Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
144
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Unitree sadece 16 bin dolarlık yeni insansı robotu G1’i tanıttı
M
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >



Çin’in önde gelen robotik şirketi Unitree Robotics, insansı robot geliştirmede önemli bir adım atıyor. Firma, geçtiğimiz yıl hızlı yürüyen, takla atabilen ancak elleri ve yüzü olmayan H1 robotu ile bu alanda adım atmıştı. Şimdi ise Unitree G1 Humanoid Agent adından yeni ve çok daha gelişmiş bir insansı ile karşımıza çıkıyor.



Fiyat/performans insansı: Unitree G1



Unitree Robotics, sadece 16.000 dolarlık başlangıç fiyatına sahip G1 insansı robotunu önceki nesle göre ciddi bir şekilde geliştirmiş. G1, kendisinden önceki H1'den çok daha eksiksiz bir paket gibi görünüyor; sensör ve kameralarla donatılmış daha insansı bir kafa, insan benzeri robotik eller ve ev ve işyerindeki becerilerini sergilemek için üç parmaklı yapı.



< Resime gitmek için tıklayın >



Unitree, robotun simüle edilmiş bir ortamda pekiştirmeli öğrenme kullanılarak ve diğerlerini kopyalayarak eğitileceğini ve tüm yeni becerilerin robota güncelleme ile geleceğini belirtiyor. Saniyede 2 metre koşma hızına sahip olan G1, sadece 47 kg ağırlığıyla da oldukça hafif. Unitree şu an için çok fazla ayrıntı yayınlamadı ve aşağıdaki videoda gösterilen bazı işlevlerin hala geliştirilme aşamasında olduğu belirtiliyor.



Ayrıca Bkz.Tesla’nın insansı robotu Optimus, üretim bandında hünerlerini sergiledi



Mevcut olan detaylara göre Unitree G1, baş kısmında 3D LiDAR ve derinlik algılayıcı Intel RealSense kamera sensörüne sahip. Gelişmiş bataryası ile 2 saatlik çalışma süresi sağlayan robotta omuzda 3, dirsekte 2 ve bilekte 2 serbestlik derecesi bulunuyor. Benzer şekilde kalçada 3, dizde 1 ve ayak bileğinde 2 serbestlik derecesi sağlanıyor. Serbestlik derecesi hassasiyet gerektiren hareketlerde önemli. Bu rakamlar ise ortalama olmaktan fazlası değil.



Unitree sadece 16 bin dolarlık yeni insansı robotu G1’i tanıttı
Unitree Robotics, G1 için tüm detayları henüz paylaşmadı, fiyat belli olsa da satışlar ne zaman başlayacak belirsiz. Öte yandan firma, çok sayıda robot köpek tarzındaki sistemleri ve insansı H1 (150 bin dolar) robotunu sitesinde satışa sunmuş durumda. Ek olarak aşağıdaki videoda Boston Dynamics’in tamamen elektrikli yeni insansı robotu Atlas’ın videosuyla benzerlikler görebilirsiniz. İnsansı robotlara olan ilgi ve bu alandaki gelişim büyük bir hızla artıyor. Unitree ise videoda Boston Dynamics, Tesla, Figure ve Sanctuary AI gibi firmaların arasına katılıyor.



 




Kaynak:https://newatlas.com/robotics/unitree-g1-humanoid-agent/
Kaynak:https://www.unitree.com/g1

 Haberi Portalda Gör

Bunları vatandaş yapıp seçimlere de soktuk mu bu coğrafya için bi umut ışığı belirir. Ortalama zekası eskilerden daha iyi olucağı kesin.
Yoruma Git
jubeii - 2 hafta +4
D
2 hafta
Yarbay

16bin dolar hic bir sey. bir insanin yapabildiklerinin ufak bir kismini yapsa bile buyuk kazanc. bir insani yetistirmesi ne kadar. sadece dogum ve saglik masraflarina 16bin dolardan fazlasi gider, her sene yedirmesi giydirmesi okul masraflari. bu yuzden robotik insan gelisip ilerlediginde kapitalist sistem kimsenin gozunun yasina bakmiyacak. ondan sonrada milyonlara fakirliklerinin issizliklerinin nedeni olarak tembeliklerini disiplinsizliklerini gosterecek empoze edecek.




C
2 hafta
Yarbay

10-15 seneye bunların evde hasta bakan versiyonları çıkar bu fiyatlara. 16 bin dolarda verilir. Ort. bi hasta bakıcı 40bin alıyor, yaklaşık 1,5 yılda parasını çıkarır. Temizlik vs. eklersen zaten gayet makul olur.



J
2 hafta
Yarbay

Bunları vatandaş yapıp seçimlere de soktuk mu bu coğrafya için bi umut ışığı belirir. Ortalama zekası eskilerden daha iyi olucağı kesin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 13 Mayıs 2024; 20:34:51 >


D
2 hafta
Yarbay

Keşke bunlara harcanan para insanlık, eğitim,sağlık, açlık gibi insani alanlara harcansa bence insanlığa daha faydalı olurdu.




D
dün
Yarbay

bunlara harcanan para listendeki "eğitim" kısmına giriyor..




D
dün
Yarbay

senden daha iyi olucağı kesin..




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.