Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
296
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Dune: Prophecy dizisinden beklenen fragman geldi
T
4 hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Dune: Prophecy dizisinden beklenen fragman geldi
Denis Villeneuve'ün yönettiği Dune filmlerinin yakaladığı başarı, Frank Herbert'ın efsanevi bilim-kurgu serisine olan ilgiyi yeniden arttırdı. Bu da Dune evreninde geçen yeni projelerin önünü açtı. Önümüzdeki dönemde izleyici ile buluşacak bu yapımlardan biri de (HBO) MAX tarafından hazırlanan Dune dizisi olacak. Dune: Prophecy adını taşıyan dizi, bu sonbaharda izleyici ile buluşacak.



Heyecanla beklenen Dune dizisi için tanıtım çalışmalarına başlayan MAX, bugün diziden ilk fragmanı yayınladı. Paylaşılan bu ilk fragman, Denis Villeneuve'ün filmlerinde de olduğu gibi kayda değer bir bütçeyle hayata geçirilen, gösterişli bir uyarlamanın bizleri beklediğini gösteriyor.



Dune Dizisi Bu Sonbaharda İzleyici ile Buluşacak





Dune dizisi ilk duyurulduğunda, projenin başında Denis Villeneuve ve Jon Spaiths vardı. Dune filminin de senaristi olan Jon Spaiths diziyi yazacak, Villeneuve de ilk bölümlerini yönetecekti. Ancak Dune'un başarısı sonrası zaman kaybetmeden devam filmine geçilince her iki isim de projeden ayrıldı ve görevlerini başkalarına devretti. Spaiths yapımcı olarak projede kalsa da dizinin yaratıcı ekibi tamamen değişti. Bu yüzden ortaya nasıl bir iş çıktığını bekleyip göreceğiz.



Dizinin ekrana gelecek bu son hâli, Charmed, Alias ve Fringe gibi dizilerde senarist olarak görev alan Alison Schapker öncülüğünde hazırlandı. Dizinin ilk bölümünü ise Anna Foerster (Outlander, Underworld 5) yönetti. 



Ayrıca Bkz.Daredevil: Born Again'in yayın tarihi belli oldu



İlk Dune filminin yaklaşık 10 bin yıl öncesinde geçen Dune: Prophecy, galaksi boyunca iktidar sahiplerini manipüle ederek gücü elinde tutan Bene Gesserrit tarikatının yükselişine odaklanıyor.



Dizinin oyuncu kadrosunda Emily Watson, Olivia Williams, Indira Varma, Mark Strong ve Travis Fimmel gibi isimler yer alıyor. 



 Haberi Portalda Gör

madem 10bin yil oncesini gececekti bene gesserite yerine butlerian cihati isleselermis. bilmeyenler icin butlerian cihat dune evreininde yapay zekaya ve dusunen makinalara karsi yapilan ayaklanma, cok...
Yoruma Git
Yorumun Devamı darkaura - 4 hafta +5
D
4 hafta
Yarbay

madem 10bin yil oncesini gececekti bene gesserite yerine butlerian cihati isleselermis. bilmeyenler icin butlerian cihat dune evreininde yapay zekaya ve dusunen makinalara karsi yapilan ayaklanma, cok buyuk bir savas. dune evrenini sekillendiren en buyuk olaylardan biri. butlerian cihat ile makinalara savas acilip tum dusunen makinalar kati sekilde yasaklandigi icin dune evreninde hesap makinasi bile yoktur, hersey insan beyni ile insan kapasitesi ile yapilir. spice a ihtiyac duymalarida ayni nedenden. spice mental kapasitelerini artirarak bilgisayar olmadan hiper uzayda yolculuk edebilecek rotalari cizmelerine imkan taniyor.

yapay zekanin hizla ilerledigi ve yakin gelecegin ne getireceginin iyice belirsizlestigi su gunlerde tam derinine islenecek konu olurdu, iyi islenirse kesinlikle buyuk basari yakalardi. hersekilde entrikaci bir grup rahibeden daha ilginc ve derin olacagina eminim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 15 Mayıs 2024; 23:15:20 >

Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
4 hafta
Binbaşı

Tutarsa bence ona da geçebilirler fakat şu aralar yapay zeka, robot filmleri ve dizileri çok fazla. Gına geldi. Konu yokmuş gibi aynı şeyleri yapıp yapıp duruyorlar. O nedenle Bene Gesserit origin story daha ilginç geliyor bana. Özellikle din yaratıp toplumu nasıl manipüle ettikleri gösterseler bile ciddi eleştiri olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @darkaura
D
4 hafta
Yarbay

Butlerian cihat oncesi islenirse klasik ai vs man hikayesi olur ornegi cok dogru ama dune bunun uzerine degil, dune sonrasi uzerine. Yapay zeka sana tehdit oldu ve dunyandan tamamen sildin, sonrasi nasil olacak. Bilgisayar olmadan yildizlar arasi bir medeniyeti nasil surdurebilirsin, teknolojik ilerlemeni nasil devam ettiriesin. En ufak hesaplamalari bile insan kapasitesiyle yapman gerek. Dune da bunun icin sayisiz referans var, sadece bu is yetistirilmis insanlar var, mentatlar. Bene gesserite paul atredies i yarattiysa butlerian cihat tum dune evrenini yaratmistir. Butlerian cihatin sonlarina dogru yada tam sonrasinda gecen yeni duzenin yeni sistemin kuruldugu bir hikaye dune icin cok daha iyi bir orijin serisi olur kanisindayim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @scientia
B
4 hafta
Binbaşı

HBO yapıyorsa %100 kaliteli bir dizi olacaktır.

'Bene Gesserit' tarikatı denilince zaten akla en başta entrika ve güç savaşları geliyor.

House of Dragon'dan bile saha başarılı olacağını düşünüyorum.




N
4 hafta
General

Düşünen makineler ve makinelere karşı savaş = daha fazla CGI veya pratik efekt = daha büyük maliyetler. Benzer sebeple dikkat ederseniz Terminatör dizileri veya filmlerinde daha çok makinelerin hakim olduğu kıyamet sonrası çağ yerine makinelerin yükselmesinden önceki zaman dilimi tercih edildi. Hep zamanda geri giden insan görünümlü makineler veya uyanmak üzere olan ve engellenmeye çalışılan süper askeri AI teması işlendi. Çok sayıda makine ile insanın savaşını çok kesik kesik sahnelerle veya sadece müstakil bir filmde (2009 yapımı Salvation'da) gördük.

Gene benzer saikle ve üstüne mevzubahis olan sadece bir dizi olduğu için son derece pahalı olabilecek ve emek isteyebilecek makinelerle savaş konseptinden daha mütevazi ve görece daha vasat - ancak yine de Game of Thrones-vari entrika temasıyla yeter seviyede ilgi çekici olabilecek - diğer opsiyonu tercih etmiş olabilirler. Basitçe daha az maliyet, daha az risk. Tek yapman gereken olayların geçtiği ve karakterlerin roller icra ettikleri evrenin Dune evreni olduğuna seyirciyi inandırman. Yeterince entertainment value taşıyan bir insan ilişkileri ve insan psikolojisi kurgusu sergileyebilmen. Başarı yakalamış Dune filmlerinin gösterdiği üzere izleyici kitlesi karakterlerin kitaptaki versiyonlarına birebir uyup uymamasına bile bakmıyorlar. Olaylar tamamen kitaba bağlı mı ya da kitapta geçiyor mu, neler atlanıp es geçiliyor, bunlara pek aldırılmıyor. Dune serisinin öğrettiği ders bu. Kaliteli bir iş ortaya koyarsan lore'dan sapman veya lore'u göz ardı etmen başarını etkilemiyor.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @darkaura
D
4 hafta
Yarbay

insan entrikalarini politikasini islemek tabiyki daha ucuz. 3-4 tane kaliteli aktor tut saatlerce sahne ceksinler. ote yandan kaliteli cgi goruntulerinin her dakikasi maliyet demek. game of thrones un ilk sezonlarinda tek savas sahnesi olmadan koca savaslar gecti, hepsinin nedeni tabiyki maliyet.

2inci yazimda biraz daha detayli girdim. direk ai vs man savasindan ziyade butlerian cihatindan sonrasinda kurulan duzen daha ilginc. kafayi daha cok mesgul edecek sorular sorduruyor. ozellikle insan makine isliskine yonelik. butlerian cihatin sonralarinda yasananlar, yeni kurulanan sosyal ve politik duzen uzerine guzel konular cikabilir.

acikcasi source metaryalin biraz disina cikilmasina karsi degilim. kitap sonucda kitapdir, farkli bir mecra farkli bir anlatim. birebir kitapdaki hersey aktarilmak istense kitabi okumamis olanlar bunu 2saatde alamazlar, konudan koparlar, sacma gelir. burda onemli olan nokta dediginiz gibi kalite. kaliteli yapildiginda yetenekli insanin elinde egme bukme ekleme yapimin basarisini artirir. ama yeteneksiz insan yaptiginda birde kustahca ana evreni anlamadan ana hikayenin temel diregi olan yerleri sirf senaryoya uysun diye degistirdiginde o zaman rezil oluyor iste. acikcasi bir kac sayili yonetmen yapimci disinda dizi sinema sektoru kustah vasatlarla dolmus durumda, dune disinda kac tane duzgun yapilmis ornek verebilirsiz, son 20 seneye bakarsak bir elin parmaklarini gecmiyebilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.