Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
855
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Dilimle ilgili yaşadığım sorunlar
B
geçen yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,
uzun zamandır dilimle ilgili problemler yaşıyorum ve bir türlü çözümünü bulamadım. Madde olarak yaşadığım şeyleri yazıcam. Aslında genel olarak ağız içim problemli. 20 nin üzerinde dolgu, 3-4 kere kanal tedavisi olmak üzere 2 çene ameliyatı + 4 seneye yakın ortodonti tedavisi gördüm. Yani sürekli ağzımda ve dilimde enfektif bir ortam var. Seneler içinde doğru düzgün diş fırçalamaktan tutun detaylı ağız bakımına kadar her şeyi öğrendim ve yapıyorum. Diş ipi + dil temizleyicisi kullanıyorum yine de ağız içinde yaşadığım sorunlar bitmiyor. Durumumu genel olarak özetlemek istedim. Diş ayrı bir konu fakat son 3 senedir dilimde sorun yaşıyorum bunu detaylandırayım;

1- Dilimin kökünde şişlik olması;

< Resime gitmek için tıklayın >

Şimdi ben 2020 de diş sıkması için gece aparatı kullanmaya başladım. O esnada bu şişlikler oldu hemen bıraktım fakat bırakınca geçmedi. Bunun üzerinde 3-4 ayrı KBB uzmanına ve 2 diş hekimine danıştım hepsi de bunun susuzluktan olduğunu, yeterli su içersem geçeceğini söylediler, geçmedi. Ama işin iyi yanı, herhangi bir ağrı, kanama veya iltihap yapmıyor. Sadece hemoroid gibi orda etler şişmiş duruyor, büyümüyor da. Bazen sert esneyince bi hissiyat oluyor onun dışında bir zarar vermedi bana ama çözemediğim ilk sorun bu.

2- Dilimin kenarlarında da şişlikler var;


< Resime gitmek için tıklayın >

Bu şişlikler de et değil de papillalar şişiyor gibi. Fakat bu diğerinden bir konuda ayrışıyor. Yine acı, kanama vs. yok fakat ağzım kuruduğunda bu şişlikler dilimde kalıntı hissiyatı yaratıyor. Yani şöyle tarif edeyim, hindistan cevizli bi kek yersiniz de onun atıkları dilde kalır, dilinizi hareket ettirerek yutmaya çalışırsınız ya aynı öyle bir his yaratıyor. Yine gittiğim hocalar susuzluktan kaynaklandığını söyledi.

3- Dilimin üst yüzeyinde beyazlık;
Arkadaşlar dilimin üstü beyaz sarı karışımı bir renge sahip. Bu kez bunun dehidrasyonla alakalı olduğunu ben de düşündüğüm için bolbol su içiyorum + dil temizleyicisi kullanıyorum. İşe yarıyor ama tamamen geçmiyor. Dilin tam boğaza girdiği nokta (görünen en dip bölgesi) fantastik dörtlü taş adam vücudu gibi parça parça beyaz şeklinde. Dil temizliği + gargara yapıyorum ama %100 geçmiyor. Yapmazsam bu da kuruluk olunca kalıntı hissi yapıyor.


Arkadaşlar tuzlu su gibi geleneksel yöntemleri denedim işe yaramadı. Acaba cerrahi bi durum mu var dedim, gittiğim tüm hocalar o kadar ciddi değil dedi. Dilimde günlük yaşantımı etkileyecek kadar ciddi sorunlar yok zaten fakat arada kalıntı hissi, koku ve aşırı kuruluk gibi problemler yaşıyorum bu şişlikler yüzünden. Ne yapmam gerek bir fikir verebilecek olan var mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhmlpy -- 4 Haziran 2023; 2:36:6 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
12 ay
Yarbay

Hocam dilde yanma ile aynı zamanda boğazda kuruluk gibi bir hissiyat var mı sizde? Dilinizin üzeri ne kadar beyaz bir de. Ben de benzer durumlar nedeniyle mesajınızı okudum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Haziran 2023; 14:36:35 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 ay
Teğmen
Konu Sahibi

Dilde yanma yok da boğaz kuruluğu arada oluyor ama bende alerjik rinit var kuru hava rahatsız ediyor ondan olabilir. Dildeki beyazlık sanırım dil pası denen şey. Dil temizleyicisi etkili oldu fakat dediğim gibi tam geçirmedi. Dil kazıyıcısı ve hindistan cevizi yağı denemeyi düşünüyorum.
Sizin sorunlar nedir hocam doktora gittiniz mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @programmer_onur
M
geçen ay
Er

Anlattığın tüm sorunların hepsi bende de var dostum sende durum nedir gitmedigim doktor kalmadı herkes normal diyor ama bende dilde bazen acı ve boğaz ağrısı da oluyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
geçen ay
Er

Aynı sorunlar bende de var acaba şu anki durumunuz nedir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.