Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1484
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Duyamadığım sesleri veren bir hoparlörü neden almalıyım
İ
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Daha önce tartışıldıysa peşinen özür diliyorum, aramalarım sonuç vermedi.

Yeni bir ses sistemi kuruyor olmam sebebiyle hoparlör arayışındayım. Hoparlörlerin ses aralıkları elbette ki en çok dikkat ettiğimiz özelliklerinden ama... aması var... Benim kulağım o kadar duymuyor? Şimdi hoparlör karşılaştırırken bir tanesinin max. değeri 20kHz iken, daha iyi bir modelin max. değeri 40kHz olarak belirtilmiş. Kulak testi yapıyorum, 16kHz'den yükseğini duyamıyorum. Yaşa bağlı olarak değişiyor tabi bu iş (tüm aile bireylerine yaptırdım, 7-8 yaşlarındaki çakal en yüksek frekanslara kadar duyarken 65 yaşındaki babam 8kHz'de olaydan kopuyor, ben de 15kHz'e kadar duyabiliyorum. Aşağıdaki testi yapın, sizde durum nedir ve acaba söylediğimde haklılık payım var mıdır, nedendir bir konuşalım.

http://www.noiseaddicts.com/2009/03/can-you-hear-this-hearing-test/



T
9 yıl
Yarbay

Test yaparken dinlediğin hoparlörün frekans aralıgı ne kadar?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
9 yıl
Yüzbaşı

asus xonar d2 ses karti ve ultimate ears triple fi 10 (ki bu kulaklik ust frekans olarak en begendigim kulakliktir) 16khz ustunu duyamiyorum. (yas 32)

kulakligin frekans / db egrisini incelemedim ama en iyi ihtimalle bu degerin 17khz yi gececegni sanmiyorum.

hoparlorleri incelerken +/-3dB frekans cevaplarinda genelde alt frekansa ne kadar inebildiklerine bakiyorum. tabi bu degerler de hoparlorun genel karakteri hakkinda bilgi vermekten biraz uzak. ust frekans bandinda 20khz ustundeki degerlere pek takilmamak gerek diye dusunuyorum. sonucta dediginiz gibi duyamadigimiz frekanstaki sesi uretebilme yetileri olsa da bunun pratikte bir artisi yok.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
9 yıl
Yarbay

Burada mesele o frekansları duyabilmek değil. Alt ve üst frekans genişliliği daha ziyade verimlilik belirtisi. Amiyane tabiriyle maksimum surati 160 olan bir araçla 260 olan araç aracın 160 la gidişlero arasında ciddi farklar olabilir. Biri zangır zangır titrerken digeri son derece rahat konforlu ve güvenli gidebilir. Bu benzetme, kolonlar arasındaki tonal denge ve verimlilik, doğallık gibi düşünülebilir. Ayrıca 20 Hz altı frekanslar, duyulabilirlik dışında hissiyatı da arttırabilir. Bunlar tabiki bir kıstas değil. Ancak ana temelde genelde yazdıklarım yatıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
9 yıl
Yüzbaşı

genis skaladaki frekans cevabinin ses karakterine bu sekilde olumlu katkida bulunabilecegi aklima gelmemisti. verdiginiz orneklemeyle guzel bir aciklama olmus.

@teknika





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthSidious -- 7 Aralık 2014; 14:40:38 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @teknika
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.