Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
714
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Güç Kaynağı yeter mi sorusu
İ
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sevgiler...

Nispeten babayiğit donanımları biraz daha gariban psu'ya bağlama konusunda yardıma ihtiyaç var, hesapladım, gereksinim 700 watt'ı geçmiyor fakat bakış açısına ihtiyaç var.

PSU: OCZ'nin 700 watt'lık psu'su. Şu:https://goo.gl/x77wGT

Anakart: Gigabyte X58 UD4P
İşlemci: i7 920
Ekran Kartı: Msi Gtx 560 Ti Twin Frozr ii
Ram: 6 dilim DDR3
Depolama: 1 SSD 2 7200 RPM HDD
DVD WR

Şimdi bu psu'nun pci-ex beslemesi yok, ben bunun molexlerinden pci-ex beslemesi (2 tane) çıkartsam, bir de anakartın 8 pinlik işlemci güç girişi var, psu'da 1 çıkış var, 1 tane de bunun için 4 pinlik besleme çıkarsam psu için sorun olur mu?



S
8 yıl
Yarbay

düzgün bağladıktan sonra sorun cıkarmaz



P
8 yıl
Binbaşı

Merhaba hocam,

Ufak bir bilgi geçeyim işinize yarar umarım.. Kullandığım sistemleri inceler iseniz profilimden , gtx 690 4770k @4.7 overclock lu halde iken , benim güç sarfiyatım 350w ı geçmedi hocam :) ax1200i kullanıyordum ondan takip ettim , yani.. söylediği amperi 12v kanalından veren bir psu iş görür , bilgisayar sistemleri aslında çok güç sarf etmiyor.. mesele komponentlerin dandik olması , bronze silver gold platinum diye ayrılıyorlar , bilgisayarınızın prizden çektiği ni etkiliyor buda , 350w harcarken prize 500w için ödeme yapmak gibi birşey..

ve hocam ben sıvı soğutma kullanıyordum onuda yazayım :) sıvı soğutma pompası canavardır iyi amper ister , okadar fan okadar ekipman 2 sıra led sanırım toplamda 1 metre , yemiyo hocam :) Biride çıkıp desin benim bilgisaarım 1000w harcıyor görmek istiyorum :) ben harcayamadım. İnanın sizde harcayamazsınız..

Şimdi sizin kablo çıkarma olayınıza gelirsek , sarı kırmızı turuncu , vs.. diye ayrılır renkler , ama her renk kablo psudan aynı yerden çıkar.. sarı diğer sarılar ile yan yana aynıyerden bağlıdır , kırmızı kırmızı ile aynı.

Yani bu durumda , isterseniz 24 pin anakart beslemesinden kablo çekin , isterseniz molexten. isterseniz satadan.. Pci-e güç çıkışınız olsa bile o kablolar aynı yerden geldiği için birbirlerine ne bir farkı nede bir üstünlüğü var.. eğer kendiniz kablo çekip/crimp leyip yapacaksanız , yani hazır bir dönüştürücü kullanmayacaksanız molex ~ pci-e gibi

Örnek:
< Resime gitmek için tıklayın >

Kendiniz yaparsanız , voltajları farklı oldugu için farklı volt kabloyu yanlış yere takmayın yeter :)

Bu çoklayıcı örneğindeki 2 molex.. bağlantısı ise aslında çokda gereklideğil.. aynı yerden geliyorlar dediğim gibi , tek farkı yükü kablo bazında.. tek kabloya bindirmemek , bi ihtimal ısına bilir.. aşırı yük çekiyor ise , evimizde kullandığımız priz kabloları ile aynı mantıktır yani , kablo kalınlığı / kabloya binen volt/amper , kablonun dayanımı ile alakalı sadece.. Pcb boardu üstünde aynı bakır hattan faydalanıyorlar :)




Bu mesajda bahsedilenler: @inshroud
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.