Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
43
Cevap
7192
Tıklama
69
Öne Çıkarma
Cevap: BOĞAZİÇİ ODTÜ İLK 100'E GİREMİYORCULAR GELSİN (3. sayfa)
L
3 yıl
Er

44 milyon dolar kadar küçük bir miktarın kaybının ciddi ciddi bu ülkenin en büyük sorunu olduğunu düşünüyorsan siyasetten uzak dur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MANGUTAY
M
3 yıl
Binbaşı

Bunun, terörün sadece bu ülkeye verdiği zararlardan biri olduğunu göremiyorsan vatandaşlıktan falan çık ve Türkiyeden uzak dur.
Çok güzel diretiyorsunuz anlamamak için de Google orada. 30 senede Pkklı itlerin verdiği zararın bilançosunu görebilirsin. Caz yapma fazla hadi canım benim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @letmeinnow
L
3 yıl
Er

Tamam kardeşim en vatansever sensin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MANGUTAY
M
3 yıl
Binbaşı

Eh yani bunu kabul etmen de bir gelişme sayılır. Öyleyim zaten




Bu mesajda bahsedilenler: @letmeinnow
B
3 yıl
Er

Yalnız 44 milyon dolar bir ülke için çok büyük bir para değil. Sadece cumhurbaşkanlığı sarayının bir aylık masrafı yaklaşık o kadar para ediyor. Yukarıda bahsedilen diyanet bütçesine falan girmiyorum bile. Ülkedeki üniversite sorunun kaynağı terör değildir, adam kayırmacılık ve zaten kısıtlı olan bütçeden üniversitelere gerektiği kadar pay verilmemesidir.



P
3 yıl
Er

hocam konudan bağımsız,2020 yks de nereyi ve hangi bölümü kazandınız? başlıktan boğaziçi diye tahmin ettim ama emin olamadım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
3 yıl
Teğmen

Sorun bütçeyle ilgili değil. Boğaziçi ve ODTÜ bir sürü şirket tarafından zaten fonlanıyor. Evet bütçe sorun ama tüm yükü buna atmayın.



G
3 yıl
Binbaşı

Uzun bir yazı oldu ama doluyum bu konuda Okuyun, pişman olmazsınız. Birçok "iyi" sayılan okulda okumuş veya buralarda çok yakın arkadaşları olan bir bilim meraklısı olarak yazıyorum diyelim.

Gençler vallaha para para demek kolay da siz bir Muhammed Abdüsselam'ı araştırın. Kendisi Pakistanlıdır, Nobel ödüllü bir fizikçidir. Pakistan'ın yetiştirdiği bir adamdır. Kendisinin yetiştiği dönemde Hindistan ve Pakistan İngiliz kolonisi idi, buradaki okulların parası yoktu fakat "kültürü" vardı. İngiliz kültüründen etkilenmiş, İngiliz hocalardan etkilenmiş eğitim kurumları vardı. Muhammed Abdüsselam parası olmasada bu bilim kültürüne sahip bir ülkede yetişip Cambridge'e doktoraya gitmiş, Nobel almış bir adamdır.

Şimdi Pakistan'dan İngiliz bilim kültürü çekildi, hop okullarda tepetaklak aşağı gidildi. Yani para para demek kolay da bak Pakistan'dan yetişip Nobel almış adam. Bizim Nobel Edebiyat ödülümüz var, yani o da ciklet nobeli arkadaşlar. Kimse ciddiye almıyor. Edebiyatçılar dahi ödülün siyasi saiklerle verildiğinin farkında. O zaman gelin konuşalım, şimdi Pakistan'dan fakir miyiz? O yüzden mi alamadık Nobel? Bence alakası yok. Bizde bilim kültürü yok.

Siz bu Boğaziçi, ODTÜ'deki kültürü hiç gözünüzde büyütmeyin, matah hiçbir şey yok bu okullarda bilime dair. Buradaki hocaları da çok gözünüzde büyütmeyin. saygın hocaların yanında abuk subuk tipler de var aralarında, özellikle sosyal bilimlerde. Bakın meşhur bir hikaye vardır ODTÜ'de. Türk solunun en meşhur adamlarından biri, aynı zamanda ODTÜ öğrencisi olan Sinan Cemgil'e bir ABD'li öğretim üyesi diyor ki "yıllardır ODTÜ'de İngilizce öğretim gördünüz, nasıl İngilizceniz kötü?" Sinan Cemgil de diyor ki biz ODTÜ'de üç kelime İngilizce öğrendik, "Yankee go home."

ODTÜ'lüler övünür Sinan Cemgil ile. Bana sorarsan övünülen şu anekdot cehaletin daniskasıdır. Yahu sırf cehalet. Afedersin ama adamın ülkesi sömürge edilmişken memleketine Nobel getiriyor biri, senin ülken hala bağımsızken ülkeye ABD'li bilim adamı çekebilmiş, sen hamasi bir solculuk yapıyorsun. Kusura bakmayın ama bir okulun kültürü böyle yeşerirse o okul isterse ilk 10'a girsin yine adam olmaz oradan. ODTÜ için değil bu sırf, Türkiye'deki çoğu okul böyle.

Bu ülkenin solcusu da böyledir, sağcısı da. Bu ülkede kadın da böyledir erkek de böyledir. Cahildir. Slogan sever. Vurdu kırdı sever. Kavga sever. Fikirlere dinden beter bağlanır. Bilim, sanat, felsefe umurunda değildir. Bunları öğretmeye gelene de yankee go home der. Bütçeyle falan alakası yok. Ülkenizi ve insanlarını tanıyın. Bu ülkede para olsa da bilim olmaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
3 yıl
Onbaşı

Bahsettiğiniz insanlar bizim ülkemize has değiller sadece hocam. Amerika’nın cahili bizimkileri üçe beşe katlar. Fakat adamlar belirli bir sistem kurmuşlar. Ülkemizdeki insanları ezberci sistemden çıkartamıyoruz maalesef. Eğitimin aileden başlaması lazım. Bunu çözdükten sonra sorgulayıcı eğitime geçmek gerekiyor. Dünyanın her yerinde bahsettiğiniz pakistanlı gibi örnekler var. Okullarımızın nüfusu hem çok fazla hem de ödenek yok. Bu su götürmez bir gerçek. Caltechte öğrenci başı bütçe yanlış hatırlamıyorsam 1 milyon dolardı. Biz şimdi bu gibi okullarla yarışabilir miyiz? Şuan boun,ODTÜ gibi okulları ayakta tutan tek etmen tarihi ve mezunlarının aidiyeti diye düşünüyorum. Birçok okulu harap ettiler bilinçli şekilde. Öğrenciye 84 kuruş yatırım nedir. Küfür gibi. Öğretim üyeleri konusuna katılıyorum. Üniversite araştırma ve bilim yuvasıdır. Akademik çalışma yapmadan, makale yayınlamadan maaş kazanma ve yan gelip yatma olayı üniversitenin amacına ters. Geniş çaplı bir denetim gerekiyor eğitim kurumlarına. Eğitim,sağlık dolandırıcılığın hat safhada olduğu alanlar. Katı bir denetim olmalı diye düşünüyorum. Liyakati ön plana alan bir zihniyet oluşturduktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir bana göre



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @y9t
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.