Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19682
Cevap
997563
Tıklama
39
Öne Çıkarma
Bebek Maması ve Bezi İçin Sıcak Fırsatlar
M
13 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

BEBEK BEZİ İÇİN YARARLI BİLGİLER

Bebek bezi, bebeğinizin 2.5-3 yaşına kadar ihtiyaç duyacağı ürünlerin başında gelir. Bebek gelişim uzmanları, bebeklere verilen tuvalet eğitiminin 2 yaş civarında, bebeğin gösterdiği "hazırım" sinyallerine göre verilmesini söylemekteler. Erken dönemde, bebek fiziksel ve psikolojik olarak hazır olmadan verilmeye çalışılan tuvalet eğitimi bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkiler. Ancak bu yaşına kadar altı bezli olacak bebeğinizin bezini seçerken, onun gelişim özelliklerini bilmeniz ve ona uygun ürünü seçmeniz gerekiyor ki neşesi kaçmasın, hareketleri sınırlamadan sağlıklı büyüsün. 

HANGİ BEBEĞE HANGİ BEZ ? 

Bebek bezleri ilk bakışta aynı amaca hizmet ediyor gibi görünse de, bebeğin ayına ve doğumuna göre değişen ihtiyaçlarından dolayı farklı ve bir o kadar da önemli görevler üstlenirler. Bebeğinizin doğum kilosu, hangi ayda olduğu onun için seçeceğiniz bezde aradığınız özellikleri de belirler. Buna göre bebek bezlerini 3 temel kategoriye ayirabiliriz;

PREMATÜRE BEBEKLER İÇİN

37. haftanın altında ve genellikle 1.600 ile 1.900 gram arasında düşük doğum kilosu ile doğan bebeklere prematüre bebek deniyor. Prematüre bebeklerin ciltleri şeffaf ve çok incedir. Damarlar cilt üzerinden görülebilir, her türlü dış etkiye karşı çok hassastır. Bu nedenle özel bir bakıma ihtiyaç duyarlar. Prematüre doğan bebeklerin bakımı normal doğan bebeklere göre daha hassas yapılır. Daha steril, ısı şartları ayarlanmış alanlarda ilk günlerini geçirirler. Bu sürede bebekleri için hangi bebek bezini kullanacakları anne babaları için önemli bir sorun haline gelebilir. Çünkü kaliteli bir bebek bezi bile olsa prematüre bebeğin özelliklerine uygun üretilmemişse, büyük gelmesinden, tam uyum sağlayamamasından dolayı idrar ve dışkıyı yeterli ememeyebilir, sızma yapabilir bu da bebekte cilt sorunlarına yol açar. Erken doğan bebeğiniz için dokusu yumuşak bezler seçin. Yan bantları sessiz ve kolayca açılan bezleri tercih edin ki uyku aralarında altını kolayca değiştirebilin. Ayrıca yan bantlar yumuşak ve sağlam olmalı ki defalarca açıp kapamaya dayanabilsinler. Özel göbek oyuntusu bulunan bebek bezleri, bebeğin göbek bağının tahriş olmasını engeller ve göbek bağını korur.

Ayrıca prematüre bebeğinizin cildinin sağlıklı olması için, nefes alabilen tekstil dış yüzeyli bezlerde var. Dış yüzeydeki bu gözenekler, bebeğin cildinin her noktada taze havayla buluşmasını ve altının her zaman kuru kalmasını sağlıyor. "Sıvı Kilit Sistemi" özellikleri sayesinde de sıvıyı dışarı sızdırmadan içine hapsederek bebeğinizin cildinden uzak tutuyor, pişik oluşumunu engellemede yardımcı oluyor. 

Tabi ki bebeğiniz için seçeceğiniz bezin; Türk Pediatri Kurumu tarafından önerilen ve dermatolojik olarak test edilip onaylanmış bir bez olması da gerekir.

YENİDOĞAN BEBEKLER İÇİN

Normal kilosunda doğan bebeğiniz, erken doğan bebeklere göre daha güçlü ve dış dünyaya hazırdır. Ancak her şeyiyle size bağımlı ve kendisine uygun olmayan ortam ve materyallere karşı duyarlıdır. Sıvı formunda beslendiği için sık sık idrara çıkmakta, dışkısı sulu olmaktadır. Sağlıksız bir popo bakımı onun beslenmesinden uykusuna, algı gelişiminden günlük aktivitelerine kadar tüm alanlarda sorunlar yaşamasına neden olur. Bu yüzden ihtiyacına göre bezini seçmelisiniz.

Bebek bezi, yeni doğanlar için tasarlanmış özel göbek oyuntusuna sahip olmalıdır. Göbek oyuntusu bebeğinizin göbek bağının tahriş olmasını engeller ve göbek bağını korur.

Genişleyip daralabilen esnek yan bantlara sahip olmalıdır ki bebeğinizin vücuduna 4X4'lük uyum sağlayarak ona rahatlık versin.

Bebeğinizin altını ne kadar sık kontrol ederseniz edin, sağlam cırt cırt bantları ile kendiliğinden açılmamalı. Esnek yan bantları bebeğin gelişimine ve hızlı kilo alımına uyum sağlamalı. 

Üstün emici performansı korunarak inceltilmiş yapısı ile bebeğinizin bedeni ile daha uyumlu olmalı, böylece bebeğiniz çok daha rahat, çok daha huzurlu olacaktır.

BÜYÜYEN BEBEKLER İÇİN

İlk aylarda hareket etmeyen bebeğiniz artık emekliyor, adım atmaya çalışıyor, yuvarlanıyor, tırmanıyor. Bu kadar hareketli ve aktif olan bebeğinize uyum sağlayabilecek bir bebek bezi gerekir.

Sızıntı yapmasın.

Onunla birlikte hareket etsin, rahatını bozmasın.

Bacak aralarını, sürtünerek tahriş etmesin.

Esnek bantları ile bel bölgesinde sıkma yaratmasın, kızarıklık oluşmasın.

Cırt bantları sağlam olsun, sık açılıp kapanmalara dayansın.

Süper emiş gücüyle bebeğin artan idrarını hemen içine hapsetsin. 

Bunun yanında yapısı ince olsun. Kaba ve ağır bebek bezleri emekleme ve yürüme dönemlerinde bebeklerin kısıtladıkların huysuzlanmalarına neden olabiliyor.

Bebeğinizin sağlığını bezinden de izleyebilirsiniz.

Bebek bezi bebeğinizin sağlığı ile ilgili size önemli ipuçları verir. Bebeğinizin bezini kontrol ederek onun günde kaç kere ve ne miktarda idrar yaptığını, idrarının rengini, dışkısının görüntüsünü kontrol edebilirsiniz. Normalde bebeklerin idrarları neredeyse renksiz görünür. Açık sarı görünenlerde de herhangi bir sağlık sorunu yoktur. Bebeğin beslenmesi, aldığı ilaçlar ya da geçirmekte olduğu hastalık onun idrar ve dışkısının görünümünü de değiştirir. Özellikle yenidoğan bebekler yeteri kadar su alamıyorlarsa idrarlarının rengi pembeye doğru dönüşür. Bebek bir enfeksiyon hastalığı geçiriyorsa dışkısı ve idrarı da kokulu ve rengi farklı görünür. Özellikle antibiyotik içerikli ilaçların kullanımı sonucu da bebeklerin idrarlarında değişiklikler görülür.

3KG'A KADAR PREMATÜRE P/0
2-5 KG YENİDOĞAN 1 NR
3-6 KG MİNİ 2 NR
4-9 KG MİDİ 3 NR
7-18KG MAXİ 4 NR
9-20KG MAX PLUS 4+NR
11-25 JUNİOR 5 NR
16+ KG EXTRALARGE 6 NR



Videoyu izlemek için tıklayınız Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız Videoyu izlemek için tıklayınız

BEBEK MAMASI İÇİN YARARLI BİLGİLER

Herkes çok iyi bilir ki, bir bebek doğduğu ilk günden itibaren ve 6’ncı ayını doldurana kadar sadece anne sütü ile beslenmelidir.

Beyin gelişiminden bağışıklık sisteminin güçlenmesine kadar, bebeğin tüm gelişim evrelerinde önemli rol oynayan anne sütü, her bebek için en doğru besindir.

Ancak bazen özel sağlık nedenleri veya kişisel nedenler gereği pek çok anne- istemesine rağmen- bebeğine anne sütü verememekte veya yetersiz kalmaktadır. Beslenmenin yeterli olup olmadığı ise bebeğin gelişimini izleyen doktorlar tarafından tespit edilmelidir. Bebeğin gelişimi için gerekli bütün protein, vitamin ve mineralleri içeren bebek maması bir uzman doktor tarafından önerilmelidir.

BEBEKLER İÇİN MAMASI SEÇİMİ

Erken doğmuş prematüre bebekler veya özel sebeplerden dolayı, anne sütü alma imkanı olmayan bebekler için özel üretilmiş mamalartercih edilmelidir. Bu mamalar anne sütüne göre uyarlanmış ve bebeğin henüz tam gelişmemiş olan sindirim sistemine uygun formüllerle üretilmektedir.

Bilinenin aksine bebek mamaları kilo yapmaz, içerdikleri fazladan kazein anne sütüne oranla daha fazla olup kıvamı ve doyuruculuğu arttırmaktadır. Mamaların protein, yağ ve şeker oranı bebeğin ihtiyacı kadardır. Doğumdan itibaren 6’ncı ayın sonuna kadar -doktorunuz aksini önermedikçe- kullanabileceğiniz birkaç mama markası Aptamil1 Bebek Maması, Milupa Pdf Mama, Ülker Hero Baby 1 Bebek Maması, Bebelac 1 gibi başlangıç mamaları şeklindedir.

İçerik olarak zenginleştirilmiş devam mamaları, uzmanların bebekler için 6’ncı aydan sonra anne sütüne ek besin olarak tavsiye ettiği mamalardır.

Bu takviye gıdalar bebeği yemek yemeye alıştırmak amaçlı verilen devam mamalarıdır, bebeğin gelişimine her yönden katkı sağlayacak anne sütü içeriğine en yakın formüllerden üretilmiştir.

SMA Gold, Aptamil 2, Similac 2, Hipp 2 Organik Devam Mamaları ve Bebelac 2 Biberon Maması gibi devam mamalarından en uygunu uzmanlar tarafından seçilerek bebeğe önerilebilir.

 

Ancak bu mamaların tamamı inek sütü içerir ve inek süte alerjisi olan bebeklere verilmemelidir. Alternatif olarak keçi sütünden veya soya sütünden yapılan mamalara yönelmekte yanlış olur. Çünkü bu sütlerin de inek sütü ile benzerlikleri olup, bebekte reaksiyon gösterebilir. İnek sütüne alerjisi olan bebekler için özel üretilmiş,  aminoasit düzeyi arındırılmış Aptamil Pregomin As veya Milupa Neocate Mama gibi gıda takviyeleri tavsiye edilir.

Bebekte herhangi bir özel beslenme gerektirecek durum söz konusu değil ise standart mamatercih edilebilir. Yapılması gereken tek şey bebeğin yaşına göre, anne sütüne eş değer, Avrupa Birliği standartlarına uygun üretilmiş ve gerekli enerjiyi sağlayacak özelliklere dikkat ederek mama tercihi yapmaktır. Similac Bebek Maması, Humana Bebek Maması, Hipp Organik Mama ve Hero Baby Bebek Maması gibi pek çok mama firmasının üretmiş olduğu mamalardan bebeğinize en uygun olanını seçebilirsiniz.

Bebek gelişimi için son derece önemli olan mineral ve vitaminlerin, anne sütüne birebir değerde oranlarla hazırlandığı devam sütleri, yani büyüme sütleri de 6-36 aylar arasında bebeklere tavsiye edilen sütlerdir. Bebelac Devam Sütü, SMA Devam Sütü, Aptamil Devam Sütü gibi büyüme sütleri çocuk doktoru uzmanı tarafından bir beslenme programı dâhilinde verilmelidir.

BEBEK MAMASI ÇEŞİTLERİ

BİBERON MAMASI, anne sütü yeterli ise sekizinci aydan itibaren önerilir. Ancak anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda ilk aydan itibaren biberon maması en ideal seçenektir, uzmanlar bebeğe başka bir şey verilmemesini önerirler.

Anne sütüne eşdeğer mamalar ( Preaptamil, Similac 1, SMA S-26, Humana 1 ) 1 ölçek şeklinde 30 mililitrelik önceden kaynatılmış ve ılıtılmış suyla hazırlanır. Artan mamalar ise tekrar kullanılmamalıdır.

Bebek büyüdükçe vereceğiniz öğün miktarı da artacaktır. Biberon mamasının bebeklerde 1 yaşa kadar sürdürülmesi tavsiye edilir.

KAŞIK MAMASI, en erken 4. ay ve en geç 6. ayda bebeğe verilmeye başlanmalıdır. Bu ek gıdalar bebeğe verilirken anne sütü veya aldığı mama kesilmemelidir.

Çünkü verilen ek gıdalar anne sütünün tamamlayıcısıdır. Altıncı aydan sonra bebeklerin demir ve enerji ihtiyaçları artar, anne sütü yetersiz kalabilir. Enerji ve demir yönünden zengin içeriğe sahip olan kaşık mamaları ( Aptamil Kaşık Maması, Milupa Kaşık Maması, SMA Kaşık Maması) destek ek gıdalardır.

KAVANOZ MAMASI annelerin bebekleri için tercih edebileceği organik yollarla üretilen sebze, meyve ve tahıl grubundan oluşan mamadır.

Özel cam kavanozlarda özel vakum yöntemleriyle hazırlanır ve besin değerini uzun süre kaybetmeyecek şekilde üretilir.

GECE MAMASI, bebeği gece boyunca tok tutan, rahat ve kesintisiz gece uykusu geçirmesine yardımcı mamadır.

Büyüme hormonu en çok gece salgılanır ve sağlıklı bir gelişim için bebeğin kaliteli bir uyku dönemi geçirmesi gerekir.

Açlığa bağlı uyanmaları azaltacak olan gece mamaları ( Milupa Aptamil Nite, Bebelac Gece Maması, Ülker Hero Baby Gece Maması) özel karbonhidrat içeriği sayesinde doyurucu özelliğe sahiptir.

BEBEK ÇORBALARI, 5’nci ve 8’nci aydan itibaren kullanabileceğiniz, pratik olması sebebiyle her yere götürebileceğiniz ve bebeklere sebze yeme alışkanlığı kazandıran ek gıdalardır. Hazır bebek çorbaları, damak tadları oldukça gelişen bebekler ( Milupa Bebek Çorbası, Bebelac Karışık Sebze Çorbası, Hero Baby Çorbası) için sağlıklı beslenmelerine yardımcı ek gıdalardır.

Bebek maması konusunda mutlaka bir uzmandan yardım alınmalıdır. Hassas bir konu olan bebek beslenmesi mutlaka anne sütüyle başlamalıdır. Anne sütünün yetersiz olması ya da hiç olmaması durumunda, ona eşdeğerde ve Avrupa Standartlarına uygun şekilde üretilmiş olan bebek mamaları ek gıda olarak bebeklere verilebilir.

Videoyu izlemek için tıklayınız Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meganers -- 27 Ekim 2015; 10:49:44 >

Merhabalar,


Elimde bizim cocugun artik ihtiyac duymadigi ve inek sutu yada coklu gida alerjisi olan bebekler icin ozel olan Neocate mamalardan yaklasik 15 kutu var.

Sanirim disarida tane...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Mutluthegreat - 8 yıl +18
Mama ve bez gibi çocuğunuzun ihtiyaclarını karşılamak için gittigidiyor un çeklerini tercih edin. Bezlerde adet artarsa maliyet düşer , mamalarda boyut ve adet artınca maliyet d&#...
Yoruma Git
Yorumun Devamı erdem_61500 - 5 yıl +18
N
13 yıl
Teğmen

ciddi konu, takip :)



E
13 yıl
Teğmen

Her bebeğe her mama uyum sağlamıyor. Biz aptamil1 kullanıyorduk. Geçen 1 paket bebelac aldım. Fiyatı aptamile göre çok uygun. 250 Mg. 6TL. Şimdilik bir sorun yok. Biraz daha gaz yaptığını söyledi hanım. İkisini karışık devam edeceğiz. Bu arada Gratisin internette kataloğu var. Prima bezlerde de 50 TL ye 10 tl. Yalnız her 50 Tl için olduğuna dair bir ifade yok.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
13 yıl
Binbaşı

bebelac ve Aptamil konusuna yeni bir boyut getirmek isterim. Zira bu konuda bir belirsizlik görüyorum.

2 markanın da üreticisi aynı arkadaşlar. Aşağıdaki resimlerden konuyu görebilirsiniz. Adrese ve üreticiye dikkat edin lütfen.

Milupa aptamil kaşık maması< Resime gitmek için tıklayın >
Bebelac kaşık maması< Resime gitmek için tıklayın >
Milupa kavanoz maması< Resime gitmek için tıklayın >
bebelac kavanoz maması< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: erfe

Her bebeğe her mama uyum sağlamıyor. Biz aptamil1 kullanıyorduk. Geçen 1 paket bebelac aldım. Fiyatı aptamile göre çok uygun. 250 Mg. 6TL. Şimdilik bir sorun yok. Biraz daha gaz yaptığını söyledi hanım. İkisini karışık devam edeceğiz. Bu arada Gratisin internette kataloğu var. Prima bezlerde de 50 TL ye 10 tl. Yalnız her 50 Tl için olduğuna dair bir ifade yok.

< Resime gitmek için tıklayın >

hocam gratisteki primalar 20lira ve ben 4nr aliyorum 40lik yani hepsi mini paket 50tl'ye 3 paket aliyosun 3x40=120adet 50TL/120=0,41kr'a geliyor.Carrefourdan 66ligi 23,99'a aldim yanindada 65'li prima mendil beleş


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
13 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: meganers


quote:

Orijinalden alıntı: erfe

Her bebeğe her mama uyum sağlamıyor. Biz aptamil1 kullanıyorduk. Geçen 1 paket bebelac aldım. Fiyatı aptamile göre çok uygun. 250 Mg. 6TL. Şimdilik bir sorun yok. Biraz daha gaz yaptığını söyledi hanım. İkisini karışık devam edeceğiz. Bu arada Gratisin internette kataloğu var. Prima bezlerde de 50 TL ye 10 tl. Yalnız her 50 Tl için olduğuna dair bir ifade yok.

< Resime gitmek için tıklayın >

hocam gratisteki primalar 20lira ve ben 4nr aliyorum 40lik yani hepsi mini paket 50tl'ye 3 paket aliyosun 3x40=120adet 50TL/120=0,41kr'a geliyor.Carrefourdan 66ligi 23,99'a aldim yanindada 65'li prima mendil beleş

Katalogda 16.95 diyor ama net fiyata ve adede gidince bakıcaz.
Önemli olan mama. 3 tane büyük aptamil 100 kağıda gelecek. Fakat ben 1 numara kullanıyorum. Broşürde 2-3 var. Geçen de bir site 2 ve 3'de indirim vardı 1 numara için ise Bebeğinizin ilk 6 ay sadece anne sütü almasının önemi ve yasal nedenlerle PRE ve 1 no'lu mamalar kampanyalara dahil edilmemektedir.diye bir uyarı vardı. Anne sütünde sorun olmasa zaten bizde meraklı değiliz mama almaya. 1 numara kullanımına mecbur kaldığımız için ayak yapıyorlar sanırım....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
13 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: erfe

quote:

Orijinalden alıntı: meganers


quote:

Orijinalden alıntı: erfe

Her bebeğe her mama uyum sağlamıyor. Biz aptamil1 kullanıyorduk. Geçen 1 paket bebelac aldım. Fiyatı aptamile göre çok uygun. 250 Mg. 6TL. Şimdilik bir sorun yok. Biraz daha gaz yaptığını söyledi hanım. İkisini karışık devam edeceğiz. Bu arada Gratisin internette kataloğu var. Prima bezlerde de 50 TL ye 10 tl. Yalnız her 50 Tl için olduğuna dair bir ifade yok.

< Resime gitmek için tıklayın >

hocam gratisteki primalar 20lira ve ben 4nr aliyorum 40lik yani hepsi mini paket 50tl'ye 3 paket aliyosun 3x40=120adet 50TL/120=0,41kr'a geliyor.Carrefourdan 66ligi 23,99'a aldim yanindada 65'li prima mendil beleş

Katalogda 16.95 diyor ama net fiyata ve adede gidince bakıcaz.
Önemli olan mama. 3 tane büyük aptamil 100 kağıda gelecek. Fakat ben 1 numara kullanıyorum. Broşürde 2-3 var. Geçen de bir site 2 ve 3'de indirim vardı 1 numara için ise Bebeğinizin ilk 6 ay sadece anne sütü almasının önemi ve yasal nedenlerle PRE ve 1 no'lu mamalar kampanyalara dahil edilmemektedir.diye bir uyarı vardı. Anne sütünde sorun olmasa zaten bizde meraklı değiliz mama almaya. 1 numara kullanımına mecbur kaldığımız için ayak yapıyorlar sanırım....

Mama'yi bende 1 numara aliyorum bakma 4numara bez aliyorum tosun oldugu icin ,yoksa yaşı yok :) Bu arada ben gratis'te 4 numara primaya bakmistim 20,99du yani 16,99 degil ama siz almisiniz demekki ben yanliş gördüm ama carrefour'dakinde mendil promoayonunuda düşersen 31kurusa geliyo yani gratisten 0,01 kr pahaliya geliyo carrefour. birde söyle bi kampanya yakaladim hipp 14.50ye geliyo. http://www.kamelya.com/?kategori-208-HiPP.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meganers -- 10 Aralık 2011; 18:38:52 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
12 yıl
Yüzbaşı

şimdi aptamil ve bebelac aynı üretici olsa da formülleri farklı

bu immunafortis denen olay bunu pahalı yapan şey.

herobaby nin eskisinden bahsetmiyorum. bi sorun etrafınıza nutradefense diye bi formül yapmış adamlar. immunafortis gibi..

anne sütüne en yakın formül bu.. normal hero baby değil

http://www.nutradefense.com.tr/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=hero-baby-nutradefense

inceleyin isterseniz :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Çavuş

Arkadaşlarhttp://www.bebekbezi.com adlı bir site var bence marketten ürün almadan önce bu sitedeki fiyatlara göz gezdirin derim marketten alacagınız fiyatın altına ürün bulma şansınız var.

Not:Şimdi birileri çıkıp istenin reklamını yapıyorsun diyebilir ben reklamını degil herkesin aynı ürünü daha ucuza ürün bulabilicegi site öneriyorum bunu belirtmek istedim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
12 yıl
Yarbay

valla şimdi bu bez başlığını görünce yazdım dostum. hızlıal herkese vermedi 25 tl yi malum o yüzden aklıma gelmedi valla yazmak. ama bez başlığı görünce yaziim dedim. bu arada galiba migros ps3 başlıkları gibi bi tane de bebwek ürünleri başlığı lazım. bi arkadaş açmıştı ama sıcak fırsatlarda değil. bebeği olanlar diye bi başlık orayı aktif kullanalım olmazsahttp://forum.donanimhaber.com/m_53293168/mpage_1//tm.htm#55188069


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl
Yüzbaşı

burda da gördüm fiyatlar uygun şuanda


http://www.bebekdepo.com/



M
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: *malcolmx*


quote:

Orijinalden alıntı: medonk

Bugün Viaport Kipa'da Molfix'in bezleri 19,90'dan satılıyordu.
Nacizane uyarım,Dalin ve Huggies'in ıslak mendillerini kullanan arkadaslar icerigine bakabilirler mı; ben icinde paraben var diye biliyorum...

şimdi baktım dalinde paraben yok.huggiesde metyl paraben diye bir madde var.nedir bu maddenin içeriği kardeşim?merak ettim

Paraben kanserojen olabileceği düşünülen ve ne yazık ki cok yaygın olarak kullanılan bir madde. Raf ömürünü uzatmak icin kullanılıyor diye biliyorum.
Kozmetikde, kremlerde,sampuanlarda mendillerde vs. Kullanılıyor..
Kesin olarak kanıtlanmış birsey yok kanserojen olduguna dair ama bunu ispatlamak da zor zaten.
Kendisinin zaten alerjik,irritan bir etkisi var ama pişik kreminde kullanılıyor.
Kullanmaktan kacinmakta yarar var.
http://www.doktoraktuel.com/ana-sayfa/türkiyede-yüzlerce-ilaçta-var-fransada-paraben-tartışması-4820.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medonk -- 23 Aralık 2011; 1:35:36 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl
Onbaşı

valla arkadaşlar 2-3 çocuk olup tek çalışan varmı benim gibi..hem iyisi olsun hem ucuz olsun diye market market dolaşıyoruz :D

şunu buldum kullanan varmı fiyat olarak baya uygun..paraben yokmuş hanım birde kapak konusundan dolayı huggies kullanıyorduk diğer yapışkanlılar kopunca bez açıkta kalıyor ve kuruyor..

http://www.e-bebek.com/temizleme_mendilleri/uni_baby/uni_wipes_comfort_islak_havlu_sensitive_3lu_eko_paket/UNI-198753


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
12 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: baykaya09

valla arkadaşlar 2-3 çocuk olup tek çalışan varmı benim gibi..hem iyisi olsun hem ucuz olsun diye market market dolaşıyoruz :D

şunu buldum kullanan varmı fiyat olarak baya uygun..paraben yokmuş hanım birde kapak konusundan dolayı huggies kullanıyorduk diğer yapışkanlılar kopunca bez açıkta kalıyor ve kuruyor..

http://www.e-bebek.com/temizleme_mendilleri/uni_baby/uni_wipes_comfort_islak_havlu_sensitive_3lu_eko_paket/UNI-198753

Allah yardımcın olsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: b.özcan

quote:

Orijinalden alıntı: baykaya09

valla arkadaşlar 2-3 çocuk olup tek çalışan varmı benim gibi..hem iyisi olsun hem ucuz olsun diye market market dolaşıyoruz :D

şunu buldum kullanan varmı fiyat olarak baya uygun..paraben yokmuş hanım birde kapak konusundan dolayı huggies kullanıyorduk diğer yapışkanlılar kopunca bez açıkta kalıyor ve kuruyor..

http://www.e-bebek.com/temizleme_mendilleri/uni_baby/uni_wipes_comfort_islak_havlu_sensitive_3lu_eko_paket/UNI-198753

Allah yardımcın olsun

Teşekkür ederim hepimizin :)



V
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sanko86

kipada hafta sonu olatak prima bezlerde indirim varmış.sitesinde katalog var.

http://www.kipa.com.tr/campaigns/20111222221112_23aralik_25aralik_gazeteilani.pdf

Prima Dev Ekonomi Bebek Bezi Çeşitleri
34,90 TL yerine 25,90 TL imiş.
%25 indirim.



K
12 yıl
Teğmen

Happy market diye bir market var, dün orada gördüm 4 numara 66.lı dev ekonomi paketi 18,99 TL idi. Benim şu ana kadar gördüğüm en uygun fiyattır. Kataloğunda görünmüyor gerçi ama ben ikitelli şubesinde gördüm bu fiyattan. kataloğu da bu:http://happy.com.tr/index.asp katalogta da molfix bez var 17,90 TL onun fiyatı da iyi bence.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyuncuh -- 25 Aralık 2011; 9:52:35 >

O
12 yıl
Teğmen

Arkadaşlar, uygun fiyatlı mama arıyorsanız Antalyadaki bu tedarikçiyi öneririm. Ben İstanbulda yaşıyorum ve daha önceki siparişlerim hızlı ve sorunsuz elime ulaştı. Eğer tarihleri de yeniyse adetli stoklanabilir bu fiyata bulmak gerçekten zor.

SIMILAC MAMA

Mama konusunda kafası karışık olan anne babalara da kesinlikle Aptamil yerine Similac öneririm. Bu tür Dermokozmetik ürünlerde iki uç varsa Milupa kozmetik, Similac, SMA gibi markalar Dermo uçta yeralırlar. Birinin tüm marketlerde satılıp diğerinin yalnızca Eczane vb yerlerde bulunması da bir fikir verir zaten. Buradan Milupa Aptamil'in işe yaramaz bir ürün olduğu sonucu çıkartılmamalıdır. Ancak yapılan sayısız test ve yayınlanan çok sayıda güncel makale, Similac ve SMA nın hem anne sütüne en yakın formulasyona sahip olduğunu hem de diğer katkı maddelerinden (vitamin, mineral vs) ancak bebeğin ihtiyacı kadar içerdiğini göstermektedir. Çeşitli kaynaklarda, Aptamil Immunofortis formulasyonunda gerekenin çok üzerinde katkı bulunduğu ve bunun doğal bağışıklık gelişimini olumsuz etkileyerek er geç mama yemeği bıraktığında bebeklerin sürekli hastalanmalarına yolaçtığına ilişkin şikayetler bulunmaktadır. Bilgilerinize :)


Bu mesaja 2 cevap geldi.
J
12 yıl
Çavuş

O
12 yıl
Teğmen

http://www.fiyatbilir.com/category/bebek-cocuk/bebek-bezleri/?utm_source=Fiyatbilir+Kampanya+Duyurular%C4%B1&utm_campaign=1286a7e65f-my_google_analytics_key&utm_medium=email

belki isinize yarayabilir

ben marttan sonra bakacağım yaklaşık 6 ay sonu bekliyoruz bebisimizi

babystar jumbo + 2 komili ıslak havlu 24 tl kargo dahil


Bu mesaja 1 cevap geldi.