Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
190
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Android, telefonunuzun çalındığını anlayıp kilitleyecek: İşte Android'e gelecek yeni güvenlik özellikleri
D
2 hafta
Binbaşı
Konu Sahibi

Android, telefonunuzun çalındığını anlayıp kilitleyecek: İşte Android'e gelecek yeni güvenlik özellikleri
Google, Android 15 Beta 2 sürümüyle beraber Android'e eklenecek bazı yeni güvenlik özelliklerinin de duyurusunu yaptı. Bu güncellemelerden bazıları, sonbaharda geldiğinde Android 15'e dahil edilecek. Hatta eski Android sürümlerine de gelecek. 



Hırsızlık Algılama Kilidi



Android, telefonunuzun çalındığını anlayıp kilitleyecek: İşte Android'e gelecek yeni güvenlik özellikleri
Hırsızlık Algılama Kilidi özelliğiyle, birisi telefonunuzu elinizden veya önünüzdeki masadan alıp koşmaya başladığında yada araca bindiğinde, telefon bunu yapay zekayla algılayarak ekranı otomatik olarak kilitleyecek, dolayısıyla hırsızın verilerinize erişmesi engellenecek.



Çevrimdışı Cihaz Kilidi



Ayrıca hırsız, telefonun bağlantısını kesmeye çalışırsa, Çevrimdışı Cihaz Kilidi, cihazınız şebeke dışındayken bile verilerinizin korunmasına yardımcı olmak için ekranınızı otomatik olarak kilitleyecek. Bunun dışında çok sayıda başarısız kimlik doğrulama girişiminde bulunulduğunda da sistem devreye girerek ekranı kilitleyecek. Hırsızlık Algılama Kilidi ve Çevrimdışı Cihaz Kilidi, bu yılın sonlarında Google Play hizmetleri güncellemesiyle Android 10 ve üstü cihazlarda kullanılabilecek.



Uzaktan kilitleme



Android, telefonunuzun çalındığını anlayıp kilitleyecek: İşte Android'e gelecek yeni güvenlik özellikleri
Google ayrıca, yanlış ellere geçmesi durumunda telefonunuzun ekranınızı uzaktan kilitlemenin yeni bir yolunu da sunuyor. Android.com/lock adresini ziyaret ederek, telefon numaranızı girerek başka bir cihazdan güvenlik sorgulaması yapabileceksiniz. Şuanda Cihazımı Bul ile kaybolan veya çalınan bir telefon uzaktan kilitlenebiliyor ancak şok durumlarında şifre unutulduğunda işlem yapılamıyor.



Ayrıca Bkz.Android uygulamaları yüz ifadeleriyle kontrol edilebilecek



Özel Alan



Android 15 Beta 2 ile gelen Özel Alan özelliğiyle, artık seçtiğiniz Android uygulamaları için ayrı bir alan oluşturulabiliyor. Böylelikle başkalarının erişmesini istemediğiniz uygulamalarınız ayrı bir alanda tutuluyor. Bu uygulamalara parmak izi veya şifreyle erişebiliyorsunuz. Bu özellik Android 15'e özel olacak.



Ayrıca Android'in Play Koruma özelliği, kullanıcıları kötü amaçlı girişimlerden korumak için yeni bir güncelleme alıyor ve canlı tehdit tespiti özelliğine kavuşuyor. Kimlik avı ve dolandırıcılık belirtilerine karşı, veri toplamadan Özel Hesaplama Çekirdeği'ni kullanarak uygulamaların telefonunuzdaki hassas izinleri nasıl kullandığına bakacak. Şüpheli bir şey tespit edilirse, potansiyel olarak kötü amaçlı uygulamalar daha ayrıntılı inceleme için Google'a gönderilecek.



 




Kaynak:https://www.theverge.com/2024/5/15/24157068/android-15-ai-theft-detection-lock-privacy-security
Kaynak:https://blog.google/products/android/android-theft-protection/

 Haberi Portalda Gör

S
2 hafta
Teğmen

iPhone daki gibi olacak geç bile kalındı ki hiç sanmıyorum. Android de Google hesabı bi yazılımla kaldırılıyor format sonrası eski e posta istenildiğinde bile. Google - android hep yazılım üzerinden bir şey yapmaya çalışıyor yanlış yol. :) bir kullanıcı kaybettiği telefon android ise geçmiş olsun bir bardak su içsin. iPhone da ise şansı biraz daha yüksek veya en azından parçalanır kullanılmaz. Gerçi iPhone da da değişik yöntemler var iPhone dan eski e posta kaldırma hizmetleri servisleri var başarı oranına göre değişiyor ama kayıp çalıntı modunda ise çok çok zor. Server imei kaydi gibi.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 hafta
Teğmen

Artık Android Ön Yükleyici Kilidi'nin etkinleştirilmesi zorunlu, bu yazılım tarafında işleri biraz daha zorlaştırıyor. Cihazınız yetenekli bir hırsızın eline geçtiyse, iPhone bile olsa onu nasıl değerlendireceğini bilir. Google cihazların dışaradan müdahalelere tamamen kapatılabileceği bir donanım standardı oluşturursa telefonların kırılması daha zor olur. Buradaki birincil amaç olabildiğince kişisel verilere ulaşılmasını engellemek ve olası durumda cihaza müdahale etmek.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Sahilli
-
2 hafta
Yarbay

Tek bir özellik ile bir versiyon yükseltmek çok iyi bir fikir. Ayrıca kilit falan hikaye çaktımı hard reseti ne koruma kalır ne engel. Önce ona çözüm bulsunlar.

Hırsızın amacı telefondur, bilgiler çok umrunda değil. Ha bilgilerini çalmak isteyen telefonunu çalıp kaçmaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OFLU- -- 16 Mayıs 2024; 13:38:19 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 hafta
Yarbay

Şahsen telefon çalınırsa telefondan çok içerisindekilere canım sıkılır. Hırsızın ne düşündüğü umrumda değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 16 Mayıs 2024; 14:39:18 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @-OFLU-
-
2 hafta
Yarbay

Onun için özel verileri en az 2 yerde muhafaza etmek lazım. Başkasından korumak için yeterince güvenlik sistemleri var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CWaRRioR
C
2 hafta
Yarbay

Sadece özel veriler için değil aslında; telefonla mail, dolayısıyla tüm hesaplara ulaşmak mümkün oluyor. Hatta telefon da ellerinde olunca 2 adımlı doğrulama da yalan oluyor. Neresinden bakarsanız bakın kritik bir sorun.




Bu mesajda bahsedilenler: @-OFLU-
S
2 hafta
Binbaşı

Neden halen 2010 daki android logosu kullanılıyor haberlerde merak ediyorum. Androidin güncel logosu bu:

< Resime gitmek için tıklayın >

Editörlere markaların basın sayfası nı ziyaret etmesini öneririm.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 16 Mayıs 2024; 17:09:39 >


DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.