Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
448
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kredi Kartı magduriyeti ve tarafların kayıtsızlığı
D
2 hafta
Er
Konu Sahibi

14 Nisan 2024 tarihinde saat telefonuma Yurtiçi Kargo'dan siparişimin depoya ulaştığına ve adres değişikliği yapmam gerektiğine dair bir SMS aldım. Gerçekten taşınmış olduğum ve bekledigim siparisler de oldugu için gelen bağlantıya tıkladım. Açılan sayfada adres bilgilerimi girdim. Ürünü yeni adrese gönderme işlemi icin hizmet bedeli olarak 7,82 TL ücreti olduğu belirtilmisti. Tutari odemek icin acilan ekrana kart bilgilerimi girdim. Ardından Garanti Bankası'ndan 3D Secure kodu aldım. Telefonlarda bu onay mesajı direk ekrana dusuyor ve bende o anlik dalginlikla tekrar sms' e gidip okumadan asagida acilan kodu onayladim. Onay verdigim anda kartımdan 7.82 TL yerine 31.895,78 TL tutarında bir tutar cekildigini farkettim. Hemen bankayı arayarak kartımı iptal ettim ve ödeme itirazinda bulundum. Banka odeme 3d sifre ile yapildigi icin itirazimin kabul etmedi.

Kartımdan çekilen tutar 2 gün gibi bir sure provizyonda bekledi. Bankanın kendi sitesinde bile provizyonda tutulan ödemelerin güvenlik nedeniyle ve supheli islemleri onlemek amaciyla bekletildiği belirtilmiş. Yanlışlıkla ödemeyi yaptığım an bankaya haber verdiğim ve kartımı iptal ettirdiğim halde Garanti Bankası bu duruma kayıtsız kaldı. Ödeme itirazımı kabul etmedi.
Şubeye gittiğimde ise sizin gibi çok mağdur var. Yapacak bir şey yok denildi. Böyle bir şeyin nasıl olabildiğini anlayamıyorum. Paranın gittiği yer belli. Hizmet alınmadığı ve bir mağduriyet yaşandığı belli.

Kartimdan usulsuz olarak cekilen tutar Agoda.com adli tatil hizmeti veren bir sirkete yapilmis. Agoda.com' la defalarca yazisarak bu hizmeti benim almadigimi ve usulsuz bir sekilde satin alindigini ve boyle bir hizmet talebim de olmadigini ilettim. Bana israrla bankamla muhatap olmam gerektigini belirttiler. Ayrica islemi incelediklerini bu islemi kimin ve hangi hizmet karsilikinda satin aldigini tespit ettiklerini ama bunu gizlilik politikalari geregi bana soyleyemeyeceklerini bildirdiler. Yani hersey acik secik ortadayken neden hic bir sey yapilamiyor?

Savciliga dilekce verdim. Tuketici hakem heyetine basvurdum. BDDK ve sikayetvar vs bildigim ve aklima gelen her yere basvurdum. Ancak hic bir yerden sonuc alamiyorum.

Bir anlik dalginlikla yapilan bir hatadan nasil olur da geri donulemedigini ve odemenin karsi tarafa yapiliverdigini anlamak istemiyorum. Bir hizmet almadigim ortada. Bankaya anında bildirdigim halde odemeyi iptal etmemeleri hukuka uygun mu? Agoda.com 'un durumu bilmesine ragmen geriodemeyi yapmamasi hukuka uygun mu?

Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
Simdiden tesekkurler




S
2 hafta
Yüzbaşı

Hocam maalesef mevcut durumda yapılacak birsey görünmüyor.2 boyutlu güvenliği onaylayıp harcamayı yapmışsınız bu tür durumlarda sanal kart kullanmanız her zaman avantajınıza olacak.Tuketici mahkemesine başvuru yapın ve almadığınız hizmet için ücret ödemesini iade talep edin kredi kartından ilerlediğiniz takdirde haksız durumda olmanız olası.Ek olarak markaya yazılı başvuru yapın ve almadığınız hizmet için 14 günlük cayma hakkınızı kullanmak istediğinizi belirtin.Bir hukukçu ile ilerlemeniz daha doğru olacaktır.Mutlska bir çözüm bulunur ..



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

D
2 hafta
Er
Konu Sahibi

Agoda.com bankanın odemeyi kendilerinden talep etmesi halinde yardimci olacaklarini belirtti ama banka bunu kabul etmiyor. Bugun tekrar bankaya giderek Agoda.com' dan ödemeyi talep etmelerini istedim. Sonuc alamazsiniz dediler. Hersey ortadayken hic bir sey yapilamamasi cok tuhaf. Agoda.com' un Istanbul'da anlasmali oldugu bir avukatlik burosu varmis. Bir de orasi ile gorusecegim. İlginiz icin tesekkur ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 hafta
Çavuş

Merhaba,

Öncelikle çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede çözüme kavuşur 🙏🏻

İnternet şubesinden yada fax ile harcama itiraz formu doldurdunuz mu? Agoda isimli firmanın banka talebi üzerine yardımcı olacağına dair bilginin yazılı olarak size iletilmesi bu noktada çok önemli olabilir. Eğer sözlü bir görüşme yaptıysanız kendileriyle yazılı olarak talepte bulunup bankaya harcama itirazında bulunurken bu yazıyıda eklerseniz eliniz daha güçlü olacaktır.

Tekrar geçmiş olsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Dreamanian
X
2 hafta
Yarbay

D
geçen hafta
Er
Konu Sahibi

Bankanızla iletisime gecildi ve basvurunuz 3d islemle yapıldıgı icin olumsuz sonuclanmistir cevabi geldi maalesef




Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
D
geçen hafta
Er
Konu Sahibi

Aynen oyle yaptik. Onlardan yardimci oluruz gibi bir cevap gelince hemen cıktısını alıp bankaya dilekceyle basvurduk. Bankadan da garip bir cevap geldi. Bize Agoda.com dan hizmet alamadiginizi belirten belgelerle basvurmaniz gerekir diye. Rezervasyon formu, fatura vs gibi evaklar talep etmisler. Rezervasyonu biz yapmadik ki zaten. Onlardan gelen mailde de biz bunu yapanlari paylasamayiz diyor. Gercekten Garanti bankası asla yardimci olmak istemiyor. Insan ister istemez art niyet ariyor. Firma dispute acsin banka yardimci olacagim demis. Bunlar hala yokus derdinde. Garanti Bankasından kredi karti alirken bin kere dusunmek gerekir.




Bu mesajda bahsedilenler: @trovin
X
6 gün
Yarbay

@Dreamanian
Hocam bahsettiğiniz tüm detaylar göz önüne alındığında ve bankadan/firmadan aldığınız dönüşlere bakıldığında bir avukata müracaat etmekten başka çare gözükmüyor hocam bu aşamada.

Tüm başvurularınızı ve aldığınız yanıtları toparlayın bir dosya yapın. Forumumuzda da avukat üyeler var hukuk forumunda ya da hocam tanıdığınız bildiğiniz bir avukata vekalet verin takip etsin bu konuları dava şeklinde. Yoksa hocam aldığınız yanıtlara bakarsak her yerden red alıyorsunuz ve bu harcamaları kesinlikle yapmadığınızı da beyan ediyorsunuz. Bu durumda en güzeli dava yoluna girmektir hocam.

Dosyada hem bankayı hem de ilgili firmayı karşı tarafa eklersiniz. Bu iş tüm detaylarıyla davada çözülür gibi duruyor hocam.

İnşallah dava gerekmeden çözülür ama paylaştığınız detaylara bakarsak her yerden olumsuz yanıtlar almışsınız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 25 Mayıs 2024; 21:43:41 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Dreamanian
2
6 gün
Yarbay

her taraf hırsız doldu. Adres değişikliği için nüfus md. den randevu almam gerek dediler. Halbuki nüfus md lüğü içindeydim. Kimsede yoktu. Neyse randevu almak için siteye gittim. Bana doğrulamam için gelen sms i buraya yazın dediler. Yaptım. hemen bana 2000 tl oyun satmışlar. Turkcell de bana sms attı . Oyun parasını isterseniz telefon faturanıza ekleriz diye. Önce nüfusa gidip bi kalayladım oradaki memurları. Sonrada turkcell e gidip hesabımı kapatıp başka bir firmaya geçtim. Fakat bu yapılan hırsızlıklar bütün devlet sitelerini kopya eden firmalarla dolu. Devlette bunu görüyor biliyor ama hiç bir şey yapmıyorlar. Eşim için göç idaresi formülünü doldururkende böyle bir kazı yedik. adamlar sitenin aynısın yapıyor ve google aramada ilk sırada çıkıyorlar. Gerçekten isyan ediyorum. Her güm telefonuma hukuk bürosu diye şu kadar borcunuz var son gün diye sms ler geliyor. Nasıl bir ülkeyiz. Herkes mi hırsız oldu. Şu anda yurt dışındayım. Emekli olduğum ülke tedavi için geliyorum. Yaşadığım 45 senede başıma 1 kere bile böyle bir olay gelmedi. Neden bizim ülkemiz böyle. Sanki ülkede hükümet yok. Hırsızlar her an paranızı çalmaya uğraşıyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
5 gün
Yarbay

Bahsettiğiniz durumları Cimer üzerinden de anlatabilirsiniz geçmiş olsun.


https://www.cimer.gov.tr/




Bu mesajda bahsedilenler: @2000watts
E
21 sa.
Teğmen

Geçmiş olsun bir gelişme var mı?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.