Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
26
Cevap
1167
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Araç almak mantıklı mı? (2. sayfa)
E
2 hafta
Yüzbaşı

maddi imkanların hayatı kolaylaştırmak güzelleştirmek için kullanılmadıktan sonra bi anlamı yok. yeni de evlenmişsiniz sizi zorlamayacaksa alın bi araba gezin tozun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 hafta
Yarbay

İhtiyaç varsa alabilirsiniz tabi. 500 ile başlarsın ilerde üzerine biraz daha para koyar değiştirirsin.



H
2 hafta
Yüzbaşı

Araba altından daha iyidir, külüstür arabalar değer kaybedecegine değer kazanıyor ülkede




Bu mesajda bahsedilenler: @ErkekAdamınNickiUzunOlur
A
2 hafta
Yüzbaşı

Gelir düzeyiniz yüksek değilse arabayla ugrasmayin eğer ihtiyaç yoksa + hastasi değilseniz + çocuk şimdi düşünmüyorsaniz. Aylik ortalama 10-15k gideriniz olur arabadan dolayi(sigorta+mtv+araç bakim+ 2 depo yakit) , yaklasik 5k da arabaniz olduğu için istediğiniz yere gidebilme özgürlüğünden yeme içme + alisverişlere giden fark verirsiniz.
Yine de zevk derim araba kullanma işine yani gençken binmeyeceksiniz de ne zaman bineceksiniz ki :) gelir gider dengenizi iyi hesaplayarak alabilirsiniz.
Not : Ben de geçen sene evlendim , yaş biraz büyük ama evlendiğimde hem benim hem eşimin araci vardi , ben evlendiğim sene evlenmeye 8 ay kala arabami yenilemiştim :) eşimin araci da 2 ay önce yeniledik , altinlar filan da duruyor onlari borç diye düşünün sizin düğününüze gelen insanlara geri vereceksiniz :) sevgilerle



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

F
2 hafta
Binbaşı

paranızın tamamıyla araç almayın. çünkü alır almaz ağır bir bakım ihtiyacı doğabilir.

örnek veriyorum, bir yakınım 380 e corsa aldı. ağır bakıma girdi zincir vs. değişti bir çok eksik çıktı araçta yaklaşık 18bin tl masraf yaptı. 1 hafta sonra şanzıman indi ona da bir o kadar harcadı.

temiz araç alırsanız tabii bu kadar masraflı olmayabilir ancak bu bütçedeki araçların yaşlı araçlar olduğunu ve ağır bakım ihtiyaçlarının olduğunu unutmayın.



P
2 hafta
Teğmen

evet almalısın. insanlar boşuna mı borç harç kredi araç alıyor? hayat kalitesini yükseltmek istiyor. bir yerden başlaman lazım, eski kasa modelle başlarsın 2 sene sonra değiştirirsin. ayrıca aracınla rahat rahat gezip tozmak her zaman duran altından daha iyidir. bence insanlar ''kar edeceğim, masraf olmasın'' gibi düşüncelerle kendisini sürekli kısıtlıyor.



H
geçen hafta
Teğmen

Yeni evlenmişsiniz mis gibi masraf çıkartmayacak derli toplu bütçenize uygun bir araç alın i20 Clio Corsa vs. Evliliğinizi konforlu hale getirin eşinizle otobüslerde sürünmeyin.
Altını olup sefil bir hayat sürenleri gerçekten anlamıyorum. Evi zaten yıllar içerisinde alırsınız günümüz ekonomik koşullarda ne kadar alınabilirse tabiki



B
geçen hafta
Yarbay

ben araç alırdım (öyle yaptım). mantıklı mı? değil. araç aldım ve 53 yaşıma geldim hala kiradayım. yazılım işleri bu aralar çok revaçta da o sayede bir ev almaya anca niyetlenebildim. daha önce birkaç kere araç yerine ev tercih etme fırsatım çıktı, teptim. vakti zamanında evler bu kadar uçuk değilken aracımı satıp ev alma fırsatı çıktı, evin sahibi de sevdiğim bir abimdi, adam nerdeyse yalvardı, yine yapmadım, pişman oldum sonra. :(

ev alırsanız sonra ev kirası öder gibi araç taksidi ödersiniz derdim 3-5 sene önce ama arabalar da coştu şimdi. ama yine de ev kirası parası birikir, araba alınır.

eviniz zaten varsa alın bir araba. hayat kısa.



E
6 gün
Yüzbaşı

Toplu taşıma kullanmaya alışıksanız, sizin için büyük bir sıkıntı olmayacaksa, çocuk düşünene kadar araba almayın.
Allah korusun acil bir şey olursa ambulans çağırır taksiyle geri dönersiniz.
Tatile gidecekseniz araba çok da fark ettirmiyor turistik yerlerde toplu taşıma mevcut zaten.
İnsan bi kere alıştı mı bırakmak çok zor oluyor. 2019 yılında 2014 model bi corolla aldım her şeyi otomatik. Şimdi koltuk hafızası yok diye arabayı satasım geliyor. Attan inip eşşeğe binmek bile zor gelirken ayağınızı bineğe alıştırmadan devam edin derim.

Son olarak, söyleyeceğim şey biraz zor ama 5 yılda insanın hayatı çok değişir zaman olarak da görece kısadır.
Hayatınızı arabasızlığa göre kurarsanız size daha karlı bir yaşam sunar. Zaman size kalır.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.