Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
128
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Android'e yapay zeka destekli dolandırıcılık tespit özelliği geliyor
D
2 hafta
Binbaşı
Konu Sahibi

Android'e yapay zeka destekli dolandırıcılık tespit özelliği geliyor
Google, Android kullanıcılarının telefon dolandırıcılığı kurbanı olmasını önlemeye yardımcı olacak yeni korumalar üzerinde çalışıyor. Şirket, I/O geliştirici konferansında, kişilerin telefon görüşmesi sırasında dolandırılmaya çalışılması durumunda onları uyaracak ve çağrıyı sonlandırmaya teşvik edecek yeni bir çağrı izleme özelliğini test ettiğini duyurdu. 



Gemini Nano ile cihaz üzerinde çalışacak



Google özelliğin, Gemini'nin yerel olarak cihaz üzerinde çalışabilen küçültülmüş versiyonu olan Gemini Nano ile çalıştığını belirtiyor. Dolandırıcılıkla ilgili çeşitli dil kalıplarını algılayacak olan yapay zeka, gerçek zamanlı olarak kullanıcıları uyaracak.



Şifreleriniz veya kart PIN'leriniz gibi kişisel bilgilerinizi istemek, hediye kartları aracılığıyla ödeme yapmanızı talep etmek veya acil olarak para istemek gibi, bankaların yapması muhtemel olmayan durumlarda sistem devreye girecek. Bu korumalar tamamen cihaz üzerinde gerçekleştiğinden, Gemini Nano tarafından izlenen görüşmeler gizli kalacak.



Ayrıca Bkz.Google Arama sil baştan tasarlanıyor ve her şey değişiyor



Google, dolandırıcılık tespit özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağına dair bilgi vermedi ancak kullanıcıların bu özelliği kullanmak için kaydolmaları gerektiğini ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde daha fazla bilgi paylaşacaklarnı belirtti.



Küresel Dolandırıcılıkla Mücadele İttifakı'nın geçtiğimiz Ekim ayında yayınladığı bir raporda, dünya çapında her 4 kişiden 1'inin son 12 aylık dönemde dolandırıcılık veya kimlik hırsızlığı gibi nedenlerle para kaybettiği ve bu tutarın 1 trilyon dolardan fazla olduğunu belirtildi.



Dolayısıyla, bu tür bir teknolojinin birçok kişi için faydalı olacağı kesin. Ancak Gemini Nano, şu anda yalnızca Google Pixel 8 Pro ve Samsung S24 serisi tarafından destekleniyor. Dolayısıyla özelliğin geniş çaplı olarak benimsenmesi zaman alabilir.



 




Kaynak:https://www.theverge.com/2024/5/14/24156212/google-android-ai-gemini-scam-call-detection-feature-io

 Haberi Portalda Gör

C
2 hafta
Yarbay

Google yapay zekayı tüm ürünlerde kullanmaya çalışıyor. Şu an için Google'dan beklentim Gemini asistanına Türkçe desteği gelmesi.

Ayrıca Google Gemini tanıtım videosunda, ChatGPT4o modeliyle benzer yeteneklere sahip bir yapay zeka göstermişti. Şu anki versiyon videodaki yeteneklere sahip olmasa da Gemini için hedeflenen noktanın o olduğunu düşünüyorum. Yakın zamanda benzer yetenekler görebiliriz diye umuyorum. Zira Google ekosisteminin tümünde Gemini kullanılması büyük bir avantaj olur.




D
2 hafta
Teğmen

Telefonu dinleyerek bunu yapıyor olması çok yanlış dinlememesi gereken her şeyi dinleyip aralarından hatalı olanları veya dolandırıcılık amaçlı olanları ayırt edecek tüm telefon konuşmalarınızı resmi olarak kaydetme hakkına sahip olacak



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.