Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
191
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Araç doluyken Kalkış yapamıyorum.
S
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

2015 model fiat ducato minibüs kullanıyorum. şu anki km si 300 bin. 235 bin km deyken motor yapıldı. şu an 2. motorda 65 bin km de. yaklaşık 10 bin km önce debriyaj baskı balata değişti. değişmesinin sebebi debriyaj balatası kırıldı. o yüzden değişti. yine yaklaşık 10 bin km önce enjektörler değişti.

sıkıntım şu. araçta yolcu varken yokuş yukarı dur kalk yaparken kalkış yapamıyor. stop ediyor sürekli. yarım debriyaj yaparak kaldırmak zorunda kalıyorum. zor bela gaz yiyor. böyle giderse balata bitecek yine. sizce sıkıntı ne olabilir?



K
2 hafta
Yarbay

Hocam baskı ve balata orijinal ya da oem kodu doğru bir yan sanayi parça mıydı ? Gerçi ne zamandan beri böyle yani hangi işlemden sonra oldu.. Eğer baskı / balata değişiminden önceyse ucuzundan giderek devirde dalgalanma oluyorsa map/maf sensörleri ya da egr / dpf varsa onlar da kurum dolmuş olabilir.. Mazotun kalitesi bile etkiliyor her ne kadar herkes ağız birliği yapmış gibi aynı rafineden çıkıyor desede gerçekten Shell Vpower da farklı bir şey var , dizel eski aracım bu yakıtla çok rahat ve performanslı çalışıyordu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

araçta orjinal parçalar kullanılıyor. debriyaj balatası da orjinalle değişti. açıkçası ne zamandan beri bu sorun var bilmiyorum. servis güzergahım değişti. daha önce sürekli düz bir güzergahta çalışıyordum. şimdi yeni güzergahta sürekli yokuş yollar var. trafikte dur kalk yapmak zorunda kalıyorum. partikül egr hepsi iptal.




Bu mesajda bahsedilenler: @khanstern
S
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

açıkçası enjektörlerden şüpheleniyorum. ama emin olamıyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @khanstern
A
2 hafta
Binbaşı

Tork edinemiyor olabilirsiniz hocam. Yokuş dışında düz yolda nasıl motor yapılmadan önceki performansı var mı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 hafta
Yarbay

el freniyle kalk hocam baskı balatayı zorlama.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

düz yolda çok iyi hocam. hiç sorun yok. hatta biraz sert kalksam patinaja bile düşüyor. tek sorun yokuş yukarı dur kalklarda kalkış yapamıyorum. stop ediyor araç.




Bu mesajda bahsedilenler: @antizero
S
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

yokuş kalkış desteği var. ama işte yetmiyor. yarım debriyaj yapmazsam stop ediyor araç.




Bu mesajda bahsedilenler: @Meticulous
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.