Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
855
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Imagen 3: Google’ın yüksek kaliteli görüntü oluşturucu yapay zekası
M
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Imagen 3: Google’ın yüksek kaliteli görüntü oluşturucu yapay zekası
Google, yeni Imagen 3'ün inanılmaz düzeyde ayrıntı sağlayacağını, doğal dili daha iyi anlayacağını ve daha iyi metin işleme sunacağını söyleyerek metinden görüntüye yapay zeka modellerinde önemli bir geliştirme yapıyor. I/O geliştirici konferansı sırasında “şimdiye kadarki en gelişmiş görüntü oluşturma modellimiz” olarak tanımlanan Imagen 3, temel olarak DALL-E ve Midjourney gibi benzerleriyle rekabet edecek.



Ancak Imagen 3, herkesin kullanımına açılmıyor; araç, ImageFX'te özel önizlemede belirli içerik üreticiler için mevcut. Dilerseniz bekleme listesine kaydolabilirsiniz, ayrıca Google, Imagen 3'ün Vertex AI'ye de geleceğini de söylüyor.



Benzer haberlimizde olduğu gibi bu içerikteki tüm görseller de yapay zeka ile yani Imagen 3 ile oluşturulmuştur.



Imagen 3'ün gücü detaylarda



Imagen 3, önceki modelere göre daha iyi ayrıntılara, daha zengin aydınlatmaya ve daha az dikkat dağıtıcı yapaylığa sahip görüntüler üretebilen bir model. Google, Imagen 3'ün istemleri anlama becerisini önemli ölçüde geliştirdiklerini, bunun da modellerin çok çeşitli görsel stiller oluşturmasına ve daha uzun istemlerden küçük ayrıntıları yakalamasına yardımcı olacağını söylüyor.



Imagen 3: Google’ın yüksek kaliteli görüntü oluşturucu yapay zekası
Daha da kullanışlı olması için Imagen 3, hızlı taslaklar oluşturmaktan yüksek çözünürlüklü görüntülere kadar her biri farklı görev türleri için optimize edilmiş birden fazla sürüme sahip olacak. Google, Imagen 3'ü fotogerçekçi manzaralardan zengin dokulu yağlı boya tablolara veya tuhaf kil sahnelerine kadar çok çeşitli format ve stillerde yüksek kaliteli görüntüler üretecek şekilde tasarladıklarını belirtiyor. Imagen 3 aynı zamanda doğal, günlük dilde yazılmış komut istemlerini de anlayarak karmaşık komut istemi mühendisliği olmadan istediğiniz çıktıyı almanızı izin verecek.



Imagen 3: Google’ın yüksek kaliteli görüntü oluşturucu yapay zekası
Imagen 3, iyi ışıklandırma ve kompozisyon ile görsel açıdan zengin, yüksek kaliteli görüntüler üretiyor. Bir kişinin elindeki ince kırışıklıklar gibi küçük ayrıntıları ve örülmüş oyuncak fil gibi karmaşık dokuları doğru bir şekilde oluşturabiliyor. Ayrıca yeni model çok daha iyi metin üretebiliyor. Dolayısıyla bir doğum günü kartı hazırlamanız daha kolay olacak veya bir sunum sayfası.



Ayrıca Bkz.Google’ın Gemini yapay zekası ile Gmail ve diğerleri mükemmelleşiyor 



Imagen 3: Google’ın yüksek kaliteli görüntü oluşturucu yapay zekası
Google, Imagen 3 için bazı güvenlik önlemleri de alıyor. Bu önlemler arasında eğitim kütüphanesinden zararlı içerikler püskürtmemesi için kapsamlı filtreleme ve veri etiketlemeler bulunuyor. Ayrıca insanlar tarafından ince ayarlamalar da yapılmış durumda. Bunlara ek olarak Imagen 3 tarafından üretilen her görüntüde insanlar tarafından algılanamayan görünmez, piksellere yerleştirilen yenilikçi filigran aracı SynthID kullanılıyor.



Önümüzdeki aylarda Imagen 2'nin inpainting ve outpainting gibi popüler düzenleme özellikleri Imagen 3'te kullanıma sunulacak. Ayrıca Imagen 3'ün Gemini uygulaması ve web sürümünde, Workspace, Reklamlar ve daha fazla Google ürününde kullanılmaya başlanacak.






Kaynak:https://deepmind.google/technologies/imagen-3/

 Haberi Portalda Gör

J
2 hafta
Yarbay

Bu sanal zeka adeta resmen bir istila durumunda.Bu sanal zekaya güvenmiyorum zaman içerisinde altında çok kepazelikler çıkacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 15 Mayıs 2024; 11:46:40 >


M
2 hafta
Binbaşı

Google bu işi beceremeyecek. OpenAI'ın bir tane sistemi var kolayca her şeye ulaşabiliyorsun, Google'ın 50 tane farklı isimde 50 tane farklı işe yarayan aslında bir moka yaramayan AI sistemleri var, her gün duyuruyor neredeyse. Bir de şimdi Google One olmama rağmen bildirim geldi Google One AI Premium'a yükseltin diye, ulan daha ne yükselteyim, kendi içinde değersizleştiriyor paketleri, bu kadar kötü bir Sony yönetimi var bir de Google. 50 milyar dolarım olsa 1 dolar yatırım yapmam Google'a.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 hafta
Teğmen

OpenAI'nın gerisinde kalabilir, ama günün sonunda Google da bu işin ekmeğini yiğen tarafta olacak. Yapay zeka konusunda dünkü çocuk değiller.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @MaximillianFoe
L
2 hafta
Onbaşı

Google çok geride kaldı şu ai işlerinde. Dall-E 3 çıkalı aylar oldu şu imagen daha piyasaya çıkmadı. Hani umarım güzel bir şey yapmışlardır da değer beklemeye.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaQuincia -- 15 Mayıs 2024; 16:38:30 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.