Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
380
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Destek Hattına Kim Bakıyor?
S
5 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Destek bölümüne yazdığımız mesajlarla tüm DH Yönetici statüsü olanlar ilgilenebiliyor mu yoksa farklı bir sistem mi var?



@gun
Yoruma Git
Yorumun Devamı Sonic.Storm - 5 ay +4
S
5 ay
Yarbay
Konu Sahibi

@gun

Gün Bey merhaba,

Size pm ve mail yoluyla ulaşmak mümkün olmadığı için buradan yazıyorum. Sanırım mesajlarınıza bakmıyorsunuz. Forumda neden bir iç denetim mekanizması yok? Yani hukuksuz işlemler yaptığını alenen gördüğümüz, yönetici yetkisi verdiğiniz bir üyeyi şikayet edecek bir muhatap neden bulamıyoruz? Yıllardır emek verdiğiniz DH ve onun en önemli parçası olan DH Forum'a ciddi anlamda zarar verecek eylemler sergileniyor son bir kaç yıldır. Özellikle İslam'a ve müslümanlara yönelik küfür ve hakaret içerikli mesajlar, sadece mesaj silinerek üstü örtülüyor. Kurallar kişiye ve onun dünya görüşü ve inancına göre uygulanıyor. "Düzeysiz mesaj" gerekçesiyle küfür hakaret olmadığı halde ceza verdiği forumda, açık küfür içerikli mesajlara kendiyle aynı hisleri paylaşıyorlar diye ceza vermiyor. İspatlı bir şekilde gönderdiğim mailde ekran görüntüleriyle aktardım size. Bunu yapan yetki sahibi 2017 girişli üye, şikayet konularında ismi çıkıyor. Aynı zamanda kendi mesajlarından birinde bu ülkedeki milyonlarca insana, sahiplendikleri milli manevi değerler üzerinden hakaretler ediyor, aşağılıyor ve şikayet ettiğimizde edilen şikayet konusuna yine kendisi bakıp konuyu kapatıyor dalga geçer gibi. Forumda açtığı ilk konu "Admin nasıl seçiliyor?" konusu. Bu kadar kısa süre içerisinde neyine güvenilerek yönetici yapıldı merak ediyorum? Kafasına göre sebep belirtmeden ceza veriyor, bölüm uzaklaştırması veriyor ve zorlayınca iftiralar atarak gerekçe uyduruyor ("sebep belirtmek zorunda değiliz" dediği zaman da oldu daha önce). Yetmemiş gibi "üstüne soğuk su için" diyor. Böyle bir işleyiş olabilir mi? 2008'den beri aktif olarak forumu kullanmaktayım, ilk defa üyelerle polemiğe giren, eline geçirdiği yetkiyi keyfine göre kullanan biriyle karşılaşıyorum. Sadece ben değil başka eski üyeler dahil birçok arkadaş da şikayetçi aynı konulardan.

İnsanlar hukuki yollardan şikayette bulunduğunda muhatabın kendisi değil DH yönetimi olacağını düşündüğü için bu kadar rahat heralde... Ki özel mesaj üzerinden böyle bir durumda muhatabın kendisi olmayacağını belirtti. Forumda arama yaparken yıllar öncesine ait şu konuya da denk geldim. Aynı şekilde bir iç denetim mekanizması olmamasından şikayet ediliyor. Herkes bu şekilde durumu anlatmak için uğraşmıyor belki ama şikayetçi olanların sayısı azımsanacak boyutta değil ve artmaya devam ediyor.

https://forum.donanimhaber.com/sikayetleri-degerlendirmeden-kapatan-yonetici--128049271#128124308

@powerstorm Gürkan Bey size de aynı şekilde pm ve mail üzerinden ulaşamıyoruz. Yoğunluktan forumla ilgilenemiyor olabilirsiniz ama durum ciddi derecede rahatsız edici boyutlara ulaştı. Şikayetle ilgilenmenizi bekliyoruz. Ortamın sağlıklı işleyişi bozulursa kurallar tamamen anlamsız hale gelir, düzenin sağlanması zorlaşır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 11 Aralık 2023; 3:34:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gun , @powerstorm
K
5 ay
Yarbay

Kabak tadı verdi. Kendi düşüncesidir yazabilir diyerek değerlerimi aşağılıyor üye ama yaptırım yok. Ben onun değerlerine laf edince 4 günden başlıyor ceza. Nedense benim düşüncem böyleolayı olmuyor.



X
5 ay
Yarbay

Hocam yönetime ulaşamıyoruz demişsiniz ama @Nat Alianovna adeta forumda yatıp kalkıyor, kendisine de ne zaman istesem ulaşabiliyorum sıkıntılarla ilgili. Siz kendisine ulaşmayı denediniz mi? Özel mesaj göndermekten söz ediyorum hocam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 11 Aralık 2023; 16:14:11 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
X
5 ay
Yarbay

Hocam bir mesaj yazma gereksinimi daha hissettim. Ben 2010 üyesiyim, forumda yöneticilik de yaptım geçmişte. @gun forumda eskiden çok aktifti özel mesajlardan kendisiyle sohbet ediyorduk sürekli. @powerstorm bu forumda en çok tartışıp en çok kavga ettiğim yöneticimizdir ama kendisine saygım sonsuzdur elbette. Yöneticiliğim sürecinde kendisinden çok şey öğrendim. O açıdan emeğinin hakkını yiyemem ama adeta abi kardeş misali sürekli de didişmekten geri durmadım kendisiyle. Fikir çatışması elbette bizimkisi başka bir şey değil yanlış anlaşılmasın. Günün sonunda kendisi değerli bir yöneticimizdir ve saygım sonsuzdur.

Gun forumda aktif değil evet, bunun eksikliğini en çok hissedenlerden biriyimdir diye düşünüyorum. Zira kendisiyle o kadar çok sohbet ederdik ki, sadece forumla ilgili değil hemen her şey ile ilgili sohbet edebileceğiniz bir insan kendisi. Haliyle forum adına kendisinin olmayışı büyük eksiklik benim düşünceme göre. Zira eskiden forum ile ilgili problemlerle konu açtığımızda bizzat kendisi yanıt veriyordu ve ilgileniyordu. Uzun süredir forumda aktifliği yok maalesef ve özel mesajlara da dönmüyor dediğiniz gibi.

Powerstorm için şunu desem yanlış olmaz, kendisi çok yoğun bir insan zira Avatar filmindeki herkesin bağlandığı ağaç kendisi. Herkes ondan güç alıyor tıpkı filmdeki gibi. Haliyle tüm yöneticiler ve üyeler kendisine mesaj gönderdiği için mesaj kutusunu hayal dahi edemiyorum. Kendisinin iş yükünün azalması gerek aslında böylelikle kendisi de rahat edecektir.

Elbette bunların hiçbirisi bahane olamaz, amacım da bahane üretmek veya kılıf bulmak değil. Zaten aktif yönetici de değilim yani yönetim adına bir şey yazmıyorum. Kendi fikirlerimi yazmaktayım eski bir üye olarak.

https://forum.donanimhaber.com/forumdaki-iletisim-sorununa-cozum-onerisi-icerir-ciddili-konu--150869710

Hocam aslında temel problem iletişimsizlik. Ben senelerdir aynı konuda Gun hocamızın kafasının etini yedim adeta. Yöneticiyken de, öncesinde de ve aslında halen öyle. Hocam üyeler ile yöneticiler arasında bir iletişim problemi var ve kimse kimseye ulaşamıyor, kimsenin kimseden haberi yok. Böyle olmasın aslında, zaten eskiden böyle değildi biliyor musunuz? Eskiden Gun forumda aktifti ve yöneticileri de bizzat sahada denetliyordu yani kimse keyfi bir uygulama yapamazdı zira hemen tespit edip gerekli ikazları yapıyordu.

Ben üstte linkini gönderdiğim şekilde bir konu açtım. Bunu uygulamaya koymak için gönüllü de oldum hem zamanımı hem emeğimi vermeye razı oldum ama o proje gerçekleşmedi. Aslında orada yazanları revize edebiliriz, güncelleyebiliriz. Vaktiniz olursa herkesin okumasını isterim.

Aslında insanlar iletişimsizlikten şikayet ediyor, başka bir şey değil. Bakın kassettiğim şey bir yöneticiye ulaşmak meselesi değil. @Nat Alianovna sağolsun zaten sürekli ilgileniyor. Eskiden forumun yazılımcısı da, çaycısı da, çorbacısı da forumda takıldığı için direkt olarak muhabbet kurulurdu mesela Citizen ile az mı kaynatmışızdır forumda. Jeolog. mesela yeri doldurulamaz bir insan hem insani olarak hem yönetici olarak. Saymakla bitiremeyiz bu sebeple isim isim saymayalım en iyisi.

Çok kıymetli yönetici arkadaşlarımız var herkesin yeri ayrıdır. Kimseyi küstürmemek lazım. Mesela çok sevdiğimiz birçok yönetici arkadaşımız gönül kırgınlığı sebebiyle yönetimden ayrılmıştı. Bunların olmasına gerek yok esasen.

Misalen ben de yöneticilik yaptım devamında ayrıldım ve üzerinden de çok zaman geçti. Lakin görüldüğü üzere elimden ne geliyorsa forum adına yapmaya devam ediyorum yani bir şey değişmedi esasen foruma bakış açım olarak. Herkesin birilerine gönül kırgınlığı vardır, biz bir arada olmalıyız bu sebeple tüm gönül kırgınlığı yaşayanların yeniden aynı şemsiye altında toplandığını görmeyi çok isterim. Bunu da yapsa yapsa Gun yapabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @gun , @powerstorm , @Nat Alianovna , @Sonic.Storm
S
5 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Açıkcası şikayetimin konusu tam olarak o arkadaş hocam. Elindeki yetkiyi tamamen keyfine göre, insanların benimsediği inanç ve değerlere göre kullandığına defalarca ben ve bir çok arkadaş şahit olduk. En son bana akıl almaz bir ceza verildi gerekçe gösterme, bildirim vs hiçbir şey olmadan. Kendisine özelden yazdığımda ihaleyi "moderasyonun kararı" diyerek üzerinden atmaya çalıştı daha öncekiler gibi. Daha sonra gerekçe konusunda sıkıştırmam üzerine akıl almaz bi şekilde iftiraya varan boyutlarda ithamlarda bulundu. Ben bir konu açmıştım, o konuda da DH Anonim olayını merak edip denemiştim. Konu İsrail ile ilgiliydi. Altına da İsrailin katliamlarını forumda savunanlar bu konuyu görmezden geliyor, onlardan çıt yok yazmıştım hepsi sessiz kalınca. Konuyu benim açtığım bariz belli, hatta başka bi konuya da "açtığım konu" diyerek link vermeme rağmen, bu konudan tam 1 ay sonra durduk yere ve hiçbir kural dışı mesajım olmamasına rağmen 4 ay bölüm uzaklaştırması verildi ve konumu komple sildi, kurallara uygun olmasına rağmen. Güya amacım provokasyonmuş, konuyu anonime alıp altına başka biri gibi mesaj yazıyormuşum ve bunu "HEP" yapıyormuşum. "Amacım sürekli insanları tahrik etmek"miş. Bana direk özel mesajdan yazdığı bu. Ben de bunun iftira olduğunu ekran görüntüleriyle ispatlamama rağmen (ve gerektiğinde hukuki olarak da hakkımı arayacağımı söyledim) özelden benimle tartışmaya devam etti ve "üzerine soğuk su için, yapacak bi şey yok" yazdı dalga geçer gibi. Adeta "yetki bende, ben ne istersem onu yaparım" demeye getiriyor. Haliyle uğradığım haksızlık ki bu artık son noktaydı, sabrımı taşırdı ve iyi niyetli yaklaşımımı bana sorgulattı. Bizi bu hale getiren, tamamen provokatif amaçlı forumu kullanan üyelere sahip çıkması, hak ettikleri cezaları vermemesi ve rahatlık sağlayıp onlara alan açması.

Siz de yöneticilik yaptıysanız bilirsiniz ki bu forumda sansürlü küfürler bile eskiden ceza sebebiydi. "aq, oç" ya da noktalı ifadeler gibi. Bu arkadaşa göre ise cezası kimin kime söylediğine göre değişiyor. "aq" yazana ceza vermeyip, birine "ahlaksız" yazdığında pat cezayı kesiyor. Eskiden kurallar herkes için eşitti, kim ne amaçla yazarsa yazsın. Kural kuraldır. Bu arkadaş ise aleni küfür içerikli mesajların şikayetlerini dahi işlem yapmadan kapatıyor. Mesela geçmişte bir üye bana "şizoid, kalleşlik ruhuna işlemiş" yazdı ve ceza vermeden şikayeti kapattı. Hem ceza vermiyor, ben de haklı olarak o kişiye tepki gösterince ben suçlu oluyorum ceza alıyorum. Bana karşı olmasa da başka birinin denk geldiğim açık küfürlü mesajına da aynısını yaptı. Burada olay şu ki edilen küfrün hedefi kendisinin de karşı olduğu bir görüş ve inançsa bunu yapıyor. Diğer taraftan ise aynı kişi, İsrail savaş konusunda sürekli "ABD savaş gemilerini göndersin, Gazze'yi dümdüz etsin" gibi ifadeler kullanarak tamamen insanları tahrik etmek amaçlı aynı mesajları yazan Ev Müdüresi isimli üyeye yanıtımda "bağyan" ifadesi kullandım diye bana 4 gün forum uzaklaştırması verdi. "Düzeysiz mesaj" etiketiyle de defalarca cezalar verdi. Kurallar eşit uygulansa tahrik ve provokatörlükten kalıcı banlanması gereken bir üye bu bahsettiğim kişi. Şimdi o kişinin ayrıcalığı İsraili, ABD'yi savunması, bizim suçumuz da insan haklarını savunmak mı? Elinizi vicdanınıza koyup değerlendirin hocam, burada niyet iyi olabilir mi?

Arkadaş 2017'de üye olmuş, açtığı ilk konu "admin nasıl seçiliyor?". Yani bütün hedefi ve odağı forumda yönetici yetkisi edinmek olarak üye olmuş. Bu konuyu adil ve dürüst bi şekilde konuşabilsek gerçek adalet ve huzur ortamı, düzen forumda sağlanmış olacak.

Bu arada bu konuda kendilerini etiketlemem üzerine farkına vardılar sanırım, powerstorm haksız cezamı kaldırdı. Fakat sorun tam da burada. Kendisi çok yoğun ve insanlık hali tek tek detaylıca şikayetlerle uğraşmak istemiyor olabilir, malum binlerce üyenin aktif olduğu büyük bi forum burası. İşte bu noktada diğer yöneticilerin, moderatörlerin dürüstlükleri, samimiyetleri devreye giriyor. Yanlış anlamadıysam onlar onaya gönderiyor, @powerstorm da onaylıyor. Burada o yöneticilerin şikayetleri ne şekilde ilettiği kilit nokta. Şimdi bu bahsettiğiniz kişi bana özelden yazdığı iftira ithamlarını olduğu gibi aktarırsa, powerstorm da haliyle gelen bilgiye göre hareket edecektir. Sonra kendini aklamak için uğraş dur...

Yıllardır keyifle kullandığımız, dostluklar edindiğimiz DH forumdan insanları soğutmaktan, koparmaktan başka bir işe yaramıyor bu yapılanlar.

İkinci mesajınızı da müsait olduğumda okuyup dönüş yapacağım hocam. İlginiz için teşekkür ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 11 Aralık 2023; 18:1:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @powerstorm , @XpressMusic34
N
5 ay
Moderatör

quote:

Açıkcası şikayetimin konusu tam olarak o arkadaş hocam.


Yalnız aktarım çerçevesinde bir ifadenin veya olayın aslına sadık kalabilmek her zaman mümkün olmuyor. Konu ile ilgili özel mesaj yazışmamıza @powerstorm'un kendisini ekleyebilirsiniz. Bu anlamda rızamı sunuyorum. O da bunun üzerinden daha sağlıklı biçimde meseleyi değerlendirir. Size daha fazla dönüş sağlaması gerekirse sağlar.

Ana fikirde aldığınız bölüm uzaklaştırması için bana yazmıştınız, ben de büyük bir sabırla uzaklaştırmayı ben vermediğim ve alakalı olmadığım halde özeldeki ısrarınız üzerine sorup soruşturup inceleyip size dönüş sağladım. Öğrendiğim ve kendim de gördüğüm uzaklaştırma gerekçelerini size sundum. İtiraz muhatabınızın destek hattı olduğunu da söyleyip size yol gösterdim. Buna rağmen başvurduğum yola yeltenmeyip yasal tehdit mesajları atan münakaşacı tavrınızdan dolayı sizi birkaç kez uyardım. Moderatör olarak deneyimlerim uyarınca eğer siz anlayış göstermezseniz destek hattında da anlayış göremezsiniz dedim. Hiçbir şekilde kusur üstlenmeyen ofansif ve tehditkar tavırla devam ettiğiniz için üzerine bir bardak su içmeniz gerektiğini - artık üstünde durmamanız ve bu kadar aldırmamanız gerektiğine dair bir deyim olarak - size söyledim. Muhatabınızın ben olmadığımı söyleyip sizi birkaç defa daha destek hattına yönlendirdim. Gördüğüm üzere her şeye rağmen size yardımcı olmak ve tavrınızı yumuşatmak üzere akıl veren uyarılarım çerçevesinde üslubunuz bayağı bir düzelmiş. Karşılığında anlayış görmüşsünüz. Bölüm uzaklaştırmanız kaldırılmış. Bu açıdan yani üsluptaki gelişme açısından teşekkür ederim.

Diğer iddialarınıza dair - zaten ne ülke ve dünya gündemi bölümündeki, ne de forumun genelindeki işlem tesis eden tek yönetici olmadığım için de, kısaca her şey benim merkezimde dönmediği için de - başka yorumda bulunmayacağım. Ama şunu bilmelisiniz: İddia ettiğinizin aksine düzeysiz mesaj uyarısı uyarı puanı verir. Ceza / uzaklaştırma vermez. Puanlar ancak 10'a ulaşırsa 5 gün otomatik uzaklaştırma gelir. Özel mesajda da söylediğim gibi 2008 katılımlı bir kullanıcı olarak forumla ilgili her şeyi bildiğinizi iddia ediyorsanız bunun gibi işleyişe dair şeyleri veya kullanıcıların sorumluluğunu belirten üyelik sözleşmesini bilmeniz gerekir. Bilmeden de işlemlerle muhatap kalabilirsiniz ama sizin iddianız her şeyi bildiğiniz şeklinde. İddianız bu ise düzeysiz mesaj iddiasından dolayı işleyişe gerçekten vakıf olmadığınız belli olduğu için bu şaşırtıcıdır. Biz size elden geldiğince, dilimizin veya klavyemizin döndüğü kadar dönüş sağlamaya çalışıyoruz. Bu geri dönüşlerde başvurulan ifadelerden veya arada duran kelimelerden istediğiniz anlamları çıkarabilirsiniz ama niyetimiz kötü değil.

Zaten benim vermediğim uzaklaştırılmanız da kaldırıldığına göre aynı mesele üstünde bu kadar durmanızın da, beni bu mevzuya devamlı biçimde bağlayıp durmanızın da bir anlamı bulunmuyor.

İyi akşamlar.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 ay
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Gördüğüm üzere her şeye rağmen size yardımcı olmak ve tavrınızı yumuşatmak üzere akıl veren uyarılarım çerçevesinde üslubunuz bayağı bir düzelmiş. Karşılığında anlayış görmüşsünüz. Uyarınız kaldırılmış. Bu açıdan yani üsluptaki gelişme açısından teşekkür ederim.

İşte özel mesajlarda da sarf edilen bu çirkin üsluptu ve halen devam ediyor. "Sizi terbiye etmek için ceza veriyoruz" manalı ifade. Ben bir yanlış ya da kural dışı bir iş yapmadığım halde, sırf İsrail aleyhine yazdığım mesajlar sonrasında olayı "af dilemeye ve cezayla terbiye olmaya" getirerek, güya düzgün cümleler arasında insanı kışkırtıyorsun. Bunun üzerine "açıkca iftira attığın bi durum için senden neyin affını dileyeceğim, sen kimsin kendini savcı mı sanıyorsun" diye yazdım özel mesajda da. Cümlenin sonuna teşekkür eklemen iyi niyetli olduğunu göstermiyor. Bu da hedeflediğini elde edemedikten sonra "en azından ego tatmini sağlayayım" duygusuyla yazılmış, "seni nasıl da alt ettim, işte böyle hizaya gelirsin, bakın herkes görsün ben onun üslubunu düzelttim" mealli bir cümle. Benim üslubum zaten bozuk değil, sadece senle bana karşı yaptığın kasıtlı davranışlardan ve kışkırtıcı üslubundan dolayı doğal olarak tartışır bir üslupla konuşuyorum.

Benim yaşım ve hayat tecrübem senin bu ifadelerini anlamaya yetecek düzeyde arkadaşım merak etme. Ben nerede nasıl konuşulması gerektiğini bilen bir insanım. Üslubum sana karşı değişmedi, Gürkan Bey'e ve Gün Bey'e yazdım yazdıklarımı. Sana karşı sakinlemem de pek mümkün görünmüyor çünkü insanı kasıtlı bir şekilde kışkırtıp kalıcı cezalar almasını sağlama gayretin olduğuna da kendimce yeteri kadar tanık oldum. Bunun tek sebebi ise benim inancım ve bu bağlamda olan fikirlerim. Yukarıda hiçbir yanlış ifadem olmamasına rağmen de halen bu kışkırtıcı davranışa devam ediyorsun. İnsanlara fikirlerinden ve inançlarından dolayı takan ve ve özellikle müslümanlara karşı düşmanlık besleyen bir yapıda olduğunu da eylemlerinden ve bölüme yazdığın mesajlardan net olarak görüyoruz uzun süredir, diğer arkadaşlarla beraber. İnanmak zorunda değilsin, hatta İslam'a saygı duymayadabilirsin ama madem yönetici oldun, görevini adil bi şekilde yapmak durumundasın. "Münakaşacı tavrınız" dediğin noktaya beni getiren senin kasıtlı ve art niyetli yetki kullanımların, insanı durduk yere keyfi yorum ve iftiralarla haksızlığa uğratman ve sonrasında dalga geçer gibi özel mesajlarıma cevap vermen, hatta kendi kapattığın belli olan küfür-hakaret içerikli mesaj şikayetlerimin akibetiyle ilgili sorularıma karşı haberin yokmuş gibi davranıp yine insan aklıyla alay etmeye kalkman sebep oldu. Durduk yere bu hale gelmedim ve halen üzerime oynamaya devam ederek beni burada da kışkırtmaya çalışıyorsun.

Tamamen dürüst ve objektif bi insanı hakem olarak özel mesajlarımıza eklerim eğer hepsini okuyabiliyorsa buyursun okusun. Ben hukuki yoldan hakkımı arayacağımı söylerken (ki sen buna tehdit diyerek, forumdaki yetkine dayanarak insanları tehdit ettiğin, bana "daha fazla ceza almadığına şükret" gibi ifadeler kurduğun gerçeğinin üstünü örmeye kalkıyorsun) kendime sonuna kadar güvendiğimi, söylediklerimden emin olduğumu defalarca belirttim. Sen de kendine güveniyorsan buyur karşılığında yazdığın gibi beni dava et. Madem uzatmak istiyorsun ve kafayı bana taktın, senin nasıl keyfi yetki kullanımı yaptığını, kuralları nasıl kişiye göre uyguladığını ekran görüntüleriyle bir kaç örnekle paylaşacağım burada. Bahsettiğim konularda haklı olduğumu göstermesi için yeterli olacaktır.

Özel mesajda da yazmıştım, bana 1-2 gün ya da uyarı puanı içeren cezalar verilse yine haksızlık olduğunu söylerdim ama 4 ay uzaklaştırma verince işin rengi değişti. Israrla araştırdım dediğin konu ne ki, sen resmen bana toplama suç isnad etmeye kalktın. Sağdan soldan gerekçeler uydurmaya kalktın. "Hep yapıyorsun" dediğin ifadede bile bir olayı kastediyorsun. Bi kere o cezayı veriyorsanız aynı anda gerekçesini belirten bildirim gelir, ben de nerede ne yaptığımı bilirim. Öyle sessiz sedasız habersiz ceza verip, özelden yazınca da insanla dalga geçer tarzda ifadelerle konuşup kelime oyunu yapamazsın. Yok İsrail bayrağına kelime oyunlarıyla bel altı vurmuşum, yok amacım provokatörlükmüş... Kaç tane provokatör şikayet ettik onlara niye işlem yapmıyorsun? Paylaşacağım ekran görüntülerini. Bölümde sürekli İslam'a ve müslümanlara hakaret eden üyeler var hiçbirine dokunulmuyor. Bu cesaretle aynı işi yapmaya devam ediyorlar. Ama onlara tepki gösterene anında ceza veriyorsun.

Birçok şikayetim alttaki ekran görüntüsündeki şekilde. "Aynı tarz kelimeler yüzünden bana ya da x kişisine ceza vermiştiniz, buna da verirsiniz umarım" ya da "bu kadar hakareti cezasız bırakmazsınız umarım" şeklinde. Mesela en son şikayet ettiğim ve baya hakaretler içeren bir mesajdı bu. Özelden sorunca sanki işlemi sen yapmamış gibi cevap veriyorsun. Ve ne ilginçtir bundan birkaç dakika sonra bana 4 ay uzaklaştırma cezası veriliyor, bunu da mesaj yazmaya çalışınca öğreniyorum...

Sahsıma edilen hakaretlere neden ceza verilmediğiyle ilgili daha önceki bir mesajımda, benimle kelimenin tam anlamıyla TDK sözlük üzerinden kelime oyunu yaparak resmen dalga geçtin. Bu ve benzerlerinin hepsini sineye çekip sustum, başka noktalara taşımadım. Biz sana ya da başka bir üyeye veya yöneticiye "KALLEŞLİK RUHUNA İŞLEMİŞ" ya da "ŞİZOİD" desek hakaret sayıp uzaklaştırma vereceğinizi hepimiz çok iyi biliyoruz. O yüzden açık ve net bir şekilde eline aldığın yetkiyi gayet keyfine göre kullandığın ve tamamen bu sebeplerle beni ve başka üyeleri kışkırttığın ve bu "münakaşacı" dediğin noktaya kendin getirdiğin ortadayken, daha fazla şahsi polemiğe girmemen hayırlı olacaktır. "Kalleş kelimesi uzaklaştırma gerektirmiyor" ama benim sürekli provokatif mesaj atan Ev Müdüresi nickli üyeye yanıtımda cümle içinde sırf "bağyan" diye hitap etmem 4 gün uzaklaştırma gerektiriyor değil mi? Yalana gerek yok, dürüst ol. Amacını gizleyerek bi yere varamazsın... İlk işin yönetici olmaya odaklanmak olunca insana garip geliyor. Daha yeni üye olmuş birisi neden yönetici olmak ister ki? Kimden neyin hırsını çıkarıyorsun?


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



Ayrıca benim seninle şahsi bir meselem olsa bu şekilde konuşmazdım. Beni bu son noktaya sen kasıtlı olarak getirdin. Böyle konuştuğum zamanlarda bile haksız işlemler yaptığını biliyordum ve sana yazmıştım. Ona rağmen sana karşı üslubum ortada. Beni kışkırtıp öfkelendirerek hesabımın kalıcı ceza almasına yol açmaya çalışıyorsun bu açık... 7/24 forumdasın sanırım başka işin yok o nedenle de insanlarla uğraşıyorsun gibi geliyor. Ayrıca burada çat diye konumu kapatmıştınız, tam zıt görüşlü benzer içerikler dururken benimki silindi.


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 11 Aralık 2023; 21:29:21 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
N
5 ay
Moderatör

quote:

senin nasıl keyfi yetki kullanımı yaptığını, kuralları nasıl kişiye göre uyguladığını ekran görüntüleriyle bir kaç örnekle paylaşacağım burada.


Burada veya dilediğin şikayet kanalında paylaşabilirsin. Sakınca yok. Ama silmenin haricinde uyarı puanı, hesap dondurma, bölüm uzaklaştırması vs ne türden işlemler yapılacağı sizin takdirinizde değil. Moderatörlerin tasarrufunda. Üyelik sözleşmesinin meydana getirdiği tertip bu. Bunu anladığınız sürece sıkıntı yok. Öbür türlü yapılmış bir işlemin muhatabı zaten siz değilseniz başkalarına yapılmış işlemler hakkında size detaylı bilgi veremem. Özelde de size söyledim. Kullanıcılar birbirinin uyarı puanlarını veya uyarılarını göremezler. Uzaklaştırılmış birisi görüyorlarsa yalnızca neden uzaklaştırıldığı konusunda tahmin yürütebilirler. Bazen anlaması kolaydır. Bazen de sizin denk gelmediğiniz başka bir sebebe dayanır. Herkes kendi mesajlarına göre değerlendiriliyor.

Yönetici pabuçlarında olsaydınız şikayetlere eğilirken tek tek insanların mesajlarındaki görüşleriyle uğraşmaya zaten herhangi bir vakit olmayacağını görebilirdiniz. Bilakis, iddia ettiğinizin aksine spesifik siyasi veya ideolojik görüşünden dolayı insanlar taraflı bir tavır takınılarak bu siteden engellenmemektedir. Mesajlarının üslup-kelime içeriğine, genel havasına ve diğer kullanıcılara olan yaklaşımına, konu açarken başlık seçme tarzına vs bakılmaktadır. Kendimi savunmak için de söylemiyorum bunları. Tüm moderasyon adına söylüyorum. Kafanızdaki aşırı negatif imgenin biraz olsun aşınması ve daha sağlıklı bir zemine oturması, daha sağlıklı bir iletişimin kurulması için.

Dahası moderatif hatalar veya kusurlar olabilir. Bunlar da düzeltilebilir. Sorun değil. Sonuçta moderatörler de insan. İyi niyetimize inanarak insan faktörünün özünü tam kavrayıp takdir edebilirseniz bize varsa eğer hatalarda daha fazla hak da verebileceksinizdir.

quote:

Bu da hedeflediğini elde edemedikten sonra "en azından ego tatmini sağlayayım" duygusuyla yazılmış, "seni nasıl da alt ettim, işte böyle hizaya gelirsin, bakın herkes görsün ben onun üslubunu düzelttim" mealli bir cümle.


Aşırı okuma yapıyorsunuz. Tek beklenti forumu düzgün kullanmanız; başka bir şey değil. Tabii ki kendimi ezdirmeden iyi niyetle cevap veriyorum. Ondan bunu diyorum. Forum kurallarına uyduğu, karşılıklı anlayış çerçevesini kırmadığı sürece nasıl bir üslupla yazdığınızın veya kimi suçladığınızın da fazla bir önemi yok. Buna karışacak değilim. Haddime de düşmez. Ama kendimi de öyle ezdirmem. Özelden desteğe nasıl başvurmanız gerektiği konusunda söylediğim gibi eğer anlayış gösterirseniz anlayış ekersiniz. Aksi şekilde bir yere varamıyorsunuz. Tüm konuşma veya mesele bundan ibaret.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
5 ay
Moderatör

quote:

"Kalleş kelimesi uzaklaştırma gerektirmiyor" ama benim sürekli provokatif mesaj atan Ev Müdüresi nickli üyeye yanıtımda cümle içinde sırf "bağyan" diye hitap etmem 4 gün uzaklaştırma gerektiriyor değil mi? Yalana gerek yok, dürüst ol. Amacını gizleyerek bi yere varamazsın...


Sanırım bu uyarıdan söz ediyorsunuz. @Sonic.Storm Bence bunda gizlenecek herhangi bir amaç veya tartışılacak bir taraf bulunmuyor. Mesajdaki kusurlar sabit ve o zamanki uzaklaştırmanız üyeye hakaret/ aşağılayıcı mesaj çerçevesinde tamamen haklı, kusura bakmayınız:

quote:

"ABD Dışişleri bakanı Çükünken: Dh'li siyonist EvMüdüresi isimli bağyanı daha fazla kızdırmak istemiyoruz. Destek göndermezsek özgürlük heykelimizi yıkmakla tehdit etti. Korkuyoruz. O yüzden yola çıktık bile, salı günü cumadan sonra ordayız bağyan."

Donanım Haber Forum (donanimhaber.com)

Daha güncel meseleleriniz için şikayette bulunmanız tercih edilir. Mesajınızı düzenlemenizden ve moderasyonla ilgili bu kısımları eklemeden önce hazırlamakta olduğum ve konuya attığım son mesajımda yazdıklarımı lütfen değerlendiriniz. Yeterince cevap sunduğumu düşünüyorum.

İyi akşamlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @Sonic.Storm
S
5 ay
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

İyi niyetimize inanarak insan faktörünün özünü tam kavrayıp takdir edebilirseniz bize varsa eğer hatalarda daha fazla hak da verebileceksinizdir.


Ben bi art niyetiniz olmadığına fazlasıyla inanmayı denedim arkadaşım, eski yazışmalarımızın hepsini buraya atmam gerekirse atarım ama bence buna gerek duymadan ısrarı bırakın. Devam eden süreçte baktım ve diğer arkadaşlardan da aynı şikayetleri duydukça gördüm ki sizin olayınız hiç de öyle "arada yapılacak hata"ya benzemiyor. Ben sizin yaptıklarınıza şahit olduğum, 7/24 forumda sizi gördüğüm ve şikayet konularında %99 sizin işlem yaptığınız görüldüğü için haliyle sizin üzerinize konuşuyorum. Başka haksız, hukuksuz, kasıtlı işlem yapan bir moderatör varsa onu da tespit edenler yazsın. Ben şahit olmadım, başkası olsaydı aynı şeyleri onun için yapardım. Arada hata da yapılabilir elbette ama açık küfürlü mesajlara verilecek ceza standarttır mesela, ben karar veremiyorsam da sizin yorumunuza da bakmaz bu iş. Mesela açıp da o "TDK sözlükte şöyle şöyle, hakaret olması kişiden kişiye değişir" gibi yorumlar yapma hakkınız yok. 4 ay uzaklaştırma verdiğiniz noktada 1 kere üstelik art niyetle yapılmamış ve forumun imkan sağladığı anonime alma olayı üzerinden bana "ısrarla yapmaya devam etmişsiniz, hep yapmışsınız, asla vazgeçmemişsiniz" gibi iftira niteliğinde ifadeler kullandınız ilk mesajınızda. Tekrar tekrar konuyu başa sardırarak kafa bulandırmaya çalışmayın. Defalarca aynı şeyleri yazdım zaten. Kendi yazdığınız 1.maddede geçen "tolerans gösterilmeyecek" ne anlama geliyor bunu da açıklamaya gerek yok heralde?

Mesela şu konuda da kural dışı hiçbir içerik yoktu, tamamen belgeye dayalı bir konuydu. Aynısının tam tersi içerikte olan ve üstelik tamamen konuyu açanın yorumuna dayanan başlıklar bilmem kaçıncı sayfalara ulaşmışken, bu konumu üstünden 1 ay geçmiş olmasına rağmen 4 ay uzaklaştırma verdiğiniz gün sildiniz. Hatta 4 ay uzaklaştırmanın gerekçesini sorduktan ve bana uydurma ifadeleri sıraladıktan hemen sonra sildiniz. Ben size uzaklaştırmanın gerekçesini sormadan önce konu duruyordu. Yani apar topar uzaklaştırmaya gerekçe üretmeye çalıştığınızı gördüm. Yoksa niye iftira atma ihtiyacı hissedeceksin?

https://forum.donanimhaber.com/tarihteki-ilk-siyonist-askeri-birlik-1915-canakkale--157296198

Hangi olayı sayayım ben, kasıt olduğunu herkes görüyor. Ben yalana tahammül edebilen biri değilim arkadaşım, hayatta en çok dikkat ettiğim konu da kul hakkıdır. Bugüne kadar 1 kişi çıkıp da maddi manevi farketmez bu kişi benim hakkıma girdi diyemez. O yüzden böyle davranışlara ekstra hassasiyetim var. Israrla gerçeğin üstünü örmeye çalışmak fayda sağlamayıp insanı daha da kışkırtmaktan başka bir işe yaramıyor.


< Resime gitmek için tıklayın >

Ben gerekçe sorduktan sonra sağdan soldan toplamaya çalıştığınız ve suç isnad ettiğiniz alıntıladığınız mesajlarıma bak. 4 ay uzaklaştırmayı bırak hiçbir ceza gerektirmeyen ifadeleri SUÇ diye toptan saymaya kalktınız. İlk alıntının üzerinden zaten 1 ay geçmiş. İsrail bayrağı muhabbeti üzerinden de günler geçmiş ve zaten onun için uyarı puanı da vermişsiniz. Dibine kadar art niyet, dibine kadar kişisine göre işlem yapmaktır bu. Açık açık başta sebep belirtmediğiniz cezaya, ben sıkıştırınca bahane uydurmaya çalıştınız. "Forumdaki İsrail propagandacılarından çıt yok :)" şeklindeki mesajım için "bölümü karıştırıcı provokatif MESAJLAR yazmakta HEP ISRAR ETMİSSİNİZ" yazdınız. Yani o suçlamaya örnek bu mesajımmış. Buna kendiniz bile inanmadan yazdığınıza yemin edebilirim o derece. Müslümanlar kastedilerek "forumdaki Araptaparlar neredeeee, dinci yobazlar neredeeee?" gibi dokunmadığınız onlarca mesaj eklerim buraya. Hiçbirine ne bir ceza, ne bir uyarı yok, hiçbirine "bölümü karıştırıcı provokatör" yakıştırması yok. Ölen bebekleri, çocukları paylaşan mesajların altına "öldür öldür bitmiyor" yazanlara asla müdahale olmadı. Nedenini hepimiz biliyoruz... @furandor @Kayrabey Daha fazla dalga geçer mantıkla işi sulandırmaya çalışmayın, yeter.

"Kalleş" demek, açık küfürler yazmak, insanların inançlarına (İslam'a) hakaretler etmek "suç değil", kendi ifadenizle "ceza gerektirmiyor". Ama şu alıntıladığınız iki mesajım 4 aylık uzaklaştırma cezasının gerekçesi... Sonra hukuktan bahsedince "hukukla tehdit ettiniz" diyorsun.

@gun Gün Bey buralardaysanız olayın forumu ilgilendiren kısmını sizin takdirinize bırakıyorum. Sizin DH üzerindeki emekleriniz birilerinin keyfi için zarar görüyor... Bunu görün lütfen.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 11 Aralık 2023; 23:56:22 >


Bu mesajda bahsedilenler: @gun
N
5 ay
Moderatör

quote:

Müslümanlar kastedilerek "forumdaki Araptaparlar neredeeee, dinci yobazlar neredeeee?" gibi dokunmadığınız onlarca mesaj eklerim buraya.

Her gün Araptapar, İsrailsever gibi tabirlerin geçtiği yüzlerce mesaj atılıyor. Şikayet edilenlere ve denk gelebildiklerime işlemler tesis ediyorum tabii ki. Ama kim hangi birisine yetişebilir Allah aşkına? Özellikle de ülke ve dünya gündemi bölümünün karmaşasında. Biraz da kendinizi benim gibi moderatörlerin yerine koyun lütfen.

quote:

Hiçbirine ne bir ceza, ne bir uyarı yok,

Varsayalım öyle, ki zaten değil; bunu siz nereden bilebilirsiniz? Görmeden iddialarda bulunup duruyorsunuz. Bu da hoş değil. Sizinle kişisel bir derdimiz bulunmuyor. Bu forumda ülke ve dünya gündemi bölümünden uzaklaştırma almış ne ilk, ne de son kişisiniz. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Gereksiz derecede kişisel aldığınızı daha önce de size söyledim. Her bir ifadeyi, yapılan her bir işlemi, her bir kelimeyi gerçekten bu kadar çok kişisel veya kasti almanıza gerek yok. Çok samimi konuşayım: Forumda fazladan 1-2 tane hesabı sırf keyif olsun diye, boş bir kişisel husumetle engelleyerek ne elde edelim? Bu kadar küçük değiliz, değilim. Kusura bakmayın. Sizin için büyük olan bir olay, herhangi bir yıllanmış moderatör için bir sonraki Salı (next Tuesday, İngilizce bir deyiş, kullanmayı severim). Gayet olağan bir rutin yani.

Bölüm uzaklaştırmanız iyi niyet ve anlayış sergilenerek kaldırıldığı halde bu konu gereğinden fazla uzadı ve hemen mesajımın başında cevap verdiğim o asla bitmek bilmeyen Arapçısın İsrailcisin atışmaları gibi aşırı derecede gereksiz yerlere dallandı. Artık bu konuyu kilitliyorum. Diğer meseleleriniz için arzu ediyorsanız başka konu açıp oradan devam edebilirsiniz. Ama daha fazla cevap vermeyeceğim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.