Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
24
Cevap
641
Tıklama
0
Öne Çıkarma
gs yildiza para verecegine altyapiya harcasin
A
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

altyapimiz kisaca cöp.

dernek statusunde .

ayrilan para aydin yilmazin 1 yilda aldigi kadar.

1 yil transfer yapmayalim 10 m 20m para harcayalim altyapiya.

barca ajax alt yapisindaki aşçi dahil hepsini trnsfer edelim .tum sistemi aynen uygulayalim.

evet burdaki yildiz manyaklarinin hic hosuna gitmez herhalde.

avrupadi tum ulkelerden daha cok cocuk var bizde .istanbulun yarisi kadar oln belcika bile bizden 10 kat fazla iyi nitelikli futbolcu yetistiriyor.

evet forumda kimlet evet diyor hayir diyenler kimler neden.

yildiz lazimmis forma sattirirmiş rvp geldi diye forma alacak olan defolsun gitsin feneri tutsun nani formasi alsin.

bana 4 yildizli isimsiz forma yeter.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
9 yıl
Yüzbaşı

Bugünlerde gündem Türk futbolundaki düşüş. Gazetelerde, internet sitelerinde, TV kanallarında, berber dükkanlarında, kulüplerde, tribünlerde, misafirlikte kısaca her yerde bu konu tartışılıyor.



Soru şu.



Bize neler oluyor?



2000' li yılların ortasından itibaren başlayan düşüş neden hızlanarak devam ediyor?



Herkes birilerini suçluyor. Türkiye Futbol Federasyonu suçlanıyor. Spora el atan siyasetçiler suçlanıyor. 3 Temmuzun aktörleri suçlanıyor. Milli Takım Hocaları suçlanıyor. Futbolcular suçlanıyor.



Suçlanmayan ya da en az suçlanan ise kulüp başkanları!



Kimse bu kulüpler neden bu kadar kötü yönetiliyor diye sormuyor. Kimse kendi camiasının başkanına, yöneticisine toz kondurmuyor.



Oysa futbolumuzdaki bu büyük düşüşte bence en büyük sorumlu kulüp yönetimleri. Neden mi?



Futbol dışında her şeyle uğraştılar da ondan. Futbol haricinde her konuya girdiler. Endüstriyel futbol dediler, futbolun canına okudular. Bunu yaparken de arkalarına kör fanatikleri aldılar. Birbirlerine saldırdılar, düşmanlık ektiler, ektiklerini biçtiler. Futbolu spor değil, bir iş olarak gördüler. Onlara göre kulüpler babalarının çiftliği idi. Hesap vermeden bakkal dükkanı gibi yönettiler.



Sonra ne oldu?



Futbol bitti. Futbol yani spor olarak futbol, iş, çıkar, nüfuz, siyaset, güç, para olan futbolun arkasında kaldı. Sürekli uzaklaştı. En son gözden kayboldu.



Bu ülkede, futbol gelişsin diye yabancı sınırlaması getirdiler. Bir karar aldılar. Her karar gibi düşünülmeden, ölçülmeden, biçilmeden alındı.



Sorun başka yerdeydi göremediler.



Sorun bu ülkede futbolun kötü yönetilmesi idi. Buna bağlı olarak futbolcu yetişmemesi idi.



Türkiye' de üç büyükler dahil hiç bir kulüp altyapıya gerekli önemi vermiyor. Son 15 senede altyapıdan üç büyüklerde doğrudan ilk 11' de oynamış, oynayan kaç futbolcu var?



Bugün Ajax kulüp bütçesinin %10' unu, Barcelona %5' ini her yıl altyapıya harcıyor. Kalbur üstü pek çok Avrupa kulübünde bu oran %5 ile %10 arasında. Güney Amerika' da bile altyapıya ayrılan bütçeler %3' ün altında değil. Avrupa' nın dev kulüpleri yıllık 10- 15 Milyon Euro' yu altyapıya harcıyorlar.



Türkiye' de bu oran ne biliyor musunuz?



Fenerbahçe ve Galatasaray için %0,86 ile %1,15 arasında değişiyor!



Altyapı böyleyken, transfere baktığımızda ilginç bir tablo ile karşılaşıyoruz.



Fenerbahçe' nin son 3 sene (2011/2012, 2012/2013, 2013/2014 sezonları için) transfere harcadığı rakam yerli ve yabancı olmak üzere toplam yaklaşık 70 Milyon Euro. Galatasaray' ın harcaması üç sezon için toplam yaklaşık 65 Milyon Euro. Beşiktaş' ın toplam harcaması ise yaklaşık 31 Milyon Euro.*



Bunlar sadece bonservisi alınan futbolcular. Kiralanan futbolcular bu hesaba dahil değil.



Şimdi futboldaki kirlenmeyi, 3 Temmuzu, hakemleri, şikeyi, Federasyonu, yorumcuları bırakın! Bu tabloyu açıklayın.



Altyapı kimin elinde? Altyapıları kim yönetiyor? Guiza' lara, Emenike' lere, Amrabat' lara, Quaresma' lara bu paraları kim veriyor? Katar' dan bile transfer teklifi alamayan yabancıları kim taraftarlarına yıldız diye yutturuyor? Kim yerli futbolcularına, Avrupa' nın üst düzey yıldızları düzeyinde yıllık ücret veriyor?



Altyapı olmadan, üst yapı olmaz.



Mesele futbol ise, en büyük sorun altyapıların yetersizliği. Altyapı bütçelerinin yetersizliği. Altyapıların kötü yönetimi. Altyapının ciddiye alınmaması.



Altyapıya iyi hoca getirmekle, yaz okulları açmakla, eski futbolculara iş kapısı açmak için onları yetenek avına çıkartmakla altyapı kurmuş olmuyorsunuz. Altyapı yönetimi başka bir konu. Altyapı bir uzmanlık gerektiriyor.



Türkiye' de bu işi iyi yapan tek bir kulüp yok. Belki biraz Gençlerbirliği vardı. Şimdi o da yok.



Endüstriyel futbolun devleri ile mücadele için ya paranız olacak (Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih gibi) ya da çok güçlü altyapılarınız olacak. Bu altyapılardan dünya çapında gençler çıkartacak ve A Takımlarda sürekli oynatacaksınız. Hatta sadece bu gençlerin gelişimi için özel ligler kuracaksınız.



Bu konuda Ajax' ı biraz örnek almak lazım. Kendi bütçesinin %10' unu altyapıya ayıran, kendi yağı ile kavrulabilen, her sene bir sürü yıldızı piyasaya süren bir kulüp. İstikrarlı bir kulüp. Hollanda futbolunu da bu şekilde beslemiş oluyorlar.



Sorun yabancı sayısı, kalitesi falan değil. Sorun altyapı eksikliği. Şunu artık bir görün.



Türk futbolu "en çok" altyapı eksikliği nedeni ile düşüşte.



Tüm kulüp yöneticileri şapkalarını önlerine alıp düşünsünler. Bu düşüşte acaba kendilerinin payı nedir? Neden kısa vadeli başarıları, uzun vadeli yatırımlara tercih ediyorlar?



Bu sezonun adı Süleyman Seba Sezonu.



Rahmetli Seba' nın adını taşıyan ama Seba felsefesinden çok uzak bir futbol iklimimiz var.



Biraz düşünün. Bu tablo kimin eseri?



bertan.kaya@yahoo.com

http://www.milliyet.com.tr/bertan-kaya-boyle-altyapiya-boyle-ustyapi--1970288-skorer-yazar-yazisi/


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

altyapiya para harcayacaklarına .
yıldız denen saçma adamları getirip 1 yıl boyunca çilekçi başkan olmak çok daha zevkli öle ya .altyapiya harcasan kimin umrunda taraftar cahil.adam başkana ibrahimoviçi getir diyor.biz neden ibrahimoviç yetiştirmiyoruz neden bizde yok demiyor.


tff nin alakası yok zaten siyasi bir kurum peh futbolcu yetiştirecekmiş.

tff adam olsa çöker kulüplere 5 yıl bütçenizin %50 sini altyapiya harcayacaksınız der kriterleride blirler .kriterlere uymayana hem para cezası hemde amatöre düşürme cezası verirsin.bu kadar basit işte ülke futbolunu kurtarmak.

duygun başkan hep bunlara değindi.

neymiş süper lig a.ş kurcaklarmış bütün parayı onlar alcakmış. 28 kişilik kadroda 1 tane türk kalmaz. beşiktaş 11inde türkiyede yetişmiş 1 tane adam yok .ya almancı ya yabancı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
9 yıl
Er

Tek alt yapısı olan kulüp bursaspor ve altınordu

umarım altınordu da çıkar lige



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
9 yıl
Binbaşı

Alt yapı hakkında ne biliyorsun merak ediyorum. Dün bir notunda alt yapıya 30 milyon harcadık oyuncu çıkmıyor diyordun. Ne bildiğini söylersen ona göre cevap yazacağım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
9 yıl
Binbaşı

Altınordu bir başarı hikayesidir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Yamtar1963
A
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: egemena

Alt yapı hakkında ne biliyorsun merak ediyorum. Dün bir notunda alt yapıya 30 milyon harcadık oyuncu çıkmıyor diyordun. Ne bildiğini söylersen ona göre cevap yazacağım.



onun konuyla alakası yok zaten orda hamza hoca 100 bine aldı 5 milyona sattı niaseyi dedim .başka biri bizde ardadan 12 aldık dedi .arda alt yapıdan çıkma niasse altyapıdan değil.sen altyapiya harcıyorsun yatırım yapiyorsun 2 tane daha arda çıkarman lazımdı ajaxi barcası her yıl arda çıkarıyor.

orda demek istediğim ardanın altyapıdan niassenin ise keşfedilen bir oyuncu olması.arda bedava değil yani az da olsa altyapiya yaptiği yatirim karşılığı.

rakamlar tahmini. 2m bile harcanmıyor diye hatırlıyorum .belki 3 tür belki 1.ama ajax barca gibi bütçelerinin %5 ini ayıran kulupler karşısında yok değerinde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
9 yıl
Binbaşı

Peki o zaman şöyle anlatmaya çalışayım. Alt yapıya GS ya da başka bir kulüp olarak tek başına bol para basıp yıldız yetiştiremezsin. Sadece süper lig takımlarının yatırım yapmasıyla olmaz. Yukarıda birisi yazmış daha geniş perspektifli bir iştir diye, doğru.

Tff alt yapıyı teşvik etmek için ligine göre şu kadar yaş kategorisinde takım kuracaksın diye kural getirmiş. Bunu da aşıyorlar. Mahalleden çocukları toplayıp başlarına da bir "abi" koyuyorlar, antrenör olarak sahaya çıkma yetkisi olan birinden de hatır icabı ya da 3 kuruş para karşılığı imza alıyorlar oluyor sana alt yapı. Eğitim verecek adam sokaktan toplama bir "abi".

Neyse, sonra 4-5 takımdan oluşan bir grup kuruluyor, bu abinin takımı ilk maçına çıkıyor, 15-20 tane gol yiyor ve 3. maçta ligden çekiliyor. Yenilen çocuklar futboldan soğuyor, iyi çalışan çocuklar koca sezonda 3-4 tane resmi maç ancak yapabiliyor.

Antrenör neden yok diyeceksiniz. Bu işi yapabilecek eğitimli insanlar var. Aylık 1500 tl gibi bir para istiyorlar, zor bela kabul ettirirlerse yarısına da kesik yiyorlar.

Çok özet geçiyorum. Maç yapacak saha yok, U13 maçlarını sabah 9:00 da başlatıyorlar. Antrenman sahası kısıtlı, GSİM 45 dakika zaman tahsis ediyor. Giyinip soyunduğuna değmez.

Bu kadar yeter sanırım itirazı olan varsa daha uzun yazarım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @akhisarspor45
G
9 yıl
Er

Türkiye'de altyapı kurulması ''imkansız''dır. Neden mi ilk başta bunun için sağlam bir sistem oluşturacaksın. Altyapılardaki sorumlular ne kadar işinin ehli yada ne kadar bir yıldız futbolcu çıkartayım düşüncesinde. Çoğunun ''sınırlı'' futbol bilgisi var. Modern futbol hakkında ne biliyorlar ki. Yada bir futbolcunun nasıl yetiştirileceğini. Altyapıdan çıkan futbolcu normal şartlarda ''temel eğitimini'' almış olarak çıkar ve yeteneğine bağlı olarak da oynadıkça tecrübe kazanarak gelişir. Bizim altyapıdan çıkan hangi futbolcu ''temel eğitimini'' almış olarak çıkıyor. Çoğu temel şeylerini A takıma çıktıktan sonra öğreniyor. Türkiye'de hocasından medyasına ve taraftarına kadar genç futbolcu karşılığı nedir? Genelde 23 24 yaşına kadardır. 23,24 yaşındaki adamlara daha genç futbolcu diyorlar. Lan zaten bir futbolcu ortalama 32 33 yaşına kadar oynuyor, 24 yaşındaki adam nasıl genç olur? Sinan Gümüş 21 yaşında nerede a2 takımında. Tek istisna da değil çoğu öyle. Normal şartlarda en geç 18 yaşında altyapıdan bir futbolcunun çıkması gerekir. Bizim altyapılarda 20 yaşında adam tutuyoruz. Galatasaray'ında Fenerbahçe'sine hepsi genç futbolcu kazandırmaktan ziyade genç yaşlarındaki yetenekli futbolcuları köşede oturtup 30 yaşındaki adamı kazanmaya çalışır. Örnek birçok maç da Sinan Gümüş'ü oynatmak varken Hamza hoca umutu kazanmaya çalıştı. Hatta bir maçta Aydın'ı bile oynattı Sinan'a inat etti. 2 3 maçta forma giydirdi o kadar. Aydın'ı bu saatten sonra kazansa ne olacak... 30 yaşındaki adamı sürekli oynatarak kazanacağını bilen adam 21 yaşındaki adamı 2 maçta kazanmaya çalıştı. Fenerde aynısını yapıyor bjk de. Taraftar da aynı zihniyette. Avrupa'da bir futbolcuda gerçekten yetenek varsa eğer sonuna kadar sabrediyorlar. Hata yapsa da alkışlıyorlar. Hocaları hatalarından ders çıkartmaya çalışıyor. Futbolcularda böylece doğrusunu öğrenip tecrübe kazanmış kendini geliştirmiş oluyor. 21 yaşındaki çocuk 2 pozisyon kaçırdı mı hemen küfür hakaret. Bundan birşey olmaz anlayışı hakim. Genç yetenekli futbolcu deyince taraftar 11 futbolcuyu çalımlayacak her maç 3 4 gol atacak diye bekliyor. İlk yada en kötü ikinci hatasında direk siliyor. Sabır denen şey yok bu taraftarda. Ama umut gibi bir adam 100 tane kaçırsa da 2 3 gol attı diye her şekilde destek de oluyorlar. Sabır da gösteriyorlar. Bir futbolcuyu ya hemen göklere çıkarıyoruz süperstar yapıyoruz yada iki hatasında direk yerin dibine sokuyoruz. Bu durumda altyapına 100 milyon euro versen ne olacak ''zihniyet'' boş olduktan sonra.... Avrupa'da şuan yıldız olan bazı futbolcular Türkiye'de zamanında denenip beğenilmedi. Bizim altyapıda ki süper yetenekli sorumlular daha bir futbolcunun yetenekli olup olmadığını anlayamıyorlar. Bu adamlara para versen ne olacak. Tabi istisna takım yada hocalar vardır. Onlara saygım sonsuzdur.....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
9 yıl
Binbaşı

Sadece modern futbol kısmına cevap vereyim: Çoğu alt yapı çalıştırıcısının modern futbol ile ilgili hiçbir bilgisi yok. 1980 li yıllarda oynadıkları gol yememeye, mücadeleye dayalı futbolu devam ettirmeye çalışıyorlar.

Bu döngüyü kırmaya çalışan BESYO mezunu, hatta lisans üstü eğitim almış adamlar da tü kaka oluyor çünkü rakipleri "efsane" futbolcular. Hatır gönül var işin içinde.

Alt yapıdan birşey beklemeyin bu düzende.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @byrmkra
B
9 yıl
Er

Bütün parayı altyapıya harcayarak, transfer yapmadan altyapıdan çıkan oyuncuları oynatarak sizce kaç sene başarıyı unutmamız gerekiyor? Ultra sabırsız taraftarımız bu duruma tahammül edebilecek mi? Ha bir de sonunda istediğimiz sonucu alamamak da var. Para da zaman da boşa gitmiş olacak. Altyapı için başka bir formül bulunmalı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Yüzbaşı

Sinan gumusun ilk 11 e hiç baslamadigi ulkeden alt yapi falan beklemeyin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Bülent Korkmaz 3

Bütün parayı altyapıya harcayarak, transfer yapmadan altyapıdan çıkan oyuncuları oynatarak sizce kaç sene başarıyı unutmamız gerekiyor? Ultra sabırsız taraftarımız bu duruma tahammül edebilecek mi? Ha bir de sonunda istediğimiz sonucu alamamak da var. Para da zaman da boşa gitmiş olacak. Altyapı için başka bir formül bulunmalı.

olcanin amrabattan ne artisi var.

tarikin veyselden.


1.5 yildir hangi transfer ise yarar. yasin sadece 25 m dan fazla para harcadik maaslarla beraber 35 falandir.

telles yerine hakan oynardi.

yasin yerine amrabat.

35 m cöpe gitti.

transfer sadece taaftatin gazini aliyor baskada bi ise yaramiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
9 yıl
Yüzbaşı

Yıllardır söylenen boş işler bunlar. Herkes ister diğer çeyreğimiz kadar ülkelerin (hollanda belçika vs) çıkardığı gibi yıldızlar çıkaralım ama türkiyede bu imkansız. Malesef ki bu böyle. Sorun kaynak ayırmakta değil mentailitede



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
9 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: akhisarspor45


quote:

Orijinalden alıntı: Bülent Korkmaz 3

Bütün parayı altyapıya harcayarak, transfer yapmadan altyapıdan çıkan oyuncuları oynatarak sizce kaç sene başarıyı unutmamız gerekiyor? Ultra sabırsız taraftarımız bu duruma tahammül edebilecek mi? Ha bir de sonunda istediğimiz sonucu alamamak da var. Para da zaman da boşa gitmiş olacak. Altyapı için başka bir formül bulunmalı.

olcanin amrabattan ne artisi var.

tarikin veyselden.


1.5 yildir hangi transfer ise yarar. yasin sadece 25 m dan fazla para harcadik maaslarla beraber 35 falandir.

telles yerine hakan oynardi.

yasin yerine amrabat.

35 m cöpe gitti.

transfer sadece taaftatin gazini aliyor baskada bi ise yaramiyor.





Altyapıdan çıkan çoluk çocukla ya da avrupa deneyimi olmayan oyuncularla şampiyonlar ligi oynayabileceğimizi düşünmüyorsun umarım. Sneijder gibi yıldızlar şart.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
F
9 yıl
Yüzbaşı

Şöyle bir şey söyliyeyim o zaman bu hafta u19 amatör lig maçları oynandı cumartesi ve pazar. Aynı zamanda cumartesi ve pazar günleri üniversite yerleştirme sınavları vardı. U19 kategorisindeki biri sınava mı gidecek maça mı? burdan belli işte ne kadar ilgilenildiği.



A
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Bülent Korkmaz 3


quote:

Orijinalden alıntı: akhisarspor45


quote:

Orijinalden alıntı: Bülent Korkmaz 3

Bütün parayı altyapıya harcayarak, transfer yapmadan altyapıdan çıkan oyuncuları oynatarak sizce kaç sene başarıyı unutmamız gerekiyor? Ultra sabırsız taraftarımız bu duruma tahammül edebilecek mi? Ha bir de sonunda istediğimiz sonucu alamamak da var. Para da zaman da boşa gitmiş olacak. Altyapı için başka bir formül bulunmalı.

olcanin amrabattan ne artisi var.

tarikin veyselden.


1.5 yildir hangi transfer ise yarar. yasin sadece 25 m dan fazla para harcadik maaslarla beraber 35 falandir.

telles yerine hakan oynardi.

yasin yerine amrabat.

35 m cöpe gitti.

transfer sadece taaftatin gazini aliyor baskada bi ise yaramiyor.





Altyapıdan çıkan çoluk çocukla ya da avrupa deneyimi olmayan oyuncularla şampiyonlar ligi oynayabileceğimizi düşünmüyorsun umarım. Sneijder gibi yıldızlar şart.

sen şu altyapiya her yil 5m euro yatir.

10 sene sonra sneijder degil messi cikartirsin her yil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Bülent Korkmaz 3


quote:

Orijinalden alıntı: akhisarspor45


quote:

Orijinalden alıntı: Bülent Korkmaz 3

Bütün parayı altyapıya harcayarak, transfer yapmadan altyapıdan çıkan oyuncuları oynatarak sizce kaç sene başarıyı unutmamız gerekiyor? Ultra sabırsız taraftarımız bu duruma tahammül edebilecek mi? Ha bir de sonunda istediğimiz sonucu alamamak da var. Para da zaman da boşa gitmiş olacak. Altyapı için başka bir formül bulunmalı.

olcanin amrabattan ne artisi var.

tarikin veyselden.


1.5 yildir hangi transfer ise yarar. yasin sadece 25 m dan fazla para harcadik maaslarla beraber 35 falandir.

telles yerine hakan oynardi.

yasin yerine amrabat.

35 m cöpe gitti.

transfer sadece taaftatin gazini aliyor baskada bi ise yaramiyor.





Altyapıdan çıkan çoluk çocukla ya da avrupa deneyimi olmayan oyuncularla şampiyonlar ligi oynayabileceğimizi düşünmüyorsun umarım. Sneijder gibi yıldızlar şart.

andrlecht bruuge kimlerle oynuyor bak bakalim.


belcikada 1000 cocuktan biri yildiZ oluyorsa turkiyedebbu oran cok daha yuksektir biz daha aciz basariya.

bizdeki sorun egitim ve disiplin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
U
9 yıl
Yüzbaşı

Alt yapıların kanserli organı TORPİLdir
Alt yapıya para dökmeye gerek yok, hakkaniyetli seçme yapıp, yetişen oyuncuyu oynatma cesareti olan hoca olsun yeter

Parayla olacak işler değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
9 yıl
Binbaşı

Bi ara Çanakkale Dardanelspor vardı?