Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
85
Tıklama
0
Öne Çıkarma
GALATASARAY ŞAMPİYON OLMASIN DA...
T
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
GALATASARAY ŞAMPİYON OLMASIN DA...

1954-1955 sezonunun Türkiye basketbol şampiyonunu belirlemek için üç büyük ilin derece yapan takımlarının katılımıyla düzenlenen şampiyonanın son gününe girildiğinde bu turnuvaya İstanbul Şampiyonu sıfatıyla gelen Fenerbahçe’nin Türkiye Şampiyonu olma şansı kalmamıştı.

Ve Fenerbahçe son maçını da Galatasaray ile yapacaktı. Galatasaray’ın Modaspor önünde şampiyon olabilmesi için Fenerbahçe ile oynayacağı bu maçı en az 7 farkla kazanması lazım geliyordu. Yoksa şampiyonluk Modaspor’un olacaktı.

İşte 25 Nisan 1955 günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçının son saniyelerine gelindiğinde 40-27 mağlup durumdaki Fenerbahçe’nin ani bir kararla sahadan çekildiği görülecekti. Amaç maçın hükmen 3-0 bitmesini sağlamak ve Galatasaray’ın şampiyon olmasını engellemekti.

Ama o akşam acilen toplanan Federasyon, Modaspor’la birlikte Galatasaray’ı da şampiyon ilan edecek ve bu çirkin oyun böylece bozulacaktı.

https://www.galatasaray.org/tarih/tarihte_bugun.php?frm_date=04-25



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.