Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
219
Tıklama
4
Öne Çıkarma
ChatGPT’nin arkasındaki OpenAI, Google'a rakip arama motoru geliştiriyor
M
4 ay
Yarbay
Konu Sahibi

ChatGPT’nin arkasındaki OpenAI, Google'a rakip arama motoru geliştiriyor
OpenAI, sadece bir yılda tüm teknoloji sektörünü derinden sarstı ve devasa bir üretken yapay zeka yarışı başlattı. ChatGPT'nin geliştiricisi olan OpenAI'ın şimdi de Google ve Bing gibi köklü arama motorlarına meydan okuyabilecek yeni bir arama motoru üzerinde çalıştığı söyleniyor.



Google'a rakip yapay zekalı arama motoru geliyor



The Information tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre OpenAI, muhtemelen Microsoft'un Bing arama altyapısını temel olarak kullanacak yeni bir “web arama ürünü” üzerinde çalışıyor. OpenAI bu planları resmi olarak onaylamamış olsa da, ChatGPT'nin bilgi ve web tarama yeteneklerini genişletme çabaları, şirketin aramaya daha bağlamsal, diyaloğa dayalı bir yaklaşıma doğru ilerlediğine işaret ediyor.



Bununla birlikte geliştirildiği iddia edilen web arama ürününün ChatGPT'den ayrı bir hizmet olup olmayacağı belli değil. Ek olarak Bing’den yararlanma ihtimali de Microsoft'un son yıllarda OpenAI’a yaptığı büyük yatırımlarla uyumlu. Bilindiği üzere Microsoft, OpenAI’ın teknolojilerini Bing web araması ve Copilot gibi ürünlere çoktan dahil etti. İki şirketin güçlü yönlerinden yararlanan OpenAI'ın arama ürünü, yalnızca anahtar kelimelere ve bağlantılara odaklanan geleneksel arama motorlarından ziyade bilgi tabanlı bir yaklaşım benimseyebilir.



Ayrıca Bkz.Nvidia, Amazon’dan sonra Google’ın da piyasa değerini geçti



Eğer OpenAI gerçekten de ChatGPT’den bağımsız bir arama ürünü ortaya koyarsa bu, Google’a karşı kadarki en doğrudan meydan okuması olacak. Öte yandan OpenAI’ın ürününün Google’dan üstün olup olmayacağı da önemli. Microsoft, Bing ve yapay zekayı birleştirmiş olsa da Google’dan önemli bir pay kapamadı. Üstelik Google, son yıllarda kalitesiz arama sonuçları ile eleştiriliyor.




Kaynak:https://www.androidauthority.com/openai-search-engine-rival-google-3414999/
Kaynak:https://www.theinformation.com/articles/openai-develops-web-search-product-in-challenge-to-google

 Haberi Portalda Gör

T
4 ay
Yüzbaşı

SÜPER olur valla. Google tek adamlıktan saçmalamaya başladı artık. Fake siteler 1nci sayfada artık



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
4 ay
Yarbay

Google sadece alışkanlık haline geldi yoksa hiç bir albenisi yok umarım Gerçekten yapay zeka nimetlerinden faydalanan bir arama motoru çıkarırlarda bu leş Alphabet/Google hegamonyasından kurtuluruz.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
4 ay
Yarbay

OpenAI bunu yapabilirse kendisinin parlayan yıldızı devam eder. Arama motoru alışkanlıklarının değişmesi gerekiyor özellikle G ile başlayan arama motorunu kullanan kişileri kendine çekmeli.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 16 Şubat 2024; 0:5:59 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

V
4 ay
Yüzbaşı

On numara olur..




G
4 ay
Yüzbaşı

Ilk sayfalarin tamami seo ile zehirlenmis linklerle dolu. Aradığını bulmak icin ugrasmak zorundasin. Google yillardir nasil olsa tekelim diye uzerine yatmaya devam. Girdigi her piyasayi daha beter hale getirdi, ilk zamanlarindan eser yok. Kullanicisini sallamayan googlein ve urunlerinin piyasadan silinmesi hosuma gider




A
4 ay
Yarbay

Silinse ne olacak Google gider başka birisi gelir.

Daha 30 yıl önce Netscape Navigator kullanıyorduk :)

altavista.digital.com arama motorumuzdu.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.