Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
616
Tıklama
0
Öne Çıkarma
iphone 5s ekran kırılması ve sonrası
C
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

telefonumu teknosadan tekno garanti kaskosuyla beraber aldım. bendeki kara talihinde yardımıyla 1 ay sonra telefonumu düşürdüm ve kaskosu oldugu için teknosaya götürdm. telefonu aldılar gönderdiler yaklasık 10 gün sonra telefon geldi. ekran yapılmıs sorunsuz bir şekilde aldım.(diye düşünmüştüm)

2-3 saat sonra farkettim ki en yukarıdan başlayıp en aşagı joypad a kadar inen ince siyah bir iz var ekranda. bunu da nasıl anladım? kullanıma bağlı oluşan parmak izleri yağlanma beyaz izler olur ya, işte o zaman farkettim izi. parmagımla izin gitmesi için ekranda parmagımı gezdiriyorum ama iz hiç birşekilde gitmiyor. ekranda hiçbir iz veya yağlanma yokken belli olmuyor. ama kullanmaya baslayınca belli ediyor kendini.. geri gittim teknosaya geri verdim montaj hatası yapılmış diyerek. 5 6 gün sonra servisten arandım hiçbir sorun görünmüyor diyerek. ben ısrar edince peki biraz daha ilgilenelim dediler ve görüşmeyi orda sonlandırdık. ertesi günü ne durumda oldugunu sormak için aradıgımda hiçbir işlem yapılmadıgını ekranda hiçbir iz veya sorun görünmedigini söylediler... ekran temizken değil ekran kirliyken belli oluyor diyince beni salak yerine koyup tabiki iz olacak kullanıma baglı olarak gbi süpersonik saçma bir cevap aldım.bende fazla uzatmamak için telefonun geri tarafıma gönderilmesini istedim. muhtemelen yarın alacagım telefonu. geri istememin sebebi de ekrandaki izin kendiliğinden kaybolma ihtimali oldugunu varsaydıgım için istedim.

yarın telefonu aldıgımda eger tekrar o izi görürsem ne yapmalıyım?

izi belli olan fotoğraflarla beraber servise geri göndermek mi?

direk servise gidip elden göstermek mi?

yoksa tüketici haklarına başvurmak mı?

şuan ne yapacagımı bende blemiyorum ve bu beni geriyor. tek dileğim o izin kendiliğinden kaybolmus olması ve bu yuzden hiçbir sorun saptamadıklarını düşünmek.

eğer umdugum gibi olamzsa 3.sınıf malzeme kullandıklarını ya da ikinci bir masraf cıkarmamak için beni aptal yerine koyduklarını belirterek tüketici haklarına yazmayı düşünüyorum.

bunu buraya neden yazdım bilmiyorum içimdekileri dökmek paylaşmak istiyorum.enayi yerine konmak kanıma dokunuyor. kontrolden cıkabilecegimi hissediyorum ve bu beni geriyor.

herkese hayırlı aksamlar



H
10 yıl
Yüzbaşı

Servis şart



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.