ve artık orada olmayan yıldızların galaksilerin nasıl ki hala ışıkları geliyor görüyorsak bir önceki evreni de görebilmemiz ya da bir sonraki evrenden ne yapıyor la bunlar diye görebilmeleri de ilginç. yok olacağız ölecez bitecez belki çoktan öldük bir sonraki evdenden izliyorlar film gibi ya da biz de bir sonraki evrene katılacağız farkına bile varmayacağız. hiç başına paralel evrende miyim yahu bu ne böyle diyen oldu mu? benim başıma iki kere geldi. ölümden dönünce özellikle aralık 2022'dekinde. kuzenlerin arkadaşların herkesin hatıraları farklı film sıralamaları yanlış yani sudan çıkmış balığa döndüm sonra dedim amaan boşver uyanıksan hareket et, ölürsen zaten aha öldüm mü diyeceksin?



B
4 hafta
Yüzbaşı

Hızlanıyormuş, yavaşlıyormuş, big bang falan bilmiyorum.

Yani bana bunlar, bizler meşgul olalım diye yedirilen şeyler gibi geliyor.

Yani sen bilmmem kaç ışıkyılı uzaklıktaki gezegende yaşam olabilecepinü falan nerden biliyofsun, atmısferi şöyledir böyledir falan nasıl biliyorsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.