Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
4
Cevap
144
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Dükkanın kira sözleşmesi bitmeden çıkmak
F
3 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba dükkana girerken 5 yıllık bir sözleşme yaptık. Gireli 2.5 yıl oldu olacak iş yerimi kapatmak istiyorum. Çıkarken kalan ayları ödemem gerekir mi bilgisi veya tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi? Mahkemelik olur muyum?



A
3 ay
Onbaşı

Hocam mülk sahibi ile görüş sorun çıkartmayacaktır.Güncel fiyatlar çok yükseldiği için sizin kira düşük kalmıştır tam aksine mutlu bile olabilir :))


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 hafta
Yarbay

arkadaş mutlaka yazılı sözleşme yapmalı. biz sözlü sözleşme yaptık, kalan ayların hepsini aldı bizden. daha da kötüsü var. arkadaşım kira kontratı biterken çıktı, boşalttı ancak anahtarı bir gün geç teslim etti. teslim evrağı bir gün geç olduğu için kontrat yenilenmiş sayılıyor kanunen. adam bir senelik kirayı daha aldı.

yazılı sözleşme şart. isterse tüm kirayı alır maalesef.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Antalya.Gayrimenkul
A
3 hafta
Onbaşı

Sözlü olarak yapılan sözleşmede kira 1 yıl daha mı uzadı doğru mu anladım ?? Şu an kiracılar çıksın diye mülk sahipleri kiracıların gözünün içine bakıyorlar.Bu duruma hem üzüldüm hem şaşırdım doğrusu


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @beyinsis
B
3 hafta
Yarbay

hayır kontrat sözlü değil, yazılı, sözlü de olsa farketmez. kontratlar bir yıllıktır aksi belirtilmedikçe. bankaya paranın yatması kontrat yerine geçiyor zaten.

neyse bu arkadaş son gün çıktı. ama dükkan sahibine anahtarı ertesi gün teslim edip imza almış. dükkan sahibi de bu bir gün yüzünden zamanında çıkmadılar diyip dava açıp 1 yıllık kirayı tahsil etti. bizim durum da daha farklıydı. dönem ortası çıktık, dükkan sahibi de tamam dedi ama imza almadık. kalan ayları maalesef tahsil etti dava açıp.

bu dediğim durumlar 20-25 yıl öncesi. şu an evet kiracının çıkmasını istiyor herkes, o zamanlar öyle değildi. emlak düşüktü, bir araba bir evden değerliydi.




Bu mesajda bahsedilenler: @Antalya.Gayrimenkul
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.